Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισόπαλοι με 1-1 ΟΦΗ και Πανθρακικός
  • [02] Την αντικατάσταση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, ζητά το ΠΑΣΟΚ
  • [03] Γ. Βρούτσης: Προσωρινή η αναστολή των 1.600 συντάξεων στον ΟΑΕΕ
  • [04] Δέσμευση Αμπάς για παλαιστινιακή συμφιλίωση
  • [05] Προβλήματα από τη νεροποντή στη Μυτιλήνη
  • [06] Βρετανία: Επιμένει στο πρόγραμμα λιτότητας ο Όσμπορν

  • [01] Ισόπαλοι με 1-1 ΟΦΗ και Πανθρακικός

    Ισόπαλη 1-1 έληξε η αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον Πανθρακικό στο Ηράκλειο, για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Το σκορ άνοιξε στο 53΄ η ομάδα της Κομοτηνής με πέναλτι του Βαϊρουά, για να ισοφαρίσει για τους γηπεδούχους ο Περογαμβράκης στο 90΄.

    Οι άλλες αναμετρήσεις της ημέρας: Βέροια-ΠΑΟΚ,Λεβαδειακός-Κέρκυρα και Πανιώνιος-Παναθηναϊκός.

    Η αγωνιστική ολοκληρώνεται με τον αγώνα ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννενα αύριο, Δευτέρα.

    [02] Την αντικατάσταση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, ζητά το ΠΑΣΟΚ

    Την άμεση αντικατάσταση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ ζητά το ΠΑΣΟΚ, με σχόλια κύκλων του, με αφορμή τη διαρροή στον Τύπο (εφημερίδες «Το Βήμα της Κυριακής» και «Πρώτο Θέμα») πληροφοριών γύρω από την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ", στις οποίες γίνεται αναφορά στη Μαργαρίτα Παπανδρέου, μητέρα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

    Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους η διαρροή θέτει τεράστιο ζήτημα σχετικά με τη λειτουργία των θεσμών, ενώ κατηγορείται το ΣΔΟΕ ότι «αντί να λειτουργεί στο πλαίσιο της αποστολής του, με ευθύνη της διοίκησής του, έχει καταστεί κέντρο ανεύθυνων συκοφαντιών».

    [03] Γ. Βρούτσης: Προσωρινή η αναστολή των 1.600 συντάξεων στον ΟΑΕΕ

    «Η αναστολή των συντάξεων των 1.600 συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) που δεν υπέβαλαν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, θα είναι προσωρινή», διευκρινίζει με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης και τονίζει, ότι οι συντάξεις τους θα καταβληθούν αμέσως μόλις προσκομίσουν τα ζητούμενα στοιχεία στο ασφαλιστικό τους ταμείο.

    Ο κ. Βρούτσης επισημαίνει επίσης, ότι «οι συνταξιούχοι αυτοί, παρότι επανειλημμένως είχαν ειδοποιηθεί από τον ασφαλιστικό τους φορέα, δεν υπέβαλλαν τα απαραίτητα στοιχεία για τη διασταύρωση και ταυτοποίηση νομιμότητας των συντάξεών τους».

    [04] Δέσμευση Αμπάς για παλαιστινιακή συμφιλίωση

    Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, επιστρέφοντας σήμερα από τα Ηνωμένα 'Εθνη στη Ραμάλα, δεσμεύτηκε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την παλαιστινιακή συμφιλίωση.

    "Εντός των προσεχών ημερών, θα εξετάσουμε τα απαραίτητα μέτρα για την επίτευξη διαπαλαιστινιακής συμφιλίωσης", τόνισε ο Αμπάς σε δηλώσεις του μπροστά από την έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής, υπό τις επευφημίες χιλιάδων Παλαιστινίων.

    "Τώρα έχουμε κράτος. Ο κόσμος φώναξε:Ναι στο κράτος της Παλαιστίνης, ναι στην ελευθερία της Παλαιστίνης, ναι στην ανεξαρτησία της Παλαιστίνης. Οχι στην ισραηλινή επιθετικότητα, όχι στους εβραϊκούς οικισμούς, όχι στην κατοχή", τόνισε.

    Ο Αμπάς αφιέρωσε την επιτυχία της αναβάθμισης του καθεστώτος της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ στον εκλιπόντα ιστορικό ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [05] Προβλήματα από τη νεροποντή στη Μυτιλήνη

    Δοκιμάστηκε η Λέσβος από τη νεροποντή που έπληξε το ανατολικό κομμάτι του νησιού, αργά χθες το βράδυ.

    Επί σχεδόν μιάμιση ώρα μέσα στην πόλη και στα γύρω προάστια, αλλά και στον κάμπο του Ευεργέτουλα βορειοδυτικά του κόλπου της Γέρας, σημειώθηκε συνεχής και έντονη βροχόπτωση. Πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή της Επάνω Σκάλας, όπου λειτουργεί το εργοστάσιο της ΔΕΗ, προκάλεσαν μπλακ άουτ σε όλο το νησί περίπου από τις 19.30 έως τις 21.00.

    Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη για τη διάσωση 12 ατόμων από τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα τους, για τέσσερις κοπές δέντρων, ενώ υπήρξαν και 80 κλήσεις για άντληση υδάτων.

    Άνθρωποι της δημοτικής αρχής επισκέφθηκαν τις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Θερμής και τις κοινότητες Παμφίλων, Παναγιούδας, Μόριας και με στελέχη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, συντόνισαν τις αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων. Ο δήμαρχος, Δημήτρης Βουνάτσος, επισκέφθηκε τις κοινότητες Λάμπου Μύλων, Κεραμειών, Ιππείου, καθώς και την περιοχή της Καρύνης, που επλήγησαν από τη νεροποντή, ιδίως η κοινότητα Συκούντας, όπου καταστράφηκε τμήμα του κεντρικού δρόμου, που συνδέει το χωριό με το υπόλοιπο νησί.

    Στην πόλη της Μυτιλήνης συνεργεία της ΔΕΥΑΛ και υπάλληλοι του δήμου απεκατέστησαν τη βατότητα κεντρικών δρόμων, που είχαν πλημυρίσει. Σχεδόν όλο το βράδυ και υπό βροχή μηχανήματα της περιφέρειας και του δήμου εργάζονταν, προκειμένου οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης να μένουν καθαροί από φερτές ύλες.

    [06] Βρετανία: Επιμένει στο πρόγραμμα λιτότητας ο Όσμπορν

    Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν δήλωσε σήμερα ότι θα επιμείνει στο πρόγραμμα μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος όταν παρουσιάσει τις προβλέψεις του για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας την Τετάρτη.

    Ο βρετανός υπουργός αρνήθηκε να διευκρινίσει εάν θα είναι σε θέση να υλοποιήσει τους στόχους μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος, αλλά τόνισε ότι δεν πιστεύει πως η Βρετανία πρέπει να δανειστεί περισσότερο ή να αυξήσει τις δαπάνες.

    Την Τετάρτη, ο 'Οσμπορν αναμένεται να υπερασπιστεί την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική του ως το μόνο αξιόπιστο τρόπο επίλυσης του μεγαλύτερου πολιτικού προβλήματος της κυβέρνησης, της αποτυχίας της να επιτύχει μια ισχυρή ανάκαμψη.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 December 2012 - 15:30:32 UTC