Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Πρέπει να αποφασίσουμε την εκταμίευση της δόσης»
  • [02] Απειλούν οι υπολογιστές την ύπαρξη της ανθρωπότητας;
  • [03] Γαΐτης, Τσαρούχης, Κουλεντιανός, Φασιανός στο "σφυρί" στο Παρίσι
  • [04] Σκότωσε 35χρονο υπάλληλο του Σπηλαίου Περάματος και αυτοκτόνησε
  • [05] Το Βερολίνο σχεδιάζει να αυξήσει τις συντάξεις, σύμφωνα με την "Bild"
  • [06] Εντοπίστηκαν 24 κιλά χασίς σε δάσος στο Λουτράκι Kορινθιας
  • [07] Τρένο παρέσυρε και σκότωσε 21 πρόβατα στην Πέλλα
  • [08] Έδεσσα: 57χρονος καταπλακώθηκε από τέμπλο εκκλησίας
  • [09] Οδηγίες του ΙΚΑ για την απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών
  • [10] Σοκ στο Μόντρεαλ: Αποκαλύψεις για σκάνδαλο παιδεραστίας με θύματα κωφά παιδιά
  • [11] Ο Εχούντ Μπαράκ εγκαταλείπει την πολιτική ζωή, παραμένει υπουργός Αμυνας

  • [01] «Πρέπει να αποφασίσουμε την εκταμίευση της δόσης»

    Την ανάγκη να αποφασιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα από το σημερινό Eurogroup, εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν, προσερχόμενος στο συμβούλιο των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης.

    «Πρέπει να αποφασίσουμε την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ώστε να αρθούν οι αβεβαιότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν στο ελληνικό ζήτημα. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Καλώ όλα τα κράτη μέλη και το ΔΝΤ να κάνουν τα τελευταία βήματα για να βρεθεί η λύση, γιατί απέχουμε ελάχιστα απ΄αυτήν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Όλι Ρεν.

    Τέλος, ο επίτροπος εκτίμησε ότι σήμερα το Eurogroup μπορεί να λάβει πολιτική απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα.

    [02] Απειλούν οι υπολογιστές την ύπαρξη της ανθρωπότητας;

    Κορυφαίοι διανοητές και επιστήμονες του βρετανικού πανεπιστημίου Κέμπριτζ ανησυχούν ότι είναι θέμα χρόνου τα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας, ιδίως οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, να γίνουν τόσο έξυπνοι και ικανοί, που να στραφούν εναντίον των ανθρώπων που τους δημιούργησαν, απειλώντας έτσι την ίδια την ύπαρξη της ανθρωπότητας.

    Γι' αυτό τον λόγο, ορισμένοι επιφανείς ακαδημαϊκοί αποφάσισαν να πάρουν πιο σοβαρά το ζήτημα και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν εντός του 2013 ένα νέο επιστημονικό Κέντρο για τη Μελέτη του Υπαρξιακού Κινδύνου (www.cser.org). Μεταξύ των πρωτεργατών της πρωτοβουλίας είναι ο Χάου Πράις, καθηγητής φιλοσοφίας στην έδρα «Μπέρτραντ Ράσελ», ο βασιλικός αστρονόμος και καθηγητής κοσμολογίας & αστροφυσικής λόρδος Μάρτιν Ρις, μέχρι πρόσφατα πρόεδρος της Βασιλικής Εταιρίας Επιστημών, καθώς και ο προγραμματιστής λογισμικού Γιαν Τάλιν, ένας από τους ιδρυτές του Skype και εσχάτως «ευαγγελιστής» των δυνητικών τεχνο-απειλών.

    Το νέο Κέντρο θα καταπιαστεί με κάθε τεχνολογία και ανθρωπογενές φαινόμενο που μπορεί να απειλήσει την ύπαρξη της ανθρωπότητας, όπως η βιοτεχνολογία- συνθετική βιολογία, η νανοτεχνολογία, η ακραία κλιματική αλλαγή και η τεχνητή νοημοσύνη.

