Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την ίδρυση φορολογικών δικαστηρίων προαναγγέλει ο Ι. Στουρνάρας
  • [02] Η Ελληνίδα που «αναγνωρίζει» τον κόσμο από τους ρυθμούς της καρδιάς
  • [03] Ανασκόπηση των γεγονότων του 2012 από το ΑΜΠΕ
  • [04] Ρομπότ επικίνδυνων αποστολών στο ίδρυμα Ευγενίδου
  • [05] Ξεκίνησε ο καθαρισμός της Θεσσαλονίκης από τα σκουπίδια ενόψει Χριστουγέννων
  • [06] SZ: "Κούρεμα" του κυπριακού χρέους ζητεί το ΔΝΤ
  • [07] "Παγώνουν" οι Ρώσοι με θερμοκρασίες που φθάνουν τους -57 βαθμούς!
  • [08] «Ξαναγύρισε την αγαπημένη σου ταινία σε 60 δευτερόλεπτα»
  • [09] Κινηματογραφική ληστεία με λεία 5.200 ευρώ στη Χαλκιδική
  • [10] «Σήκωσαν» χρηματοκιβώτιο από πρατήριο υγρών καυσίμων
  • [11] Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στη "βίλα Αμαλία", στην Αχαρνών
  • [12] Ζημιές 1,095 δισ.ευρώ στο εννεάμηνο για τον όμιλο της Eurobank
  • [13] Ο Ομπάμα ζήτησε άμεσα συγκεκριμένες προτάσεις για την οπλοκατοχή

  • [01] Την ίδρυση φορολογικών δικαστηρίων προαναγγέλει ο Ι. Στουρνάρας

    Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια κρίσιμη χρονιά, η εξέλιξη της οποίας θα εξαρτηθεί από τη συνοχή του τρικομματικού κυβερνητικού συνασπισμού και την εφαρμογή του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ενωση, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στους Financial Times, προειδοποιώντας τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η χώρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο εξόδου από την ευρωζώνη.

    "Την επόμενη χρονιά μπορούμε να τα καταφέρουμε εάν παραμείνουμε προσηλωμένοι στο πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Θα αποτύχουμε εάν το πολιτικό σύστημα διαπιστώσει ότι είναι πολύ δύσκολο να διαχειρισθεί την κατάσταση", προειδοποιεί ο Γιάννης Στουρνάρας.

    "Ο,τι κάναμε μέχρι σήμερα είναι αναγκαίο, αλλά όχι επαρκές για να επιτύχουμε μία μόνιμη λύση για την Ελλάδα. Το θέμα τώρα είναι η εφαρμογή", δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.

    Τον επόμενο χρόνο η κυβέρνηση θα επικεντρώσει την προσοχή της στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στην αυστηρή εκπλήρωση των στόχων της ιδιωτικοποίησης και στην απομάκρυνση των γραφειοκρατικών εμποδίων στις εισερχόμενες επενδύσεις, δηλώνει.

    Η εκταμίευση αυτήν την εβδομάδα της δόσης των 34,2 δισκετομμυρίων ευρώ από τους διεθνείς δανειστές έπειτα από πέντε μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων αποτελεί "ψήφο εμπιστοσύνης" στην ικανότητα της κυβέρνησης να εκπληρώσει τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δηλώνει ο Γιάννης Στουρνάρας, παρά την αντίθεση των συνδικάτων και των αντιμνημονιακών κομμάτων.

    "Η απόφαση των εταίρων μας να μάς δώσουν τόσο πολλά χρήματα - περισσότερα από όσα περιμέναμε- απομακρύνει ένα μεγάλο μέρος του ρίσκου", λέει, προειδοποιώντας ωστόσο: "Συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τον πιθανό κίνδυνο χρεοκοπίας". Τυχόν αποτυχία της Ελλάδας να αποπληρώσει το χρέος της προς τους διεθνείς πιστωτές θα σημάνει την αναπόφευκτη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

    Ο υπουργός Οικονομικών προβλέπει ότι η αντιστροφή θα έρθει κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2013 και αναμένει χαμηλή ανάπτυξη για το 2014.

