Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Το 2013 συμβολίζει την αρχή της αναγέννησης της χώρας
  • [02] Στους 35 ανέρχονται οι συλληφθέντες για το κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Το 2013 συμβολίζει την αρχή της αναγέννησης της χώρας

    Το 2012 ήταν δύσκολη χρονιά και το 2013 δεν θα είναι εύκολη, αλλά μέσα στην επόμενη χρονιά θα φανεί η προοπτική για ένα καλύτερο αύριο, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. Tο 2013 θα κάνουμε το άλμα προς το μέλλον, το 2013 συμβολίζει την αρχή της αναγέννησης της χώρας, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και ευχήθηκε να πάρει μπροστά η οικονομία για να αποκατασταθούν οι αδικίες, παλεύοντας για την ανάκαμψη της χώρας που θα είναι ανταγωνιστική και θα δώσει ευκαιρίες σε όλους.

    Ειδική μνεία έκανε ο πρωθυπουργός για την αποκατάσταση των αδικιών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε δεσμευτεί να αποκαταστήσουμε τις αδικίες αυτές. Και θα τηρήσουμε την υπόσχεσή μας. Με προτεραιότητα στις χαμηλές συντάξεις, στα επιδόματα που καταργήθηκαν για τους πιο αδύνατους και στη φορολογία ? ιδιαίτερα στον ΦΠΑ ? που παραμένει πολύ υψηλή».

    Έθεσε ως στόχο της επόμενης χρονιάς να πάρει εμπρός η οικονομία μιαν ώρα αρχύτερα και να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή, ώστε να αποκατασταθούν οι αδικίες το συντομότερο δυνατό. Υπογράμμισε πως θα κάνει τα πάντα να έρθουν επενδύσεις για να βγούμε από την ανάγκη των δανείων και τον περιορισμό των μνημονίων.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σαμαράς και στις μεταρρύθμισες, τονίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα τολμήσαμε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί τα τελευταία χρόνια. Πρόσθεσε ότι είμαστε μόνο στην αρχή και ότι πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά, επισημαίνοντας ότι «όλοι βλέπουν πια τη διαφορά και δεν θα σταματήσουμε, αν δεν τελειώσουμε ό,τι αρχίσαμε».

    Τέλος, ευχήθηκε ενωμένοι να γιορτάσουμε απόψε το πέρασμα από τη χρονιά της μεγάλης δοκιμασίας στη χρονιά της ελπίδας και ενωμένοι όλοι μαζί την κοινή αυτή ευχή να την κάνουμε πραγματικότητα στο εξής.

    Εξάλλου, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του,ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σημειώνει -μεταξύ άλλων- ότι χρέος της Πολιτείας είναι να δίνει το δημοκρατικό "παρών" δυναμικά, χωρίς να αφήνει κενά που τα εμπορεύονται νεόκοποι κήρυκες μιας νέας τάξης πραγμάτων.

    Κάνει λόγο για καταπολέμιση της μαζικής φοροδιαφυγής με «αμείλικτη, ευέλικτη και δίκαιη φορολογική νομοθεσία που θα στηρίζεται σε διαφανείς και αποτελεσματικούς μηχανισμούς εφαρμογής». Τονίζει ότι η οικονομική ελίτ της χώρας δεν έχει απλώς την ηθική υποχρέωση να σηκώσει τα βάρη που της αναλογούν, αλλά την επιτακτική υποχρέωση, προκειμένου να αποτραπούν οι επώδυνες επιπτώσεις για τα πλέον αδύναμα και φτωχότερα οικονομικά στρώματα και προσθέτει: «Όσοι εξακολουθήσουν να αγνοούν το καθήκον τους, θα πρέπει, επιτέλους, να αναγκαστούν από την Πολιτεία να το πράξουν άμεσα, και όχι στο απώτερο μέλλον, και να υποστούν τις κυρώσεις του Κράτους Δικαίου».

    [02] Στους 35 ανέρχονται οι συλληφθέντες για το κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών

    Στους 35 ανέρχονται οι συλληφθέντες που κατηγορούνται για εμπλοκή στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια γιγαντιαίας επιχείρησης που έλαβε χώρα χθες στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο και το Αγρίνιο.

    Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας 33χρονος αξιωματικός και δύο 49χρονοι αρχιφύλακες της ΕΛ.ΑΣ. καθώς επίσης δύο από τα τρία φερόμενα ως «ηγετικά» στελέχη του πολυμελούς κυκλώματος, που είναι αλβανικής καταγωγής.

    Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει συνολικά 57 άτομα, ανάμεσα στους οποίους άλλους τέσσερις αστυνομικούς -δύο αξιωματικοί, ένας αρχιφύλακας κι ένας υπαρχιφύλακας- που κατηγορούνται κατά περίπτωση για συνέργεια σε παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και παράβαση καθήκοντος, αλλά και πέντε έγκλειστους σε διάφορες φυλακές της χώρας. Από το σύνολο των κατηγορουμένων, οι 43 φέρονται ως ενεργά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και οι υπόλοιποι 14 ως συνεργοί.

    Στη δράση του πολυμελούς κυκλώματος περιλαμβάνονται πωλήσεις μεγάλων ποσοτήτων χασίς, ηρωίνης και κοκαΐνης, σκηνοθετημένες συλλήψεις με ανταλλάγματα ποσότητες ναρκωτικών και εξαγορά ελαφρυντικών αντί μεγάλων χρηματικών ποσών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 31 December 2012 - 17:30:22 UTC