Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κίνα: Άνδρας τραυμάτισε με μαχαίρι 22 παιδιά
  • [02] Μεγάλη συναυλία στη Βιέννη προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη
  • [03] Ραδίκι και τσουκνίδα από το φαρμακείο!
  • [04] Ανδρέας Λοβέρδος: Μέσα στο 2013 το νέο κόμμα
  • [05] Δωδεκάχρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος σε καταυλισμό Ρομά
  • [06] Η Fitch διατηρεί τη Γαλλία στο "ΑΑΑ"
  • [07] Ακυρώνονται απόψε οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου λόγω στάσης εργασίας
  • [08] "Η κλιματική αλλαγή στην Ευρώπη ενδέχεται να επιτείνει τις ανισότητες"
  • [09] Πρόγραμμα για την οδοντιατρική φροντίδα, σε 950 σχολεία της χώρας
  • [10] Πολικές θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα, στους -15 ο υδράργυρος στη Φλώρινα
  • [11] Ο Μάριο Ντράγκι καλεί τα κράτη να μην χαλαρώσουν τις προσπάθειές τους

  • [01] Κίνα: Άνδρας τραυμάτισε με μαχαίρι 22 παιδιά

    'Ενας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι τραυμάτισε σήμερα 22 παιδιά και έναν ενήλικα σε ένα δημοτικό σχολείο της κεντρικής Κίνας, μεταδίδουν τα κρατικά ΜΜΕ.

    Πρόκειται για την τελευταία μιας σειράς επιθέσεων εναντίον μαθητών στην Κίνα.

    Ο δράστης, ένας 36χρονος, κάτοικος του χωριού, ο οποίος συνελήφθη, επιτέθηκε στα παιδιά στην είσοδο του σχολείου στο χωριό Τσενπένγκ της επαρχίας Χενάν.

    Σειρά επιθέσεων εναντίον μαθητών έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στην Κίνα, ορισμένες από ανθρώπους που έχουν μείνει άνεργοι.

    Η έξαρση της βίας έχει προκαλέσει ανησυχίες στους γονείς που ζητούν να ληφθούν μέτρα για την προστασία των παιδιών, σε μια χώρα όπου πολλά ζευγάρια έχουν μόνο ένα παιδί.

    Το 2010, ένας άνδρας τραυμάτισε με μαχαίρι 28 παιδιά, δυο δασκάλους και ένα φύλακα σε παιδικό σταθμό της ανατολικής Κίνας.

    Επιμέλεια : Κ. Λευτάκη

    [02] Μεγάλη συναυλία στη Βιέννη προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη

    Σταθμός στην καλλιτεχνική ζωή της πρωτεύουσας της μουσικής, τη Βιέννη, αναμένεται να είναι ησημερινή συναυλία στο ξακουστό Μέγαρο Συναυλιών, προς τιμή - και με δικά του έργα - του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος μεταβαίνειστην αυστριακή πρωτεύουσα για το σκοπό αυτό, έπειτα από πολλά χρόνια απουσίας του από την πόλη, στην οποία οι εμφανίσεις του υπήρξαν σημαδιακές και αυτό όχι μόνον στη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας στην Ελλάδα.

    Ο Μίκης Θεοδωράκης «εκπληρώνει» την υπόσχεση, να είναι παρών σε αυτή τη συναυλία, που είχε δώσει στον διοργανωτή της, τον Έλληνα συνθέτη της διασποράς, Αλέξανδρο Καρόζα, παραγωγό πολλών συμφωνικών του έργων, ο οποίος έχει συνθέσει και παρουσίασε πέρσι σε παγκόσμια πρεμιέρα, επίσης στο βιεννέζικο Μέγαρο Συναυλιών, το έργο «Καβάφης», με μελοποιημένη ποίηση του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή και ερμηνευτή το Γιώργο Νταλάρα.

