Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ήρθε το τέλος του πολέμου κατά της αλ Κάιντα;
  • [02] «Εβδομάδα Ζακύνθου» στη Βιέννη
  • [03] Συνεδριάζει η Οργανωτική Επιτροπή του Συντακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ

  • [01] Ήρθε το τέλος του πολέμου κατά της αλ Κάιντα;

    Αξιωματούχος του Πενταγώνου αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο ενδεχόμενο τέλος του πολέμου των ΗΠΑ κατά της αλ Κάιντα, ο οποίος άρχισε αμέσως μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου.

    Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μπει στο 12ο χρόνο του πολέμου τους κατά της αλ Κάιντα, "πρέπει να αναρωτηθούμε: πως θα τελειώσει αυτός ο πόλεμος;", δήλωσε ο Τζεχ Τζόνσον, σύμβουλος του αμερικανού υπουργού Άμυνας Λίον Πανέτα, σε ομιλία του στην Οξφόρδη.

    "Θα έχουμε φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο όταν οι επικεφαλής και τα στελέχη της αλ Κάιντα θα έχουν σε τόσο μεγάλο ποσοστό σκοτωθεί ή συλληφθεί που δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μια σημαντική επίθεση κατά των ΗΠΑ", επισήμανε ο Τζόνσον, στενός συνεργάτης του προέδρου Ομπάμα.

    "Εκείνη τη στιγμή θα μπορούμε να πούμε πως οι ενέργειες μας δεν αναφέρονται πλέον ως 'ένοπλος αγώνας' κατά της αλ Κάιντα και των συνεργατών της", πρόσθεσε.

    Ο Τζόνσον είπε τέλος πως η αμερικανική κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας, στοχεύοντας μεμονωμένα άτομα που άνηκαν κάποτε στην αλ Κάιντα ή σε άλλες οργανώσεις που δεν συνδέονται με αυτή.

    [02] «Εβδομάδα Ζακύνθου» στη Βιέννη

    Στην πιο δυναμική προώθηση της Ζακύνθου, στη θεωρούμενη ως πολύ καλή τουριστική αγορά της Αυστρίας, αποσκοπεί η «Εβδομάδα Ζακύνθου» που θα πραγματοποιηθεί 3-9 Δεκεμβρίου σε δύο από τα γνωστότερα ελληνικά εστιατόρια της Βιέννης και στηρίζεται από τους επιχειρηματίες του νησιού.

    Στη συγκεκριμένη δράση, στο πλαίσιο της οποίας -πέρα από την προβολή των άλλων εμπειριών που μπορεί να ζήσει ο τουρίστας στη Ζάκυνθο- θα γίνει παρουσίαση παραδοσιακών ζακυνθινών προϊόντων, τα οποία χρησιμοποιούνται στην τοπική γαστρονομία, συμμετέχουν 20 επιχειρηματίες του νησιού.

    Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Βιέννη, ο Θεόδωρος Κολπονδίνος, από την Ένωση Ξενοδόχων Ζακύνθου, στην οποία εκπροσωπούνται 271 ξενοδοχεία του νησιού, η διοργάνωση της «Εβδομάδας» στη Βιέννη αποτελεί μια από τις δράσεις προβολής σε τουριστικές αγορές του εξωτερικού, ειδικότερα βέβαια στην Αυστρία, καθώς η Ζάκυνθος αποτελεί έναν πολύ αγαπητό προορισμό των Αυστριακών ανέκαθεν.

    Στο πλαίσιο αυτό, η Ένωση Ξενοδόχων Ζακύνθου συμμετέχει κάθε χρόνο, εδώ και πολλά χρόνια, μαζί με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, έχοντας δικό τους περίπτερο, στη Διεθνή Έθεση Τουρισμού Βιέννης, της οποίας η επόμενη διοργάνωση θα είναι 10-13 Ιανουαρίου 2013.

    [03] Συνεδριάζει η Οργανωτική Επιτροπή του Συντακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ

    Yπό την προεδρία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου, συνεδριάζει σήμερα η Οργανωτική Επιτροπή του Συντακτικού Συνεδρίου του κινήματος.

    Οι εργασίες της συνόδου, που θα πραγματοποιηθούν στον πολυχώρο "Αθηναΐς", ξεκινούν στις 12:15 με την εκλογή του προεδρείου και την ομιλία του κ. Βενιζέλου.

    Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και για τέσσερις ώρες, θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις από μέλη της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ).

    Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με τη δευτερολογία του κ. Βενιζέλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 1 December 2012 - 7:30:32 UTC