    Όπως είπε ο Πράις, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του βρετανικού πανεπιστημίου, «στην περίπτωση της τεχνητής νοημοσύνης, κάποια στιγμή, σε αυτόν ή τον επόμενο αιώνα, μπορεί να αντιμετωπίσουμε μία από τις μείζονες μεταβολές στην ανθρώπινη -ίσως και ακόμα και στην κοσμική- ιστορία, όταν η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεφύγει πια από τους περιορισμούς της βιολογίας». Στο μέλλον, προειδοποίησε, «όταν δεν θα είμαστε πλέον τα εξυπνότερα όντα στον πλανήτη», η ανθρωπότητα μπορεί να βρίσκεται «στο έλεος μηχανών που δεν θα είναι κακόβουλες, απλώς τα ενδιαφέροντά τους δεν θα μας συμπεριλαμβάνουν».

    [03] Γαΐτης, Τσαρούχης, Κουλεντιανός, Φασιανός στο "σφυρί" στο Παρίσι

    Για πρώτη φορά πραγματοποιείται, σήμερα στο Παρίσι, η δημοπρασία έργων Ελλήνων καλλιτεχνών που έζησαν και δημιούργησαν στη γαλλική πρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα. Τη δημοπρασία οργανώνει ο μεγάλος οίκος «PIASA» και θα ξεκινήσει στις τρεις το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) στην κεντρική αίθουσα δημοπρασιών των Παρισίων «Ντρουό» (Drouot).

    Πρόκειται για έργα 73 Ελλήνων ζωγράφων που με τη συνεισφορά τους «συνέβαλαν στην πολιτιστική ακτινοβολία του Παρισιού κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα», δηλώνει ο διευθυντής του οίκου PIASA Τζέιμς Φάτορι (James Fattori). Ανάμεσά τους οι Γαϊτης, Τσαρούχης, Κουλεντιανός, Φασιανός, Πράσινος, Τάκης, Γουναρόπουλος, Μόραλης, Μυταράς, Βασιλείου, Παρθένης, Ξενάκης κ.α.

    Στην όλη διοργάνωση καθώς και στην έκδοση πολυτελούς καταλόγου με τα βιογραφικά των καλλιτεχνών, σε ελληνικά και γαλλικά, συνέβαλε και ο ιστορικός τέχνης Δημήτρης Ιωαννίδης.

    «Μερικοί από τους καλλιτέχνες τα έργα των οποίων παρουσιάζουμε σε αυτήν τη δημοπρασία » λέει ο κ. Ιωαννίδης, «είναι ήδη γνωστά ονόματα στην αγορά τέχνης. 'Αλλοι δεν θα αργήσουν να έχουν την ίδια τύχη. Την ώρα που η γενιά αυτών που γεννήθηκαν τη δεκαετία του '20 και έφτασαν στο Παρίσι στις αρχές του '50 σιγά- σιγά σβήνει, είναι αναγκαίο να επαναφέρουμε στη μνήμη μας την ξεχωριστή συμβολή των καλλιτεχνών ελληνικής καταγωγής στην τέχνη του 20ου αιώνα στη Γαλλία, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο». Η τιμή εκκίνησης για πολλά έργα κινείται ανάμεσα στις 2.000- 10.000 ευρώ, ενώ υπάρχει και ένας σημαντικός αριθμός έργων ανάμεσα στις 15.000 έως 30.000 ευρώ.

    [04] Σκότωσε 35χρονο υπάλληλο του Σπηλαίου Περάματος και αυτοκτόνησε

    Μυστήριο καλύπτει τα αίτια της εν ψυχρώ δολοφονίας του 35χρονου Γ.Ζ από το Πέραμα, από τον 60χρονο Ν.Δ από την Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων, που στη συνέχεια αυτοκτόνησε, σήμερα λίγο μετά τις 8 το πρωί στο Πέραμα Ιωαννίνων.

    Ο 35χρονος που είναι μέλος του Δ.Σ του Γραφείου Σπηλαίου Περάματος, πήγε στο γραφείο του 60χρονου που εργάζονταν σαν δημοτικός υπάλληλος στο Ταμείο Είσπραξης Τελών Ύδρευσης του πρώην Δήμου Περάματος και νυν Δήμου Ιωαννιτών, πιθανόν για την εξόφληση κάποιου λογαριασμού νερού, αλλά αυτό δεν είναι ακόμη σίγουρο γιατί δεν υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες. Άγνωστο γιατί λογομάχησαν και ο 35χρονος αποχώρησε.Ο 60χρονος ανέβηκε στον πάνω όροφο του κτιρίου, πήρε την καραμπίνα που είχε εκεί και βγαίνοντας πρόλαβε τον 35χρονο που τον πυροβόλησε από κοντά, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

    Στη συνέχεια έστρεψε το όπλο εναντίον του και αυτοκτόνησε. Στην περιοχή του Περάματος βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη ενώ ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας, εποπτεύουν τις έρευνες που άρχισαν, για να βρεθεί η άκρη του νήματος σε αυτή την τραγωδία. Οι κάτοικοι του Περάματος, στις μέχρι τώρα δηλώσεις, υποστηρίζουν οτι δεν γνώριζαν να υπήρχαν διαφορές μεταξύ των δύο ανδρών και εξετάζονται απο την αστυνομική έρευνα όλα τα ενδεχόμενα.