    Στη συναυλία, αφιερωμένη στα «κλασικά» έργα του Μίκη Θεοδωράκη, θα παρουσιαστούν, το «Μαουτχάουζεν», η «Τρίτη συμφωνία» με τους Βυζαντινούς Υμνους (Διονύσιος Σολωμός και Κώστας Καβάφης), το «Ρέκβιεμ» (Ιωάννης Δαμασκηνός) και το «φινάλε» από το μπαλέτο «Ζορμπάς», με σολίστ στο μπουζούκι τον Αλέξανδρο Καρόζα. Τα έργα θα ερμηνεύσουν, η μοναδική Μαρία Φαραντούρη, η υψίφωνος Μάρα Μασταλίρ, η μεσόφωνος Λίζα Μαρία Γιανκ και ο βαρύτονος Ντάνιελ Σέραφιν, τους οποίους θα συνοδεύουν η Ορχήστρα Δωματίου Βιέννης η Χορωδία της Μουσικής Ακαδημίας Βιέννης και η Παιδική Χορωδία Γκούμπολντσκιρχεν, με διευθυντή ορχήστρας τον αρχιμουσικό, Στέφαν Βλαντάρ.

    Τελευταία φορά, ο ιδιαίτερα αγαπητός στους Αυστριακούς μουσικόφιλους, Μίκης Θεοδωράκης, είχε διευθύνει το Σεπτέμβριο του 1998, το μεγάλο έργο του «Κάντο Χενεράλ», σε μια ιστορική συναυλία, στην πόλη Λιντς, στις εγκαταστάσεις των πρώην αυστριακών κρατικών χαλυβουργείων, στο πλαίσιο του Ευρωπαικού Πολιτιστικού Μήνα, με την ευκαιρία της τότε αυστριακής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (το δεύτερο εξάμηνο του 1998).

    [03] Ραδίκι και τσουκνίδα από το φαρμακείο!

    Λίγοι σήμερα θα μπορούσαν να φανταστούν ότι το "ταπεινό" ραδίκι- και συγκεκριμένα η ρίζα του -είναι φάρμακο για τη δυσπεψία και τις γαστρεντερικές διαταραχές, η πασίγνωστη τσουκνίδα αντιμετωπίζει την παρακράτηση υγρών και την υπερπλασία του προστάτη ενώ το παραδοσιακό βαλσαμόχορτο «συνταγογραφείται» πλέον για την κατάθλιψη. Κι, όμως, τα παραπάνω και άλλα φυτά υψηλού φαρμακευτικού ενδιαφέροντος- συνολικά τουλάχιστον σαράντα -τα οποία φυτρώνουν από μόνα τους στην ελληνική ύπαιθρο, έχουν λάβει τα τελευταία χρόνια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων επίσημη άδεια κυκλοφορίας στα φαρμακεία, με παραδοσιακά τεκμηριωμένη αποδεκτή και ασφαλή χρήση!

    Εκεί, μπορεί κανείς να τα βρει με τη μορφή εκχυλισμάτων σε κάψουλα ή βάμματος, δισκίων και σιροπιών καθώς έχει καθοριστεί με ακρίβεια η συνιστώμενη δοσολογία για κάθε μία από τις παθήσεις και ασθένειες που αποδείχτηκε ότι αντιμετωπίζουν.

    Τα παραπάνω αναφέρει στο ΑΜΠΕ ο επίκουρος καθηγητής του Φαρμακευτικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Προκόπιος Μαγιάτης, ο οποίος υπογραμμίζει πως μέχρι τώρα τέτοια φυτά, σε αποξηραμένη μορφή αλλά και βότανα, μπορούσε κανείς να τα μαζέψει από τη φύση ή να τα αγοράσει από μαγαζάκια, λαϊκές αγορές, πανηγύρια αλλά και πλανόδιους πωλητές. Ωστόσο, η εν λόγω αγορά λειτουργούσε και λειτουργεί ανεξέλεγκτα και χωρίς σαφείς οδηγίες ως προς τη δοσολογία, τον τρόπο χρήσης και τον κατά περίπτωση φαρμακευτικό σκοπό.

