Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΡΙΚΣΣΥ για τον Αν. Λοβέρδο
  • [02] Αισιόδοξος για ανάκαμψη της Οικονομίας ο Γ. Προβόπουλος
  • [03] «Οι Simpsons χλευάζουν το Θεό»
  • [04] Aντίθετο το ΚΚΕ σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης της έρευνας
  • [05] Ανοδικά κινείται το ευρώ μετά την ανακοίνωση των όρων επαναγοράς ομολόγων
  • [06] Ο πρόεδρος της Ρωσίας Β. Πούτιν έφθασε στην Τουρκία
  • [07] Τις 150 παρουσίες στο Τσάμπιονς Λιγκ συμπληρώνει ο Βενγκέρ
  • [08] Βρέθηκε η προτομή του Κώστα Ηλιάκη
  • [09] Κατάργηση της κλιμακωτής χρέωσης στα οικιακά τιμολόγια προτείνει η ΡΑΕ
  • [10] Το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων θα αξιολογηθεί με την ολοκλήρωσή του

  • [01] ΡΙΚΣΣΥ για τον Αν. Λοβέρδο

    Εκτός της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αλλά και εκτός Κινήματος τέθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος, αμέσως μετά την ανακοίνωσή του για την ίδρυση πολιτικής κίνησης.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε με επιστολή του τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την «έξοδο» του κ. Λοβέρδου από την ΚΟ του Κινήματος.

    Παράλληλα, με δήλωσή του θεωρεί ότι η ίδρυση της κίνησης από τον κ. Λοβέρδο, «όχι ως ρεύμα ή τάση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά ως αφετηρία συγκρότησης άλλου κόμματος», τον θέτει αυτομάτως εκτός Κινήματος.

    Στη δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος αναφέρει επίσης ότι επί μήνες ανέχθηκε «επίμονα και οργανωμένα βλαπτικές» για την παράταξη συμπεριφορές, για λόγους εθνικού συμφέροντος, προκειμένου να διασφαλιστεί η κυβερνητική σταθερότητα».

    Διαβάστε επίσης:

    Πολιτική κίνηση υπό τον τίτλο ΡΙΚΣΣΥ, ίδρυσε ο Ανδρέας Λοβέρδος

    [02] Αισιόδοξος για ανάκαμψη της Οικονομίας ο Γ. Προβόπουλος

    Υπάρχει ένα νέο σκηνικό, που δίνει αισιόδοξη προοπτική για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, παραδίδοντας στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, την ενδιάμεση έκθεση νομισματικής πολιτικής για το 2012.

    Εξάλλου, έθεσε ως προϋπόθεση την υλοποίηση όλων των θεσμοθετημένων υποχρεώσεων, που έχει αναλάβει η χώρα, ενώ έκανε λόγο για τραπεζικό τομέα, που ισχυροποιείται.

    «Παρά το καθεστώς αβεβαιότητας και προκλήσεων που σημάδεψε το πρόσφατο παρελθόν, υπάρχει μια νέα προοπτική και ένα νέο σκηνικό που δίνει μια πιο αισιόδοξη προοπτική» τόνισε ο κ. Προβόπουλος και πρόσθεσε:«Προϋπόθεση για να δημιουργηθούν οι θετικές προοπτικές είναι να εφαρμόσουμε πλήρως όλες τις θεσμοθετημένες υποχρεώσεις μας, να επισπεύσουμε την ανάπτυξη και να υλοποιηθούν τα πρόσθετα μέτρα».

    [03] «Οι Simpsons χλευάζουν το Θεό»

    Το τουρκικό Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (RTUK) επέβαλε πρόστιμο 52.000 τουρκικών λιρών (22.600 ευρώ) στο τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC-E επειδή μετέδωσε ένα επεισόδιο της αμερικανικής σειράς κινουμένων σχεδίων "The Simpsons" στο οποίο ο Θεός εμφανίζεται υπό την επιρροή του διαβόλου, αναφέρεται σε σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

    Το RTUK δικαιολόγησε την απόφασή του εξηγώντας πως σ' αυτό το επεισόδιο, η σειρά "χλεύασε τον Θεό" παρουσιάζοντας μια ομάδα νέων να σχολιάζει ένα φόνο που πραγματοποιήθηκε με θεϊκή διαταγή. Ο Θεός τους ενθαρρύνει στη συνέχεια να καταναλώσουν οινοπνευματώδη με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με την εφημερίδα "Χουριέτ".