    [05] Το Βερολίνο σχεδιάζει να αυξήσει τις συντάξεις, σύμφωνα με την "Bild"

    Η κυβέρνηση της Γερμανίας σχεδιάζει να αυξήσει σημαντικά μέσα στα τέσσερα επόμενα χρόνια τις συντάξεις που παίρνουν οι 20 εκατομμύρια συνταξιούχοι της χώρας, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Μπιλντ".

    Η αύξηση αυτή, η οποία σχεδιάζεται την ώρα που μερικές χρεωμένες και πληγείσες από την ύφεση ευρωπαϊκές χώρες μειώνουν τις συντάξεις που χορηγούν, αναμένεται ότι θα εγκριθεί την Τετάρτη από το υπουργικό συμβούλιο, προστίθεται στο δημοσίευμα της "Μπιλντ", χωρίς να αναφέρονται πηγές.

    Η συντηρητική κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ σχεδιάζει να αυξήσει τις συντάξεις κατά 8,27% ως το 2016 στα δυτικά κρατίδια και κατά 11,01% στα κρατίδια που αποτελούσαν παλαιότερα την Ανατολική Γερμανία.

    Το 2013, οι συνταξιούχοι στα ανατολικά κρατίδια θα λάβουν αύξηση 3,49%, την υψηλότερη από το 1997, αναφέρει επίσης η μεγάλης κυκλοφορίας ταμπλόιντ εφημερίδα.

    Οι συνταξιούχοι στα δυτικά κρατίδια της Γερμανίας θα λάβουν αύξηση το 2013 μόνο 1%, όμως μια γενναιότερη αύξηση 2,55% θα τους δοθεί το 2015. Αν επιβεβαιωθεί, θα είναι η μεγαλύτερη αύξηση από το 1993.

    [06] Εντοπίστηκαν 24 κιλά χασίς σε δάσος στο Λουτράκι Kορινθιας

    Στο δασάκι που βρίσκεται στις παρυφές του Λουτρακίου πάνω από την πόλη, διερχόμενος κυνηγός εντόπισε έναν ταξιδιωτικό σάκο, ο οποίος περιείχε 23 συσκευασίες με χασίς, συνολικού βάρους 24 κιλών και 745 γραμμαρίων.

    Ο κυνηγός ειδοποίησε την αστυνομία, άνδρες της οποίας πήγαν στο σημείο και κατάσχεσαν το σάκο με το χασίς. Η αστυνομία εκτιμά πως ο σάκος ήταν πολύ καιρό εγκαταλελειμμένος στο σημείο και η υπόθεση ερευνάται από το αστυνομικό τμήμα Λουτρακίου που ενεργεί προανάκριση.

    [07] Τρένο παρέσυρε και σκότωσε 21 πρόβατα στην Πέλλα

    Αμαξοστοιχία παρέσυρε κοπάδι με πρόβατα που εισήλθαν στο σιδηροδρομικό δίκτυο στην 'Αρνισσα Πέλλας.

    Τα αμνοερίφια είχαν ξεφύγει από την προσοχή του 28χρονου βοσκού και μπήκαν στο σιδηροδρομικό δίκτυο με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από διερχόμενη επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Φλώρινα, με 50 επιβάτες, και να θανατωθούν 21 ζώα. Οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους. Για την υπόθεση συνελήφθησαν ο 28χρονος βοσκός και ο 43χρονος ιδιοκτήτης του κοπαδιού για διατάραξη της ασφάλειας των σιδηρόδρομων.

    [08] Έδεσσα: 57χρονος καταπλακώθηκε από τέμπλο εκκλησίας

    Τραγικό θάνατο βρήκε 57χρονος στη Φούστανη Αριδαίας, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών σε εκκλησία της περιοχής.

