Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πώς και πότε θα γίνει η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου
  • [02] Παπαρήγα: Δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική λύση που να βγαίνει από τη Βουλή
  • [03] Καμμένος: Η ΝΔ έγινε υπερασπιστής της κυβέρνησης Παπανδρέου- Βενιζέλου
  • [04] Βενιζέλος: Αν εφαρμόζονταν οι εισηγήσεις του κ. Τσίπρα θα γίνονταν η χώρα Αλβανία του υπαρκτού σοσιαλισμού
  • [05] Σύλληψη 57χρονης για οφειλές στο Δημόσιο
  • [06] Φρουρούμενη νοσηλεύεται αλλοδαπή ασθενής
  • [07] Eλεύθερος, με περιοριστικούς όρους, ο Μπάμπης Βωβός
  • [08] Μπερίσα: Οι φίλοι λάμπουν δια της απουσίας τους

  • [01] Πώς και πότε θα γίνει η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου

    Τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει καταβληθεί ένα σημαντικό ποσό από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

    Το σύνολο των χρεών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες ανέρχεται σε 9,3 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 7 δισ. ευρώ είναι οφειλές που δημιουργήθηκαν μέσα στο 2011, ενώ τα υπόλοιπα 2,3 δισ. ευρώ αφορούν σε χρέη οργανισμών του Δημοσίου που προέκυψαν εντός του 2012.

    Με βάση το σχέδιο αποπληρωμής των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, που παρουσίασε ο κ. Σταϊκούρας, η εξόφληση των υποχρεώσεων θα γίνει σταδιακά, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2013.

    Προτεραιότητα θα δοθεί στην εξόφληση των χρεών που δημιουργήθηκαν μέχρι τις 31/12/ 2011. Περισσότερο ώριμες είναι, η πληρωμή του εφάπαξ για 40.229 δημοσίους υπαλλήλους που έχουν συνταξιοδοτηθεί και που ανέρχεται σε 1,384 δισ. ευρώ, οι οφειλές προς τις φαρμακευτικές εταιρίες που αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ, καθώς και επιστροφές φόρων συνολικού ύψους 738 εκατ. ευρώ.

    Μόλις αποπληρωθούν τα χρέη του 2011, το Δημόσιο θα αρχίσει να εξοφλεί τα χρέη που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2012.

    Όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, «η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τη σημασία που έχει για την οικονομία η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων, η οποία πρέπει να γίνει γρήγορα, απλά και με διαφάνεια».

    Διαβεβαίωσε ότι με τη χορήγηση της δόσης του Δεκεμβρίου, η ελληνική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να αποπληρώσει σημαντικό μέρος των ληξιπρόθεσμων αυτών οφειλών.

    [02] Παπαρήγα: Δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική λύση που να βγαίνει από τη Βουλή

    «Θα ψηφίσουμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής», δήλωσε από το βήμα της Βουλής η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, διαφοροποίησε όμως τη θέση του κόμματός της από το πολιτικό πλαίσιο που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της πρότασής του αυτής.

    «Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία και ενδείξεις που ταιριάζουν με τον ρόλο της Εξεταστικής Επιτροπής, όπως το κούρεμα των αποθεματικών των Ταμείων. Να πω, όμως, στον ΣΥΡΙΖΑ ότι γελοιοποιεί κυριολεκτικά τον ρόλο και την αποστολή της Εξεταστικής Επιτροπής με το συνολικότερο θέμα που θέτει. Γελοιοποιείται η ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, όταν γίνεται αντικείμενο Εξεταστικής Επιτροπής» εξήγησε η κ. Παπαρήγα.

    Τόνισε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται όχι να ανατραπεί η πολιτική εξουσία, αλλά η διακυβέρνηση, κάτι που -όπως ανέφερε η κ. Παπαρήγα- το ΚΚΕ δεν το απασχολεί. «Δεν έχουμε κανένα φόβο να ανατραπεί η τρικομματική κυβέρνηση. Πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνονται ρωγμές στο σύστημα πολιτικής εξουσίας, αλλά για να το ανατρέψει ο λαός και όχι για να στεριώσει με άλλο τρόπο», είπε και πρότεινε «να κάνουμε μια Ημερίδα στη Βουλή, παρά Εξεταστική, για το πώς ήρθε το ΔΝΤ στην Ευρώπη», αφού όπως υπογράμμισε «δεν είναι ποινικό θέμα αυτό».

