Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομπάμα και Μόρσι ανάμεσα στους υποψήφιους για "πρόσωπο της χρονιάς" στο TIME
  • [02] Ξανά στην κυκλοφορία η σιδηροδρομική γραμμή Ξάνθης - Ροδόπης
  • [03] Πρόστιμο στην UBS για το σκάνδαλο χειραγώγησης του Libor
  • [04] Με καλή ψυχολογία θα αντιμετωπίσει ο Πανιώνιος τους «πράσινους»
  • [05] Χριστούγεννα στο Παλλάς με τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ
  • [06] Βροχές και νεφώσεις συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη

  • [01] Ομπάμα και Μόρσι ανάμεσα στους υποψήφιους για "πρόσωπο της χρονιάς" στο TIME

    Πολιτικοί, επιχειρηματίες, ακτιβιστές, ακόμα και στοιχειώδη σωματίδια είναι υποψήφιοι για να ονομαστούν από το περιοδικό TIME "πρόσωπο της χρονιάς" και να κοσμήσουν το τελευταίο εξώφυλλό του για το 2012.

    Το περιοδικό έδωσε χθες Τρίτη στη δημοσιότητα την τελική λίστα με τους υποψήφιους. Αυτός που τελικά θα επιλεγεί από τους συντάκτες του περιοδικού με κριτήριο το πόσο επηρέασε τα γεγονότα τη χρονιά αυτή, θα ανακοινωθεί σήμερα στις 14:00 ώρα Ελλάδας από την εκπομπή Today Show του NBC.

    Οι οκτώ επιλεγέντες υποψήφιοι είναι ο Μπαράκ Ομπάμα, η 15χρονη Πακιστανή Μαλάλα Γουσαφζάι που τραυματίστηκε σοβαρά λόγω της εκστρατείας της για την εκπαίδευση των κοριτσιών στην κοιλάδα Σουάτ, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλιντον "για την ανθρωπιστική και πολιτική τους δραστηριότητα", επισημαίνει το περιοδικό.

    Στη λίστα περιλαμβάνονται και δύο πρόεδροι εταιριών: η Μαρίσα Μάγιερ της Yahoo Inc και ο Τιμ Κουκ της Apple Inc.

    Και μετά είναι το μποζόνιο του Χιγκς, την ύπαρξη του οποίου οι επιστήμονες πιστεύουν πως επιβεβαίωσαν με τα πειράματα στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων του CERN. Αν τελικά επιλεγεί ως "πρόσωπο της χρονιάς" το σωματίδιο αυτό, μερίδιο της δόξας θα πάρουν και οι τρεις επιστήμονες που ήταν επικεφαλής της έρευνας.

    Την περσινή χρονιά, το τελευταίο εξώφυλλο ήταν αφιερωμένο στο "Διαδηλωτή", σε έναν συμβολικό χαιρετισμό προς τους ακτιβιστές της Αραβικής Άνοιξης. Φέτος η μοναδική οργάνωση που περιλαμβάνεται στη λίστα είναι οι "Undocumented Americans" σε μια προσπάθεια να τονιστεί η αυξανόμενη πολιτική επιρροή των Λατινοαμερικάνων.

    Στην διαδικασία αυτή για την επιλογή του προσώπου της χρονιάς που πραγματοποιείται από το 1927, οι συντάκτες δεν επιλέγουν μόνο τους "καλούς και τους ήρωες". Εξώφυλλο στο TIME έχουν γίνει τόσο ο Αδόλφος Χίτλερ, όσο και ο Ιωσήφ Στάλιν.

    [02] Ξανά στην κυκλοφορία η σιδηροδρομική γραμμή Ξάνθης - Ροδόπης

    Δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία το τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής στο ύψος Πολυσίτου Ξάνθης και Αμαξάδων Ροδόπης μετά την επιδιόρθωση από τα τεχνικά συνεργεία του ΟΣΕ λόγω του ατυχήματος που προκλήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2012.

    [03] Πρόστιμο στην UBS για το σκάνδαλο χειραγώγησης του Libor

    Η ελβετική τράπεζα Union des Banques Suisses (UBS) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταβάλει πρόστιμο ύψους 1,4 δισεκατομμυρίου ελβετικών φράγκων (1,1 δισεκατομμύριο ευρώ) στο πλαίσιο του σκανδάλου χειραγώγησης του Libor, έπειτα από συμφωνία με τις αμερικανικές, βρετανικές και ελβετικές αρχές.