    Το 2013 "θα είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά ... αλλά, εάν συνεχίσουμε την πορεία αυτή, μειώνοντας το δημοσιονομικό έλλειμμα και εφαρμόζοντας τα μέτρα βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας, το 2014 και το 2015 θα είναι πολύ ευκολότερες χρονιές", λέει.

    Μιλώντας για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ο υπουργός προανήγγειλε τη δημιουργίαειδικών φορολογικών δικαστηρίων -πρόταση της τρόικας που έγινε το 2010 και η προηγούμενη κυβέρνηση δεν κατάφερε να προχωρήσει- προκειμένου να επιταχυνθεί η επίλυση διαφορών, η οποία τώρα καθυστερεί χρόνια εξαιτίας του τεράστιου αριθμού των εκκρεμών υποθέσεων. Παράλληλα, θα επιτρέπεται η φυλάκιση αντί η αναστολή της ποινής για τους καταδικασμένους φοροφυγάδες.

    [02] Η Ελληνίδα που «αναγνωρίζει» τον κόσμο από τους ρυθμούς της καρδιάς

    Μία ομάδα στρατιωτών βρίσκεται στο πεδίο μάχης, στο στρατηγείο οι επιτελείς παρακολουθούν την κάθε τους κίνηση. Bλέπουν στα μόνιτορ, που έχουν μπροστά τους, σε τι κατάσταση βρίσκεται ο καθένας και εξακριβώνουν την ταυτότητά τους συνεχώς.

    Ηλικιωμένη κυρία πλησιάζει το ΑΤΜ τράπεζας, βάζει την κάρτα της στην ειδική υποδοχή, ακουμπάει το ηλεκτρονικό ταμπλό και η κάρτα ξεκλειδώνει. Παιδί παίζει με το κινητό τού πατέρα του, προσπαθεί να το ξεκλειδώσει, αλλά αυτό δεν ανταποκρίνεται. Έφηβος ανοίγει, μόνο με το άγγιγμά του, το τάμπλετ που του χάρισαν οι γονείς του. Μεσήλικας σε κάποιο απομακρυσμένο νησί κάνει τις ιατρικές του εξετάσεις. Ο γιατρός τον παρακολουθεί, αν και βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά.

    Εικόνες επιστημονικής φαντασίας, ή μήπως η σημερινή πραγματικότητα; Μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος και τι άλλο κρύβει ο ανθρώπινος οργανισμός.

    Σύμφωνα με τη μηχανικό δρ. Φωτεινή Αγραφιώτη, το «ταξίδι» του ανθρώπινου οργανισμού τώρα ξεκίνησε καθώς κρύβει χιλιάδες μυστικά, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στην καλύτερη ταυτοποίηση προσώπων, αλλά και στις υπηρεσίες της ιατρικής.

    Η κ. Αγραφιώτη αναλύει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ την ανακάλυψη της ομάδας της.

    Είναι η πρώτη επιστήμονας που μετέτρεψε σε προϊόν ένα σύστημα που χρησιμοποιεί το καρδιογράφημα ως ηλεκτρονική ταυτότητα.

    [03] Ανασκόπηση των γεγονότων του 2012 από το ΑΜΠΕ

    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Τμήμα Ηλεκτρονικής Τεκμηρίωσης του ΑΠΕ-ΜΠΕ ετοίμασε την ανασκόπηση των γεγονότων του 2012. Τα γεγονότα της χρονιάς που φεύγει είναι στη διάθεση των συνδρομητών σε ηλεκτρονική (CD-ROM) ή αν ζητηθεί σε έντυπη μορφή.