    "Ένα από τα πρόσωπα χρησιμοποιεί καταχρηστικά τις θρησκευτικές πεποιθήσεις ενός άλλου για να το κάνει να διαπράξει φόνους. Η Βίβλος καίγεται δημοσίως και ο Θεός και ο Σατανάς εμφανίζονται με τη μορφή ανθρώπων", καταγγέλλεται στην αναφορά του RTUK, την οποία επικαλείται η εφημερίδα. Τα μέλη του RTUK ελέγχουν το σεβασμό της νομοθεσίας από τα τηλεοπτικά κανάλια.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [04] Aντίθετο το ΚΚΕ σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης της έρευνας

    Την αντίθεση του ΚΚΕ σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης της έρευνας και τη διατύπωση της θέσης ότι τα αποτελέσματα ερευνών που αξιοποιούνται από κρατικούς φορείς πρέπει να στηρίζονται σε έρευνες δημοσίων ερευνητικών κέντρων, διατύπωσε η γγ της ΚΕ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια συνάντησης και συζήτησης που είχε με ερευνητές- εργαζόμενους στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ).

    Επίσης η κ. Παπαρήγα κάλεσε τους εργαζόμενους και τους ερευνητές να σταθούν αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των δημοσίων ερευνητικών κέντρων, διότι οδηγούν στην παράδοση της έρευνας στους ιδιώτες, στη μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων στους δημόσιους ερευνητικούς φορείς και σε απολύσεις.

    «Εμείς που ήμασταν και είμαστε αντίθετοι στη λογική του "πόλη και πανεπιστήμιο" είμαστε αντίθετοι και με τις συγχωνεύσεις γιατί δεν έχουν αυτό τον στόχο που επικαλούνται, δηλαδή τη λύση οργανωτικών προβλημάτων. Συγχωνεύουν για να περικόψουν» είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα.

    Ταυτόχρονα η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι ο επιστήμονας- ερευνητής δεν μπορεί να είναι μάνατζερ και να ψάχνει χορηγούς, διευκρινίζοντας, ότι «είναι άλλο πράγμα ο (οικονομικός) έλεγχος του ερευνητικού κέντρου».

    [05] Ανοδικά κινείται το ευρώ μετά την ανακοίνωση των όρων επαναγοράς ομολόγων

    Το ευρώ καταγράφει κέρδη μετά τα θετικά στοιχεία για την πορεία της κινεζικής οικονομίας και την ανακοίνωση των όρων επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Financial Times.

    Το ευρώ κατέγραψε κέρδη 0,4%, φθάνοντας στα 1,3047 δολάρια, ενώ και ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300 σημειώνει άνοδο 0,4%. Το ευρώ υποχώρησε στη συνέχεια στα 1,3035 δολάρια, καθώς τα στοιχεία της εταιρείας Markit έδειξαν ότι ο τομέας της μεταποίησης της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε για 16ο συνεχόμενο μήνα, αν και με βραδύτερο ρυθμό, αναφέρει το δημοσίευμα. Μεγάλο μέρος των κερδών του ευρώ είχε σημειωθεί πριν την ανακοίνωση των λεπτομερειών για την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων.

    [06] Ο πρόεδρος της Ρωσίας Β. Πούτιν έφθασε στην Τουρκία

    Έφθασε στη 13:15 το μεσημέρι στην Κωνσταντινούπολη ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος θα συναντηθεί στην Κωνσταντινούπολη με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ θα ακολουθήσει η 3η σύνοδος του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

    Η κατάσταση στη Συρία και οι ρωσοτουρκικές οικονομικές σχέσεις είναι τα δύο βασικά αντικείμενα στην τυπικά ανεπίσημη αυτή επίσκεψη, η οποία θα ολοκληρωθεί το απόγευμα, οπότε ο Πούτιν θα αναχωρήσει για τη χώρα του.

