Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατέβηκε τελικά από το γλυπτό στην Ομόνοια η 35χρονη
  • [02] Το Δημόσιο άντλησε 1,3 δισ. ευρώ μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων
  • [03] Επιδοτήσεις 1,1 δισ. ευρώ στους αγρότες, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
  • [04] Προσφεύγουν κατά της διαθεσιμότητας εργαζόμενοι του δήμου Ν. Ιωνίας
  • [05] Γυναίκα σκαρφαλωμένη στο έργο του Ζογγολόπουλου, στην Ομόνοια
  • [06] Η Ισπανία άντλησε 3,523 δισ. ευρώ μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων
  • [07] Γερμανοί στρατιώτες έφθασαν στην Τουρκία για εγκατάσταση των πυραύλων Patriot
  • [08] Εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο ο πρόεδρος του Ιράκ

  • [01] Κατέβηκε τελικά από το γλυπτό στην Ομόνοια η 35χρονη

    Αίσια κατάληξη είχε η υπόθεση με την 35χρονη κωφάλαλη, η οποία είχε ανεβεί νωρίτερα στο γλυπτό Πεντάκυκλο στην Ομόνοια και απειλούσε να αυτοκτονήσει.

    Μετά από διαπραγματεύσεις, δέχθηκε τελικά να κατέβει, βοηθούμενη από στελέχη της Πυροσβεστικής.

    [02] Το Δημόσιο άντλησε 1,3 δισ. ευρώ μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων

    Στην άντληση συνολικού ποσού ύψους 1,3 δισ.ευρώ προχώρησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων (3 μηνών).

    Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,11% έναντι 4,20% κατά την αντίστοιχη προηγούμενη δημοπρασία στις 13 Νοεμβρίου 2012.

    Για το ζητούμενο ποσό του (1) ενός δισ.ευρώ, υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,730 δισεκατομμυρίων ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,73 φορές.

    Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012.

    Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ.

    Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012, στις 12μ.μ.

    [03] Επιδοτήσεις 1,1 δισ. ευρώ στους αγρότες, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

    Σήμερα πιστώνεται στους λογαριασμούς γεωργών και κτηνοτρόφων το ποσό του 1,1 δισ. ευρώ που είναι το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης. Αυτό δήλωσε, αμέσως μετά το πέρας της δίωρης σύσκεψης που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «οι πληρωμές στην ώρα τους να μην αποτελούν είδηση και να είναι ο κανόνας».

    Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης «να μπει τέλος στις επιχορηγήσεις στον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό και τα χρήματα του ΕΛΓΑ να πάνε σε πολύτεκνες οικογένειες αγροτών». Ανέφερε, επίσης, ότι το υπουργείο έχει την εντολή να επιταχύνει τις διαδικασίες για επιχειρηματικές επενδύσεις σε μεταποίηση και εξαγωγές, προσθέτοντας ότι -όπως ενημερώθηκε- περισσότερες από 300 επιχειρήσεις δημιουργούνται ή επεκτείνονται.

    [04] Προσφεύγουν κατά της διαθεσιμότητας εργαζόμενοι του δήμου Ν. Ιωνίας

    Σε μαζικές προσφυγές στη Δικαιοσύνη προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, καθώς μετά την Κοζάνη και την Ξάνθη, σειρά παίρνουν τώρα, από την Αττική, οι εργαζόμενοι στον δήμο Νέας Ιωνίας. Σχετική δωρεάν νομική συνδρομή παρέχουν οι νομικοί σύμβουλοι της ΠΟΕ- ΟΤΑ. Και αυτό, διότι η προσωρινή διαταγή κατά της ένταξης σε διαθεσιμότητα και η δικαίωση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων έχουν ως συνέπεια να λύεται αυτομάτως το καθεστώς της διαθεσιμότητας για τους εργαζόμενους και να επαναφέρονται στη μισθοδοσία όσοι εξαιρέθηκαν της πληρωμής από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, μέσω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και των συνακόλουθων εγκυκλίων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Οι 18 εργαζόμενοι στον δήμο Νέας Ιωνίας, που βγήκαν σε διαθεσιμότητα, έχουν κινήσει τις νομικές διαδικασίες και την ερχόμενη- ενδεχομένως- εβδομάδα αναμένεται το αποτέλεσμα της προσφυγής. Όπως εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στον δήμο και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ- ΟΤΑ, Ν. Αδαμόπουλος, κύρια επιχειρήματα της προσφυγής είναι το γεγονός ότι το μέτρο είναι οριζόντιο και ότι εφαρμόζεται χωρίς κριτήρια, καθώς και ότι οι εργαζόμενοι είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία των υπηρεσιών των δήμων. Επίσης, όπως σημειώνει, στην προσφυγή προβάλλεται η αντισυνταγματικότητα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

