Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στους 200 ανέρχονται οι νεκροί ή οι τραυματίες στη Συρία μετά από επίθεση
  • [02] Ο μεταβατικός πρόεδρος Τραορέ διόρισε νέο πρωθυπουργό τον Σισοκό
  • [03] Η χαλυβουργία Ilva ανακοινώνει το κλείσιμο εγκαταστάσεών της στην Ευρώπη
  • [04] Η Κριστίν Λαγκάρντ χαιρετίζει τα αποτελέσματα του προγράμματος επαναγοράς ελληνικού χρέους

  • [01] Στους 200 ανέρχονται οι νεκροί ή οι τραυματίες στη Συρία μετά από επίθεση

    Σε περίπου 200 ανέρχονται αυτοί που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα σε ένα συριακό χωριό αλαουϊτών, τη θρησκευτική μειονότητα στην οποία ανήκει ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με ακτιβιστές. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση αυτή.

    Οι απολογισμοί για τα θύματα που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα διαφέρουν. Ωστόσο ορισμένοι ακτιβιστές σημείωσαν ότι μπορούν να επιβεβαιώσουν το θάνατο 10 ανθρώπων. Οι ίδιοι επέρριψαν την ευθύνη για την επίθεση στις δυνάμεις του Άσαντ. Επίσης σημείωσαν ότι κατά την επίθεση βομβαρδίστηκε ένα σπίτι στο οποίο κρυβόντουσαν τουλάχιστον 200 αλαουίτες.

    Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι 125 άνθρωποι τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν από μια σειρά εκρήξεων που κατέστρεψε διάφορα σπίτια στο Άκραμπ, στην επαρχία της Χάμα, ενώ τα κρατικά συριακά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν μεταδώσει πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό.

    Οι συνθήκες υπό τις οποίες έγιναν οι επιθέσεις αυτές δεν έχουν διευκρινιστεί και δεν μπορούν να επαληθευτούν από ανεξάρτητες πηγές. Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο YouTube παρουσιάζονται τραυματισμένα παιδιά, όπως φαίνεται αλαουίτες από το Άκραμπ, σε ένα νοσοκομείο εκστρατείας της αντιπολίτευσης στην γειτονική πόλη αλ Χούλα, όπου τους παίρνουν συνέντευξη ακτιβιστές.

    Τρία αγόρια που μιλούν δηλώνουν ότι βρίσκονταν μεταξύ τουλάχιστον 200 άλλων ανθρώπων που κρατούνταν μέσα σε ένα σπίτι ως ανθρώπινη ασπίδα από πολιτοφυλακές πιστές στον Άσαντ. "Βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι μαζί με σαμπίχα, αυτοί είπαν ότι μας προστάτευαν από τους αντάρτες. Οι αντάρτες άρχισαν να μας λένε 'βγείτε έξω, κανείς δεν θα σας πειράξει'. Οι σαμπίχα δεν μας άφηναν να φύγουμε", δήλωσε ο Μοχάμεντ

    Τζουντλ, ένα μικρό αγόρι που ήταν σκεπασμένο με μία κουβέρτα και έτρεμε την ώρα που ένας ακτιβιστής του έκανε ερωτήσεις στο νοσοκομείο. Αντάρτης που έδωσε συνέντευξη μέσω Skype δήλωσε ότι στην περιοχή αυτή σημειώνονται μάχες και βομβαρδισμοί για τέσσερις ημέρες.

    [02] Ο μεταβατικός πρόεδρος Τραορέ διόρισε νέο πρωθυπουργό τον Σισοκό

    Ο μεταβατικός πρόεδρος του Μαλί, Ντιονκουντά Τραορέ, διόρισε πρωθυπουργό τον Ντιανγκό Σισοκό, πρώην γενικό γραμματέα της προεδρίας της χώρας, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση του Μαλί.

    Ο Σισοκό θα αντικαταστήσει τον Μοντίμπο Ντιαρά, ο οποίος αναγκάστηκε σε παραίτηση μετά τη σύλληψή του κατόπιν εντολής του λοχαγού Αμαντού Χάγια Σανόγκο, του επικεφαλής των πραξικοπηματιών οι οποίοι είχαν ανατρέψει τον πρόεδρο Αμαντού Τουμάνι Τουρέ τον Μάρτιο.

