Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέρκελ: Να σταματήσει η συζήτηση για νέο "κούρεμα"
  • [02] Με εισοδηματικά κριτήρια τα οικογενειακά επιδόματα
  • [03] Νίκη-ανάσα για την ΑΕΚ
  • [04] Εξετάζεται η επιμήκυνση της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ανασφάλιστων
  • [05] Η κυβέρνηση αναμένει έσοδα 1,2 δισ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας

  • [01] Μέρκελ: Να σταματήσει η συζήτηση για νέο "κούρεμα"

    «Η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει για πρώτη φορά πραγματικές προσπάθειες» τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας απόψε στο πρώτο κανάλι της κρατικής γερμανικής τηλεόρασης (ARD) και επανέλαβε την ανάγκη η Ελλάδα να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις.

    Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, η κ. Μέρκελ ζήτησε να σταματήσει η σχετική συζήτηση, καθώς θα προκαλέσει χαλάρωση των προσπαθειών. «Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να μην δίνουμε τώρα ελπίδες για ένα "κούρεμα", διότι τότε όλες οι προσπάθειες θα χαλαρώσουν αμέσως» δήλωσε η καγκελάριος και πρόσθεσε: «Σήμερα είναι σημαντικό η Ελλάδα να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, ακόμη και αν είναι πολύ πολύ κοπιαστικές».

    Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η ελληνική κυβέρνηση, για πρώτη φορά, καταβάλλει πραγματικές προσπάθειες, ενώ σε ό,τι αφορά την προοπτική της Ελλάδας, περιορίστηκε να δηλώσει ότι «όταν φθάσουμε στο σημείο η Ελλάδα να είναι αυτάρκης με τα έσοδά της, θα πρέπει η κατάσταση να επαναξιολογηθεί».

    Η κ. Μέρκελ επανέλαβε ότι η κρίση στην Ευρωζώνη κλιμακώθηκε κατά τη διάρκεια πολλών ετών και δεν μπορεί να λυθεί απλώς με ένα «κούρεμα» ή με ευρωομόλογα τονίζοντας: «Θα είναι πολύ μακρά διαδικασία, καθώς υπάρχουν σφάλματα τα οποία αφορούν την ίδια την εισαγωγή του ευρώ. Ως αποτέλεσμα, θα χρειαστεί μακρύς δρόμος προκειμένου να διορθώσουμε τα αρχικά λάθη».

    [02] Με εισοδηματικά κριτήρια τα οικογενειακά επιδόματα

    Σε οικογένειες που έχουν ετήσιο εισόδημα έως 18.000 ευρώ, θα καταβάλλεται από το νέο έτος, το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων, που αντικαθιστά τα οικογενειακά επιδόματα τριτέκνων και πολύτεκνων, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που εκδόθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

    Το επίδομα αυτό θα καταβάλλεται ανά τρίμηνο, με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε ημερολογιακού τριμήνου.

    Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος αποτελεί η ηλεκτρονική υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος (Ε1) του δικαιούχου, μέσω του περιβάλλοντος Taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και η διασταύρωση των φορολογικών στοιχείων, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών έτσι ώστε να αποδεικνύεται ότι πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν τεθεί.

    Ειδικά για το 2013, που θα είναι και η πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου συστήματος χορήγησης επιδόματος τέκνων, οι δικαιούχοι θα λάβουν το επίδομα μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των φορολογικών στοιχείων που θα έχουν υποβάλει, δηλαδή έως τα τέλη Ιουνίου.

    Έτσι οι δύο πρώτες δόσεις του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων, θα καταβληθούν μαζί στους δικαιούχους, στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του έτους. Όσοι φορολογούμενοι δεν υποβάλουν φορολογική δήλωση έως τον Ιούνιο, θα λάβουν και τις τρεις πρώτες δόσεις του επιδόματος, την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Σεπτεμβρίου.

    Με το νόμο του νέου μνημονίου, τα ποσά του νέου επιδόματος ορίζονται, σε 40 ευρώ το μήνα για οικογένειες με ένα παιδί, 80 ευρώ για δύο παιδιά, 130 ευρώ για τρία παιδιά και 180 ευρώ για οικογένειες με τέσσερα παιδιά. Όσες οικογένειες έχουν μεγαλύτερο αριθμό προστατευόμενων τέκνων, θα λαμβάνουν 60 ευρώ κάθε μήνα, για κάθε επιπλέον παιδί.

    Όσοι δικαιούχοι έχουν ετήσιο εισόδημα έως 6.000 ευρώ, θα λαμβάνουν το σύνολο του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων. Αντίστοιχα όσοι έχουν εισόδημα από 6.000 ευρώ έως 12.000 ευρώ θα παίρνουν τα 2/3 του επιδόματος που δικαιούνται, ενώ όσοι έχουν εισόδημα από 12.000 ευρώ έως 18.000 ευρώ θα λαμβάνουν το 1/3 του εισοδήματος.

    [03] Νίκη-ανάσα για την ΑΕΚ

    "Ξεκόλλησε" από την τελευταία θέση της βαθμολογίας η ΑΕΚ, μετά την ολοκλήρωση της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι "κιτρινόμαυροι" επικράτησαν 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ με σκόρερ τους Φούντα (2΄), Σταματή (82΄), ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει με τον Μιχαήλ στο 26΄.

    [04] Εξετάζεται η επιμήκυνση της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ανασφάλιστων

    Νομοσχέδιο για την επιμήκυνση της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης των ανέργων προανήγγειλε από την Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι θα τροποποιηθεί το ΠΔ 57/73 για να είναι σήμερα λειτουργικό έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της κάλυψης των ανασφάλιστων.

    Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη - αν θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για να αποφύγουν τη βάσανο και την ταλαιπωρία οι ανασφάλιστοι - ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το ζήτημα της κάλυψης ανασφάλιστων είναι από τα ελάχιστα που συνιστούν το δίχτυ ασφαλείας που πρέπει να έχει κάθε κοινωνία». Έτσι, οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας βρίσκονται στο τελικό στάδιο πρότασης αναθεώρησης του ΠΔ σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας και στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί θα καλυφθούν και αυτά τα ζητήματα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο δεδομένων και των δύσκολων συνθηκών.

    [05] Η κυβέρνηση αναμένει έσοδα 1,2 δισ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας

    Στοιχεία για τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας από το 2008 μέχρι και τις 19/11/2012 διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

    Όπως αναφέρει ο κ. Στουρνάρας στη γραπτή απάντηση του προς το βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννη Κουράκο, σύμφωνα με τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού του 2013, το ύψος των εισπράξεων από τα τέλη κυκλοφορίας για το 2012 θα φθάσει στα 1.250 εκατ. ευρώ.

    Αναλυτικότερα, τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών είναι:

    - Για το 2008, 996,86 εκατ. ευρώ

    - Για το 2009, 1.046,40 εκατ. ευρώ

    - Για το 2010, 1.590,70 εκατ. ευρώ

    - Για το 2011, 1.116,78 εκατ. ευρώ.

    Σημειώνεται ότι για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 προβλέπονται στον κρατικό προϋπολογισμό έσοδα ύψους 1.228 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι τις 19/11/2012 έχουν εισπραχθεί 248,97 χιλιάδες ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 December 2012 - 21:30:27 UTC