Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαμαράς: Η επόμενη μέρα έχει ήδη ξεκινήσει
  • [02] Μέρκελ: Δύσκολα τα επόμενα χρόνια για την Ευρωζώνη
  • [03] Συμφωνία για την ολοκλήρωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης
  • [04] Συναντήσεις Αλ. Τσίπρα με εφοπλιστές και φαρμακοποιούς
  • [05] ΠΑΟΚ: Παρουσιάστηκε ο Κώστας Κατσουράνης
  • [06] Απογραφή συνταξιούχων λόγω θανάτου από όλα τα Ταμεία
  • [07] Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Γενικής Τράπεζας από την Πειραιώς

  • [01] Σαμαράς: Η επόμενη μέρα έχει ήδη ξεκινήσει

    «Μόλις τελείωσε με επιτυχία ο ένας μαραθώνιος και τώρα ξεκινά ο επόμενος» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θριαμβολογούμε.

    «Για εμένα και την κυβέρνηση, η επόμενη μέρα έχει ήδη ξεκινήσει. Δεν υπάρχει λεπτό για χαλάρωση» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    Όπως σημείωσε ο Αντώνης. Σαμαράς, φεύγοντας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συναντηθεί, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια.

    Ο Α. Σαμαράς ανέφερε, επίσης, ότι τη Δευτέρα το πρωί θα συναντηθεί στο γραφείο του στην Αθήνα με τους επικεφαλής των μεγάλων πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, με αντικείμενο τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων τους και τη δυνατότητα νέων επενδύσεων στον τόπο.

    [02] Μέρκελ: Δύσκολα τα επόμενα χρόνια για την Ευρωζώνη

    Η Ευρώπη έχει μπροστά της ακόμη "μια δύσκολη περίοδο" επώδυνων μεταρρυθμίσεων, χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης και υψηλής ανεργίας και δεν θα πρέπει να "χαλαρώσει" όσον αφορά τις προσπάθειές της για μεταρρύθμιση, προειδοποίησε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ απορρίπτοντας τις αισιόδοξες προβλέψεις ότι έχουν παρέλθει τα χειρότερα για την ευρωζώνη.

    Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, η Μέρκελ χαιρέτισε τις συμφωνίες που επετεύχθησαν για την εποπτεία των ευρωπαϊκών τραπεζών και για την εκταμίευση της βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά όσον αφορά τις προβλέψεις της για το μέλλον φάνηκε επιφυλακτική.

    "Ναι, έχουμε ήδη επιτύχει κάτι, αλλά πιστεύω ότι έχουμε ακόμη μπροστά μας μια περίοδο πολύ δύσκολη" σημείωσε.

    "Ένας λόγος για τον οποίο είμαι προσεκτική στις προβλέψεις μου είναι ότι η διαδικασία προσαρμογής, την οποία πρέπει να περάσουμε είναι πολύ δύσκολη και επώδυνη", σχολίασε η Μέρκελ, προσθέτοντας ότι η Ευρωζώνη δεν θα δει τα αποτελέσματα από την μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας και τις άλλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για αρκετά χρόνια, με το 2013 να διαγράφεται ως άλλη μία χρονιά με προκλήσεις.

    [03] Συμφωνία για την ολοκλήρωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης

    Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησε επί ενός οδικού χάρτη για την ολοκλήρωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, που θα βασίζεται σε βαθύτερη ενοποίηση και ενισχυμένη αλληλεγγύη, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που ολοκληρώθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

    Ειδικότερα, υπογραμμίζεται ότι η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει με την ολοκλήρωση, την ενίσχυση και την υλοποίηση της νέας, ενισχυμένης οικονομικής διακυβέρνησης, καθώς και με τη σύσταση του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού και τη θέσπιση των νέων κανόνων για την ανάκαμψη και την εξυγίανση και για τις εγγυήσεις των καταθέσεων. Αυτό θα ολοκληρωθεί, με τη θέσπιση ενός ενιαίου μηχανισμού εξυγίανσης. Επισημαίνεται ακόμη ότι ορισμένα άλλα σημαντικά ζητήματα θα εξεταστούν περαιτέρω στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου του 2013, που θα επικεντρωθούν στον συντονισμό των εθνικών μεταρρυθμίσεων, την κοινωνική διάσταση της ΟΝΕ, τη δυνατότητα και τις διαδικασίες εφαρμογής συμβάσεων για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη, και τους μηχανισμούς αλληλεγγύης.

    Αναλυτικότερα, για τον οδικό χάρτη της ολοκλήρωσης της ΟΝΕ οι "27" αποφάσισαν ότι οι οικονομικές πολιτικές πρέπει να είναι πλήρως προσανατολισμένες στην προώθηση ισχυρής, βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς οικονομικής ανάπτυξης, διασφαλίζοντας τη δημοσιονομική πειθαρχία, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα και τονώνοντας την απασχόληση και ειδικότερα την απασχόληση των νέων, προκειμένου να παραμείνει η Ευρώπη ανταγωνιστική και κοινωνική οικονομία της αγοράς και να διατηρηθεί το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

    Στα συμπεράσματα υπογραμμίζεται ακόμη ότι η εδραίωση της ΟΝΕ δεν εξαρτάται μόνο από την ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής της αλλά και από την επιδίωξη διαφοροποιημένων, φιλικών προς την ανάπτυξη και υγιών δημοσιονομικών πολιτικών.

