Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη στον Άρειο Πάγο για τη "λίστα Λαγκάρντ"
  • [02] Ουρές για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας
  • [03] Ξεκινούν οι πρώτες μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων
  • [04] Με μελωδίες Στράους θα υποδεχτεί το 2013 η Φιλαρμονική της Βιέννης
  • [05] Η Ρωσία παίρνει θέση στο ζήτημα της Συρίας
  • [06] Πρωτοχρονιά στο Μαίναλο με βραδινό σκι

  • [01] Σύσκεψη στον Άρειο Πάγο για τη "λίστα Λαγκάρντ"

    Εκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο γραφείο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή, για τη «λίστα Λαγκάρντ», χωρίς να αποκλείεται και η συμμετοχή των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, για να παρέχουν εξηγήσεις επί του περιεχομένου της λίστας.

    Στη συνέχεια το επίμαχο έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων θα διαβιβαστεί υπηρεσιακά στο γραφείο του προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάση Νάκου, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    Πέρα από τη διαβίβαση του εγγράφου των δύο οικονομικών Εισαγγελέων στη Βουλή, θα συνεχιστεί η αξιοποίηση των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει και θα ενταχθούν στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τα μη πολιτικά πρόσωπα, όπως είναι οι δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Διώτης και Ι. Καπελέρης.

    Την πλήρη διαλεύκανση, της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ», το ταχύτερο δυνατό, όπως απαιτεί το εθνικό συμφέρον, ζητεί το ΠΑΣΟΚ, εξαπολύοντας, ταυτόχρονα σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του οποίου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου, επιδίδονται σε ένα «κακόγουστο έργο κατασυκοφάντησης προσώπων». Καλεί επίσης την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει άμεσα θέση και να αποδοκιμάσει όσα στελέχη «ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα».

    «Να δώσει απαντήσεις για τις τεράστιες ευθύνες που έχει στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ», καλεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος.

    [02] Ουρές για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας

    Δεν υπάρχει απόφαση για παράταση των τελών κυκλοφορίας σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα το πρωί στο Mega ο γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων το υπουργείου Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης. Αρκετός κόσμος ζητάει παράταση για κοινωνικούς λόγους προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στην πληρωμή των τελών είπε ο κ.Θεοχάρης, επισημαίνοντας ότι εάν είναι να δοθεί παράταση θα ανακοινωθεί την Δευτέρα, τονίζοντας όμως ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη σχετική απόφαση.

    Επισήμανε ότι μόλις το 60% έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνεται η χθεσινή ημέρα και συνέστησε στους πολίτες να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσω e banking με τη χρήση της πιστωτικής τους κάρτας, ώστε να γλυτώσουν τον μεγάλο χρόνο αναμονής στα τραπεζικά υποκαταστήματα.

    Σημειώνεται ότι πριν ακόμη ανοίξουν οι τράπεζες, σήμερα σε πολλά υποκαταστήματα σχηματίζονται ήδη ουρές. Το ίδιο έγινε και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, όπου οι ουρές συνεχίστηκαν μέχρι αργά το απόγευμα στα υποκαταστήματα τραπεζών, που λειτουργούσαν με διευρυμένο ωράριο.

    "Συνωστισμός", όμως, παρατηρήθηκε και στα εναλλακτικά τραπεζικά δίκτυα, που ορισμένες τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας, όπως το interntet banking και phone banking. Ειδικότερα, η τηλεφωνική αναμονή στα τηλεφωνικα κέντρα τραπεζών που προσφέρουν αυτή την δυνατότητα ήταν πολύ μεγάλη, σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών, ξεπερνώντας σε μερικές περιπτώσεις και τα 30 λεπτά περίπου.

    Στην περίπτωση που δεν δοθεί παράταση στα τέλη κυκλοφορίας, από την αρχή του χρόνου, όσοι δεν έχουν πληρώσει θα κληθούν να καταβάλουν το διπλάσιο ποσό.

    [03] Ξεκινούν οι πρώτες μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων

    Έως τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση των 2.500 υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντ. Μανιτάκης.

    Όπως σημείωσε ο κ. Μανιτάκης, τα κενά στους τομείς του Δημοσίου ανέρχονται περίπου σε 7.500, άρα είναι πολλαπλάσια των υπαλλήλων που έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα. Μεταξύ αυτών, τα 3.314 κενά αφορούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, 1.065 κενά βρίσκονται στο υπουργείο Εσωτερικών, 704 κενά έχουν μέχρι στιγμής εντοπισθεί στο υπουργείο Παιδείας, 650 κενά έχουν καταγραφεί στο υπουργείο Εργασίας και 636 κενά ήδη υπάρχουν στο υπουργείο Υγείας.

    Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου, το 2013 θα τεθούν επιπλέον 25.000 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα.

