Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μακελειό σε δημοτικό σχολείο στις ΗΠΑ
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Βάρβαρο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο
  • [03] Από αύριο η επιστροφή του φόρου πετρελαίου στους αγρότες
  • [04] Απόσυρση της ρύθμισης για τις Κυριακές ζητά η ΕΣΕΕ

  • [01] Μακελειό σε δημοτικό σχολείο στις ΗΠΑ

    Οι μαθητές μιας ολόκληρης τάξης αγνοούνται μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ένας ένοπλος σε πρωτοβάθμιο σχολείο στο Κονέκτικατ, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα αξιωματούχους της περιοχής.

    Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι CBS τουλάχιστον 27 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 18 παιδιά, σκοτώθηκαν από τα πυρά του αγνώστου στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ του Νιούταουν. Η εφημερίδα Hartford Courant ανέφερε ότι πολλοί από τους πυροβολισμούς σημειώθηκαν μέσα στην τάξη του νηπιαγωγείου.

    Μεταξύ των νεκρών είναι επίσης ο διευθυντής του σχολείου και ο σχολικός ψυχολόγος.

    Ο δράστης βρέθηκε νεκρός όμως ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες έκαναν λόγο και για έναν δεύτερο ένοπλο. Ο πρώτος φέρεται να ήταν ηλικίας 24 ετών. Ήταν οπλισμένος με τέσσερα όπλα και φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, σύμφωνα με το κανάλι WABC.

    Στο σχολείο Σάντι Χουκ φοιτούν παιδιά ηλικίας από 5 έως 10 ετών.

    Τα αίτια του μακελειού παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Βάρβαρο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

    Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι «η επικοινωνιακή καταιγίδα που εξαπέλυσαν οι μνημονιακές δυνάμεις τους τελευταίους έξι μήνες, δεν μπορεί να καλύψει τα πραγματικά δεδομένα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου». Στο ίδιο πλαίσιο σημειώνει ότι «τα μεγάλα λόγια, οι δεσμεύσεις, οι προγραμματικές συμφωνίες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, οι "κόκκινες γραμμές" και οι απειλές, εξανεμίστηκαν, αφήνοντας πίσω τους μια βάρβαρη φορολογική πολιτική».

    Στη σχετική ανακοίνωση του Τμήματος ΟικονομικήςΠολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τονίζεται επιπλέον ότι η φορολογική δικαιοσύνη που η κυβέρνηση «υπόσχονταν προεκλογικά, μεταφράζεται σε ελαφρύνσεις για τους "έχοντες" και εξόντωση για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα», ότι «η έλλειψη πολιτικής βούλησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής, αποτυπώνεται για άλλη μια φορά» , καθώς και ότι «φοροδιαφυγή υπάρχει γιατί το ίδιο το πολιτικό σύστημα το επιτρέπει και την ενθαρρύνει».

    [03] Από αύριο η επιστροφή του φόρου πετρελαίου στους αγρότες

    Αύριο Σάββατο θα είναι διαθέσιμη για ανάληψη από τα ΑΤΜ των τραπεζών από τους δικαιούχους η δεύτερη δόση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στους αγρότες. Για όσους δικαιούχους του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου 2012 δεν είχαν λάβει προκαταβολή λόγω σφαλμάτων των αιτήσεων ή λόγω μη ταυτοποίησης με το αρχείο του ΟΓΑ, οι διασταυρωτικοί έλεγχοι ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου και η πληρωμή τους θα γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας.

    «Παρόλες τις δυσκολίες που συναντήσαμε», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρης, «δεδομένης και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, καταφέραμε και συγκεντρώσαμε τα χρήματα που αντιστοιχούν στην επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαιοειδών, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνουμε να βοηθήσουμε στη μείωση του κόστους των εισροών». Ο κ. Τσαυτάρης ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθεί και το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης, ύψους 1,1 δισ. ευρώ.

    [04] Απόσυρση της ρύθμισης για τις Κυριακές ζητά η ΕΣΕΕ

    Την απόσυρση της ρύθμισης για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, επικαλούμενη έρευνα σύμφωνα με την οποία η πρόσθετη ημέρα «θα διογκώσει κατά 1,82 δις ή 25%-30% (από 6,51 δις στα 8,33 δις) το ετήσιο κόστος μισθοδοσίας των ιδιοκτητών εμπορικών επιχειρήσεων, οι οποίοι μη μπορώντας πλέον να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες υποχρεώσεις τους αναγκάζονται είτε να κλείσουν την επιχείρησή τους είτε να προβούν σε μη ηθελημένη μείωση των αποδοχών του προσωπικού τους και σε ακραίες περιπτώσεις σε απολύσεις εργαζομένων».

    Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ η λειτουργία τις Κυριακές σημαίνει αύξηση των λειτουργικών εξόδων (ΔΕΗ κλπ) και των δαπανών μισθοδοσίας ενώ δεν θα υπάρξει αύξηση του τζίρου. Ανά εργαζόμενο οι πρόσθετες αμοιβές (ανάλογα με την ειδικότητα και την προϋπηρεσία) για την εργασία της Κυριακής κυμαίνονται από 2.600 έως 4.900 ευρώ το χρόνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 December 2012 - 19:30:28 UTC