Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξιχνιάστηκε η υπόθεση απόπειρας απάτης σε βάρος του ΕΟΤ
  • [02] Μικρές οι διακοπές για τον Ομπάμα, γιατί η οικονομία..."καταβαραθρώνεται"
  • [03] Σύσκεψη, αύριο, των γγ των υπουργείων, για την εκταμίευση της δόσης του Ιανουαρίου

  • [01] Εξιχνιάστηκε η υπόθεση απόπειρας απάτης σε βάρος του ΕΟΤ

    Εξιχνιάστηκε από τη Αστυνομία η υπόθεση απόπειρας απάτης σε βάρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, μέσω χρήσης πλαστού τιμολογίου παροχής υπηρεσιών εταιρείας, ύψους 147.600 ευρώ, και έκδοσης επιταγής αντίστοιχου ποσού από τον Οργανισμό.

    Κατά το προηγούμενο διήμερο συνελήφθησαν, για την υπόθεση, πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων 39χρονος πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ, 44χρονος επιχειρηματίας, ένας άνδρας και μία γυναίκα 29 ετών, μέτοχοι εταιρείας, και ένας επίσης 44χρονος άνδρας, εξωτερικός συνεργάτης της εταιρείας.

    Κανένας δημόσιος υπάλληλος, που να υπηρετεί στον ΕΟΤ, δεν βρίσκεται ανάμεσα στα πέντε άτομα που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση της «απάτης» σε βάρος του Οργανισμού, τονίζει ο νέος γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Πάνος Λειβαδάς.

    Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κακουργηματικής φύσεως αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρας απάτης και πλαστογραφίας, ενώ επιπλέον σε βάρος του πρώην ειδικού συμβούλου του ΕΟΤ για το αδίκημα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία.

    Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ, σε συνεννόηση και συνεργασία με τους υπόλοιπους συλληφθέντες, εξέδωσε επιταγή ύψους 147.600 ευρώ από μπλοκ επιταγών του Οργανισμού, για εξόφληση, ως παραστατικού, πλαστού τιμολογίου παροχής υπηρεσιών αντίστοιχου ποσού, της εταιρείας των δύο 29χρονων.

    Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, κλιμάκια αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, αξιολόγησαν και αξιοποίησαν στοιχεία, τα οποία προέκυπταν για τη συγκεκριμένη υπόθεση, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία των συλληφθέντων προσώπων και να εξακριβωθεί η μέθοδος και ο τρόπος δράσης τους.

    Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στον αρμόδιο τακτικό ανακριτή, ενώ την Παρασκευή θα οδηγηθούν εκ νέου ενώπιόν του.

    Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται.

    [02] Μικρές οι διακοπές για τον Ομπάμα, γιατί η οικονομία..."καταβαραθρώνεται"

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα συντομεύσει τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του και θα επιστρέψει σήμερα στην Ουάσινγκτον προκειμένου να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με το Κογκρέσο για να αποφευχθεί το λεγόμενο "δημοσιονομικό βάραθρο", δηλαδή η αυτόματη επιβολή σκληρών μέτρων λιτότητας εάν δεν μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα.

    Ο πρόεδρος πέρασε τα Χριστούγεννα με την οικογένειά του στη Χαβάη αλλά θα επιστρέψει στον Λευκό Οίκο για να συνεχιστούν από αύριο οι συνομιλίες.

    Μολονότι οι διαπραγματεύσεις διαρκούν ήδη πολλές εβδομάδες, ο Ομπάμα δεν έχει καταφέρει ακόμη να συμφωνήσει με τους Ρεπουμπλικάνους για το ποιος είναι ο καταλληλότερος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος. Εάν δεν υπάρξει επιτυχής έκβαση των συνομιλιών, από την 1η Ιανουαρίου θα αυξηθούν οι φόροι για όλους τους Αμερικανούς και θα επιβληθούν αυτομάτως περικοπές ένας συνδυασμός που, σύμφωνα με οικονομολόγους, μπορεί να σπρώξει τις ΗΠΑ στην ύφεση.

    [03] Σύσκεψη, αύριο, των γγ των υπουργείων, για την εκταμίευση της δόσης του Ιανουαρίου

    Σύσκεψη των γενικών γραμματέων των υπουργείων υπό τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, καθηγητή Γεώργιο Μέργο, αναμένεται αύριο, προκειμένου να συζητηθούν οι προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης του Ιανουαρίου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 December 2012 - 13:30:27 UTC