Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μοσκοβισί: Η ΕΕ βρίσκεται κοντά στη συμφωνία για το ελληνικό χρέος
  • [02] Φόρμουλα 1: Νικητής ο Μπάτον στη Βραζιλία, πρωταθλητής και πάλι ο Φέτελ
  • [03] Κ. Τριαντάφυλλος: Σχέδιο πάταξης κάθε περιστατικού ρατσιστικής και ακροδεξιάς βίας μέσα στην Αστυνομία
  • [04] Ένταση και δακρυγόνα έξω από την Τούμπα

  • [01] Μοσκοβισί: Η ΕΕ βρίσκεται κοντά στη συμφωνία για το ελληνικό χρέος

    Ο υπουργός Οικονομικών και Οικονομίας της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί, με συνέντευξη σήμερα στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV εκτίμησε ότι "η ΕΕ βρίσκεται κοντά στη συμφωνία για το ελληνικό χρέος".

    «Πράγματι φρονώ ότι βρισκόμαστε κοντά σε μια λύση. Το να μην φθάσουμε σε αυτήν αύριο Δευτέρα (που συγκαλείται το Eurogroup) δεν θα είναι υπεύθυνο, λαμβανομένων υπόψη των προσπαθειών που ο καθένας έχει κάνει», υπογράμμισε ο κ. Μοσκοβισί.

    «Δεν γνωρίζω, εάν αύριο θα υπάρξει η συμφωνία, γνωρίζω ωστόσο ότι αυτό είναι εφικτό, καθώς και ότι το επιθυμώ» πρόσθεσε αμέσως μετά.

    Επιμέλεια: Μ. Ιωσήφ

    [02] Φόρμουλα 1: Νικητής ο Μπάτον στη Βραζιλία, πρωταθλητής και πάλι ο Φέτελ

    Με διαφορά μόλις τριών βαθμών από τον Φερνάντο Αλόνσο, ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατέκτησε για τρίτη διαδοχική χρονιά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα οδηγών στη Φόρμουλα Ενα.

    Το τελευταίο γκραν-πρι του 2012 στη Βραζιλία ήταν συγκλονιστικό, με τον Βρετανό Τζένσον Μπάτον με ΜακΛάρεν να βλέπει πρώτος την καρό σημαία και τον Ισπανό «πιλότο» της Φεράρι να τον ακολουθεί στη δεύτερη θέση.

    Ο Φέτελ είχε πολλές ατυχίες, παραλίγο να «πληρώσει» ακριβά και τα λάθη των μηχανικών του, αλλά έστω κι έτσι ο Γερμανός κατάφερε να τερματίσει έκτος και να διατηρήσει τον τίτλο, «σφραγίζοντας» ακόμη ένα «νταμπλ» για την Red Bull, η οποία είχε εξασφαλίσει από την περασμένη εβδομάδα και τον τίτλο των κατασκευαστών.

    [03] Κ. Τριαντάφυλλος: Σχέδιο πάταξης κάθε περιστατικού ρατσιστικής και ακροδεξιάς βίας μέσα στην Αστυνομία

    Για περιστατικά που προκαλούν «φρίκη και αποτροπιασμό» κάνει λόγο ο εισηγητής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Τριαντάφυλλος, σε δήλωσή του σχετικά με τα «περιστατικά βασανισμού αλλοδαπών από αστυνομικά όργανα, που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα ?Έθνος της Κυριακής'».

    «Στην Ελληνική Δημοκρατία τα δικαιώματα όλων ανεξαιρέτως πρέπει να είναι απολύτως σεβαστά και όχι μόνο στα λόγια», σημείωσε και τόνισε ότι «είναι αναγκαίο να επιδειχθεί μηδενική ανοχή στην ρατσιστική βία».

    Ο κ. Τριαντάφυλλος υπογράμμισε ότι «απαιτείται, τώρα, σχέδιο πάταξης κάθε περιστατικού ρατσιστικής και ακροδεξιάς βίας μέσα στην Αστυνομία».

    [04] Ένταση και δακρυγόνα έξω από την Τούμπα

    Μία ώρα πριν την έναρξη του ντέρμπι στην Τούμπα μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, ένταση και ρίψη δακρυγόνων δημιούργησε πανικό έξω από το γήπεδο, με την Αστυνομία να επιχειρεί να διαλύσει πορεία οπαδών του ΠΑΟΚ που είχε ξεκινήσει νωρίτερα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη συμπαράστασης σε φυλακισμένους οπαδούς της ομάδας. Η αρχή έγινε στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στην Ανω Τούμπα, με μολότοφ που τοποθέτησαν σε κάδους οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και απάντησαν οι αστυνομικές δυνάμεις με βλήμματα κρότου και λάμψης.

    Δημιουργήθηκε αποπνικτική ατμόσφαιρα πάνω από την ανατολική πλευρά του γηπέδου, κοντά στον Ναό Αγίας Βαρβάρας, και οι αστυνομικές δυνάμεις για την εκτόνωση της έντασης έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, με συνέπεια να δημιουργηθεί ακόμα μεγαλύτερος πανικός, καθώς εκείνη την ώρα εισέρχονταν στο γήπεδο ο μεγάλος όγκος των φιλάθλων. Λίγο νωρίτερα, με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας είχε φθάσει στο γήπεδο η αποστολή του Ολυμπιακού κι ενώ οι φίλαθλοι είχαν περιοριστεί σε μεγάλη απόσταση για λόγους ασφαλείας από τις αστυνομικές δυνάμεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 November 2012 - 19:30:30 UTC