    Ύστερα από επιστημονικές έρευνες χρόνων, πειραματικές δοκιμές και εφαρμογές και τις απαραίτητες ευρωπαϊκές εγκρίσεις, σαράντα φαρμακευτικά φυτά που μεγαλώνουν στη χώρα μας βρίσκονται ήδη στα ράφια των φαρμακείων ή αναμένεται να τα συναντήσουμε πολύ σύντομα μπροστά μας.

    Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται το παρθένιο (που καταπολεμά τις ημικρανίες), η βαλεριάνα, το τήλιο, το μελισσόχορτο, η λεβάντα και το χαμομήλι (που έχουν ηρεμιστική και κατευναστική δράση), η τσουκνίδα, ο κέδρος, ο αρκτοστάφυλος, το πολυκόμπι, ο κέδρος και τα φύλλα ελιάς (με σημαντική διουρητική δράση), η μέντα, το μάραθο, ο γλυκάνισος, το δενδρολίβανο, το φασκόμηλο, η γλυκίριζα, η πικραλίδα και η ρίζα του ραδικιού (κιχωρίου) (που αντιμετωπίζουν γαστρεντερικές διαταραχές όπως η δυσπεψία), τα αντιμικροβιακά πανσές και λάππα και το αντικαταθλιπτικό βαλσαμόχορτο (υπερικό).

    [04] Ανδρέας Λοβέρδος: Μέσα στο 2013 το νέο κόμμα

    «Δεν έχω πρόθεση να ρίξω την κυβέρνηση και να την ωθήσω σε εκλογές», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στη στάση που θα κρατήσει κατά την ψηφοφορία του φορολογικού νομοσχεδίου. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι η αναλγησία των τελευταίων 20-30 ετών έφερε την ανάγκη να έρθουν αυτά τα φορολογικά μέτρα.

    Ο κ. Λοβέρδος πάντως, ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή του σε κυβερνήσεις έχει τελειώσει, ενώ προανήγγειλε πως σκοπεύει να προχωρήσει στη δημιουργία κόμματος μέσα στο 2013. Όπως είπε, στόχος είναι να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι δεν εμφανίζει ιδεολογικά χαρακτηριστικά, αλλά είναι ένα όχημα που μεταφέρει αγανακτισμένους πολίτες.

    [05] Δωδεκάχρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος σε καταυλισμό Ρομά

    Δωδεκάχρονο αγόρι Ρομά, βρέθηκε νεκρό με τραύματα από μαχαίρι στην κοιλιά και στον λαιμό, στις 8.50 το πρωί, κοντά στον καταυλισμό των Ρομά, στον Βλυχό Μεγάρων.

    Το παιδί βρέθηκε από άτομα που μένουν στον καταυλισμό και ενημερώθηκε η Αστυνομία.

    Αυτή την ώρα βρίσκονται στο σημείο αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας, που ερευνούν την υπόθεση.

    [06] Η Fitch διατηρεί τη Γαλλία στο "ΑΑΑ"

    Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch ανακοίνωσε ότι διατηρεί την αξιολόγηση της Γαλλίας στο επίπεδο "ΑΑΑ", το υψηλότερο δυνατό, καθώς επίσης και ότι διατηρεί ως "αρνητικές" τις προοπτικές του γαλλικού αξιόχρεου, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο υποβάθμισής του στη διάρκεια του επομένου έτους.

    Σύμφωνα με τη Fitch παρατηρείται σταδιακή χαλάρωση "του ρυθμού και του μεγέθους των οικονομικών μεταρρυθμίσεων". Η προωθούμενη μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας αποτελεί, σύμφωνα με τη Fitch "μια αποφασιστική ένδειξη" σε ό,τι αφορά στο στόχο μείωσης του ελλείμματος και της εξέλιξης της κρίσης του ευρώ.

