Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην κοινοπραξία του ΟΠΑΠ τα κρατικά λαχεία
  • [02] Συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη διέταξε το Πρωτοδικείο
  • [03] Η καλύτερη ημέρα για γάμους
  • [04] Συνάντηση της Αλ. Παπαρήγα με συνδικαλιστές από τη Λατινική Αμερική
  • [05] Αλαφούζος: «Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να στηρίξω την ομάδα»
  • [06] ΣΥΡΙΖΑ: Φαρσοκωμωδία οι εξελίξεις γύρω από την επαναγορά ομολόγων
  • [07] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Οι μάσκες έπεσαν
  • [08] «Πλέουμε σε καταιγίδα με 10 μποφόρ», δηλώνει ο Κ. Χατζηδάκης
  • [09] Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προαναγγέλλουν οι φαρμακοποιοί
  • [10] Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης των πανεπιστημίων
  • [11] Διήμερη αναστολή της λειτουργίας των ΤΕΙ Αθήνας
  • [12] Α. Μανιτάκης: Η καθιέρωση της κινητικότητας στο Δημόσιο θα είναι πάγια

  • [01] Στην κοινοπραξία του ΟΠΑΠ τα κρατικά λαχεία

    Στην κοινοπραξία του ΟΠΑΠ περνούν για τα επόμενα 12 χρόνια τα κρατικά λαχεία, μετά από την κατάθεση βελτιωμένης οικονομικής προσφοράς, ύψους 190 εκατ. ευρώ. Τη συγκεκριμένη προσφορά αποδέχθηκε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), το οποίο και ανακήρυξε τη σύμπραξη των εταιριών OPAP Investment Limited, Lottomatica Giochi e Partecipazioni S.r.l., Intralot Lotteries Limited και Scientific Games Global Gaming S.?.r.l, ως προσωρινό επιτυχόντα πλειοδότη του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση των κρατικών λαχείων.

    Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η συνολική αξία του οικονομικού ανταλλάγματος για το Δημόσιο, σε ονομαστικές τιμές, συμπεριλαμβανομένου του εφάπαξ τιμήματος των 190 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ στη 12ετία, δηλαδή περίπου 125 εκατ. ευρώ κατ' έτος. Επίσης με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ, το 2010 τα συνολικά κέρδη του Δημοσίου από τη λειτουργία των κρατικών λαχείων ήταν περίπου 80 εκατ. ευρώ, ενώ τα έτη 2011 και 2012 η πορεία τους ήταν έντονα πτωτική, με τα εκτιμώμενα κέρδη να διαμορφώνονται στα επίπεδα των 60 εκατ. ευρώ κατ' έτος.

    Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, μετά την ολοκλήρωση του οποίου θα υπογραφεί η σχετική Σύμβαση Παραχώρησης, που θα κυρωθεί με νόμο από τη Βουλή (εκτιμάται ότι θα γίνει τον Μάρτιο 2013). Ο νέος παραχωρησιούχος θα αρχίσει να λειτουργεί τα κρατικά λαχεία έξι μήνες αργότερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Σύμβασης Παραχώρησης για τη μετάβαση στο νέο καθεστώς.

    [02] Συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη διέταξε το Πρωτοδικείο

    Τη συντηρητική κατάσχεση όλων των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και των 29 συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση των ζημιογόνων δανείων, που χορηγούσε η τράπεζα Proton Bank σε εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία, διέταξε το Πρωτοδικείο.

    Το δικαστήριο έκανε δεκτή προσφυγή, που κατέθεσαν μέτοχοι της τράπεζας, επικαλούμενοι ζημία την οποία υπέστησαν από τις εν αγνοία τους ενέργειες του έως πρότινος ισχυρού άνδρα, αλλά και στελεχών της Proton Bank.

    Το δικαστήριο διατάσσει ότι υπό κατάσχεση τελούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στην κατοχή των κατηγορουμένων, αλλά και όσα βρίσκονται «εις χείρας τρίτων» μέχρι του συνολικού ποσού των 8,8 εκατ. ευρώ.

