Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Πρέπει να ξαναβρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα
  • [02] Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ντράγκι χαιρέτισε την απόφαση για την τραπεζική εποπτεία
  • [03] Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ με τις αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος
  • [04] Π. Καμμένος: Δεν έχουμε ούτε χρηματοδότες ούτε αφεντικά
  • [05] Χωρίς σύνταξη όσοι δεν απογράφηκαν
  • [06] Έξι Κυριακές τον χρόνο δέχεται ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Πρέπει να ξαναβρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα

    Στις εκδηλώσεις μνήμης για την 69η επέτειο του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, παρέστη ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε δηλώσεις του μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «οι επόμενες γενιές πρέπει να διδάσκονται ότι αυτός ο τόπος δεν υπέκυψε ποτέ και ότι ο λαός, με αξιοπρέπεια, στάθηκε στο ύψος του».

    Όπως είπε ο κ. Τσίπρας «πρέπει να μαθαίνουν οι νεότερες γενιές, ότι ο φασισμός δεν πέρασε και δεν θα περάσει ποτέ σε αυτόν τον τόπο κι ας προσπαθούν όψιμοι υποστηρικτές των ναζί στην Ελλάδα να παραχαράξουν την ιστορία».

    «Πρέπει να ξαναβρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «ο λαός πέρασε μεγάλες καταστροφές και συμφορές, αλλά κατάφερε να σταθεί όρθιος». Αναφερόμενος στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είπε ότι «δεν είναι μόνο χρέος οικονομικό, αλλά και ηθικό» και πρόσθεσε ότι «οι σχέσεις των λαών πρέπει να στηρίζονται στη βάση της αξιοπρέπειας και του αλληλοσεβασμού και όχι στη βάση των υποδείξεων».

    Στις εκδηλώσεις για την 69η επέτειο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, ενώ παρών στις εκδηλώσεις ήταν και ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα, Βόλφγκανκ Ντολτ.

    [02] Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ντράγκι χαιρέτισε την απόφαση για την τραπεζική εποπτεία

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι χαιρέτισε σήμερα την απόφαση που ελήφθη στη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την τραπεζική εποπτεία στην ευρωζώνη, εκτιμώντας ότι αυτή θα συμβάλει σε «μια σταθερή οικονομική και νομισματική ένωση».

    «Η συμφωνία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς μια σταθερή οικονομική και νομισματική ένωση και προς μια μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», δήλωσε ο Ντράγκι.

    Η ΕΚΤ θα ξεκινήσει τις προετοιμασίες ώστε η εποπτεία των τραπεζών να «τεθεί σε εφαρμογή βάσει του χρονοδιαγράμματος που προβλέπει το Ecofin» και αυτό θα συμβεί μετά το πέρας του διαλόγου μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρόσθεσε ο Ντράγκι.

    Επιμέλεια: Ε. Μορώνη

    [03] Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ με τις αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος

    «Να μην ισχύσει καμία αύξηση στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος», ζήτησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΔΕΗ ΑΕ, Αρθούρο Ζερβό, στα γραφεία της δημόσιας επιχείρησης.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στο πλαίσιο της συνάντησης, η αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους βουλευτές Θανάση Πετράκο, Ευγενία Ουζουνίδου και Χαρά Καφαντάρη, καθώς και τα μέλη της γραμματείας του Τμήματος Ενέργειας, Γιώργο Ανδριώτη και Νανή Πολίτου, κάλεσε τον κ. Ζερβό «να αρνηθεί να εφαρμόσει η διοίκηση της ΔΕΗ την παράνομη πλέον απόφαση για είσπραξη, από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ του ΕΕΤΗΔΕ, γνωστού ως χαράτσι».

    Επιπλέον, η αντιπροσωπεία τόνισε ότι «η επιστολή του κ. Στουρνάρα προς το ΔΣ της ΔΕΗ προκαλεί τον ελληνικό λαό, αφού καλυπτόμενος κάτω από την ασυλία του ως υπουργός, ωθεί τον πρόεδρο και το ΔΣ της ΔΕΗ στην τέλεση αδικημάτων και συγκεκριμένα: καταπάτηση δικαστικής απόφασης αλλά και απόφασης του Συνηγόρου του Πολίτη».

    Ακόμη, επισήμανε ότι «ο πρόεδρος και το ΔΣ της ΔΕΗ δεν καλύπτονται από κανενός είδος ασυλία» καθώς και ότι «ο κ. Στουρνάρας και η κυβέρνηση συνολικά, για να επιβάλει την αντιλαϊκή πολιτική της, καταπατά τους θεμελιώδεις θεσμούς του πολιτεύματος».

    [04] Π. Καμμένος: Δεν έχουμε ούτε χρηματοδότες ούτε αφεντικά

    Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε να κάνουμε με ένα σχέδιο διάλυσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, απόλυτα ερασιτεχνικό, αλλά προωθούμενο από επαγγελματίες, που στηρίζουν την τρόικα, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στις αποχωρήσεις των στελεχών των ΑΝΕΛ κ.κ. Μαρκόπουλου και Κουράκου. Δεν έχουμε ούτε χρηματοδότες ούτε αφεντικά, πρόσθεσε ο κ. Καμμένος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ.

    [05] Χωρίς σύνταξη όσοι δεν απογράφηκαν

    Την εφαρμογή της αναστολής από την 1η Ιανουαρίου των συντάξεων των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, που δεν προσήλθαν για φυσική απογραφή, ζητά με επείγον έγγραφό της από τις υπηρεσίες του Ιδρύματος, η Γενική Διεύθυνση Ασφαλίσεων του ΙΚA ΕΤΑΜ.

    Η καταγραφή φυσικής παρουσίας για τους συνταξιούχους ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ, ΤΑΠΙΛΤ και ΤΑΠ-ΟΤΕ έληξε στις 26/11/2012.

    [06] Έξι Κυριακές τον χρόνο δέχεται ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας

    Λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων έξι Κυριακές τον χρόνο (δύο τα Χριστούγεννα και τέσσερις κατά τη διάρκεια των εκπτωτικών περιόδων) ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, υποστηρίζοντας ότι οι σημερινές συνθήκες της αγοράς αποκλείουν κάθε σκέψη λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, πέραν αυτών και ότι «η όποια διαφορετική σκέψη φαίνεται να εξυπηρετεί αποσπασματικά συμφέροντα, αφού δεν βασίζεται σε έναν κεντρικό συστηματοποιημένο σχεδιασμό».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 December 2012 - 15:30:29 UTC