    Καταλήγοντας, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ επισήμανε ακόμη πως τα ζητήματα που αφορούν τη στρατηγική έξοδο από την καπιταλιστική κρίση, αντιμετωπίζονται με εναλλακτική πολιτική λύση, που την επιβάλει ο δρόμος, με όρους ρήξης και ανατροπής, σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική λύση που να βγαίνει από τη Βουλή».

    [03] Καμμένος: Η ΝΔ έγινε υπερασπιστής της κυβέρνησης Παπανδρέου- Βενιζέλου

    Επίθεση στην τρικομματική κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, με ιδιαίτερες αιχμές για τη στάση της ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι έγινε υπερασπιστής της κυβέρνησης Παπανδρέου- Βενιζέλου, συγκαλύπτοντας τις τεράστιες ευθύνες που έχει που έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο.

    Παράλληλα, ο Π. Καμμένος υποστήριξε ότι ενώ συνέχιζε να κάνει έρευνα για το θέμα των CDS, κάποιοι του ζήτησαν να σιωπήσει, με αντάλλαγμα να αποσύρουν την αγωγή που του έκαναν ύψους 15 εκατ. ευρώ.

    «Στο όνομα του καλού πολιτικού κλίματος ζητάτε να τα κουκουλώσουμε; Γιατί; Μαζί τα φάγαμε; Όσοι τα φάγατε προσπαθείτε να τα κουκουλώσατε. Όσοι δεν τα φάγαμε, οφείλουμε να τα ξεσκεπάσουμε», ανέφερε ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε:

    «Διαφωνώ με τον κ. Τσίπρα που είπε ότι θα μπείτε στο περιθώριο της ιστορίας. Εμείς δεν σας στέλνουμε στο περιθώριο της ιστορίας. Εμείς σας στέλνουμε στο σκαμνί και το εδώλιο του κατηγορούμενου και θέλουμε πίσω τα λεφτά που έκλεψαν οι κερδοσκόποι με τη δική σας κάλυψη».

    [04] Βενιζέλος: Αν εφαρμόζονταν οι εισηγήσεις του κ. Τσίπρα θα γίνονταν η χώρα Αλβανία του υπαρκτού σοσιαλισμού

    Τη βεβαιότητα ότι η χώρα μας θα πετύχει, «θα ανέβει», εξέφρασε από τη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το μνημόνιο.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η απόφαση του Εurogroup αποτελεί «νέα αφετηρία» για την Ελλάδα, ενώ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι υπονομεύει τη χώρα, «θλίβεται» για την επιτυχία της, «επενδύει στο αδιέξοδο, την καταστροφή και τον θάνατο της χώρας», αντιπροσωπεύει το παρελθόν. «Θα πετύχουμε και θα μείνετε μόνοι», είπε απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    «Η σύγκρουση είναι και πάλι παρούσα: από τη μια έχουμε τη φωνή του παρελθόντος, τη φωνή του εθνικού διχασμού, της συντηρητικής οπισθοφυλακής, του αδιεξόδου. Η άλλη επιλογή είναι η φωνή του μέλλοντος, η φωνή της εθνικής ενότητας, της κοινωνικής συνοχής και της προοπτικής ανάκαμψης», ανάφερε ο κ. Βενιζέλος "δείχνοντας" προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

    [05] Σύλληψη 57χρονης για οφειλές στο Δημόσιο

    Συνελήφθη σήμερα στο Βραχάτι Κορινθίας, από αστυνομικούς του τοπικού αστυνομικού τμήματος, μία 57χρονη, για οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο.

    Ειδικότερα, σε βάρος της 57χρονης, έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 4.552.863,71 ευρώ.

    [06] Φρουρούμενη νοσηλεύεται αλλοδαπή ασθενής

    Φρουρούμενη νοσηλεύεται αλλοδαπή ασθενής στο Νοσοκομείο "Άγιοι Ανάργυροι", καθώς δεν έχει τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα.