    [03] Η καλύτερη ημέρα για γάμους

    Τριακόσια ζευγάρια παντρεύτηκαν στις Φιλιππίνες σήμερα, την ευνοϊκότερη ημερομηνία που προκύπτει μια φορά τα 89 χρόνια.

    Ο ομαδικός γάμος τελέστηκε σήμερα 12.12.2012 σε εμπορικό κέντρο του προαστίου Παρανάκουε της Μανίλας, μετά την πρωτοβουλία του αντιδημάρχου.

    "Σήμερα 12.12.12 υποτίθεται ότι είναι μια τυχερή ημέρα", δήλωσε εκπρόσωπος της δημαρχίας.

    Το νεότερο ζευγάρι ήταν 19 ετών και το γηραιότερο 62, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

    Ημερομηνία που να είναι όλα της τα ψηφία ίδια θα προκύψει ξανά μετά 89 χρόνια, την 1η Ιανουαρίου 2101 --01-01-01.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [04] Συνάντηση της Αλ. Παπαρήγα με συνδικαλιστές από τη Λατινική Αμερική

    «Διατυπώθηκαν πάρα πολλές και πολύ ουσιαστικές ερωτήσεις, γύρω από την κατάσταση στην Ελλάδα, τις εξελίξεις, την ιστορία του ΚΚΕ και την ιστορία γενικότερα του εργατικού λαϊκού κινήματος και την εξέλιξη της κρίσης στη Ευρώπη», ανέφερε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα μετά τη συνάντησή της στον Περισσό με συνδικαλιστές από την Λ. Αμερική, οι οποίοι ανήκουν στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία.

    «Από τη μεριά μας απαντήσαμε πολύ συγκεκριμένα και φαντάζομαι ότι από το κόμμα μας τους δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα τον βασανισμένο αλλά πάντα αγωνιζόμενο ελληνικό λαό», προσέθεσε η κ. Παπαρήγα.

    [05] Αλαφούζος: «Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να στηρίξω την ομάδα»

    Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε το μεσημέρι στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra" ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού μίλησε για τα οικονομικά και τα διοικητικά δεδομένα της ΠΑΕ και τις προσπάθειες εξυγίανσής της, για το αγωνιστικό κομμάτι, το γήπεδο, τη διαιτησία, την κόντρα του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους φορείς του ποδοσφαίρου.

    Τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να στηρίξει τον Παναθηναϊκό και υπερασπίστηκε το μοντέλο λαϊκής βάσης που θέλει να εφαρμόσει μέσω της "Συμμαχίας", αν και παραδέχθηκε ότι έπεσε έξω στους υπολογισμούς του για τη συμμετοχή του κόσμου στο εγχείρημα. Υπογράμμισε ότι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα πρόσφερε πολλά στο "τριφύλλι", αλλά παράλληλα αναγνώρισε για πρώτη φορά ότι έπρεπε να τον είχε απομακρύνει νωρίτερα από την τεχνική ηγεσία.

    Προανήγγειλε λύσεις και μειώσεις συμβολαίων, ιδιαίτερα στην περίπτωση του Λέτο, άφησε κάποια υπονοούμενα για τον Μπουμσόνγκ, ενώ άφησε ανοιχτό "παράθυρο" για μεταγραφές τον Ιανουάριο (αναφέρθηκε μάλιστα και το όνομα του Φάνη Γκέκα), αλλά και πωλήσεις παικτών, όπως ο Καρνέζης.