    Ωστόσο, ο κ. Αδαμόπουλος εκφράζει επιφυλάξεις για το αν, τελικά, θα γίνουν σεβαστές από την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι θετικές για τους εργαζόμενους δικαστικές αποφάσεις. Φέρνει ως παράδειγμα την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών σχετικά με το Ειδικό Τέλος Ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, η οποία, όπως λέει, δεν έγινε σεβαστή από τον υπουργό Οικονομικών, παρά και την παρότρυνση του Συνηγόρου του Πολίτη και θέτει, πλέον, ζήτημα σεβασμού των Νόμων και του Συντάγματος από τους κυβερνώντες.

    [05] Γυναίκα σκαρφαλωμένη στο έργο του Ζογγολόπουλου, στην Ομόνοια

    Σκαρφαλωμένη στη μεταλλική εγκατάσταση του γλύπτη Ζογγολόπουλου, στην πλατεία Ομονοίας, βρίσκεται γυναίκα, αγνώστων στοιχείων.

    Η, πιθανότατα, κωφάλαλη γυναίκα, έχει ανέβει για άγνωστους -προς στιγμήν- λόγους στην εγκατάσταση και άνδρες της Πυροσβεστικής προσπαθούν να την πείσουν και να τη βοηθήσουν να κατέβει.

    Η ΕΛΑΣ δεν επιβεβαιώνει φήμες ότι η γυναίκα απειλεί να αυτοκτονήσει.

    [06] Η Ισπανία άντλησε 3,523 δισ. ευρώ μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων

    Η Ισπανία άντλησε σήμερα σήμερα το ποσόν των 3,523 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων διάρκειας 3 και 6 μηνών.

    Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, για τα τρίμηνα γραμμάτια το επιτόκιο διαμορφώθηκε σε 1,195% έναντι 1,254% κατά την αντίστοιχη προηγούμενη έκδοση και για τα 6μηνα σε 1,609% έναντι 1,669%, αντιστοίχως.

    [07] Γερμανοί στρατιώτες έφθασαν στην Τουρκία για εγκατάσταση των πυραύλων Patriot

    Γερμανοί στρατιώτες έφθασαν χθες το βράδυ στην Τουρκία για να προετοιμάσουν, στο πλαίσιο αποστολής του ΝΑΤΟ, την εγκατάσταση των γερμανικών πυραύλων Patriot, οι οποίοι θα την προστατεύσουν από ενδεχόμενες συριακές απειλές, δήλωσε σήμερα διπλωματική πηγή στην 'Αγκυρα.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι στρατιώτες έφθασαν στο αεροδρόμιο των Αδάνων, στη νότια Τουρκία, απ΄όπου στη συνέχεια επρόκειτο να μεταφερθούν στην αμερικανική αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, κοντά στα Άδανα. Οι Γερμανοί στρατιώτες θα μεταφερθούν σήμερα στο Καχραμανμαράς της νότιας Τουρκίας όπου θα εγκατασταθούν οι γερμανικοί πύραυλοι.

    Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, στην Τουρκία έφθασαν και Ολλανδοί στρατιώτες. Η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώθηκε από την ολλανδική πρεσβεία.

    Στην αποστολή αυτή συμμετέχουν επίσης Ολλανδία και ΗΠΑ. Οι δυο χώρες αναμένεται να στείλουν στην Τουρκία από δυο συστοιχίες πυραύλων Patriot και 400 στρατιώτες η καθεμία.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [08] Εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο ο πρόεδρος του Ιράκ

    Ο πρόεδρος του Ιράκ Τζαλάλ Ταλαμπανί εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Βαγδάτης χθες βράδυ. "Λόγω της κόπωσής του και της εξάντλησης του, ο πρόεδρος Ταλαμπανί παρουσίασε ξαφνικά έντονη δυσφορία και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Βαγδάτης", αναφέρει η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ιρανικής προεδρίας.

    Ο 80χρονος Ταλαμπανί αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια. Είχε υποβληθεί σε επιτυχή εγχείρηση καρδιάς στις ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2008 και ένα χρόνο νωρίτερα είχε διακομισθεί με προβλήματα αφυδάτωσης και εξάντλησης σε νοσοκομείο της γειτονικής Ιορδανίας.

    Ο Ταλαμπανί έχει νοσηλευτεί στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη με διάφορα προβλήματα υγείας.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 December 2012 - 11:30:37 UTC