    "Άλλες χώρες της ευρωζώνης με διαβάθμιση ΑΑΑ», όπως η Γερμανία, "αντιμετωπίζουν επίσης σημαντικούς δημοσιονομικούς κινδύνους που σχετίζονται με την κρίση στην περιοχή, αλλά το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος της Γαλλίας είναι σημαντικότερα και θέτουν την αξιολόγηση (της χώρας αυτής) σε μεγαλύτερο κίνδυνο από ό,τι τις δικές τους ", σύμφωνα με τη Fitch.

    Η Γαλλία έχει ήδη χάσει το "τριπλό Α" από την Moodys, η οποία την κατέταξε στο επίπεδο "Aa1" σε συνδυασμό με αρνητικές προοπτικές, αλλά και από την Standard and Poors, η οποία την κατέταξε στο επίπεδο "AA +" με αρνητικές προοπτικές.

    [07] Ακυρώνονται απόψε οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου λόγω στάσης εργασίας

    Ακυρώνονταιαπόψεοι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος.

    Συγκεκριμένα, ακυρώνεται η παράσταση του Ρόμπερτ Γουίλσον, «Οδύσσεια», το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού και «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» της Άλκης Ζέη.

    Σημειώνεται ότι κανονικά θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του Τέταρτου Βιβλίου της ιστορίας του Θουκυδίδη, από το Βαρβάκειο Πειραματικό Πρότυπο Λύκειο, ώρα 18:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του θεάτρου.

    Με ανακοίνωσή του, το Εθνικό Θέατρο καλεί τους θεατές που έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια να προσέλθουν στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου εντός δεκαήμερου για αλλαγή ή εξαργύρωση των εισιτηρίων τους, ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τα ταμεία του θεάτρου.

    [08] "Η κλιματική αλλαγή στην Ευρώπη ενδέχεται να επιτείνει τις ανισότητες"

    Την τελευταία δεκαετία λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη θερμοκρασίες-ρεκόρ, ένα γεγονός που ενδέχεται να εντείνει τις ανισότητες στην ήπειρο, προειδοποίησε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

    "Η μέση θερμοκρασία στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία ήταν κατά 1,3 βαθμό Κελσίου υψηλότερη σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή, κάτι που καθιστά τη σημερινή περίοδο την πιο θερμή που έχει καταγραφεί ποτέ", σημειώνει σε έκθεσή του για την κλιματική αλλαγή ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος.

    Την ίδια περίοδο οι βροχοπτώσεις αυξήθηκαν στη βόρεια και βορειοδυτική Ευρώπη αλλά μειώθηκαν στο νότο ο οποίος πλήττεται από ξηρασία, καύσωνες και δασικές πυρκαγιές άνευ προηγουμένου. Ο ΕΟΠ εκφράζει επίσης ανησυχίες για το λιώσιμο των πάγων της Γροιλανδίας.

    Στην έκθεση υποστηρίζεται ότι οι κλιματικές αλλαγές θα μπορούσαν να διευρύνουν το κοινωνικοοικονομικό χάσμα μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών χωρών της ηπείρου, καθώς αυξάνεται το κόστος αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών (πλημμύρες, καταιγίδες, κύματα καύσωνα κλπ).

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [09] Πρόγραμμα για την οδοντιατρική φροντίδα, σε 950 σχολεία της χώρας

    Πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής της στοματικής υγείας σε 950 σχολεία της χώρας, ανακοινώθηκετην Πέμπτηαπό το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, δήμους και άλλους φορείς. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε 800 ολοήμερες και 150 δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα και αφορά περίπου 30.000 μαθητές και μαθήτριες της β' δημοτικού.

    Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται μάθημα αγωγής στοματικής υγείας, ενταγμένο στο ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων και επίσκεψη οδοντιάτρων στα σχολεία για την ενημέρωση των μαθητών και τον έλεγχο της στοματικής τους υγείας, καθώς και ενημέρωση των γονέων τους για τη φθορίωση. Το πρόγραμμα έχει καλύψει, έως τώρα, 100 σχολεία και 3.000 μαθητές και βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη.

