Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προτεραιότητα η προσέλκυση ξένων επενδύσεων
  • [02] Στον ... γύψο μπαίνει από τη Δευτέρα ο τομέας της Υγείας
  • [03] Πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Λέσβου
  • [04] Ανθρωποκτονία 54χρονου στην Αγία Ελένη Τροιζηνίας
  • [05] Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 35χρονο στην περιοχή της Κορίνθου
  • [06] Σημεία του οδικού δικτύου στη Β. Ελλάδα που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες
  • [07] Εξάρθρωση σπείρας ληστών από τη Βέροια Ημαθίας
  • [08] "Η απόφαση του Eurogroup βάζει τέλος στα σενάρια περί χρεοκοπίας"
  • [09] Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ αντεπιτίθεται και παραδίδει το διαβατήριό του
  • [10] Ο συριακός στρατός βομβαρδίζει νότια συνοικία της Δαμασκού

  • [01] Προτεραιότητα η προσέλκυση ξένων επενδύσεων

    Η κυβερνητική στρατηγική μετά και την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων στο Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης του δανείου, ήταν το θέμα που απασχόλησε σειρά συσκέψεων που είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο Μέγαρο Μαξίμου. Προτεραιότητα για τον πρωθυπουργό είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων, με στόχο την εισροή κεφαλαίων και την ενίσχυση της ρευστότητας, αλλά και την μείωση της ανεργίας.

    Αύριο ο Αντώνης Σαμαράς θα δεχθεί στο γραφείο του εκπροσώπους 16 μεγάλων πολυεθνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα παρουσία και των κ.κ. Στουρνάρα, Χατζηδάκη και Μηταράκη, για να συζητήσει τις προοπτικές ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, που θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Την Τρίτη θα γίνει η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

    Τέλος στα σενάρια περί ελληνικής χρεωκοπίας και εξόδου της χώρας από το ευρώ, θέτει, σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα η απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση ποσού ύψους 52,5 δισ. ευρώ, δημιουργώντας παράλληλα τις συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη και υψηλότερη απασχόληση. Αυτό που πετύχαμε, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Υγείας είναι πολύ σημαντικό, αλλά είναι ένα πρώτο βήμα. Ο δρόμος παραμένει ακόμη μακρύς και ανηφορικός, σημείωσε ο υπουργός , προσθέτοντας ότι τα μέτρα είναι οδυνηρά και επώδυνα, αλλά οφείλει να τα επωμιστεί η δική μας γενιά για να σώσει τις επόμενες.

    [02] Στον ... γύψο μπαίνει από τη Δευτέρα ο τομέας της Υγείας

    Δύσκολη προβλέπεται η ερχόμενη εβδομάδα στον τομέα της Υγείας, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς επίσης και ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί και φαρμακοποιοί, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Επιπλέον, οι ασφαλισμένοι στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ), καλούνται γι άλλη μια φορά να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακά τους και να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις.

    Ειδικότερα, κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, Δευτέρα και Τρίτη, 17 και 18 Δεκεμβρίου αντίστοιχα. Ταυτόχρονα τα μέλη του κλάδου συνεχίζουν την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ζητώντας συγκεκριμένη ημερομηνία πληρωμής των συνταγών Σεπτεμβρίου και σαφείς δεσμεύσεις για τις παλαιές οφειλές.

    Από τη Δευτέρα, οι ασφαλισμένοι θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν και τις ιατρικές εξετάσεις τους μετά την απόφαση για επίσχεση παροχής υπηρεσιών των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ κλινικών και εργαστηριακών ιατρών, μέχρι πλήρους αποπληρωμής όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

    Στον «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των αποδοχών τους, την κατάργηση, όπως αναφέρουν, κάθε έννοιας δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης, και την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ του ταμείου τους (ΤΣΑΥ).

    Επίσης, τη Δευτέρα κλείνουν τα ταμεία των νοσοκομείων και για την Τρίτη, την οποία ο κλάδος αποκαλεί «Ημέρα νοσοκομείου», προγραμματίζονται συζητήσεις για την Υγεία με τοπικούς φορείς, δήμους, σωματεία και πολιτιστικούς συλλόγους.

    Την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), έλαβαν απόφαση να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

    Η Πέμπτη είναι «αφιερωμένη» στους νέους γιατρούς, με αποχή ειδικευομένων από το πρωινό ωράριο και εκδηλώσεις - συζητήσεις για την ανεργία των νέων γιατρών.