    Η UBS αποδέχθηκε την ενοχή της για ηλεκτρονική απάτη εκ μέρους της ιαπωνικής θυγατρικής της, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

    Στο συνολικό ποσόν του 1,4 δισεκατομμυρίου ελβετικών φράγκων περιλαμβάνονται πρόστιμα ύψους 160 εκατομμυρίων που θα καταβληθούν στις βρετανικές αρχές, και το ποσόν του 1,2 δισεκατομμυρίου δολαρίων που θα καταβληθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

    Η UBS θα καταβάλει 59 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα στην Finma, την ελβετική αρχή εποπτείας των αγορών, η οποία έδωσε εντολή για την κατάσχεση των κερδών που πραγματοποιήθηκαν με απάτη.

    [04] Με καλή ψυχολογία θα αντιμετωπίσει ο Πανιώνιος τους «πράσινους»

    Στην καλή ψυχολογία του Πανιωνίου από τις δύο διαδοχικές εκτός έδρας νίκες σε EuroCup και Α1 Ανδρών στάθηκε ο Κρις Μπούκερ, ενόψει τηςσημερινής εξ αναβολής αναμέτρησης για την 9η αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (19:00, ΝΕΤ).

    Παράλληλα, ο Αμερικανός σέντερ επισήμανε ότι οι «κυανέρυθροι» πάνε στο ΟΑΚΑ για το «διπλό».

    «Είμαστε έτοιμοι από κάθε άποψη για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, προερχόμαστε από δύο συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες και έχουμε πολύ καλή ψυχολογία» είπε αρχικά στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ ο Μπούκερ και συνέχισε: «Γνωρίζω ότι ο αντίπαλός μας έχει ένα βαρύ όνομα και ιστορία στην Ευρώπη με τίτλους και διακρίσεις. Παίζει στην έδρα του, έχει καλό σερί και διαθέτει ένα πλούσιο ρόστερ, από το οποίο ξεχωρίζει φυσικά ο ηγέτης της ομάδας, Διαμαντίδης. Όμως, για εμάς σημασία έχει η δική μας απόδοση. Έχουμε δουλέψει πολύ πάνω στον αγώνα με τον προπονητή, έχουμε κάνει τα πλάνα μας και πάμε στο ΟΑΚΑ για να χτυπήσουμε τον αγώνα και να κυνηγήσουμε, γιατί όχι, τη νίκη. Εχουμε καλό ρεκόρ και θέλουμε τη νίκη σε κάθε αγώνα ανεξάρτητα από το όνομα του αντιπάλου».

    [05] Χριστούγεννα στο Παλλάς με τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ

    Με χριστουγεννιάτικες μελωδίες θα γεμίσει τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου το θέατρο Παλλάς (18.00).

    Η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, ο τενόρος Αντώνης Κορωναίος και η Χορωδία της ΕΡΤ με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Ορφανίδη, θα ερμηνεύσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.

    Από τα παραδοσιακά κάλαντα της Δυτικής Ευρώπης μέχρι και τα σύγχρονα τραγούδια που έχουν συνδεθεί με το πνεύμα των Χριστουγέννων, η μουσική πανδαισία θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας.

    Τιμές εισιτηρίων: 10 και 5 ευρώ.

    [06] Βροχές και νεφώσεις συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη

    Βροχές και νεφώσεις συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

    Ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και στον Έβρο.

    Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί σήμερα από -1 έως 10 βαθμούς, με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 6 βαθμούς. Στην εξέλιξη της ημέρας αναμένονται χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της Θράκης, όπως την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Ορεστιάδα και οι θερμοκρασίες σ' αυτές τις πόλεις αναμένεται να παρουσιάσουν μείωση, πέφτοντας ακόμη και κάτω από το μηδέν.

    Λόγω των χιονοπτώσεων των τελευταίων ημερών και του παγετού, απαιτούνται αλυσίδες στους επαρχιακούς δρόμους Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου, στις παλιές εθνικές οδούς Βέροιας - Κοζάνης και Βέροιας - Σελίου, στον επαρχιακό δρόμο της 'Αρνισσας που οδηγεί προς το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν και το δημοτικό δρόμο Νάουσας - Τριών-Πέντε Πηγαδίων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 December 2012 - 9:30:28 UTC