Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λόγους δημοσίου συμφέροντος θα επικαλεστεί το Δημόσιο για το τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ
  • [02] Το 10% των Ιταλών έχει τον μισό πλούτο της χώρας
  • [03] "Να ολοκληρωθεί άμεσα η έρευνα για την προμήθεια τροφίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις"
  • [04] Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο
  • [05] Συνάντηση Κ. Μουσουρούλη με τον Χ. Ράιχενμπαχ

  • [01] Λόγους δημοσίου συμφέροντος θα επικαλεστεί το Δημόσιο για το τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ

    Τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου, θα συζητηθεί στον Άρειο Πάγο (σε συμβούλιο) η αίτηση του ελληνικού Δημοσίου (εκπροσωπούμενο από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα) με την οποία ζητάει να ανασταλεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

    Το Δημόσιο ζητάει προσωρινά την αναστολή της επίμαχης πρωτόδικης απόφασης μέχρι οι αρεοπαγίτες να εκδώσουν απόφαση επί της αίτησης αναίρεσης που επίσης έχει καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών.

    Το Δημόσιο στην αίτηση αναστολής υποστηρίζει ότι η εκτέλεση της πρωτόδικης απόφασης θα επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στα έννομα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου.

    Και αυτό γιατί θα υπάρξει απόλυτη αδυναμία να βεβαιωθεί και να εισπραχθεί το υπόλοιπο ειδικό τέλος ακινήτων για το 2012, παρά το ότι λόγοι δημόσιου συμφέροντος το επιβάλλουν. Αυτή όμως η αδυναμία είσπραξης έχει ως συνέπεια, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Δημοσίου πάντα, να υπάρξει: 1) απώλεια δημόσιων εσόδων πάνω από 1.000.000.000 ευρώ, 2) ελλειμματικός προϋπολογισμός και 3) αδυναμία εκπλήρωσης των δημοσίου συμφέροντος σκοπών του ελληνικού κράτους.

    Ηημερομηνία συζήτησης στον Άρειο Πάγο της αίτησης αναίρεσης του Δημοσίου κατά της ίδιας πρωτόδικης απόφασης δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

    [02] Το 10% των Ιταλών έχει τον μισό πλούτο της χώρας

    Το 10% των ιταλικών οικογενειών κατέχει σχεδόν το 50% του πλούτου της Ιταλίας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η Τράπεζα της Ιταλίας, το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας.

    Το 2010 οι μισές ιταλικές οικογένειες κατείχαν το 9,4% του συνολικού πλούτου της χώρας -ενώ στο 10% των πιο εύπορων οικογενειών αναλογεί το 45,9% του συνόλου των πλουτοπαραγωγικών πόρων, όπως αναφέρει η τελευταία έκθεση της Τράπεζας της Ιταλίας.

    Το 2011 ο πλούτος των ιταλικών οικογενειών, μειώθηκε, λόγω της κρίσης, κατά 3,4%, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    [03] "Να ολοκληρωθεί άμεσα η έρευνα για την προμήθεια τροφίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις"

    Να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η προκαταρκτική έρευνα που διενεργείται για τη διαπίστωση ενδεχόμενης ύπαρξης κυκλώματος στρατιωτικών κτηνιάτρων που χορηγούν παράνομα πιστοποιητικά καταλληλότητας σε εταιρείες που προμηθεύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις με κρέατα και άλλα τρόφιμα, ζήτησε με κατεπείγον έγγραφο του προς τον αντιστράτηγο εισαγγελέα αναθεωρητή Α΄, Ιωάννη Μποζίνη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

    Με το έγγραφό του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ζητεί να περιληφθούν στην έρευνα οι εξελίξεις στην υπόθεση όπως περιγράφονται από νεότερα δημοσιεύματα και να κληθούν να καταθέσουν εκτός των άλλων και οι δημοσιογράφοι που διενήργησαν τις σχετικές έρευνες καθώς και κάθε άλλο πρόσωπο που μπορεί να έχει στοιχεία για την υπόθεση.

    [04] Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

    Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει δύο κλίμακες φορολογίας εισοδήματος, μία για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και μία για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής ανέρχεται σε 42% για εισοδήματα μεγαλύτερα των 42.000 ευρώ. Για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ ο φορολογικός συντελεστής είναι 22% και για το κλιμάκιο του εισοδήματος από 25.001 ευρώ έως 42.000 ευρώ προβλέπεται φορολογικός συντελεστής 32%.

    Στην κλίμακα των ελεύθερων επαγγελματιών προβλέπεται φορολογικός συντελεστής 26% για εισοδήματα έως 50.000 ευρώ και 33% για το υπερβάλλον.

    Σε αντίθεση με τους ελεύθερους επαγγελματίες, για τους οποίους καταργείται το αφορολόγητο ποσό, για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους προβλέπεται μείωση φόρου 2.100 ευρώ για εισοδήματα έως και 21.000 ευρώ. Για εισοδήματα υψηλότερα το ποσό της μείωσης περιορίζεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος.

    Παράλληλα, διατηρείται η έκπτωση φόρου 10% για τα έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, για το ποσό της διατροφής που επιδικάστηκε και καταβάλλεται από τον έναν σύζυγο στον άλλον, για δωρεές.

    Σε ο,τι αφορά τα εισοδήματα από ενοίκια προβλέπεται κλίμακα με φορολογικό συντελεστή 10% για ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ και 33% για το υπερβάλλον.

    Για τα εισοδήματα από τόκους καταθέσεων ο φορολογικός συντελεστής αυξάνεται στο 15% από 10%.

    [05] Συνάντηση Κ. Μουσουρούλη με τον Χ. Ράιχενμπαχ

    Τα έργα ανάπτυξης που υλοποιεί το υπουργείο και προγραμματίζει με τη στήριξη της ΕΕ, μέσω του ΕΣΠΑ και άλλων κοινοτικών πόρων, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε το απόγευμα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (Task Force), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χορστ Ράιχενμπαχ.

    Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε η εξέλιξη των έργων που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007-2013, καθώς και ο αναπτυξιακός προγραμματισμός του υπουργείου ενόψει της προγραμματικής περιόδου 2014 - 2020 (ΕΣΠΑ ΙΙ).

    Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, επίσης, στην αναδιοργάνωση του ελληνικού λιμενικού συστήματος και στην εγκαθίδρυση ενός σύγχρονου προτύπου διοίκησης των λιμένων της χώρας, μέσω της νέας εθνικής λιμενικής στρατηγικής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 December 2012 - 21:30:26 UTC