Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] O Πάπας απένειμε χάρη στον πρώην οικονόμο του
  • [02] Προβάδισμα 0,7% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σε δημοσκόπηση της Rass
  • [03] Εντός των προσεχών εβδομάδων θα αναπτυχθούν οι Πάτριοτ στην Τουρκία
  • [04] Παρέμβαση της ΔΗΜΑΡ για τη θέρμανση στα σχολεία
  • [05] ΣΥΡΙΖΑ: Το δημοκρατικό φρόνημα του λαού θα νικήσει τους τρομοκράτες της ακροδεξιάς
  • [06] Έξι νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν
  • [07] Πέντε νεκροί από έκρηξη σε προάστιο της Δαμασκού

  • [01] O Πάπας απένειμε χάρη στον πρώην οικονόμο του

    Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' απένειμε χάρη σήμερα στον πρώην οικονόμο του Πάολο Γκαμπριέλε, ο οποίος είχε καταδικασθεί τον περασμένο Οκτώβριο σε φυλάκιση άνω του ενός έτους γιατί άφησε να διαρρεύσουν εμπιστευτικά έγγραφα του Βατικανού.

    Ο Ποντίφικας επισκέφθηκε το πρωί στη φυλακή τον μέχρι πρότινος έμπιστο βοηθό του, προκειμένου να του ανακοινώσει προσωπικά ότι «αποφάσισε να τον συγχωρέσει και να γνωστοποιήσει ότι κάνει δεκτό το αίτημά του για απονομή χάριτος», όπως τονίζεται σε επίσημη ανακοίνωση του Βατικανού.

    «Πρόκειται για μια πατρική κίνηση, προς έναν άνθρωπο με τον οποίο ο Ποντίφικας, μοιράστηκε επί χρόνια μια καθημερινή οικειότητα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Ο Πάολο Γκαμπριέλε δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να εργάζεται και να διαμένει στο παπικό κρατίδιο, αποσαφηνίζει ωστόσο η Αγία Έδρα.

    [02] Προβάδισμα 0,7% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σε δημοσκόπηση της Rass

    Προβάδισμα 0,7% έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε δημοσκόπηση της εταιρείας Rass που δημοσιεύει ο "Τύπος της Κυριακής".

    Η ΝΔ συγκεντρώνει 24,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,5%, η Χρυσή Αυγή 9,1%, το ΠΑΣΟΚ 5,7%, η ΔΗΜΑΡ 5% , το ΚΚΕ 4,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,8%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1,4%, η Δημιουργία Ξανά 1,2%. Άλλο κόμμα δηλώνει το 3,8%, 3,2% Λευκό -άκυρο, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 12,7%.

    Σε ποσοστό 49,6%, θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, έναντι 28,8% που συγκεντρώνει ο Αλ Τσίπρας και 20,6% που δηλώνει κανένας.

    Το 63,3% δηλώνει ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, πάση θυσία.

    Το 45% δηλώνει πως για την αντιμετώπιση της κρίσης θα εμπιστευόταν τη σημερινή κυβέρνηση, το 23,75 μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 28,4% καμία κυβέρνηση.

    Ακόμη, το 43,7% πιστεύει πως αν ήταν στη θέση της σημερινής κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ το αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα ήταν χειρότερο, το 32,4% το ίδιο και μόλις το 19,8% καλύτερο.

    Το 73,8% θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβέρνησει έναντι 24,7% που πιστεύει το αντίθετο.

    Το 47,7% αξιολογεί θετικά το έργο του κ. Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, έναντι 47,1% που το αξιολογεί αρνητικά.

    [03] Εντός των προσεχών εβδομάδων θα αναπτυχθούν οι Πάτριοτ στην Τουρκία

    Οι πύραυλοι εδάφους-αέρος Πάτριοτ του ΝΑΤΟ που αποβλέπουν στην προστασία της Τουρκίας από πιθανές απειλές εκ μέρους της Συρίας, θα έχουν αναπτυχθεί «εντός των προσεχών εβδομάδων», ανακοίνωσε σήμερα το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο.