    Αυτοί θα προκύψουν από τέσσερεις «δεξαμενές».

    Πρώτη «δεξαμενή» αποτελεί η αναδιάταξη των δομών και των υπηρεσιών των υπουργείων που αναμένεται να μειωθούν έως 50%. Οι νέες δομές και τα νέα οργανογράμματα 10 υπουργείων αναμένεται να είναι έτοιμα στα τέλη Ιανουαρίου.

    Θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των δομών άλλων φορέων του Δημοσίου - όπως δήμοι, νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, πανεπιστήμια και Ν.Π.Δ.Δ. Η αξιολόγηση αυτών των δομών θα ξεκινήσει πιλοτικά περίπου σε 25 φορείς, προκειμένου να δημιουργηθούν τα «πρότυπα» που θα ακολουθηθούν για την αξιολόγηση των ομοειδών φορέων στη συνέχεια. Σε όλες τις περιπτώσεις βασικός στόχος είναι να μετακινηθούν οι πλεονάζοντες. Αν υπάρχουν καταγεγραμμένα κενά, η μετακίνηση θα είναι άμεση. Διαφορετικά οι υπάλληλοι θα τίθενται σε διαθεσιμότητα.

    Τρίτη «δεξαμενή» αποτελούν οι οργανισμοί που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν.

    [04] Με μελωδίες Στράους θα υποδεχτεί το 2013 η Φιλαρμονική της Βιέννης

    Εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές, σε 70 χώρες του κόσμου, το μεσημέρι της 1ης Ιανουαρίου, την ερχόμενη Τρίτη, θα υποδεχθούν μουσικά τη νέα χρονιά με την παραδοσιακή Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης, σε απευθείας μετάδοση από τη «χρυσοποίκιλτη αίθουσα» του Μεγάρου των Φίλων της Μουσικής στην αυστριακή πρωτεύουσα, το οποίο είχε δωρίσει ο μεγάλος Έλληνας μαικήνας των Τεχνών, Νικόλαος Δούμπας.

    Τη Φιλαρμονική της Βιέννης, στη δημοφιλέστερη αυτή καλλιτεχνική εκδήλωση σε παγκόσμια κλίμακα, θα διευθύνει, για δεύτερη φορά (έπειτα από εκείνη την 1.1.2011) ο 52χρονος Αυστριακός αρχιμουσικός Φραντς Βέλζερ-Μεστ, γενικός μουσικός διευθυντής της ξακουστής Κρατικής Όπερας Βιέννης από το Σεπτέμβριο του 2010.

    Την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης θα μεταδώσει απευθείας το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς, από τις 12:10 (ώρα Ελλάδας) --όπως συμβαίνει κάθε χρόνο εδώ και δεκαετίες-- το πρώτο πρόγραμμα της δημόσιας Ελληνικής Τηλεόρασης, η ΕΤ1.

    Στις σχεδόν επτά δεκαετίες, από την επίσημη καθιέρωση αυτής της συναυλίας της Πρώτης του Νέου Χρόνου με αυτό το όνομα ως Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία, ο Φραντς Βέλζερ-Μεστ, είναι ο έκτος στη σειρά Αυστριακός αρχιμουσικός που διευθύνει τη Φιλαρμονική της Βιέννης, στη δημοφιλέστερη αυτή καλλιτεχνική εκδήλωση σε παγκόσμια κλίμακα, έπειτα από τους Κλέμενς Κράους, Γιόζεφ Κριπς, Βίλι Μποσκόφσκι, Χέρμπερτ φον Κάραγιαν και Νικολάους Χαρνοκούρτ.

    Ο Βέλζερ-Μεστ θα θέσει στο επίκεντρο του προγράμματος της συναυλίας τα έργα της μουσικής δυναστείας των Αυστριακών κορυφαίων μουσουργών Στράους, ωστόσο καινοτομώντας, καθώς, αντί για τα χαρακτηριστικότερα έργα του πατέρα και του γιου Γιόχαν Στράους, θα παρουσιάσει περισσότερο τον λιγότερο γνωστό αδελφό, Γιόζεφ Στράους, με έξι έργα του, έναντι τεσσάρων του γιου Γιόχαν και ένα του πατέρα Γιόχαν Στράους.

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει από ένα έργο των Φραντς Σουπέ, Γιόζεφ Χέλμεσμπεργκερ και Γιόζεφ Λάνερ, ενώ, τιμώντας τα 200 χρόνια από τη γέννηση δύο μεγάλων μουσουργών, Ρίχαρντ Βάγκνερ και Τζουζέπε Βέρντι, που γιορτάζονται το 2013, ο Φραντς Βέλζερ-Μεστ και η Φιλαρμονική της Βιέννης, θα παρουσιάσουν την εισαγωγή από την τρίτη πράξη της όπερας «Λόεννγκριν» του πρώτου και τη μουσική μπαλέτου από την τρίτη πράξη της όπερας «Ντον Κάρλο» του δευτέρου.