    Πρόκειται για τρεις ενότητες (τόμους, αν πρόκειται για έντυπη μορφή) που αφορούν σε

    -ανασκόπηση των Εσωτερικών Γεγονότων και των οικονομικών εξελίξεων

    -ανασκόπηση των Διεθνών Γεγονότων (με εκτενή αναφορά τόσο στις εξελίξεις στην Κύπρο όσο και στο Κυπριακό ζήτημα ως ιδιαίτερο θέμα)

    -ανασκόπηση των Αθλητικών Γεγονότων

    Οι συνδρομητές που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τις ανασκοπήσεις μπορούν να τις προμηθευτούν σε ειδική τιμή μετά από σχετική συνεννόηση με το λογιστήριο (210-6405820) και με το Τμήμα Ηλεκτρονικής Τεκμηρίωσης (210-6405812).

    Οι ενδιαφερόμενοι, μη συνδρομητές, μπορούν να αποκτήσουν και τις τρεις ανασκοπήσεις στην τιμή των 300 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), ή να καταβάλουν 120 ευρώ για όποια από τις τρεις ανασκοπήσεις επιθυμούν.

    [04] Ρομπότ επικίνδυνων αποστολών στο ίδρυμα Ευγενίδου

    Ρομπότ χειρούργοι, ψάρια, τετράποδα ζώα, ακόμα και ρομπότ που αναλαμβάνουν επικίνδυνες διαστημικές αποστολές θα παρουσιαστούν στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας, που θα φιλοξενηθείσήμερα στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

    Πίσω από τα ρομπότ βρίσκονται οι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές του Τομέα Μηχανολογικών Κατασκευών και Αυτόματου Ελέγχου του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, καθώς και οι ερασιτέχνες λάτρεις της ρομποτικής- μέλη της Ελληνικής Πύλης Ρομποτικής.

    Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνουν, επίσης, παρουσίαση ρομποτικής για αρχάριους, επιδείξεις πειραμάτων, αλλά και ομιλία του καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, Ευάγγελου Παπαδόπουλου με θέμα «Η άνοιξη της ρομποτικής».

    Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εκθέματα είναι ο «Απτικός Μηχανισμός Ανάδρασης Δυνάμεων». Πρόκειται για ρομποτική εφαρμογή, αποτέλεσμα διδακτορικής διατριβής στο ΕΜΠ, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς λόγους, κυρίως ουρολογικές επεμβάσεις. Τον μηχανισμό χειρίζεται μακριά από τον ασθενή ο γιατρός, ενώ μια αντίστοιχη διάταξη βρίσκεται στον ασθενή που κάνει την επέμβαση.

    [05] Ξεκίνησε ο καθαρισμός της Θεσσαλονίκης από τα σκουπίδια ενόψει Χριστουγέννων

    Αγώνα δρόμου ξεκίνησαν από το πρωί οι υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης σε μία προσπάθεια να καθαρίσουν οι δρόμοι από τους τόνους των σκουπιδιών πριν από τα Χριστούγεννα.

    Οι όγκοι των απορριμμάτων συγκεντρώθηκαν εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων στις πολυήμερες κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που αντιδρά στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Σε αρκετούς δήμους σχηματίστηκαν βουνά από σκουπίδια, γεγονός που έθετε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

    Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε χθες λήξη της απεργίας μετά από 45 ημέρες αγωνιστικών κινητοποιήσεων, επομένως εκτός από τον τομέα της καθαριότητας, από σήμερα οι πολίτες θα εξυπηρετούνται κανονικά σε δημαρχεία και άλλες υπηρεσίες.

    Η προσωρινή διακοπή των κινητοποιήσεων κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να ανασυντάξουν δυνάμεις οι εργαζόμενοι στους δήμους, ενόψει της νέας "σύγκρουσης" με την κυβέρνηση, σε περίπτωση που γίνουν απολύσεις το 2013.