    Την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεδριάσουν, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθουν με νέες μετά τις γιορτές.

    Συμμετοχή στην απεργία, που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 19 Δεκεμβρίου, αποφάσισε και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), αντιδρώντας στα προσφάτως ανακοινωθέντα μέτρα, «που εκπορεύονται από το Πολυνομοσχέδιο - Μνημόνιο 3 και είναι καταλυτικά για τους νοσοκομειακούς γιατρούς και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας».

    [03] Πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Λέσβου

    Σε αναζήτηση τεσσάρων παιδιών, δύο γυναικών και ενός άνδρα, οι οποίοι επέβαιναν στη μοιραία βάρκα με τους παράνομους μετανάστες, που ανατράπηκε την Παρασκευή το πρωί, ανοικτά της Θερμής, βρίσκονται και σήμερα οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

    Μέχρι στιγμής, έχουν βρεθεί στην ακτή, από τη παραλία Νησέλια μέχρι την παραλία Κανόνι της Θερμής, 20 πτώματα ανδρών ηλικίας, περίπου 20 έως 45 ετών.

    Επίσης, την Παρασκευή ανασύρθηκε ζωντανός από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Θερμής ένας 20χρονος, ο οποίος δήλωσε ότι κατάγεται από τη Μιανμάρ και έδωσε τις πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό και το φύλο των επιβαινόντων στη βάρκα. Ο 20χρονος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με υποθερμικό σοκ, αλλά η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

    Μεταξύ των επιβαινόντων ήταν και ένας Τούρκος διακινητής, ο οποίος ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν είναι μεταξύ των νεκρών ή επέζησε του ναυαγίου και με κάποιο τρόπο επέστρεψε στη χώρα του. Πάντως, στελέχη των λιμενικών αρχών δεν αποκλείουν ο Τούρκος διακινητής να διεσώθη μέσω συνοδού σκάφους και να άφησε στην τύχη τους όλους τους υπόλοιπους ναυαγούς.

    Διαβάστε επίσης:

    Δήλωση ΠΑΣΟΚ για την τραγωδία ανοικτά στη Λέσβο

    Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την τραγωδία ανοικτά στη Λέσβο

    [04] Ανθρωποκτονία 54χρονου στην Αγία Ελένη Τροιζηνίας

    Νεκρός βρέθηκε 54χρονος, ο οποίος έφερε τραύματα από μαχαίρι στο στήθος, τις πρώτες πρωινές ώρες στο σπίτι του στην Αγία Ελένη Τροιζηνίας.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, νωρίτερα, ο 54χρονος διαπληκτίστηκε με έναν 68χρονο κάτοικο της περιοχής, χωρίς ουσιαστική αιτία, σε καφενείο του γειτονικού χωριού Τραχιά Αργολίδας.

    Η αστυνομία της Αργολίδας διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του 68χρονου, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, καθώς θεωρούν ότι είναι οπλισμένος.

    Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Ασφάλεια Πειραιά, στην οποία υπάγεται η περιοχή ενώ έχει ειδοποιηθεί η ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιά για την διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

    [05] Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 35χρονο στην περιοχή της Κορίνθου

    Ένας 35χρονος, Αλβανός υπήκοος, έχασε την ζωή του χθες βράδυ σε τροχαίο ατύχημα, όταν το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε στο δρόμο από την Ξυλοκέριζα προς την εθνική οδό Ισθμού - Επιδαύρου, εξετράπη της πορείας του κι προσέκρουσε με σφοδρότητα πάνω σε μαντρότοιχο.

    Στο αυτοκίνητο επέβαινε κι ένας 28χρονος ομοεθνής του, ο οποίος τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κορίνθου σε κρίσιμη κατάσταση.

    [06] Σημεία του οδικού δικτύου στη Β. Ελλάδα που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

    Τα σημεία του οδικού δικτύου στη Βόρεια Ελλάδα όπου η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι τα ακόλουθα:

    Στην επαρχιακή οδό Γρεβενών-Σαμαρίνας, από 31ο χλμ. έως 54ο χλμ., στην επαρχιακή οδό Γρεβενών-Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας από 32ο χλμ έως 45ο χλμ., στην Επαρχιακή οδό Γρεβενών-Περιβολίου από 35ο χλμ. έως 43ο χλμ.

    Επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς? Φλώρινας, (μέσω Βιτσίου) από το 18ο χλμ. έως το 28ο χλμ. ενώ στο υπόλοιπο επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

    [07] Εξάρθρωση σπείρας ληστών από τη Βέροια Ημαθίας

    Η σπείρα που είχε διαπράξει την ένοπλη ληστεία σε συνεργάτη του Γιάννη Πάριου, αρπάζοντας ποσό περίπου 40.000 ευρώ τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Γλυφάδα, το οποίο αφορούσε εισπράξεις από συναυλία του τραγουδιστή στα Γιάννενα, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Γλυφάδας. Η σπείρα θεωρείτο επίσης υπεύθυνη για σωρεία άλλων ληστειών σε όλη την Ελλάδα, σε βάρος πλασιέ κοσμημάτων και άλλων ατόμων που μετέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά.

    Πρόκειται για μια ομάδα νεαρών Ρομά από την Βέροια Ημαθίας, οι οποίοι διέμεναν σε ακριβές μεζονέτες και εμφανίζονταν με οικονομική άνεση, την οποία η Αστυνομία αποδίδει στις ληστείες.

    [08] "Η απόφαση του Eurogroup βάζει τέλος στα σενάρια περί χρεοκοπίας"

    Τέλος στα σενάρια περί ελληνικής χρεωκοπίας και εξόδου της χώρας από το ευρώ, θέτει, σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα η απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση ποσού ύψους 52,5 δισ. ευρώ, δημιουργώντας παράλληλα τις συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη και υψηλότερη απασχόληση. Αυτό που πετύχαμε, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Υγείας είναι πολύ σημαντικό, αλλά είναι ένα πρώτο βήμα. Ο δρόμος παραμένει ακόμη μακρύς και ανηφορικός, σημείωσε ο υπουργός , προσθέτοντας ότι τα μέτρα είναι οδυνηρά και επώδυνα, αλλά οφείλει να τα επωμιστεί η δική μας γενιά για να σώσει τις επόμενες.

    [09] Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ αντεπιτίθεται και παραδίδει το διαβατήριό του

    Ο γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος κατηγορείται ότι προσπαθεί να αποφύγει τη βαριά φορολογία στη Γαλλία, μετακομίζοντας σε ένα χωριό του Βελγίου κοντά στα σύνορα, όπου μάλιστα έχει αγοράσει ήδη σπίτι, πέρασε στην αντεπίθεση, υποστηρίζοντας ότι "η επιτυχία, η δημιουργία και το ταλέντο "τιμωρούνται σήμερα στην πατρίδα του".

    Δημοφιλής προσωπικότητα στη Γαλλία, ο 63χρονος Ντεπαρντιέ, είναι ο τελευταίος πλούσιος Γάλλος που αναζητεί καταφύγιο εκτός Γαλλίας μετά την επιβολή υπερφόρου 75% από την κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ στους γάλλους εκατομμυριούχους.

    Ο πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ-Ερό χαρακτήρισε "θλιβερή" και "μη πατριωτική" τη συμπεριφορά του σε μια περίοδο που οι Γάλλοι καλούνται να πληρώσουν υψηλότερους φόρους για να μειωθεί το δημόσιο χρέος.

    [10] Ο συριακός στρατός βομβαρδίζει νότια συνοικία της Δαμασκού

    Ο συριακός στρατός βομβαρδίζει σήμερα νότια συνοικία της Δαμασκού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με το οποίο βομβαρδισμοί και συγκρούσεις σημειώνονται και στα περίχωρα της πρωτεύουσας.

    Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο στρατός βομβαρδίζει τη συνοικία Ασαλί καθώς επίσης και τις περιοχές Χαράστα και Ερμπίν, στην ανατολική Γούτα, κοντά στη Δαμασκό.

    Κοντά στη Χαράστα, σποραδικές μάχες σημειώνονται ανάμεσα σε αντάρτες και στρατιώτες, οι οποίοι πραγματοποίησαν πρόσφατα μεγάλη επιχείρηση για να εκδιώξουν τους αντάρτες από μια ακτίνα περίπου 8 χλμ γύρω από τη Δαμασκό.

    Νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, άρματα μάχης βομβαρδίζουν τη Νταράγια, την οποία ο στρατός πολιορκεί εδώ και ένα μήνα.

    Χθες, πάνω από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Συρία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 December 2012 - 11:30:27 UTC