    [06] ΣΥΡΙΖΑ: Φαρσοκωμωδία οι εξελίξεις γύρω από την επαναγορά ομολόγων

    Ως «φαρσοκωμωδία» που «έχει ως μόνο στόχο να διατηρήσει στη ζωή την κυβέρνηση που υλοποιεί το πλέον αδιέξοδο για την ελληνική κοινωνία πρόγραμμα δρακόντειων περικοπών και υπερφορολόγησης των αδυνάτων», χαρακτηρίζει τις εξελίξεις γύρω από την επαναγορά των ομολόγων, ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννης Μηλιός, υποστηρίζοντας ότι δεν υλοποιήθηκαν οι στόχοι της.

    Ειδικότερα, δήλωσε ότι «η επαναγορά ομολόγων έληξε και η κυβέρνηση, αφενός δεν πέτυχε να μειώσει το χρέος όσο είχε υπολογίσει, αφετέρου, για να ικανοποιηθούν οι προσφορές, χρειάζεται η αύξηση του ποσού που θα έχει στη διάθεσή της η Ελλάδα για τις επαναγορές, κατά 1,29 δισ. ευρώ».

    Ο κ. Μηλιός υποστήριξε ότι η επαναγορά ως τρόπος μείωσης του χρέους «είναι ήδη προβληματική καθώς δεν έχει ως ορίζοντα την αληθινή βιωσιμότητα του χρέους, αλλά ο τρόπος που υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση ήταν τέτοιος που ούτε τους ταπεινούς στόχους της δεν μπόρεσε να υλοποιήσει».

    [07] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Οι μάσκες έπεσαν

    «Οι μάσκες έπεσαν. Οι δήθεν "διαφωνούντες" και αποχωρούντες, δια στόματος Δ. Σταμάτη, εκλιπαρούν για την μεγαλοψυχία και τη μεγαλοσύνη του Αντώνη Σαμαρά και φαντασιώνονται τον μύθο της νέας κεντροδεξιάς, αποκαλύπτοντας τις πραγματικές τους προθέσεις» αναφέρεται σε ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην οποία προτίθεται σημερινή φράση του παραιτηθέντος χθες στελέχους του κόμματος Δημήτρη Σταμάτη ότι «είναι η ώρα να αποδείξει μεγαλοψυχία και μεγαλοσύνη ο πρωθυπουργός».

    «Ξέχασαν όμως ότι ο ελληνικός λαός έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια "μεγαλοψυχίας" και δεν καταλαβαίνουν πως η κατοχή του μνημονίου έχει σαφή ημερομηνία λήξης. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συνομιλούν και κρίνονται μόνο από τον Ελληνικό λαό και όχι από τους εργολάβους νέων τειχών διχασμού, με φθαρμένες ταμπέλες μετεμφυλιακού χαρακτήρα» επισημαίνεται, στην ανακοίνωση του κόμματος.

    [08] «Πλέουμε σε καταιγίδα με 10 μποφόρ», δηλώνει ο Κ. Χατζηδάκης

    «Καταφέραμε να διασφαλίσουμε την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη», τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη που παραχωρεί στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Der Handelsblatt», ενόψει της επίσκεψής του, αύριο, στο Βερολίνο. Ο κ. Χατζηδάκης ομολογεί ότι η μεγάλη του ανησυχία είναι η ανεργία και η φτώχεια και επισημαίνει ότι προτεραιότητα αποτελεί τώρα η στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

    «Πλέουμε σε μια καταιγίδα με δυνατό άνεμο 10 μποφόρ. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε, είναι να μην αναποδογυρίσουμε. Αυτό μπορέσαμε έως τώρα να το αποφύγουμε. Καταφέραμε, επίσης, να διασφαλίσουμε την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Τώρα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία», δηλώνει ο υπουργός Ανάπτυξης και προσθέτει ότι θα διαβεβαιώσει τον υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, στη συνάντησή τους, αύριο, ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι αναγκαίο προκειμένου η χώρα να προχωρήσει μπροστά. «Αυτό περιμένει η Ευρώπη από την Ελλάδα και αυτό είναι και το πατριωτικό καθήκον», υπογραμμίζει και αναφέρει ότι το ερώτημα της παραμονής της Ελλάδα στην ευρωζώνη έχει ήδη απαντηθεί, τόσο από τους Έλληνες όσο και από τους Ευρωπαίους.