    [06] SZ: "Κούρεμα" του κυπριακού χρέους ζητεί το ΔΝΤ

    «Κούρεμα» τμήματος του χρέους της Κυπριακής Δημοκρατίας ζητεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να συμμετάσχει σε πρόγραμμα διάσωσης, σύμφωνα με αποκλειστικό σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής "Sueddeutsche Zeitung".

    Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το ΔΝΤ εκτιμά ότι η χώρα δεν θα καταφέρει να αντέξει το βάρος των τόκων, ακόμη και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων. Η λύση ωστόσο δεν αναμένεται, εκτιμά η SZ, πριν από το τέλος Ιανουαρίου και μετά την επίσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ στην Λευκωσία.

    «Είναι δύσκολο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία διαβεβαίωνε ότι η περίπτωση της Ελλάδας ήταν μεμονωμένη», επισημαίνεται στο δημοσίευμα και αναφέρεται ακόμη ότι, αν και κάποιες ευρωπαϊκές χώρες συμφωνούν, κάποιες άλλες εκτιμούν ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, η Ευρωζώνη θα χάσει την αξιοπιστία της. «Η κατάσταση στην Κύπρο είναι σημαντικά πιο δραματική από ό,τι στην Ελλάδα», δηλώνει Ευρωπαίος αξιωματούχος στην εφημερίδα, η οποία κάνει λόγο για δανειακή ανάγκη 17 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί σχεδόν στο ΑΕΠ της χώρας. Περίπου 10 δισεκατομμύρια από το συνολικό ποσό θα πρέπει να διατεθούν στον τραπεζικό τομέα, σημειώνεται.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η SZ, εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο έμμεσης συμμετοχής της Ρωσίας στο πρόγραμμα, με τη διάθεση πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ στο ΔΝΤ, το οποίο κατόπιν θα έδινε το ποσό στην Κύπρο. Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλιζόταν η συμμετοχή του Ταμείου - χωρίς την οποία η Γερμανία και η Ολλανδία έχουν δηλώσει ότι δεν μπορεί να υπάρξουν πακέτα στήριξης -, αλλά όχι με δικά του κεφάλαια. «Ρώσοι πολίτες έχουν καταθέσει τεράστια ποσά σε κυπριακές τράπεζες. Σε σχέση με αυτό το στοιχείο, διατυπώνονταν κατά το παρελθόν διαρκώς ισχυρισμοί για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, οι οποίοι ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχουν αποδειχθεί. Ένδειξη της "ανωμαλίας" αποτελεί το γεγονός ότι η Κύπρος, σύμφωνα με τις στατιστικές, είναι ο μεγαλύτερος άμεσος επενδυτής στην Ρωσία. Ειδικοί εκτιμούν ότι πίσω από πολλές ταμειακές εκροές υποκρύπτονται κεφάλαια, τα οποία μεταφέρονται από τη Ρωσία στην Κύπρο, ξεπλένονται και κατόπιν επιστρέφουν στην Ρωσία», αναφέρει η εφημερίδα.

    Η Καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ αναμένεται να επισκεφθεί την Λευκωσία στις 11 Ιανουαρίου, προκειμένου να λάβει μέρος σε διεθνές συνέδριο, στο περιθώριο του οποίου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Στις 15 Ιανουαρίου θα δοθεί, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, στη δημοσιότητα η έκθεση της τρόικας και μία εβδομάδα αργότερα θα συνέλθει το Eurogroup, προκειμένου να δώσει την κατ'αρχήν έγκρισή του για το πακέτο στήριξης.

    [07] "Παγώνουν" οι Ρώσοι με θερμοκρασίες που φθάνουν τους -57 βαθμούς!

    Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ρωσία από τις 14 Δεκεμβρίου και έχει προκαλέσει μέχρι σήμερα το θάνατο 45 ανθρώπων, καθώς αναμένεται νέα πτώση των θερμοκρασιών σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε η Ρωσική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

    Το κρύο, με θερμοκρασίες κατά 10 ως 15 βαθμούς χαμηλότερες από τις κανονικές, θα συνεχιστεί τουλάχιστον και τις επόμενες τρεις ημέρες, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

    Συγκεκριμένα η υπηρεσία προβλέπει για σήμερα θερμοκρασίες μέχρι -26Β° στη Μόσχα, -33Β° στην Δημοκρατία του Κόμι (βόρεια Ρωσία),-38Β° στα Ουράλια και -48Β° στην περιοχή του Κράσνογιαρσκ (ανατολική Σιβηρία).

    Στην Γιακουτία (βορειοανατολική Σιβηρία) τα περισσότερα σχολεία έχουν μείνει κλειστά την εβδομάδα αυτή και σήμερα ο υδράργυρος έφτασε τους -57 βαθμούς Κελσίου.

    Παγωμένοι άνεμοι και ισχυρές χιονοπτώσεις αναμένονται σήμερα στη Βόρεια Οσετία, την Ινγκουσετία, την Τσετσενία και το Νταγκεστάν, περιοχές του Καυκάσου που το κλίμα είναι συνήθως ήπιο.

    Εξαιτίας του κύματος ψύχους, η κατανάλωση ενέργειας έφτασε χθες Τετάρτη στο επίπεδο ρεκόρ των 156.336 μεγκαβάτ, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές.

    [08] «Ξαναγύρισε την αγαπημένη σου ταινία σε 60 δευτερόλεπτα»

    Ο διαγωνισμός είναι σαφής. Ξαναγύρισε την αγαπημένη σου ταινία σε ένα μόλις λεπτό. Η κλασική ερώτηση "ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία;" αποκτά ακόμα μεγαλύτερο νόημα. Επίδοξοι κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο καλούνται, όχι μόνο να απαντήσουν αλλά και να κινηματογραφήσουν την δική τους εκδοχή της αγαπημένης σου ταινίας. Μόνο όριο, τα 60 δευτερόλεπτα.

    Ένας από τους πλέον δημοφιλείς διαγωνισμούς ταινιών μικρού μήκους, το «Done in 60 seconds» έρχεται και στην Ελλάδα.

    Φέτος οι διαγωνιζόμενοι θα προέρχονται από 16 χώρες. Η Ελλάδα μαζί με την Ιαπωνία είναι οι νέες συμμετοχές στη φετινή διοργάνωση, με μοναδικό στόχο να κερδίσουν τον τίτλο «Jameson Empire Done in 60 Seconds champion» του 2013.

    Μετά από μία βραδιά όλο ζωντάνια και δημιουργία, στην περσινή διοργάνωση, στην οποία η σκηνοθέτις Ιντιρα Σουλεϊμένοβα από το Καζακστάν διακρίθηκε για μία ευφυέστατη απόδοση της δημοφιλούς ταινίας «Black Swan» (Μαύρος Κύκνος), λάτρεις του σινεμά από όλο τον κόσμο καλούνται για άλλη μια φορά να γυρίσουν την ταινία που ξεχώρισαν σε μόλις 60 δευτερόλεπτα.

    Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα πρέπει να διαλέξουν την αγαπημένη τους ταινία και να σκηνοθετήσουν τη δική τους εκδοχή σε ένα μόλις λεπτό. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου 2013 στο www.jamesonempirediss.com. Όλες οι έγκυρες συμμετοχές θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού και στο YouTube, http://www.youtube.com/jamesonempirediss για να μπορούν να τις απολαύσουν σινεφίλ από όλο τον κόσμο.

    Μόλις η διαδικασία υποβολής των συμμετοχών ολοκληρωθεί, η κριτική επιτροπή κάθε χώρας καλείται να τις αξιολογήσει, επιλέγοντας αυτή που θα εκπροσωπήσει την χώρα στον παγκόσμιο τελικό που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο στις 22 Μαρτίου του 2013.