    Η ανάπτυξη αυτή των πυραύλων, «που θα έχει περαιωθεί εντός των προσεχών εβδομάδων, θα είναι καθαρά αμυντικού χαρακτήρα», υπενθυμίζει το ΝΑΤΟ στην ανακοίνωσή του.

    «Δεν πρόκειται να υποστηρίξει καμμία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, ούτε κάποια επιθετικού τύπου επιχείρηση. Στόχος της είναι να αποτρέψει οποιαδήποτε απειλή ενάντια στην Τουρκία, να υπερασπίσει τον πληθυσμό και το έδαφος της Τορκίας και να επιτρέψει την αποκλιμάκωση της κρίσης στα νοτιοανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ», εξηγεί στην ανακοίνωσή της η Συμμαχία.

    Στην αποστολή των πυραύλων συμμετέχουν η Γερμανία, η Ολλανδία κι οι ΗΠΑ, με την διάθεση δύο συστοιχιών Πάτριοτ και έως 400 οπλιτών η καθεμιά τους.

    [04] Παρέμβαση της ΔΗΜΑΡ για τη θέρμανση στα σχολεία

    Για «άμεση και επιτακτική ανάγκη να υπάρξει μέριμνα για την κάλυψη των αναγκών σε θέρμανση όλων των σχολείων και των ιδρυμάτων της χώρας» κάνει λόγο η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της σχετικά με τη θέρμανση στα σχολεία.

    Η Δημοκρατική Αριστερά τονίζει πως «η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει με έκτακτη οικονομική ενίσχυση τους δήμους που έχουν πρόβλημα να καλύψουν αυτές τις ανάγκες».

    [05] ΣΥΡΙΖΑ: Το δημοκρατικό φρόνημα του λαού θα νικήσει τους τρομοκράτες της ακροδεξιάς

    «Το δημοκρατικό φρόνημα και σθένος του λαού μας δεν κάμπτεται και θα νικήσει τους τρομοκράτες της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρεται σε "ντοκουμέντο του ραδιοφώνου του BBC", σχετικά με την πρόσφατη επίθεση στον βουλευτή του κόμματος Δημήτρη Στρατούλη.

    «Όπως αποτυπώνεται από το ντοκουμέντο του ραδιοφώνου του BBC, επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ότι αυτοί που επιτέθηκαν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Στρατούλη, ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

    «Η προκλητικά κυνική ομολογία στελέχους της Χρυσής Αυγής ότι τρεις φασίστες - τραμπούκοι ήταν αναποτελεσματικοί στην δολοφονική επίθεσή τους εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποκαλυπτική του τρόπου δράσης της νεοναζιστικής οργάνωσης. Αλήθεια η κυβέρνηση, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πόσο εγκλωβισμένοι είναι στη λογική της "συγκατοίκησης"» με τη Χρυσή Αυγή για να παρακολουθούν απαθείς τη δράση της;».

    Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή, τονίζει ότι «έχει ξεκαθάρισει ότι ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση Στρατούλη, ο οποίος είναι ήδη κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση. Οι νέες απόπειρες συκοφάντησης του Κινήματός μας είναι φαιδρές, ανυπόστατες και έχουν κάνει το πανελλήνιο να γελάει».

    [06] Έξι νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν

    Έξι άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και άλλοι 21 τραυματίσθηκαν από επίθεση αυτοκτονίας στο Πεσαβάρ, στα βορειοδυτικά της χώρας, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του κόμματος Εθνικό Αουάμι του Πακιστάν (ΑΝΡ), σύμφωνα με δηλώσεις της αστυνομίας.

    Ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνεται και ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε.

    [07] Πέντε νεκροί από έκρηξη σε προάστιο της Δαμασκού

    Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα από έκρηξη ενός παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στο προάστιο Καμπούν, στα βορειοανατολικά της Δαμασκού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 22 December 2012 - 15:30:28 UTC