Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αγριεύει για τα καλά ο καιρός
  • [02] Κατέρρευσε τμήμα σήραγγας στο Τόκιο
  • [03] Δημοψήφισμα για το νέο Σύνταγμα της Αιγύπτου

  • [01] Αγριεύει για τα καλά ο καιρός

    Αγριεύει για τα καλά από σήμερα ο καιρός.

    Σήμερα Κυριακή, σε όλη τη χώρα, προβλέπονται διαστήματα με βροχές αλλά και ξέσπασμα καταιγίδων ενώ οι άνεμοι θα γυρίσουν σταδιακά σε βοριάδες οι οποίοι θα φθάσουν μέχρι και τα 7 μποφόρ, προκαλώντας και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

    Ξεκινώντας αύριο η νέα εβδομάδα, η θερμοκρασία θα σημειώσεινέα πτώση και χιόνια θα πέσουν ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

    [02] Κατέρρευσε τμήμα σήραγγας στο Τόκιο

    Επτά άνθρωποι αγνοούνται και τουλάχιστον δύο τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε τμήμα της οροφής σήραγγας σε αυτοκινητόδρομο, περίπου 80 χιλιόμετρα δυτικά του Τόκιο, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ανακοίνωσαν οι Υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών και η Πυροσβεστική.

    "Σύμφωνα με την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία, επτά άνθρωποι αγνοούνται, αλλά ο αριθμός αυτός δεν έχει επιβεβαιωθεί", ανακοίνωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

    Αρκετές ώρες μετά το δυστύχημα η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει τον ακριβή αριθμό των θυμάτων, όμως επιβεβαίωσε ότι βρέθηκαν "μέσα στη σήραγγα απανθρακωμένα πτώματα", όπως μετέδωσαν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

    Οι επιχειρήσεις διάσωσης των οδηγών που έχουν παγιδευτεί στη σήραγγα διακόπηκαν πέντε ώρες μετά το δυστύχημα, εξαιτίας του κινδύνου νέας κατάρρευσης, μετέδωσε το πρακτορείο Jiji.

    Λίγο νωρίτερα, η εταιρία που διαχειρίζεται τη σήραγγα, η Nippon Expressway Co. έστειλε ειδικό μηχάνημα με πλατφόρμα ανύψωσης μέσα στη σήραγγα για να εξετάσει το κομμάτι της οροφής που κατέρρευσε.

    [03] Δημοψήφισμα για το νέο Σύνταγμα της Αιγύπτου

    Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι ανακοίνωσε ότι στις 15 Δεκεμβρίου θα καλέσει τον αιγυπτιακό λαό να αποφανθεί με Δημοψήφισμα για το νέο Σύνταγμα της χώρας.

    Νωρίτερα η Συντακτική Συνέλευση της χώρας σε επίσημη τελετή στο Κάιρο παρέδωσε το τελικό σχέδιο του Συντάγματος στον Μόρσι ώστε να το εγκρίνει πριν την πραγματοποίηση του δημοψηφίσματος.

    Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, η έγκριση του Συντάγματος που συντάχθηκε από τη Συνέλευση, η οποία αποτελείται επί το πλείστον από συμμάχους του Μόρσι, θα παρακάμψει το διάταγμα της 22ας Νοεμβρίου, που προστάτευε τον Αιγύπτιο πρόεδρο από δικαστική εποπτεία, κάτι που είχε προκάλεσε ανησυχία στις κυβερνήσεις της Δύσης.

    Το εν λόγω διάταγμα βύθισε την Αίγυπτο στην χειρότερη κρίση από τότε που ο Μόρσι ανέλαβε καθήκοντα τον Ιούνιο και πυροδότησε βίαιες διαμαρτυρίες σε ολόκληρη τη χώρα, κατά τις οποίες δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν.

    «Κάνω έκκληση για την έναρξη ενός σοβαρού εθνικού διαλόγου σχετικά με τα προβλήματα του έθνους, με κάθε ειλικρίνεια και αμεροληψία», δήλωσε ο Μόρσι κατά την τελετή παραλαβής του τελικού σχεδίου του Συντάγματος από τη Συντακτική Συνέλευση. «Πρέπει να προχωρήσουμε πέρα από την περίοδο των αντιπαραθέσεων και των διαφορών και να συνεχίσουμε τις παραγωγικές εργασίες».

    Διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, κατηγόρησαν τη Μουσουλμανική Αδελφότητα του Μόρσι ότι προσπαθεί να επιβάλλει ένα «ελαττωματικό» σύνταγμα.

    Όπως αναφέρεται στο προσχέδιο, το σύνταγμα απαγορεύει τη βλασφημία καθώς και τα «προσβλητικά σχόλια προς κάθε άτομο» αλλά δεν υποστηρίζει ρητά τα δικαιώματα και τις απαιτήσεις των γυναικών σε θέματα «θρησκείας, παραδόσεων και οικογενειακών αξιών».

    Το κείμενο του Συντάγματος περιορίζει επίσης τους προέδρους να αναλαμβάνουν μόνο δύο τετραετείς θητείες, επιβάλλει την κοινοβουλευτική έγκριση για την επιλογή πρωθυπουργού και εισάγει μια εν μέρει πολιτική εποπτεία του στρατού, αν και οι επικριτές θεωρούν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αρκετό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 December 2012 - 7:30:30 UTC