    Η ελληνική κριτική επιτροπή θα απαρτίζεται από επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου και πιο συγκεκριμένα από τον σκηνοθέτη Νίκο Περάκη, τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Ρένο Χαραλαμπίδη και τον κριτικό κινηματογράφου Ορέστη Ανδρεαδάκη.

    [09] Κινηματογραφική ληστεία με λεία 5.200 ευρώ στη Χαλκιδική

    Κινηματογραφική ληστεία σημειώθηκε σε επαρχιακό δρόμο του Αγίου Νικολάου στη Χαλκιδική.

    Όπως έγινε γνωστό, τέσσερις ένοπλοι κουκουλοφόροι έστησαν «μπλόκο» με Ι.Χ. αυτοκίνητο σε διερχόμενο φορτηγό στο οποίο επέβαιναν δύο αλλοδαποί εργαζόμενοι σε χοιροτροφική μονάδα της περιοχής κι αφού τους χτύπησαν και τους «ψέκασαν» με σπρέι, άρπαξαν το χρηματικό ποσό των 5.200 ευρώ που προερχόταν από εισπράξεις της επιχείρησης και εξαφανίστηκαν.

    Το περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα, ενώ οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους είναι σε εξέλιξη.

    [10] «Σήκωσαν» χρηματοκιβώτιο από πρατήριο υγρών καυσίμων

    Χρηματοκιβώτιο από πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή Φοίνικα της Θεσσαλονίκης «σήκωσαν» άγνωστοι τα ξημερώματα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες ήταν πιθανότατα τέσσερις και πέρα από το χρηματοκιβώτιο, που σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του πρατηρίου περιείχε 1.000 ευρώ, άρπαξαν από την ταμειακή άλλα 300 ευρώ.

    Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες κατά τη διάπραξη της διάρρηξης απείλησαν με καραμπίνα διερχόμενο οδηγό ταξί που αντιλήφθηκε τις κινήσεις τους.

    [11] Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στη "βίλα Αμαλία", στην Αχαρνών

    Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιείται, από νωρίς το πρωί, στη "βίλα Αμαλία" που βρίσκεται σε κατάληψη εδώ και χρόνια, στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Χέυδεν.

    Η επιχείρηση γίνεται παρουσία εισαγγελέα, μετά από καταγγελίες για διακίνηση ναρκωτικών.

    Δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στην περιοχή, ενώ ήδη έχουν γίνει προσαγωγές επτά υπόπτων.

    [12] Ζημιές 1,095 δισ.ευρώ στο εννεάμηνο για τον όμιλο της Eurobank

    Ζημιές (μετά την απομείωση ομολόγων του δημοσίου και λοιπών εκτάκτων αποτελεσμάτων) ύψους 1,095 δισ.ευρώ σημείωσε ο όμιλος της Eurobank στο εννεάμηνο του έτους.

    Το καθαρό λειτουργικό αποτέλεσμα εννεάμηνου ανήλθε σε -472 εκατ.ευρώ.

    Η Eurobank ανακοίνωσε αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 17% του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων, από 14% το Α΄ τρίμηνο του 2012. Επίσης έξαρση των νέων δανείων σε καθυστέρηση στην Ελλάδα το Β΄τρίμηνο και βελτίωση το Γ΄τρίμηνο καθώς και αύξηση των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις συνολικά κατά 23% το εννεάμηνο του 2012.

    Επίσης ανακοίνωσε αύξηση καταθέσεων στην Ελλάδα κατά 1 δισ. ευρώ το Γ΄ τρίμηνο, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

    Ειδικότερα, οι καταθέσεις πελατών της Eurobank στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 3 δισ. ευρώ το Β΄ τρίμηνο σε σχέση με το Α΄ τρίμηνο του 2012, αυξήθηκαν όμως κατά 1 δισ. ευρώ το Γ΄τρίμηνο του έτους. Στο εξωτερικό, οι καταθέσεις πελατών σημείωσαν σημαντική αύξηση κατά 570 εκ. ευρώ το εννεάμηνο του 2012 και ανήλθαν σε 9,1 δισ.ευρώ

    Το εμπορικό άνοιγμα (διαφορά δανείων προς τις καταθέσεις) παρέμεινε σταθερό το Γ΄ τρίμηνο έναντι του Α΄ τριμήνου, καθώς τα υπόλοιπα χορηγήσεων πελατών μειώθηκαν κατά 1,5 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο και διαμορφώθηκαν σε 43,8 δισ. ευρώ μετά από προβλέψεις.

