Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν θέτει υποψηφιότητα ο Μόντι
  • [02] Μήνυση κατά της Χρυσής Αυγής από το δήμο Πειραιά για τη διανομή τροφίμων
  • [03] «Ανοίγει τα χαρτιά του» ο Μόντι

  • [01] Δεν θέτει υποψηφιότητα ο Μόντι

    Ο παραιτηθείς τεχνοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, επιβεβαίωσε σε σημερινή του συνέντευξη Τύπου πως δεν έχει την πρόθεση να θέσει υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές της 24ης-25ης Φεβρουαρίου.

    «Δεν θέτω υποψηφιότητα, αλλά μετά τις εκλογές θα μπορούσα να αξιολογήσω την δυνατότητα να αναλάβω πρωθυπουργός, με τους δικους μου όρους», εξήγησε ο Μάριο Μόντι.

    Ωστοσο, η δεδηλωμένη θέση του Μόντι, σύμφωνα με τους παρατηρητές, έρχεται σε σύγκρουση με την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ο οποίος έχει καταστήσει σαφές ότι θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον εκπρόσωπο της πολιτικής δύναμης που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους.

    [02] Μήνυση κατά της Χρυσής Αυγής από το δήμο Πειραιά για τη διανομή τροφίμων

    Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Πειραιά, προκάλεσε η χθεσινή απόφαση του κόμματος της «Χρυσής Αυγής» να προχωρήσει στη διανομή τροφίμων στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, χωρίς να έχει ζητήσει σχετική άδεια. Ο δήμαρχος Πειραιάς μάλιστα έδωσε εντολή στον αντιδήμαρχο Ευστάθιο Κωσταντούζο, να καταθέσει μήνυση.

    «Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι στον Πειραιά λειτουργούν οι Νόμοι και οι Κανόνες μιας ευνομούμενης πόλης. Κανείς και με κανένα πρόσχημα δεν μπορεί να παρανομεί και να καταλαμβάνει χώρους που ανήκουν στον δήμο» δήλωσε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος και προσέθεσε ότι «τα κόμματα εάν θέλουν να ασκήσουν κοινωνική πολιτική συμπληρωματικά, μπορούν να το πράττουν σε δικούς τους χώρους ή σε άλλους αφού πρώτα ζητηθεί άδεια».

    «Κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι με πρόσχημα τη φτώχεια των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από την κρίση, μπορούν να στήνουν φιέστες και να τους υποβάλουν σε διαδικασίες που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια τους», τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου Πειραιά και αναφέρεται ότι «ο δήμος Πειραιά και η Εκκλησία της πόλης φροντίζουν καθημερινά και όχι ευκαιριακά και για το θεαθήναι, χιλιάδες πολίτες που έχουν ανάγκη για ένα πιάτο φαγητό και για είδη πρώτης ανάγκης, χωρίς να εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία».

    "Το πολιτικό κατεστημένο τρομοκρατημένο από την αλματώδη άνοδο και εδραίωση της Χρυσής Αυγής στην ελληνική κοινωνία αντιδρά με σπασμωδικές κινήσεις, προσπαθώντας να εμποδίσει τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους Έλληνες, την δέσμευσή μας δηλαδή να επιστρέψουμε τα λεφτά του ελληνικού λαού στους κατόχους του"απαντά μεανακοίνωσή τηςη Χρυσή Αυγή.

    [03] «Ανοίγει τα χαρτιά του» ο Μόντι

    Σε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία αναμένεται να προσδιορίσει τη στάση που πρόκειται να τηρήσει ο ίδιος ενόψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης στις 24-25 Φεβρουαρίου, ο παραιτηθείς τεχνοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι δήλωσε πως η χώρα του ξεπέρασε μία δραματική κατάσταση χωρίς να απαιτηθεί εξωτερική δανειακή στήριξη.

    «Η Ιταλία ξεπέρασε μια δραματική κατάσταση. Σήμερα είναι εύκολο να ξεχάσουμε την δραματικότητα εκείνων των στιγμών. Μέσα σε έναν χρόνο, πιστεύω, οι πολίτες της μπορούν και πάλι να βαδίζουν με ψηλά το κεφάλι και καταφέραμε να βγούμε από την δύσκολη κατάσταση χωρίς να προσφύγουμε σε έκτακτες βοήθειες από την Ευρώπη ή το ΔΝΤ» δήλωσε ο Μάριο Μόντι, στην συνέντευξη τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

    «Η παράλληλη μοίρα χωρών που δεν τα κατάφεραν μόνο με τις δυνάμεις τους ενισχύουν την πεποίθηση ότι πράξαμε ορθώς» εξήγησε ο Μόντι,.

    «Ήμασταν πάντα αμερόληπτοι, παραιτήθηκα λόγω των θέσεων που έλαβε η μπερλουσκονική κεντροδεξιά», πρόσθεσε ο Μόντι.

    Ο Μάριο Μόντι δήλωσε πως « κάποιες φορές δυσκολεύεται να παρακολουθήσει την πορεία της σκέψης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι».

    «Πρώτα μού ζήτησε να ηγηθώ της συντηρητικής παράταξης, και στη συνέχεια κατέκρινε τους φόρους που επέβαλλα», εξήγησε ο Μόντι.

    Σε σχέση με το πολιτικό πρόγραμμά του, ο Ιταλός πρωθυπουργός εξήγησε ότι είναι προσβάσιμο μέσω διαδικτύου και έχειτίτλο «Να αλλάξει η Ιταλία και να Αναμορφωθεί η Ευρώπη».

    Κύρια σημεία θα αποτελέσουν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που αξιώνει η Ευρώπη και η διατήρηση της μέχρι τώρα πορείας, προκειμένου να αποφευχθούν οπισθοχωρήσεις.

    «Ο φόρος ακίνητης περιουσίας είναι αδύνατο να καταργηθεί. Μετά από ένα χρόνο θα τον επιβάλλαμε, αναγκαστικά διπλάσιο», τόνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 December 2012 - 13:30:28 UTC