Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Παπαρήγα: Μετά και από αυτήν τη δόση, ο βασανισμός του λαού συνεχίζεται
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Ελάχιστο πατριωτικό καθήκον να μην επαναληφθούν οι ίδιες ολέθριες επιλογές
  • [03] Στη φυλακή οδηγήθηκε ο διευθυντής της εφημερίδας «Il Giornale»

  • [01] Αλ. Παπαρήγα: Μετά και από αυτήν τη δόση, ο βασανισμός του λαού συνεχίζεται

    «Για να δοθεί η δόση πρέπει να εφαρμοστούν στο ακέραιο τα βάρβαρα μέτρα που έχουν ψηφιστεί, να συνεχιστεί η δραματική μείωση μισθών, συντάξεων και των όποιων κρατικών δαπανών έχουν μείνει, αλλιώς θα ενεργοποιηθούν αυτόματα οι ρήτρες. Ακόμα, να «ξανακουρευτούν» τα αποθέματα των ασφαλιστικών ταμείων, να επιβληθούν νέα εξοντωτικά χαράτσια και φόροι. Μετά και από αυτήν τη δόση, λοιπόν, ο βασανισμός του λαού συνεχίζεται και τα εκβιαστικά διλήμματα δυναμώνουν» ανέφερε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, απαντώντας σε έρευνα της εφημερίδας «Τα Νέα-Σαββατοκύριακο» στην οποία εκκλήθησαν οι επικεφαλής των κομμάτων να απαντήσουν στην ερώτηση «Μετά την δόση, τι;».

    Η κ. Παπαρήγα επισήμανε ότι «η λεγόμενη επαναδιαπραγμάτευση εντός της ΕΕ με γνώμονα τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων αποδεικνύεται επικίνδυνη για τον λαό, όποια κυβέρνηση κι αν την κάνει».

    Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η κρίση βαθαίνει και οι αντιθέσεις στην ΕΕ οξύνονται και χαρακτήρισε «εύθραυστο και προσωρινό» τον όποιο συμβιβασμό μεταξύ ΕΕ- ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι η όλη διαμάχη αφορά τον συνολικό επιμερισμό των ζημιών «ανάμεσα στα κράτη και τα μονοπώλια».

    [02] Αλ. Τσίπρας: Ελάχιστο πατριωτικό καθήκον να μην επαναληφθούν οι ίδιες ολέθριες επιλογές

    «Ελάχιστο πατριωτικό καθήκον μιας συγκυβέρνησης με λαϊκή εντολή την επαναδιαπραγμάτευση και την απαγκίστρωση από το Μνημόνιο είναι να μην αποδεχθεί την επανάληψη των ίδιων ολέθριων επιλογών. Να μην αποδεχθεί το "πατριωτικό" πλιάτσικο στα υπολείμματα των αποθεματικών των ταμείων για την επαναγορά ομολόγων. Ως προεκλογικό δώρο στην κυρία Μέρκελ» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωση - άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα του Σαββατοκύριακου».

    Ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι «όσο η ύφεση καλπάζει, τα ημίμετρα για το χρέος θα διαρκούν, το πολύ, τρεις μήνες. Η επικοινωνιακή ευεξία της συγκυβέρνησης και της σιαμαίας διαπλοκής για λίγες μόνον ημέρες. Όπως και με το PSI» και απαντά στους επικριτές του κόμματός του, ότι με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ «θα υπήρχε πρωτογενές πλεόνασμα και για την αποπληρωμή μισθών και συντάξεων, αλλά και για την ανάπτυξη».

    [03] Στη φυλακή οδηγήθηκε ο διευθυντής της εφημερίδας «Il Giornale»

    Στις φυλακές του Μιλάνου «Σαν Βιττόρε» οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο διευθυντής της εφημερίδας «Ιl Giornale», Αλεσσάντρο Σαλλούστι.

    Ο Σαλλούστι, η εφημερίδα του οποίου ανήκει στον όμιλο Μπερλουσκόνι, είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 14 μηνών, για δυσφήμιση δια του Τύπου, του δικαστικού του Τορίνο, Τζουζέππε Κοτσιλόβο. Η εφημερίδα «Λίμπερο», της οποίας το 2007 ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος ήταν διευθυντής, είχε επικαλεσθεί την ανάγκη επιβολής θανατικής ποινής, αν και εφόσον υπήρχε στην Ιταλία, για τον δικαστικό Κοτσιλόβο, επειδή με απόφασή του είχε επιτραπεί σε 13χρονη να προχωρήσει σε άμβλωση. Στη συνέχεια, η έφηβη φέρεται να χρειάσθηκε εισαγωγή σε ψυχιατρική κλινική.

    Η απόφαση φυλάκισης μετετράπη σε κατ' οίκον περιορισμό και οι καραμπινιέροι, το πρωί, παρουσιάσθηκαν στα γραφεία της εφημερίδας για να συνοδεύσουν τον Σαλλούστι στον τόπο κατοικίας του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 1 December 2012 - 15:30:26 UTC