Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία για την καταγραφή των συνταξιούχων του ΟΓΑ
  • [02] Αλαβάνος: Η επιστροφή στη δραχμή θα αποτελούσε τομή για τη χώρα
  • [03] "Η κυβέρνηση παραμένει αμέτοχη στις ευρωπαϊκές διεργασίες"
  • [04] Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο
  • [05] Κεδίκογλου: Η μαύρη κωμωδία του ΣΥΡΙΖΑ
  • [06] «"Προκρούστειες αλλαγές" στην τριτοβάθμια εκπαίδευση»
  • [07] «"Πολιτική ταπείνωσης" ασκείται στην περίπτωση της Ελλάδας»
  • [08] «Αντίθετες στο "κούρεμα" όλες οι χώρες της Ευρωζώνης εκτός από την Ελλάδα»

  • [01] Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία για την καταγραφή των συνταξιούχων του ΟΓΑ

    Την ερχόμενη Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012, ολοκληρώνεται η διαδικασία της καταγραφής των συνταξιούχων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων.

    Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ θα πρέπει να καταγραφούν (στα ΕΛΤΑ ή στην Τράπεζα που έχουν ανοίξει λογαριασμό πίστωσης της σύνταξης) ενώ, σύμφωνα με τη Διοίκηση του Οργανισμού, σε όσους δεν καταγραφούν θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2013.

    Για την καταγραφή απαιτείται η φυσική παρουσία των συνταξιούχων, ενώ, σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΟΓΑ, δεν θα δοθεί παράταση λόγω δεσμευτικών ημερομηνιών τεχνικής ολοκλήρωσης της καταγραφής.

    [02] Αλαβάνος: Η επιστροφή στη δραχμή θα αποτελούσε τομή για τη χώρα

    «Έχουμε ένα νόμισμα που δεν μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανάπτυξης και του δανεισμού. Είναι η καταδίκη της Ελλάδας», είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ο Αλέκος Αλαβάνος στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ. Είχε υποστηρίξει μάλιστα πως «αν είχαμε βγει από το ευρώ θα είχαμε άλλο κλίμα σήμερα», σημειώνοντας ότι η επιστροφή στη δραχμή θα αποτελούσε τομή για τη χώρα, και ότι, πολλές χώρες της ΕΕ που δεν μετέχουν στην ευρωζώνη είναι ακμαίες.

    Σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο μόνο με έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη μπορεί να καταργηθεί το Μνημόνιο, ενώ, για τον ΣΥΡΙΖΑ είχε πει ότι υπάρχει μεν κυβερνητική προοπτική γιαυτόν, αλλά το ζητούμενο είναι ποια πολιτική γραμμή θα ακολουθήσει καθώς η παραμονή στην ευρωζώνη δεν θα φέρει πρόοδο στην Ελλάδα.

    Για το ΚΚΕ είχε πει ότι είναι το κόμμα που έχει δικαιωθεί σε σχέση με την κριτική του για την ευρωζώνη αλλά «κλείστηκε στον εαυτό του και αρνείται να κάνει συνεργασία». Τέλος, για τη Χρυσή Αυγή είχε πει ότι είναι μια καθαρή απειλή απέναντι στις στοιχειώδεις κοινοβουλευτικές λειτουργίες και ότι θα έπρεπε να τεθεί εκτός νόμου.

    [03] "Η κυβέρνηση παραμένει αμέτοχη στις ευρωπαϊκές διεργασίες"

    «Εν όψει του σημερινού Eurogroup η κυβέρνηση παραμένει αμέτοχη στις ευρωπαϊκές διεργασίες, χωρίς να προβάλλει καμία διεκδίκηση και καμία θέση για το ζήτημα του ελληνικού χρέους», τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και προσθέτει ότι «παρόλα αυτά, είναι πανέτοιμη να πανηγυρίσει και αύριο μια μη λύση, όπως έκανε και σε αντίστοιχες ευρωπαϊκές αποφάσεις, που όχι μόνο δεν έλυναν το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, αλλά προσέθεταν νέα βάρη προς τον ελληνικό λαό».

    Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει ότι η όλη συζήτηση κυρίως γύρω από την καταβολή της δόσης «λειτουργεί ως υπεκφυγή από το πραγματικό αδιέξοδο των αποτυχημένων μνημονίων της λιτότητας που καταστρέφουν την κοινωνία και αποδομούν την Ευρώπη» και υπογραμμίζει ότι «επιβεβαιώνεται η πλήρης αναξιοπιστία και η διεθνής απομόνωση μιας κυβέρνησης έρμαιο στους δανειστές και στο μεγάλο κεφάλαιο».