    Το πρόγραμμα αφορά ακόμα στην επιμόρφωση ιδιωτών και νοσοκομειακών οδοντιάτρων και γιατρών πάνω στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου της στοματικής κοιλότητας, την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού πάνω στο θέμα, καθώς και τη διενέργεια επιδημιολογικής μελέτης για τη στοματική υγεία του γενικού πληθυσμού.

    Έχει ήδη συγκροτηθεί η επιστημονική ομάδα και προγραμματίζεται η έναρξή του τον Ιανουάριο του 2013.

    [10] Πολικές θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα, στους -15 ο υδράργυρος στη Φλώρινα

    Πολικό κρύο και θερμοκρασίες που φτάνουν τους -15 βαθμούς επικρατούν στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η παγωνιά έχει μετατρέψει πολλούς δρόμους σε παγίδες.

    Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Μετεωρολογικό Σταθμό Μακεδονίας, ο υδράργυρος έπεσε το πρωί στη Φλώρινα στους -15 βαθμούς και στην Καστοριά στους -12. Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν και στη Θεσσαλονίκη, όπου στην περιοχή του αεροδρομίου το θερμόμετρο «έδειξε» -5 βαθμούς. Υπό του μηδενός οι θερμοκρασίες και στις περισσότερες πόλεις της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα -6 στις Σέρρες, -4 στη Βέροια και τη Δράμα, -2 στο Κιλκίς.

    Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Φλώρινας και σε όλους τους ορεινούς επαρχιακούς δρόμους του νομού Καστοριάς. Αλυσίδες χρειάζονται -επίσης- οι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας, στα ορεινά των Γρεβενών (προς Σαμαρίνα, Περιβόλι και το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας) και στα 12 τελευταία χιλιόμετρα του επαρχιακού δρόμου Κοζάνης - Βλάστης.

    Στην Κεντρική Μακεδονία, με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων προς όλα τα χιονοδρομικά κέντρα και σε ορισμένους ορεινούς επαρχιακούς δρόμους των νομών Σερρών, Ημαθίας, Πέλλας και Κιλκίς.

    [11] Ο Μάριο Ντράγκι καλεί τα κράτη να μην χαλαρώσουν τις προσπάθειές τους

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι κάλεσε τα κράτη να μην χαλαρώσουν τις προσπάθειες για δημοσιονομική ανάταξη και για την εισαγωγή μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με βιντεοσκοπημένη συνέντευξη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τους Financial Times.

    "Η εγκατάλειψη σήμερα των πολιτικών λιτότητας, όπως ορισμένοι προτείνουν, θα έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση των τεράστιων θυσιών που έχουν γίνει από τους ευρωπαίους πολίτες", λέει ο Μάριο Ντράγκι απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα κοινωνικά δεινά που έχει προκαλέσει η πολιτική λιτότητας.

    "Οι χώρες με υψηλό χρέος και έλλειμμα θα πρέπει να κατανοήσουν ότι έχουν χάσει την κυριαρχία τους επί την οικονομικής τους πολιτικής από καιρό σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Η συνεργασία στο πλαίσιο μίας ένωσης προσανατολισμένης προς την σταθερότητα σημαίνει στην πραγματικότητα ανάκτηση της κυριαρχίας", προσθέτει.

    Οι Financial Times ανακήρυξαν "πρόσωπο της χρονιάς" τον Μάριο Ντράγκι για τη σημαντική του συμβολή στον κατευνασμό των αγορών στην ευρωζώνη διατηρώντας παράλληλα τον παραδοσιακό ρόλο του ως εγγυητή της σταθερότητας των τιμών.

    Χθες ο Μάριο Ντράγκι χαιρέτισε τη συμφωνία για την ενιαία εποπτεία των τραπεζών στη ζώνη του ευρώ, δηλώνοντας ότι θα συμβάλει "σε μία σταθερή οικονομική και νομισματική ένωση και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 December 2012 - 9:30:36 UTC