Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα 850 εκ. ευρώ οι οφειλές Δημοσίου και δήμων στην ΕΥΔΑΠ
  • [02] Παραιτήθηκε ο Χρήστος Ζώης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες
  • [03] Άντληση 4,38 δισ. ευρώ μέσω εντόκων γραμματίων ενός και έξι μηνών
  • [04] «Απάτη» χαρακτήρισε τα σπρεντ ο Μπερλουσκόνι
  • [05] Απαιτούνται ετήσιοι ρυθμοί ανάπτυξης 3- 3,5% ώστε να αποφύγουμε τα νέα μέτρα, εκτιμά ο Δ. Δασκαλόπουλος

  • [01] Στα 850 εκ. ευρώ οι οφειλές Δημοσίου και δήμων στην ΕΥΔΑΠ

    Σε 350 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται μαζί με τις προσαυξήσεις τα χρέη των δήμων προς την ΕΥΔΑΠ. Ο πρόεδρος της εταιρείας, Στέλιος Σταυρίδης, δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι θα χρησιμοποιήσει όποιο πρόσφορο μέσον υπάρχει για να εισπράξει αυτές τις οφειλές. «Δεν θα γίνει η ΕΥΔΑΠ ο νέος ΟΣΕ» σημειώνει ο κ. Σταυρίδης και προσθέτει: «Δεν μπορούμε να κόβουμε νερό από τον κοσμάκη για 100 ευρώ και να πληρώνουμε έως και 3 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα για τις προσαυξήσεις των χρεών προς την εταιρεία».

    Οι οφειλές των δήμων ανέρχονται σε περίπου 225 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία προσαυξάνονται κάθε μήνα λόγω των επιβαρύνσεων στα 350 εκατομμύρια. Τεράστια ποσά οφείλει στην ΕΥΔΑΠ και το Δημόσιο, από υπουργεία που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς, με το συνολικό ποσό των οφειλών να φτάνει τα 850 εκατομμύρια ευρώ (500 το Δημόσιο και 350 οι δήμοι).

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ, οι οφειλές των δήμων προέρχονται κυρίως από δήμους που έχουν δικό τους δίκτυο, εισπράττουν την κατανάλωση νερού από τους δημότες και δεν την αποδίδουν ποτέ στην εταιρεία, κάτι που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια.

    «Το θέμα των δήμων πνίγει την ΕΥΔΑΠ. Όποιος δεν πληρώνει το νερό, θα του το κόβουμε» καταλήγει ο κ. Σταυρίδης, διευκρινίζοντας ότι δεν θέτει θέμα αυξήσεων στην τιμή του νερού.

    [02] Παραιτήθηκε ο Χρήστος Ζώης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

    Την παραίτησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες υπέβαλε ο Χρήστος Ζώης, παραθέτοντας απόσπασμα από δήλωσή του στις 19 Μαρτίου 2012, για τους λόγους που τον οδήγησαν στην ένταξή του στο κόμμα και προσθέτοντας ότι «εάν είχα μια ελαχιστότατη επιφύλαξη μετά τις χθεσινές εξελίξεις στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Διοικούσας Επιτροπής, σήμερα το πρωί, ακούγοντας τη συνέντευξη του προεδρεύοντος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε ραδιοφωνικό σταθμό, εγκατέλειψα κάθε ελπίδα. Κανείς δεν μπορεί να συνομιλήσει με το «χάος», την αφερεγγυότητα, την υποκρισία και την πολυγλωσσία».

    Στη δήλωσή του ο κ. Ζώης ευχαριστεί και εύχεται καλό κουράγιο στους συνεργάτες του «με τους οποίους δούλεψα 24 ώρες το 24ωρο σε συνθήκες πολιτικά και τεχνικά δύσκολες».

    [03] Άντληση 4,38 δισ. ευρώ μέσω εντόκων γραμματίων ενός και έξι μηνών

    Το ποσό των 4,3875 δισ. ευρώ άντλησε συνολικά σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) από δύο δημοπρασίες εντόκων γραμματίων, διάρκειας ενός και έξι μηνών.