    Λίγο νωρίτερα σήμερα ο μεταβατικός πρόεδρος είχε δηλώσει ότι αποδέχθηκε την παραίτηση του Ντιαρά και ότι θα διόριζε τον διάδοχό του εντός 24 ωρών. Την καταδίκη τους για την αναγκαστική παραίτηση του πρωθυπουργού εξέφρασαν σήμερα ο ΟΗΕ, οι ΗΠΑ και η Οικονομική Κοινότητα των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS).

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν εξέφρασε την "ανησυχία" του για την ενέργεια αυτή των πραξικοπηματιών και ζήτησε "για άλλη μία φορά να σταματήσει η ανάμειξη των στρατιωτικών στην πολιτική".

    Στην ίδια κατεύθυνση το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ "καταδίκασε την ενέργεια αυτή της στρατιωτικής χούντας" και κάλεσε τους πραξικοπηματίες να "σταματήσουν τη διαρκή τους ανάμειξη στις πολιτικές και κυβερνητικές υποθέσεις του Μαλί", σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νάλαντ.

    Η ίδια καταδίκασε την "οπισθοδρόμηση" αυτή για τη δημοκρατική μετάβαση στο Μαλί και δεσμεύτηκε "μάλλον για αποφάσεις αυτήν την εβδομάδα στους κόλπους του Συμβουλίου Ασφαλείας" του ΟΗΕ.

    Σε ανακοίνωσή του εξάλλου το ίδιο το Συμβούλιο Ασφαλείας δηλώνει "έτοιμο να εξετάσει τα κατάλληλα μέτρα, μεταξύ των οποίων επικεντρωμένες κυρώσεις κατά αυτών που εμποδίζουν την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης και ενεργούν για να υπονομεύσουν την σταθερότητα στο Μαλί". Παράλληλα και η ECOWAS καταδίκασε "τις μηχανορραφίες" των στρατιωτικών στο Μαλί και ζήτησε την εγκαθίδρυση μιας "αντιπροσωπευτικής" κυβέρνησης.

    [03] Η χαλυβουργία Ilva ανακοινώνει το κλείσιμο εγκαταστάσεών της στην Ευρώπη

    Η ιταλική εταιρεία Ilva, ιδιοκτήτρια του ομώνυμου χαλυβουργείου στον Τάραντα, στη νότια Ιταλία, ανακοίνωσε χθες το βράδυ το κλείσιμο εγκαταστάσεών της στην Ιταλία, όπως και αλλού στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, και στην Τυνησία λόγω των προβλημάτων που έχει με την ιταλική δικαιοσύνη.

    Η χαλυβουργία αυτή κατηγορείται ότι προκαλεί μόλυνση του περιβάλλοντος, αλλά κρίνεται στρατηγικής σημασίας όσον αφορά την απασχόληση και τη βιομηχανία από την ιταλική κυβέρνηση, η οποία υιοθέτησε πρόσφατα διάταγμα για να επιτραπεί η συνέχιση των δραστηριοτήτων της, τις οποίες είχε σταματήσει η δικαιοσύνη.

    Ωστόσο το διάταγμα αυτό δεν επιτρέπει την αποδέσμευση των τελικών προϊόντων του εργοστασίου στον Τάραντα, που έχει κατασχέσει η δικαιοσύνη, τα οποία χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη σε άλλες εγκαταστάσεις της εταιρείας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ilva, η κατάσχεση των προϊόντων αυτών θα προκαλέσει το κλείσιμο τριών εγκαταστάσεών της στην Ιταλία, της Hellenic Steel στην Ελλάδα, της Tunisacier στην Τυνησία και διαφόρων εγκαταστάσεών της στη Γαλλία.

    [04] Η Κριστίν Λαγκάρντ χαιρετίζει τα αποτελέσματα του προγράμματος επαναγοράς ελληνικού χρέους

    Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ χαιρέτισε σήμερα τα αποτελέσματα του προγράμματος επαναγοράς ελληνικών ομολόγων, αλλά σημείωσε ότι τα περαιτέρω σχόλιά της θα τα κάνει στις ευρωπαϊκές οικονομικές αρχές.

    "Το σχόλιό μου θα το κάνω στους ευρωπαίους εταίρους και τα άλλα μέλη της Τρόικας, αλλά προς το παρόν μπορώ μόνον να χαιρετίσω τα αποτελέσματα που υπήρξαν από την επαναγορά χρέους", δήλωσε η Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια ταξιδιού της στην Κολομβία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 December 2012 - 1:30:24 UTC