    Όπως ανακοινώθηκε, ο άτυχος άντρας εκτελούσε εθελοντική εργασία κατεδάφισης του τέμπλου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, όταν -υπό συνθήκες που διερευνώνται- καταπλακώθηκε από τμήμα του τέμπλου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

    Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας Πέλλας.

    [09] Οδηγίες του ΙΚΑ για την απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών

    Αναλυτικές οδηγίες για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, για τις περιόδους από τον Νοέμβριο του 2011 και εφεξής, μετά την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών υπέρ των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας, δίνει με εγκύκλιό του το ΙΚΑ.

    H κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών υπέρ των δύο οργανισμών, που έχουν καταργηθεί, περιλαμβάνονται στις ρυθμίσεις του νόμου 4093/2012 και σε ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, όπως έχει ήδη επισημάνει το ΑΜΠΕ.

    Με την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας ορίζεται ότι η κατάργηση των συγκεκριμένων εισφορών ισχύει από την 1/11/2012.

    Συγκεκριμένα, καταργούνται οι εργοδοτικές εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) κατά ποσοστό 0,75% και 0,35% αντίστοιχα, ενώ διατηρείται η εισφορά των εργαζομένων κατά 1% υπέρ του ΟΕΚ και 0,35% υπέρ του ΟΕΕ για τις κοινές επιχειρήσεις και τις οικοδομές.

    Οι διατάξεις του νόμου περιλαμβάνουν και τους ασφαλιζόμενους μέσω Σωματείων και συνεργατικών επιχειρήσεων.

    [10] Σοκ στο Μόντρεαλ: Αποκαλύψεις για σκάνδαλο παιδεραστίας με θύματα κωφά παιδιά

    Η αποκάλυψη είναι συνταρακτική. Από το 1940 ως το 1982, πεντακόσιοι ως εξακόσιοι κωφοί ηλικίας 8 ως 17 ετών φέρονται να έπεσαν θύματα σωματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης σε ένα οικοτροφείο του Μόντρεαλ. Δράστες ήταν 28 μέλη της τοπικής καθολικής κοινότητας και 6 εργαζόμενοι στο οικοτροφείο.

    «Τουλάχιστον 300 παιδιά έπεσαν θύματα συστηματικής σεξουαλικής παρενόχλησης, γεγονός που καθιστά το σκάνδαλο αυτό το μεγαλύτερο στην ιστορία με θύματα κωφά παιδιά, μεγαλύτερο κι από εκείνο που αποκαλύφθηκε το 2010 και αφορούσε 200 θύματα ενός αμερικανού ιερέα», λέει ο Κάρλο Ταρίνι, εκπρόσωπος της Ενωσης του Κεμπέκ για τα θύματα των ιερωμένων. «Υπό την αιγίδα της καθολικής Εκκλησίας, το Κεμπέκ ήταν εκείνη την εποχή ο Παράδεισος των παιδεραστών ιερέων!»

    Στις 22 Νοεμβρίου, μια συγκλονιστική εκπομπή της καναδικής τηλεόρασης έδωσε τον λόγο σε πρώην τρόφιμους του οικοτροφείου. Χθες, το Κέντρο της κωφής κοινότητας του Μόντρεαλ οργάνωσε διαδήλωση μπροστά στο παλιό Ινστιτούτο Κωφαλάλων της πόλης, που μετατρέπεται τώρα σε πολυτελή διαμερίσματα. Το κτίριο αυτό δημιουργεί ζοφερές αναμνήσεις στους κωφούς που στέλνονταν εδώ απ'όλο το Κεμπέκ.

    Στόχος των θυμάτων είναι τώρα να κινητοποιήσουν την κοινή γνώμη, μετά την προσφυγή που κατέθεσαν την άνοιξη στο Ανώτατο Δικαστήριο. Η διαδικασία όμως είναι πολύ αργή. Ο μέσος όρος των κατηγορουμένων είναι τα 70 χρόνια. Αλλοι ιερείς έχουν πεθάνει, άλλοι εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους.

    [11] Ο Εχούντ Μπαράκ εγκαταλείπει την πολιτική ζωή, παραμένει υπουργός Αμυνας

    O υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ ανακοίνωσε αιφνιδίως σήμερα ότι εγκαταλείπει την πολιτική ζωή, αλλά θα παραμείνει στην ηγεσία του υπουργείου Αμυνας μέχρι και τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στη χώρα στις 22 Ιανουαρίου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 November 2012 - 11:30:41 UTC