    Η χρηματοδότηση από το Ευρωσύστημα μειώθηκε οριακά στα 30 δισ. ευρώ Η Τράπεζα διατηρεί επαρκή ρευστότητα, καθώς διαθέτει ενέχυρα αποδεκτά από το Ευρωσύστημα για την άντληση ρευστότητας ύψους 6 δισ. ευρώ παρά το γεγονός ότι έχει ακυρώσει 1,5 δισ.ευρώ ομόλογα με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

    Παράλληλα, η ολοκλήρωση της πώλησης της Polbank και της Tekfen Bank θα ενισχύσει περαιτέρω τη ρευστότητα κατά 1,7 δισ.ευρώ.

    Oι συνολικές ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης της Eurobank, συμπεριλαμβανομένης και της διαγνωστικής μελέτης της BlackRock, προσδιορίστηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος σε 5,8 δισ. ευρώ σχεδόν ισόποσες με τις ζημιές από το PSI (μετά την επαναγορά των ομολόγων).

    [13] Ο Ομπάμα ζήτησε άμεσα συγκεκριμένες προτάσεις για την οπλοκατοχή

    Ο Μπαράκ Ομπάμα φαίνεται αποφασισμένος να επιλύσει το ευαίσθητο θέμα της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή και ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις μέχρι τον Ιανουάριο, τονίζοντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν "υποχρέωση" να κινητοποιηθούν μετά την τραγωδία, την περασμένη Παρασκευή, στο Νιουτάουν.

    "Ελπίζω πως η μνήμη μας δεν θα είναι βραχεία, ότι δεν θα ξεχάσουμε αυτό που συνέβη στο Νιουτάουν και θα παραμείνουμε κινητοποιημένοι ώστε να σημειωθεί πρόοδος στο θέμα αυτό μέσα σε ένα μήνα", τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο αμερικανός πρόεδρος.

    Ο Ομπάμα ανακοίνωσε τον διορισμό του αντιπροέδρου του Τζο Μπάιντεν επικεφαλής ομάδας εργασίας που θα αναλάβει το θέμα αυτό και θα προωθήσει προτάσεις μέχρι τον επόμενο μήνα.

    Ο Ομπάμα επιδιώκει την επαναφορά της νομοθεσίας εναντίον των επιθετικών όπλων που ψηφίστηκε το 1994 επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον, αλλά έπαψε να ισχύει δέκα χρόνια αργότερα. Μετά την τραγωδία του Νιουτάουν, ο αμερικανός πρόεδρος μπορεί να προχωρήσει ακόμα περισσότερο, ακόμα και αν πολλοί Αμερικανοί παραμένουν προσκολλημένοι στην δεύτερη τροπολογία του Συντάγματος που τους εγγυάται την ελευθερία της οπλοκατοχής.

    Η ομάδα εργασίας υπό τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν θα εξετάσει ειδικά τους κανόνες πώλησης επιθετικών όπλων και γεμιστήρων μεγάλης χωρητικότητας, αλλά και τις πολιτικές που σχετίζονται με την ψυχική υγεία και την κουλτούρα της βίας.

    Ο Ομπάμα κατέστησε σαφές πως η ομάδα αυτή δεν θα είναι μια τυπική επιτροπή της Ουάσινγκτον που χρειάζεται μήνες για να καταλήξει σε μια απόφαση και συχνά πέφτει σε απραξία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 December 2012 - 9:30:29 UTC