Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέχρι την Παρασκευή τα οικονομικά αποτελέσματα των τραπεζών
  • [02] «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» με ...έκπτωση
  • [03] Παραίτηση Ν. Μπίστη από τη θέση του υπευθύνου διεύρυνσης της ΔΗΜΑΡ
  • [04] Οικονομική διευκόλυνση για 31 υπερχρεωμένους δήμους
  • [05] ΑΝΕΛ: Δεχόμαστε τη συγγνώμη της εφημερίδας "Παρασκευή+13"
  • [06] ΣΥΡΙΖΑ: Η έκθεση της Κομισιόν διαψεύδει την κυβέρνηση

  • [01] Μέχρι την Παρασκευή τα οικονομικά αποτελέσματα των τραπεζών

    Ανακοινώνονται μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή τα οικονομικά αποτελέσματα των τραπεζών μετά τις διαδοχικές παρατάσεις που είχαν λάβει. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα δώσει το έναυσμα για την επιτάχυνση των διαδικασιών εξαγορών και συγχωνεύσεων που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

    Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα δώσει το «πράσινο» φώς για την δημοσίευση του ενημερωτικού δελτίου της Εθνικής Τράπεζας, σχετικά με την δημόσια πρόταση για την απόκτηση της Eurobank. Εξασφαλισμένο είναι ήδη το 44% περίπου των βασικών μετοχών του ομίλου Λάτση που έχει εκφράσει την ανέκκλητη δέσμευση του για στη πρόταση της Εθνικής Τράπεζας. Η δημόσια πρόταση της Εθνικής θα ολοκληρωθεί τις πρώτες εβδομάδες του 2013, ενώ η πλήρης λειτουργική ενοποίηση των δύο τραπεζών θα υλοποιηθεί μέσα σε 2-3 χρόνια.

    Στο μέτωπο της Alpha Bank-Εμπορικής Τράπεζας οι διαδικασίες εκτιμάται ότι θα είναι πιο γρήγορες. Η δεύτερη επαναληπτική γενική συνέλευση της Alpha Bank πραγματοποιείται στις 27 Δεκεμβρίου και η συγχώνευση εκτιμάται θα ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους.

    Εξάλλου με την καταβολή της δόσης ξεκινούν και οι διαδικασίες ολοκλήρωσης της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν στο πρώτο τετράμηνο του έτους.

    Όπως όμως επισημαίνουν οι τραπεζίτες, τα κεφάλαια που θα δοθούν για την ανακεφαλαιοποίηση δεν αναμένεται να «μεταφραστούν» σε νέες χορηγήσεις. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών θα οδηγήσει το πιστωτικό σύστημα σε σταθεροποίηση και σε ενίσχυση των δεικτών κεφαλαιακής του επάρκειας, οι οποίοι επλήγησαν από τη συμμετοχή των τραπεζών στη διαδικασία «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων.

    Η ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας και η πιστωτική επέκταση που θα την συνοδεύσει θα προέλθει από την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία, την σταδιακή επιστροφή των καταθέσεων και την δυνατότητα εξόδου των τραπεζών στην διατραπεζική αγορά.

    [02] «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» με ...έκπτωση

    Είσαι νέος, νέα έως 23 ετών; Το Εθνικό Θέατρο σου δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσεις την παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, αγοράζοντας δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός, μέχρι τις 6 Ιανουαρίου.

    Η "Σκηνή Κοτοπούλη" υποδέχεται -δύο χρόνια μετά- και πάλι το κοινό με ένα από τα σπουδαιότερα και πιο αγαπημένα έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, μια παράσταση ? γιορτή, γεμάτη εκπλήξεις, ποίηση και χιούμορ, σε σκηνοθεσία τού ανατρεπτικού Μιχαήλ Μαρμαρινού και μετάφραση Διονύση Καψάλη.

    Με την παραδοχή ότι ο πολιτισμός είναι το αντίδοτο στην κρίση, το Εθνικό Θέατρο αφουγκράζεται τη σύγχρονη πραγματικότητα και προωθεί καινούργιους τρόπους για να υποστηρίξει τους νέους και να τους φέρει πιο κοντά στο θέατρο.

    [03] Παραίτηση Ν. Μπίστη από τη θέση του υπευθύνου διεύρυνσης της ΔΗΜΑΡ

    Την παραίτησή του από τη θέση του υπεύθυνου διεύρυνσης της ΔΗΜΑΡ, υπέβαλε το απόγευμα ο Νίκος Μπίστης.

    Όπως αναφέρει σε δήλωσή του, την οποία διένειμε, το Γραφείο Τύπου του κόμματος, πήρε την απόφαση να παραιτηθεί επειδή απορρίφθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ η πρότασή του να συμμετέχει το κόμμα σε μόνιμο Φόρουμ διαλόγου για την συνεργασία των δυνάμεων της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

    Είχε προηγηθεί τρίωρη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος με θέμα τη στάση της ΔΗΜΑΡ σχετικά με τις διεργασίες που συντελούνται για την συμπόρευση και συνεργασία στο ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

    [04] Οικονομική διευκόλυνση για 31 υπερχρεωμένους δήμους

    Μία σημαντική διευκόλυνση για 31 υπερχρεωμένους δήμους, προβλέπεται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), καθώς με αυτή συμψηφίζονται οι κύριες οφειλές τους προς το ελληνικό δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, μετά από σχετικό αίτημα που είχαν υποβάλλει.

