Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπερλουσκόνι: Θα είμαι και πάλι υποψήφιος για την πρωθυπουργία
  • [02] Μεσάαλ: Οι Παλαιστίνιοι δεν θα κάνουν καμία υποχώρηση στη διεκδίκηση των εδαφών τους
  • [03] Κεδίκογλου: Αναξιόπιστο είναι το συνονθύλευμα των ακραίων συνιστωσών
  • [04] Ρουπακιώτης: Προτάσεις στους δικαστικούς για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους
  • [05] Κατά της αναβολής του δημοψηφίσματος για το Σύνταγμα οι ισλαμιστές στην Αίγυπτο
  • [06] Συλλήψεις Κούρδων ακτιβιστών στην Τουρκία

  • [01] Μπερλουσκόνι: Θα είμαι και πάλι υποψήφιος για την πρωθυπουργία

    Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε σήμερα ότι θα θέσει για πέμπτη φορά υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία της Ιταλίας και ότι το κόμμα του, ο Λαός της Ελευθερίας (PDL), θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

    «Επιστρέφω με λύπη στη δημόσια ζωή», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι στους δημοσιογράφους, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TGCOM24, το οποίο του ανήκει.

    «Και πάλι το κάνω από αίσθημα ευθύνης», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

    Ο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε την πρόθεσή του να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία δύο ημέρες αφού το PDL απέσυρε την υποστήριξή του στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μάριο Μόντι.

    [02] Μεσάαλ: Οι Παλαιστίνιοι δεν θα κάνουν καμία υποχώρηση στη διεκδίκηση των εδαφών τους

    Ο εξόριστος ηγέτης του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ απέκλεισε σήμερα στη διάρκεια ομιλίας του από τη Γάζα ενώπιον χιλιάδων Παλαιστίνιων οποιαδήποτε υποχώρηση όσον αφορά τη διεκδίκηση των παλαιστινιακών εδαφών.

    «Η Παλαιστίνη από τη θάλασσα ως τον ποταμό, από τον βορρά ως το νότο είναι η γη μας και το έθνος μας από το οποίο δεν μπορούμε να παραχωρήσουμε ούτε εκατοστό, ούτε ένα κομμάτι», δήλωσε ο Μεσάαλ στη διάρκεια της ομιλίας του με την ευκαιρία του εορτασμού των 25 ετών από την ίδρυση της Χαμάς.

    [03] Κεδίκογλου: Αναξιόπιστο είναι το συνονθύλευμα των ακραίων συνιστωσών

    Επικίνδυνο είναι να υπονομεύεις τη χώρα σου όταν προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναφορικά με τη συνέντευξη του πρωθυπουργούΑντώνη Σαμαρά σε γερμανική εφημερίδα και συνέχισε: «Αναξιόπιστο είναι το συνονθύλευμα των ακραίων συνιστωσών. Ανήθικο είναι να θες να κυβερνήσεις με ένα λαϊκίστικο παραλήρημα. Το μόνο παρήγορο είναι ότι οι Έλληνες όλα αυτά τα έχουν καταλάβει» τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

    [04] Ρουπακιώτης: Προτάσεις στους δικαστικούς για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους

    Η κυβέρνηση αναζητεί λύση τεσσάρων σημείων για τους δικαστές, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης κατά τη σημερινή ετήσια γενική συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων .

    Το πρώτο είναι ότι η καταβολή των αναδρομικών του 2011 που είχαν κερδίσει οι δικαστές με αποφάσεις του Μισθοδικείου θα καταβληθούν σε μετρητά (και όχι σε ομόλογα) μέσα στον ερχόμενο Ιανουάριο

    Δεύτερον, θα υπάρξει ευνοϊκή νομοθετική ρύθμιση για όσους έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια και έχουν υποστεί μειώσεις των αποδοχών τους πάνω από το 30%.

    Τρίτον, δεν θα ενοχληθούν από τις Τράπεζες οι δικαστές που έχουν εξαγοράσει πρόωρα τα ομόλογα που είχαν λάβει, αντί μετρητών, από τα αναδρομικά των περασμένων ετών.

    Τέταρτον, δεν απορρίπτεται το αίτημα του δικαστικού κλάδου να ενταχθεί ένα από τα επιδόματά τους στο βασικό μισθό τους, αλλά δεν μπορεί αυτό να γίνει τώρα, πριν καταβληθεί η δόση από το ΔΝΤ, ωστόσο το τελευταίο θεωρείται βασικό μέλημα της κυβέρνησης.

    [05] Κατά της αναβολής του δημοψηφίσματος για το Σύνταγμα οι ισλαμιστές στην Αίγυπτο

    Ένας συνασπισμός 13 αιγυπτιακών ισλαμιστικών κομμάτων και κινημάτων, μεταξύ αυτών και η Μουσουλμανική Αδελφότητα στην οποία ανήκει ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, απέρριψε σήμερα οποιαδήποτε αναβολή της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για το σχέδιο του νέου συντάγματος της Αιγύπτου, που είναι προγραμματισμένο για τις 15 Δεκεμβρίου.

    Τα κόμματα «επιμένουν το δημοψήφισμα για το σύνταγμα να πραγματοποιηθεί την προγραμματισμένη ημερομηνία, χωρίς αλλαγές και αναβολές», σύμφωνα με την ανακοίνωση που διάβασε στον Τύπο ο δεύτερος στην ιεραρχία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Χάιρατ αλ Σάτερ.

    Την ανακοίνωση υπογράφουν η Μουσουλμανική Αδελφότητα, ο πολιτικός της βραχίονας το κόμμα της Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, καθώς και το κόμμα αλ Νουρ, βασικό κίνημα των ριζοσπαστών σαλαφιστών της Αιγύπτου.

    Χθες Παρασκευή βράδυ ο αντιπρόεδρος της χώρας Μαχμούντ Μέκι είχε ανακοινώσει ότι μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο αναβολής της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος έπειτα από τις κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης που διαρκούν πολλές ημέρες.

    [06] Συλλήψεις Κούρδων ακτιβιστών στην Τουρκία

    Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα δεκάδες κούρδους ακτιβιστές και πολιτικούς, μεταξύ αυτών και τον δήμαρχο μιας πόλης.

    Ο Σελίμ Σαντάκ, δήμαρχος της Σιίρτ, είναι μεταξύ των περίπου 60 Κούρδων που συνελήφθησαν στη διάρκεια συντονισμένων επιχειρήσεων σε τρεις πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Πολλοί από τους συλληφθέντες είναι τοπικοί αξιωματούχοι, όπως σημειώνει το Κόμμα της Ειρήνης και της Δημοκρατίας (BDP) και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Οι τουρκικές αρχές έχουν φυλακίσει δεκάδες κούρδους πολιτικούς, ακαδημαϊκούς, δικηγόρους και δημοσιογράφους από το 2009 με την κατηγορία ότι υποστηρίζουν το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

    Το PKK θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 December 2012 - 15:30:32 UTC