    [04] Συναντήσεις Αλ. Τσίπρα με εφοπλιστές και φαρμακοποιούς

    Σειρά συναντήσεων είχε από το πρωί ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο Γραφείο του στη Βουλή με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, καθώς επίσης και με εκπροσώπους του δήμου Λήμνου και φορείς του νησιού.

    Κατά τη συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της Ένωσης και η οποία είχε χαρακτήρα αμοιβαίας ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων, ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την άποψη ότι «η ελληνική ναυτιλία πρέπει να διατηρήσει τον πρωτεύοντα ρόλο της παγκοσμίως» και ότι ταυτόχρονα αυτό πρέπει «να αντιστοιχεί σε αυξημένο όφελος για το σύνολο της κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας».

    [05] ΠΑΟΚ: Παρουσιάστηκε ο Κώστας Κατσουράνης

    Παρουσία του προέδρου Ζήση Βρύζα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρουσίασε το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα και αρχηγό της εθνικής, Κώστα Κατσουράνη. Ο Ζήσης Βρύζας είπε για την απόκτηση του διεθνή άσου αρχικά: «Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, όλοι ξέρετε για τι ακριβώς πρόκειται. Κρίθηκε ότι μπορεί να μας βοηθήσει. Είμαι χαρούμενος που σήμερα είναι δίπλα μου. Πιστεύω θα βοηθήσει μαζί με τους παίκτες να ?χτίσουμε? την ομάδα που θέλουμε».

    Ο Κώστας Κατσουράνης που θα αγωνίζεται με το Νο 28 στη φανέλα, από την έναρξη του δεύτερου γύρου ξεκίνησε τις δηλώσεις του με την εξής τοποθέτηση:

    «Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Δεν μου αρέσει να υπόσχομαι συνήθως. Ο καθρέφτης είναι το γήπεδο. Εκεί θα δώσω το 100% για να δικαιώσω τους ανθρώπους που με έφεραν εδώ. Ο ΠΑΟΚ είναι μία μεγάλη ομάδα. Υπάρχουν καλές ιδέες. Θα προσπαθήσω να γίνω μέρος του συνόλου για να φτάσει ψηλά η ομάδα. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω τα νέα παιδιά. Έχει πολύ καλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές η ομάδα. Εγώ θα προσπαθήσω να τους βοηθήσω στο κομμάτι που μπορώ και στο τι είναι το ποδόσφαιρο όπως το αντιλαμβάνομαι. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα. Να πάρουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ, αν και το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Από τη στιγμή που θα παίξεις προκριματικά για το Τσάμπιονς Λιγκ, είναι νωρίς να πούμε τι θα γίνει. Αν συμβεί αυτό, θα έχουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε τους ομίλους».

    [06] Απογραφή συνταξιούχων λόγω θανάτου από όλα τα Ταμεία

    Άμεση ειδική απογραφή όλων των συνταξιούχων λόγω θανάτου (χήροι, χήρες και παιδιά άνω των 12 ετών) καθώς και των προσώπων που συνταξιοδοτούνται με τις διατάξεις των άγαμων θυγατέρων, ζητά, με επείγουσα εγκύκλιο που απέστειλε προς όλους τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς Κύριας και Επικουρικής Ασφάλισης αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.

    «Με τις απογραφές καλύπτουμε κάθε πτυχή παραβατικότητας του παρελθόντος και με το σχέδιο δράσεων της «Αριάδνης» αποτρέπουμε τη δημιουργία κάθε μορφής παραβατικότητα στο μέλλον», τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας.

    Και προσθέτει: «Υποσχεθήκαμε δικαιοσύνη, διαφάνεια και νοικοκύρεμα παντού. Και αυτό το κάνουμε με ένα ολοκληρωμένο και συγκροτημένο σχέδιο. Σήμερα προχωράμε και σε μία επιπλέον ενέργεια, η οποία θα ρίξει φως στην τελευταία γκρίζα περιοχή των Ασφαλιστικών Ταμείων που δεν είχε ποτέ μέχρι σήμερα ελεγχθεί».

    «Η απογραφή στις συντάξεις αιτία θανάτου που λαμβάνουν χήρες, άγαμες θυγατέρες και ανήλικα τέκνα μέχρι την ηλικία των 25 ετών, είναι η τελευταία απογραφή που επιχειρείται, καθώς από κει και πέρα αναλαμβάνει δράση η συστημική παρέμβαση της «Αριάδνης» που θα καταγράφει κάθε δημογραφική αλλαγή σε πραγματικό χρόνο», καταλήγει ο κ. Βρούτσης.

    Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η απογραφή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2013, ενώ, είναι υποχρεωτική η αυτοπρόσωπη παρουσία των ασφαλισμένων.

    [07] Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Γενικής Τράπεζας από την Πειραιώς

    Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε σήμερα η εξαγορά του συνολικού ποσοστού συμμετοχής τής Soci?t? G?n?rale (99,08%) στη Γενική Τράπεζα, από την Τράπεζα Πειραιώς, μετά τη λήψη όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων, με τη συνολική επένδυση της Soci?t? G?n?rale να διαμορφώνεται, κατόπιν προσαρμογών, στο ποσό των 460 εκατ. ευρώ, έναντι του ποσού των 444 εκατ. ευρώ που είχε ανακοινωθεί στις 19 Οκτωβρίου 2012.

    Με την προσθήκη της Γενικής Τράπεζας, ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς αποκτά μία πλήρως ανακεφαλαιοποιημένη και αυτοχρηματοδοτούμενη τράπεζα, βελτιώνοντας περαιτέρω τη χρηματοοικονομική και στρατηγική του θέση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 December 2012 - 15:30:30 UTC