    Συγκεκριμένα, διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 1.250 εκατομμυρίων ευρώ. Η απόδοση διαμοΒ­ρφώΒ­θηκε στο 4,38% έναντι 4,41% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία στις 6 Νοεμβρίου 2012. Υποβλήθηκαν συνολιΒ­κές προΒ­Β­Β­σφοΒ­ρές ύψους 1,925 δισεκατομμυρίων ευρώ, που υπερκάΒ­λυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,54 φορές.

    Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των ΒαΒ­σικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers) και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012.

    Επιπροσθέτως, διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων, ύψους 2,125 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η απόδοση διαμοΒ­ρφώΒ­θηκε στο 3,99% έναντι 3,95% κατά τη δημοπρασία της 13 Νοεμβρίου 2012.

    Υποβλήθηκαν συνολιΒ­κές προΒ­Β­Β­σφοΒ­ρές ύψους 2,763 δισεκατομμυρίων ευρώ, που υπερκάΒ­λυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,30 φορές.

    [04] «Απάτη» χαρακτήρισε τα σπρεντ ο Μπερλουσκόνι

    «Θα πάμε στις εκλογές με το σύμβολο Φόρτσα Ιτάλια. Υποψήφιοι θα είναι ξανά μόλις ένα 10% εκ των σημερινών βουλευτών μας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατά την διάρκεια παρέμβασής του σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου Canale 5 --που ανήκει στον ίδιο.

    «Το σπρεντ δεν μας ενδιαφέρει: είναι μια απάτη, ένα ψεύτικο εύρημα», είπε ο Ιταλός μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, αναφερόμενος στην διαφορά απόδοσης των ιταλικών ομολόγων σε σχέση με τα γερμανικά δεκαετή ομόλογα αναφοράς.

    Σύμφωνα με τον Μπερλουσκόνι, «όσο ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός, ήταν ένας από τους δυο με τρεις πιο έγκυρους αρχηγούς κυβερνήσεων της Ευρώπης, διότι προέρχεται από τον χώρο της εργασίας».

    «Όσο ήμουν πρωθυπουργός, εναντιώθηκα στις γερμανικές απαιτήσεις σαν κι εκείνες που έφεραν την Ελλάδα στο όριο του εμφυλίου πολέμου», υποστήριξε ο ζάπλουτος Ιταλός πρώην πρωθυπουργός.

    Όπως κάνει συνεχώς τις τελευταίες ημέρες, ο Μπερλουσκόνι επέκρινε το έργο του τεχνοκράτη πρωθυπουργού Μάριο Μόντι. Επισήμανε ότι «η οικονομία παρουσιάζει σήμερα σαφή επιδείνωση, αφού το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 2%».

    [05] Απαιτούνται ετήσιοι ρυθμοί ανάπτυξης 3- 3,5% ώστε να αποφύγουμε τα νέα μέτρα, εκτιμά ο Δ. Δασκαλόπουλος

    Για να μην απαιτηθούν νέα επώδυνα οριζόντια μέτρα και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού, η οικονομία μας πρέπει να επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 3%- 3,5% τον χρόνο, ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, μιλώντας σε ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων, με θέμα «Κτίζοντας τη νέα Ελλάδα».

    Χαρακτήρισε δε το εγχείρημα πολύ δύσκολο, καθώς όπως είπε, το κράτος χρεοκόπησε και δεν μπορεί πια να εγγυηθεί την ανάπτυξη, η οποία μπορεί να προέλθει σήμερα μόνο από τον ιδιωτικό τομέα.

    Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ανέφερε ότι με τις αποφάσεις του πρόσφατου Eurogroup, υπάρχει η ρεαλιστική προοπτική να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα και μας δίνεται μια ακόμα ευκαιρία να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της εξάρτησης από την εκάστοτε δόση των δανεικών.

    Όμως, τόνισε, δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε κι άλλη βοήθεια από τους εταίρους μας και η μπάλα είναι στο δικό μας γήπεδο. «Δική μας ευθύνη είναι να ξαναστήσουμε στα πόδια του το τραπεζικό μας σύστημα, να ολοκληρώσουμε με κοινωνικά δίκαιους όρους τη δημοσιονομική προσαρμογή, να υλοποιήσουμε τις χρονίζουσες μεταρρυθμίσεις, να ξαναβάλουμε με τις δικές μας αποφάσεις, με τις δικές μας δυνάμεις, την Ελλάδα σε αναπτυξιακή τροχιά».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 December 2012 - 13:30:25 UTC