Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Είκοσι οι νεκροί από την τραγωδία στα ανοικτά της Λέσβου
  • [02] Γ. Στουρνάρας: Προτεραιότητα η πάταξη της φοροδιαφυγής
  • [03] Σέντρα στην 15η αγωνιστική
  • [04] Αναπόφευκτο θεωρεί νέο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους ο Φ.Β. Σταϊνμάγερ
  • [05] Οι ΑΝΕΛ για το Φορολογικό

  • [01] Είκοσι οι νεκροί από την τραγωδία στα ανοικτά της Λέσβου

    Τους 20 έφτασαν οι νεκροί της τραγωδίας, από την χθεσινή ανατροπή λέμβου, που μετέφερε λαθρομετανάστες, από την ακτή της Τουρκίας με κατεύθυνση τη Μυτιλήνη, καθώς λίγο μετά τις 16.00 εντοπίστηκαν τα πτώματα δύο ακόμη ατόμων, τα οποία εκβράστηκαν στην ακτή στην περιοχή Αγ. Γεώργιος, Θερμής.

    Το Λιμενικό Σώμα συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων επιβαινόντων, αφού όπως κατέθεσε 20χρονος που περισυνελέγη χθες το μεσημέρι, στην πλαστική λέμβο επέβαιναν 28 άτομα συμπεριλαμβανομένου Τούρκου διακινητή.

    [02] Γ. Στουρνάρας: Προτεραιότητα η πάταξη της φοροδιαφυγής

    Στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά την απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση ποσού ύψους 52,5 δισ. ευρώ, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών στην πρώτη του ανοικτή ομιλία, μετά την σχετική απόφαση, από το βήμα του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Υγείας με θέμα «Οικονομία και Υγεία σε κρίση: Αδιέξοδα και Υπερβάσεις", το οποίο άρχισε την Πέμπτη και ολοκληρώνεται σήμερα σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο. «Η απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση ποσού ύψους 52,5 δισ. ευρώ θέτει τέλος στα τρέχοντα σενάρια της ελληνικής χρεοκοπίας, της εξόδου της χώρας μας από το ευρώ και δημιουργεί τις συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη και υψηλότερη απασχόληση. Βεβαίως αυτό που πετύχαμε είναι πολύ σημαντικό, αλλά είναι ένα πρώτο βήμα. Μια γέφυρα σωτηρίας που δημιουργεί η δική μας γενιά- γιατί με δική μας ευθύνη φτάσαμε ως εδώ- προς το μέλλον των παιδιών μας. Ο δρόμος παραμένει ακόμη μακρύς και ανηφορικός», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

    Ο κ.Στουρνάρας τόνισε ότι ως χώρα έχουμε να υλοποιήσουμε αυτά που ψηφίσαμε πρόσφατα στη Βουλή. «Δηλαδή, το διετές πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής 2013-14, ύψους 13,5 δισ. ευρώ, το οποίο αποτελείται από 10,5 δισ. ευρώ περιστολή δαπανών και 3 δισ. ευρώ αύξηση εσόδων. Επίσης, τα διαρθρωτικά μέτρα του πολυνομοσχεδίου για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Η υλοποίηση των μέτρων αυτών είναι απολύτως απαραίτητη για την οριστική έξοδο της οικονομίας μας από τη διακεκαυμένη ζώνη της χρεοκοπίας και της εξόδου από την Ευρωζώνη, αφού έτσι υλοποιείται το 100% της αναγκαίας προσαρμογής, τόσο της δημοσιονομικής όσο και την απώλειας της ανταγωνιστικότητας που αρχίσαμε να χάνουμε από την επομένη που μπήκαμε στο ευρώ. Είναι πράγματι μέτρα οδυνηρά και επώδυνα που οφείλει να επωμιστεί η δική μας γενιά για να σώσει τις επόμενες, γιατί είναι υπεύθυνη για τον εκτροχιασμό της οικονομίας»

    «Έχουμε να καταθέσουμε μέχρι τον επόμενο Μάιο το «βαρύ» φορολογικό νομοσχέδιο, που θα αντιμετωπίζει τα χρόνια προβλήματα της φορολογικής διοίκησης, της φοροδιαφυγής και της φορολογικής δικαιοσύνης, και να φροντίσουμε για την άμεση υλοποίησή του. Η κριτική που υφίσταμαι όλο αυτό τον καιρό στο Eurogroup έχει να κάνει με τη φοροδιαφυγή στη χώρα μας», είπε επίσης ο κ.Στουρνάρας. Αναφερόμενος ειδικότερα στη φορολογική μεταρρύθμιση που δρομολογείται και θα ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες, ο κ.Στουρνάρας είπε ότι «θα υπηρετεί την βασική αρχή ότι όλοι μας οφείλουμε να συμβάλουμε στη διάσωση της χώρας μας, βάσει των δυνατοτήτων μας».