    Σύμφωνα με την ΚΥΑ, την οποία υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, συμψηφίζονται συνολικά 54.564.920 ευρώ, έναντι των εσόδων που θα είχαν από παρακρατηθέντες πόρους, σε εφαρμογή του νόμου 4047/2012.

    Σε αυτήν τη διάταξη περί συμψηφισμού εμπίπτουν οι δήμοι, Έδεσσας Ν. Πέλλας, Κοζάνης Ν. Κοζάνης, Λέσβου Ν. Λέσβου, Τοπείρου Ν. Ξάνθης Κορυδαλλού Ν. Αττικής, Αγ. Βαρβάρας Ν. Αττικής, Θεσσαλονίκης Ν. Θεσσαλονίκης, Μαλεβιζίου Ν. Ηρακλείου, Μυλοποτάμου Ν. Ρεθύμνης, Διδυμοτείχου Ν. Έβρου, Παιονίας Ν. Κιλκίς, Βύρωνα Ν. Αττικής, Μεσσήνης Ν. Μεσσηνίας, Μεταμόρφωσης Ν. Αττικής, Τρικκαίων Ν. Τρικάλων, Ασπροπύργου Ν. Αττικής, Ιστιαίας-Αιδηψού, Ν. Ευβοίας Άνδρου Ν. Κυκλάδων, Νοτίου Πηλίου Ν. Μαγνησίας, Γόρτυνας Ν. Ηρακλείου, Οιχαλίας Ν. Μεσσηνίας, Αγίου Νικολάου Ν. Λασιθίου, Περάματος Ν. Αττικής, Αχαρνών Ν. Αττικής, Χερσονήσου Ν. Ηρακλείου, Νισύρου Ν. Δωδεκανήσου, Αλμυρού Ν. Μαγνησίας, Κερατσινίου-Δραπετσώνας Ν. Αττικής, Φυλής Ν. Αττικής, Λαρισαίων Ν. Λαρίσης και Σουφλίου Ν. Έβρου.

    [05] ΑΝΕΛ: Δεχόμαστε τη συγγνώμη της εφημερίδας "Παρασκευή+13"

    Σε ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημειώνεται ότι «σήμερα 18 Δεκεμβρίου 2012 στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων ο σημερινός Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ και εκδότης της εφημερίδας «Παρασκευή +13» Αιμίλιος Λιάτσος, αναφερόμενος σε συκοφαντικά δημοσιεύματα κατά των προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου έκανε στο δικαστήριο την ακόλουθη δήλωση: «Δηλώνουμε ότι το επίμαχο δημοσίευμα στηρίχθηκε, όσο τον αφορά, σε αναληθείς πληροφορίες τρίτων και με την έννοια αυτή του ζητώ συγνώμη».»

    Η παραπάνω δήλωση -αναφέρουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες- αφορά συκοφαντικά δημοσιεύματα με ψευδείς πληροφορίες που αναπαρήχθησαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο με σκοπό να πλήξουν το κύρος του κόμματος και του προέδρου του, Πάνου Καμμένου, «αποτελούσαν δε κεντρικό μήνυμα των αποστατών».

    «Η συγνώμη από τον κ. Λιάτσο και η ομολογία για την αναλήθεια των ισχυρισμών του γίνεται αποδεκτή. Τα χαλκεία των υπαλλήλων του κ. Σαμαρά, της νέας τάξης πραγμάτων και των εκπρόσωπων τους αποκαλύπτονται» επισημαίνεται στην ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    [06] ΣΥΡΙΖΑ: Η έκθεση της Κομισιόν διαψεύδει την κυβέρνηση

    Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία, όπως σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαψεύδει τις «επαναλαμβανόμενες κυβερνητικές και πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις ότι τα σκληρά και άδικα μέτρα που πάρθηκαν θα είναι και τα τελευταία» και τονίζει ότι η ελληνική κοινωνία δεν αποπροσανατολίζεται και πως «οι αγώνες του λαού θα ανατρέψουν δημοκρατικά τη μνημονιακή πολιτική και τους εκφραστές της, ως αναγκαία προϋπόθεση για μια δίκαιη έξοδο από την κρίση».

    Ειδικότερα, σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σημειώνεται ότι οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης «διαψεύδονται και καταρρίπτονται διαχρονικά από την πραγματικότητα, γεγονός που έρχεται να επιβεβαιωθεί και από την ίδια την έκθεση της Κομισιόν, αναδεικνύοντας τον αδιέξοδο, τον αντικοινωνικό και αυτοϋπονομευόμενο χαρακτήρα της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 December 2012 - 17:30:29 UTC