    [09] Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προαναγγέλλουν οι φαρμακοποιοί

    Στην αντεπίθεση πέρασαν οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, προαναγγέλλοντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με 48ωρη απεργία τις προσεχείς ημέρες και συνέχιση της αναστολής χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

    Σήμερα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ενώ οι φαρμακοποιοί Αθήνας-Πειραιά πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την πορεία του κλάδου.

    [10] Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης των πανεπιστημίων

    Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών των Συμβουλίων Διοίκησης των Πανεπιστημίων, με το σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

    Το ποσοστό συμμετοχής κυμάνθηκε από 56% έως 98,4%.

    Σε όλα τα πανεπιστήμια έγινε προσπάθεια να διεξαχθούν οι εκλογές με τον παραδοσιακό τρόπο της κάλπης, αλλά απέτυχαν επειδή εμποδίστηκαν από κινητοποιήσεις ομάδων της ακαδημαϊκής κοινότητας που αντιδρούν στον νέο νόμο.

    [11] Διήμερη αναστολή της λειτουργίας των ΤΕΙ Αθήνας

    Διήμερη αναστολή όλων των λειτουργιών του αποφάσισε το ΤΕΙ Αθήνας, για την Πέμπτη 13/12 και την Παρασκευή 14/12. Το ίδρυμα αποφάσισε και την αναστολή των προγραμματισμένων σ? αυτές τις ημερομηνίες ορκωμοσιών αποφοίτων. Κύρια αιτία της κινητοποίησης είναι η απόλυση 22 διοικητικών υπαλλήλων.

    Ειδικότερα, την απόφαση αυτή πήρε το Συμβούλιο ΤΕΙ Αθήνας που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, παρουσία όλων των συνδικαλιστικών φορέων του ιδρύματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει το γεγονός της ξαφνικής διαγραφής είκοσι δύο διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου, παρά το γεγονός ότι το ΤΕΙ Αθήνας προέβη εγκαίρως σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το Συμβούλιο στην απόφασή του, αυτό έγινε παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ότι το Ίδρυμα δεν εμπίπτει στη διαδικασία διαθεσιμότητας των υπαλλήλων του.

    [12] Α. Μανιτάκης: Η καθιέρωση της κινητικότητας στο Δημόσιο θα είναι πάγια

    «Η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων θα λειτουργήσει ως μία πάγια, λειτουργική πρακτική για το σύνολο της δημόσιας διοίκησης», τόνισε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, παρεμβαίνοντας σε εκδήλωση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης- Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) με θέμα «Το ανθρώπινο δυναμικό της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης: διαχείριση-κινητικότητα-επιμόρφωση».

    Όπως ανέφερε ο κ. Μανιτάκης, «το πρόγραμμα κινητικότητας συνιστά έναν από τους κεντρικούς άξονες του στρατηγικού σχεδιασμού αναφορικά με τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού», ενώ προσέθεσε ότι η κινητικότητα των υπαλλήλων στο Δημόσιο θα ξεκινήσει εντός του 2013. Επισήμανε δε ότι «η καθιέρωση και η εφαρμογή της κινητικότητας αποσκοπεί πρωτίστως στο να εξασφαλίσει την ενεργοποίηση του καταλληλότερου λειτουργού στην καταλληλότερη θέση».

    Σημείωσε δε ότι «ο σύγχρονος κρατικός υπάλληλος καλείται να υπηρετεί τον λαό και τους πολίτες, να υπηρετεί ένα κράτος που πρέπει να καταστεί επιτέλους πολιτικά ουδέτερο, ακομμάτιστο και απρόσβλητο από πελατειακές σχέσεις, αλλά και να υπηρετεί πρωτίστως το συμφέρον της υπηρεσίας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 December 2012 - 15:30:31 UTC