    [03] Σέντρα στην 15η αγωνιστική

    Με τις αναμετρήσεις της 15ης αγωνιστικής, συνεχίζεται το προσεχές τριήμερο, το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, φιλοξενείται από τον Πανιώνιο -που διανύεει περίοδο αγωνιστικής κάμψης- και είναι το απόλυτο φαβορί για την νίκη, που θα τον διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας και με διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του.

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και ο αγώνας της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο, καθώς ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα επιστρέψει στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος της αγαπημένης του ομάδας, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει δύσκολη αποστολή στα Γιάννενα με τον τοπικό ΠΑΣ. Ακόμη, ο Αστέρας Τρίπολης, δοκιμάζεται στην Κρήτη με τον ΟΦΗ σε μία εξαιρετικά αμφίρροπη αναμέτρηση, ενώ ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενηθεί στην Βέροια από την ομώνυμη ομάδα και με νίκη θα πλησιάσει τις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

    Τέλος, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, θα διεξαχθούν οι αγώνες Κέρκυρα-Πανθρακικός, Αρης-Ξάνθη και Λεβαδειακός-Πλατανιάς, ενώ το πρόγραμμα (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA) και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

    Σάββατο 15 Δεκεμβρίου ===================== Κέρκυρα-Πανθρακικός 17:15 ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 17:15 Πανιώνιος-Ολυμπιακός 19:30

    Κυριακή 16 Δεκεμβρίου ===================== Αρης-Ξάνθη 15:00 ΑΕΚ-Ατρόμητος 17:15 Λεβαδειακός-Πλατανιάς 17:15 Βέροια-Παναθηναϊκός 19:30

    Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου ===================== ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 19:30

    [04] Αναπόφευκτο θεωρεί νέο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους ο Φ.Β. Σταϊνμάγερ

    Αναπόφευκτη θεωρεί μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ και υποστηρίζει ότι "εκεί οδηγεί η πολιτική της Καγκελαρίου Μέρκελ".

    Σύμφωνα με προδημοσίευση αποσπάσματος συνέντευξής του στην αυριανή Welt am Sonntag, ο κ. Σταϊνμάγερ εκτιμά ότι "η γερμανική κυβέρνηση δεν θέλει να θέσει σε προτεραιότητα τα ευρωπαϊκά μέτρα εξυγίανσης, αλλά προτιμά να μην αποκαλύπτει στους ψηφοφόρους τις δυσάρεστες αλήθειες και να μεταθέτει τα πάντα μετά τις εκλογές".

    Ο σοσιαλδημοκρατης πρώην υπουργός Εξωτερικών θεωρεί πάντως ως περισσότερο επικίνδυνες ακόμη και από την κατάσταση στην Ελλάδα, τις εξελίξεις στην Ιταλία. Εκφράζει δε την ελπίδα οι ψηφοφόροι στην Ιταλία "να μην πέσουν στα δίχτυα λαϊκιστών που υπόσχονται εύκολους δρόμους εξόδου από την κρίση".

    [05] Οι ΑΝΕΛ για το Φορολογικό

    «Ενώ ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι λόγω της επαναγοράς του χρέους το ελληνικό δημόσιο θα ωφεληθεί 800 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από τη μη καταβολή τόκων, την ίδια στιγμή με το φορομπηχτικό νομοσχέδιο αναζητά 2,5 δις ευρώ.

    Τον καλούμε λοιπόν να επιστρέψει αυτά τα 800 εκατομμύρια ευρώ σαν κοινωνικό μέρισμα υπέρ των ανέργων, των επαγγελματιών, των μισθωτών, των συνταξιούχων, των αγροτών και του Έλληνα οικογενειάρχη» δήλωσε ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Οικονομικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 December 2012 - 15:30:27 UTC