    Όπως κατήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, η ασθενής διακομίστηκε από το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο "Μεταξά" στο Νοσοκομείο "Αγ. Ανάργυροι", προκειμένου να υποβληθεί σε σοβαρή επέμβαση. Η επέμβαση, όντως, πραγματοποιήθηκε και μάλιστα οι συγγενείς κατέβαλαν εξ' ιδίων τα νοσήλια, καθώς η ίδια είναι ανασφάλιστη.

    Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, «συνέβη όμως το εξής εξωφρενικό: ο διοικητής του Νοσοκομείου "Αγ. Ανάργυροι" κ. Μπαρτζώκας, κατέδωσε στην Κρατική Ασφάλεια την ασθενή διότι δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα, με αποτέλεσμα η ασθενής - παρότι κατάκοιτη - να νοσηλεύεται φρουρούμενη».

    Άμεση ήταν η αντίδραση της υφυπουργού Υγείας, Φωτεινής Σκοπούλη, η οποία όταν πληροφορήθηκε το γεγονός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Δημοσίας Τάξης, Νίκο Δένδια και του ζήτησε την απομάκρυνση της αστυνομίας από τον χώρο του νοσοκομείου. Ο κ. Δένδιας, σύμφωνα με το γραφείο της κ. Σκοπούλη, τη διαβεβαίωσε ότι θα αντιμετωπίσει το ζήτημα με τη δέουσα προσοχή και με ανθρωπιστική αντίληψη, ως αρμόζει.

    Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν «ως δείγμα ακραίας απανθρωπιάς και βαρβαρότητας την ενέργεια του κ. Μπαρτζώκα» και επαναλαμβάνουν ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν ιατρική φροντίδα σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, υπακούοντας στον όρκο του Ιπποκράτη και την ιατρική δεοντολογία.

    [07] Eλεύθερος, με περιοριστικούς όρους, ο Μπάμπης Βωβός

    Ελεύθερος, με την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκε, μετά την απολογία του ενώπιον της 1ης Τακτικής Ανακρίτριας, ο επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός, που κατηγορείται για χρέη στο Δημόσιο.

    Ο επιχειρηματίας δεν αρνήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, τις οφειλές που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ύψους περίπου 1,1 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, φέρεται να ισχυρίζεται ότι το ποσό των 503.000 ευρώ- που περιλαμβάνεται στο ποσό και διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, καθώς αφορά μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών- δεν έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο. Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι το επίμαχο ποσό καθίσταται ληξιπρόθεσμο, σε περίπου ένα μήνα και φέρεται να έχει τονίσει στην ανακρίτρια ότι σκοπεύει να κινήσει όλες τις διαδικασίες ώστε να πετύχει ρύθμιση της οφειλής.

    Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι πρέπει να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς και χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ.

    [08] Μπερίσα: Οι φίλοι λάμπουν δια της απουσίας τους

    «Υπάρχει μία γαλλική έκφραση που λέει: οι φίλοι λάμπουν δια της απουσίας τους» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, απαντώντας σε ερώτηση για τη ματαίωση της χθεσινής επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου στα Τίρανα, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας των σημερινών συνομιλιών του με τον Σλοβένο ομόλογό του Γιάνεζ Γιάνσα.

    Κληθείς να σχολιάσει το θέμα της «Μεγάλης Αλβανίας», ο κ. Μπερίσα επανέλαβε την πάγια θέση του ότι η ενοποίηση των Αλβανών θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). «Νομίζω ότι αυτός ο σκοπός είναι δίκαιος και γι? αυτόν θα πρέπει να εργαστούν όλοι οι Αλβανοί. Πρέπει να εργαστούμε, όπου κι αν βρισκόμαστε για το ευρωπαϊκό αυτό μέλλον? Αυτή είναι η απάντησή μου για τη Μεγάλη Αλβανία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας ματαίωσε τη χθεσινή επίσκεψή του στην αλβανική πρωτεύουσα, όπου επρόκειτο να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ανεξαρτησία της Αλβανίας, εξαιτίας των προχθεσινών δηλώσεων του κ. Μπερίσα στην Αυλώνα. Ο Αλβανός πρωθυπουργός, με αφορμή την ιστορική επέτειο, έκανε λόγο για «?εθνική ανεξαρτησία όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 November 2012 - 15:30:33 UTC