    [05] Η Ρωσία παίρνει θέση στο ζήτημα της Συρίας

    Η ρωσική διπλωματία έστειλε μια πρόσκληση στον επικεφαλής του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης Μοάζ ελ-Χάτιμπ για να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με στόχο μια διευθέτηση της σύγκρουσης στη Συρία, δήλωσε σήμερα προς το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti ο υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

    Ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης, η οποία πολλαπλασιάζει τις τελευταίες ημέρες τις επαφές σχετικά με το συριακό ζήτημα, διευκρίνισε πως η συνάντηση μπορεί να πραγματοποιηθεί στη Μόσχα ή και έξω από τη Ρωσία, για παράδειγμα στη Γενεύη ή στο Κάιρο.

    "Η πρόσκληση διαβιβάσθηκε, ο Μοάζ ελ-Χάτιμπ την έχει", δήλωσε ο Μπογκντάνοφ.

    Χθες Πέμπτη μια συριακή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον σύρο υφυπουργό Εξωτερικών Φαϊζάλ Μοκντάντ είχε συνομιλίες στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

    Η Ρωσία, η οποία είναι ντε φάκτο ένα από τα τελευταία στηρίγματα του συριακού καθεστώτος, πολλαπλασιάζει τις τελευταίες ημέρες τις επαφές σχετικά με το συριακό ζήτημα.

    Ο διεθνής απεσταλμένος για τη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι αναμένεται αύριο Σάββατο στη Μόσχα.

    "Θα ακούσουμε αυτό που έχει να μας πει ο Λαχντάρ Μπραχίμι και στη συνέχεια θα πάρουμε μια απόφαση σχετικά με μια νέα" τριμερή συνάντηση ανάμεσα στη Ρωσία, τις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ, δήλωσε ο Μπογκντάνοφ, διευκρινίζοντας πως μια τέτοια συνάντηση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο.

    Ο εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Αλεξάντρ Λουκάσεβιτς είχε δηλώσει χθες πως είναι απαραίτητο να αναληφθούν "ενεργητικές και αποφασιστικές πρωτοβουλίες για να σταματήσει το λουτρό αίματος".

    Ερωτηθείς στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας διέψευσε πάντως κατηγορηματικά τις πληροφορίες του Τύπου σχετικά με την ύπαρξη μιας συμφωνίας ανάμεσα στους Ρώσους και τους Αμερικάνους για τη συγκρότηση μιας μεταβατικής κυβέρνησης με διευρυμένες εξουσίες και τη διατήρηση στην εξουσία του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ ως το τέλος της θητείας του, το 2014, χωρίς δυνατότητα να είναι ξανά υποψήφιος.

    Ο επικεφαλης της αιγυπτιακής διπλωματίας Μοχάμεντ Αμρ αναμένεται σήμερα στη Μόσχα για συνομιλίες κατά τις οποίες πρόκειται να συζητηθεί και το θέμα της Συρίας.

    [06] Πρωτοχρονιά στο Μαίναλο με βραδινό σκι

    Ο δήμος Τρίπολης, σε συνεργασία με τον ορειβατικό σύλλογο και τη διεύθυνση του χιονοδρομικού κέντρου υποδέχεται το 2013 στην καρδιά του Μαινάλου με μια φυσιολατρική κι αθλητική εκδήλωση στο χιονοδρομικό κέντρο της Οστρακίνας.

    Το χιονοδρομικό κέντρου Μαινάλου έχει ανοίξει τις πύλες του από την περασμένη εβδομάδα κι αναμένεται, όπως και πέρσι άλλωστε, να το επισκεφθούν πολλοί για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά κάνοντας σκι.

    Το χιονοδρομικό του Μαινάλου βρίσκεται σε υψόμετρο 1600μ. έχει όλες τις νόμιμες αδειοδοτήσεις είναι εύκολης πρόσβασης με πολύ καλό οδικό δίκτυο και οι λάτρεις του χιονιού μπορούν να κάνουν σκι στις πίστες που διαθέτει και στο baby lift, ενώ στο τριώροφο σαλέ μπορούν οι επισκέπτες να προμηθευτούν ακόμα και αρκαδικά παραδοσιακά προϊόντα.

    Η γιορτή την πρωτοχρονιά θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα, όπου υπό τους ήχους μουσικής DJ, θα ζήσουν μοναδικές στιγμές όσοι επισκεφθούν το χιονισμένο Μαίναλο.

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τσουκαλόκαυτο για όλους, λαμπαδηδρομία με κατάβαση από το βουνό, βραδινό σκι, ενώ ο δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης και το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης θα κόψουν την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα του δήμου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 December 2012 - 7:30:23 UTC