    [07] Τις 150 παρουσίες στο Τσάμπιονς Λιγκ συμπληρώνει ο Βενγκέρ

    Σημαδιακός είναι για τον Αρσέν Βενγκέρ ο αυριανός αγώνας της Αρσεναλ με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης", καθώς με αυτόν, ο Γάλλος τεχνικός συμπληρώνει 150 αναμετρήσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο προπονητής των «κανονιέρηδων» έκανε ντεμπούτο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση το 1993, όταν ακόμη βρισκόταν στον πάγκο της Μονακό, και είναι δεύτερος στη λίστα με τις περισσότερες παρουσίες σε αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ.

    Εκτός του Σκοτσέζου και του Βενγκέρ, άλλοι δύο προπονητές έχουν συμπληρώσει εκατό συμμετοχές: Ο νυν τεχνικός της Παρί Σεν Ζερμέν, Κάρλο Αντσελότι (112) και ο Ζοζέ Μουρίνιο (100).

    [08] Βρέθηκε η προτομή του Κώστα Ηλιάκη

    Πεταμένη δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στην περιοχή Καλύβες Αποκορώνου, βρέθηκε το μεσημέρι, η ορειχάλκινη προτομή του πιλότου της 115 Πτέρυγας Μάχης Κώστα Ηλιάκη, που είχαν αφαιρέσει άγνωστοι δράστες από το μνημείο για τον ήρωα σμηναγό που βρίσκεται στη θέση «μπαλκόνι» στα Χανιά.

    Η προτομή που έχει υποστεί μικρές φθορές, κυρίως στη βάση της, μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων και μετά από μια μικρή συντήρηση θα τοποθετηθεί ξανά στη θέση της από όπου οι άγνωστοι την είχαν αφαιρέσει, προκαλώντας τη γενική κατακραυγή.

    Οι δράστες της πρωτοφανούς πράξης φαίνεται να αφήσαν την προτομή, θορυβημένοι από το κύμα αγανάκτησης και από τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, σε συνδυασμό με τους ελέγχους της αστυνομίας σε όλες τις μάντρες ανακύκλωσης σιδηρικών.

    [09] Κατάργηση της κλιμακωτής χρέωσης στα οικιακά τιμολόγια προτείνει η ΡΑΕ

    Πλήρη κατάργηση της κλιμακωτής χρέωσης (ανάλογα με την κατανάλωση), στα οικιακά τιμολόγια του ηλεκτρικού, εφαρμογή λύσης τύπου εισπρακτικών εταιριών για τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς ρεύματος, διεύρυνση των δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου και μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης στην ενέργεια περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στις προτάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την αναδιοργάνωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

    Οι προτάσεις δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ύστερα από διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς και προβλέπουν, συγκεκριμένα, για τα οικιακά τιμολόγια να καταργηθεί η τιμολογιακή διάκριση βάσει τετραμηνιαίας κατανάλωσης και να διατηρηθούν μόνο δύο βασικές κατηγορίες τιμολογίων οικιακών πελατών, μία με ενιαία χρέωση για όλες τις ώρες κατανάλωσης και μία για όσους έχουν νυχτερινό ρεύμα.

    Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το σύνολο της κατανάλωσης ενέργειας θα χρεώνεται με ενιαία τιμή ανά κιλοβατώρα. Και σήμερα οι καταναλωτές έχουν ενιαία χρέωση, όμως η τιμή ανά κιλοβατώρα εξαρτάται από το ύψος της κατανάλωσης: όσοι καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα έχουν χαμηλότερη τιμή χρέωσης ανά κιλοβατώρα και αντίστροφα. Με το νέο σύστημα θα υπάρχει μία ενιαία τιμή, ανεξαρτήτως κατανάλωσης και μια τιμή για το νυχτερινό ρεύμα.

    [10] Το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων θα αξιολογηθεί με την ολοκλήρωσή του

    Η Ελληνική Δημοκρατία έχει την ευθύνη για το σχεδιασμό και την εκτέλεση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Ολι Ρεν, ο οποίος δεν θέλησε να προδικάσει τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας.

    Ερωτηθείς σχετικά κατά την τακτική ενημέρωση δημοσιογράφων, ο Σάιμον ΟΚΌ Κόνορ περιορίστηκε να τονίσει ότι η αξιολόγηση του προγράμματος θα γίνει με την ολοκλήρωσή του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 December 2012 - 13:30:35 UTC