    [04] Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο

    «Πρόσκληση» στον κυβερνητικό εκπρόσωπο να στείλει τις απόψεις του για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ στην εφημερίδα «Αυγή», απευθύνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή σχόλιο του Σ. Κεδίκογλου για τις θέσεις του Α. Αλαβάνου, για επιστροφή στη δραχμή και του Π. Λαφαζάνη που επιθυμεί την επιστροφή του κ. Αλαβάνου στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

    «Οι απόψεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Ωστόσο, με λύπη πρέπει να ενημερώσουμε τον κ. Κεδίκογλου ότι η ημερομηνία εγγραφής νέων μελών για τη συμμετοχή στη συνδιάσκεψη έχει λήξει. Μπορεί, όμως, να στείλει τις προσεχείς ημέρες την παρέμβασή του στον εσωκομματικό διάλογο στην εφημερίδα "Η Αυγή"».

    [05] Κεδίκογλου: Η μαύρη κωμωδία του ΣΥΡΙΖΑ

    «Τη μαύρη κωμωδία "επιστροφή στη δραχμή" ανεβάζει σήμερα στο θέατρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αλέξης Τσίπρας, παραχωρώντας, όμως, αυτή τη φορά την καρέκλα του σκηνοθέτη στο μέντορά του Αλέκο Αλαβάνο και με βοηθό παραγωγής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή δηλώσεις του Α. Αλαβάνου στον ΣΚΑΙ περί επιστροφής στη δραχμή και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη στην εφημερίδα "Παραπολιτικά".

    «Το μόνο θέατρο που θα δεχτεί να ανεβάσει ένα τέτοιο "έργο" είναι αυτό του παραλόγου", πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [06] «"Προκρούστειες αλλαγές" στην τριτοβάθμια εκπαίδευση»

    Για «προκρούστειες αλλαγές, που οδηγούν στη συρρίκνωση της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης», κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ), σε ανακοίνωσή της για τον τρόπο με τον οποίο το υπουργείο Παιδείας δρομολογεί τη συγχώνευση, κατάργηση κλπ. σχολών και τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του σχεδίου ?Αθηνά?, και επισημαίνει λεπτομερώς τους τρόπους με τους οποίους λειτουργεί η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σήμερα, μετά την «απρογραμμάτιστη διεύρυνσή» της.

    Η ΠΟΣΔΕΠ θεωρεί ότι είναι αναγκαίος «ο ορθολογικός επανασχεδιασμός της οργάνωσης και χωροθέτησης των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Έρευνας», αλλά στο πλαίσιο «ενός μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού, που οφείλει να διαμορφώσει άμεσα η ελληνική πολιτεία, ανεξάρτητα από μνημόνια και συγκυριακές-πελατειακές πολιτικές».

    [07] «"Πολιτική ταπείνωσης" ασκείται στην περίπτωση της Ελλάδας»

    Ως «πολιτική ταπείνωσης» περιγράφει την πολιτική που εφαρμόζεται στην περίπτωση της Ελλάδας, ο βουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) Φρανκ Σέφλερ και προτείνει να επιτραπεί στη χώρα η αποχώρηση από την Ευρωζώνη, σε ανοιχτή επιστολή του προς την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Die Welt», υπό τον τίτλο «Κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας».

    «Κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας αν νομίζουμε ότι μέσω της παροχής δανείων ευεργετούμε. Συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, με το "καρότο" των φτηνών δανείων και το "μαστίγιο" της τρόικας, με το οποίο πιέζουμε για την εφαρμογή των προγραμμάτων προσαρμογής. Αυτή η πολιτική είναι μία πολιτική ταπείνωσης», σημειώνει ο κ. Σέφλερ.

    Ο Γερμανός βουλευτής, παρότι αναγνωρίζει την επίτευξη «κάποιας προόδου» στην Ελλάδα, εκτιμά ότι το πρόγραμμα βοήθειας έχει αποτύχει. Αναφέρεται δε, σε αποτυχία εξυγίανσης του ελληνικού προϋπολογισμού και των ιδιωτικοποιήσεων, σε μείωση της ανάπτυξης και αύξηση της ανεργίας.

    [08] «Αντίθετες στο "κούρεμα" όλες οι χώρες της Ευρωζώνης εκτός από την Ελλάδα»

    Αντίθετες στην προοπτική νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους είναι όλες οι χώρες της Ευρωζώνης εκτός από την Ελλάδα, υποστήριξε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Στέφεν Κάμπετερ, μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο.

    «Τα προβλήματα σχετικά με το ελληνικό πακέτο βοήθειας θα λυθούν χωρίς κούρεμα», δήλωσε ο Γερμανός υφυπουργός και αναφέρθηκε και στα νομικά κωλύματα που δεν επιτρέπουν νέα απομείωση του ελληνικού χρέους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 November 2012 - 15:30:30 UTC