Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Οι συνομιλίες για την δόση θα συνεχιστούν μέχρι την τελευταία στιγμή"
  • [02] Την ανάγκη να υπάρξει απόφαση για την Ελλάδα τόνισε ο Γιούνκερ
  • [03] Συνέχιση των καταλήψεων έως την Τρίτη αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ
  • [04] Τρεις προσαγωγές για την ληστεία στο παλιό μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας
  • [05] Εξαρθρώθηκε η συμμορία που διέπραττε ληστείες σε σπίτια στα βόρεια προάστια
  • [06] Μεγάλος αριθμός αρχαίων αντικειμένων στα χέρια της Αστυνομίας
  • [07] Ένοπλες επιθέσεις ληστών σε Καλύβια και Ασπρόπυργο

  • [01] "Οι συνομιλίες για την δόση θα συνεχιστούν μέχρι την τελευταία στιγμή"

    Οι συνομιλίες για την εκταμίευση της δόσης θα συνεχιστούν μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup Δευτέρας, δήλωσε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, για τον προϋπολογισμό της Ενωσης, που κατέληξε χωρίς συμφωνία. Ο πρωθυπουργός έκανε γνωστό ότι είχε σειρά συζητήσεων με ομολόγους του και αξιωματούχους της ΕΕ και περιγράφοντας το κλίμα για την Αθήνα στους κόλπους της Κοινότητας, είπε οτι έχει σταματήσει να ακούγεται πως για όλα φταίει η Ελλάδα και η χώρα μας έχει θερμούς υποστηρικτές.

    [02] Την ανάγκη να υπάρξει απόφαση για την Ελλάδα τόνισε ο Γιούνκερ

    Την ανάγκη να υπάρξει απόφαση για την Ελλάδα την ερχόμενη Δευτέρα στο Γιουρογκρούπ υπογράμμισε ο επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

    Ο Ζ. Γιούνκερ τόνισε ότι μετά τις συνεδριάσεις της ομάδας εργασίας της ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες, έκρινε απαραίτητο να συγκαλέσει τηλεδιάσκεψη των υπουργών οικονομικών του ευρώ. Διευκρίνισε ότι η τηλεδιάσκεψη του Σαββάτου - «από την οποία δεν αναμένονται αποφάσεις» - έχει ως στόχο να προετοιμάσει τη συνεδρίαση της Δευτέρας. Ο Ζ. Γιούνκερ δήλωσε ότι προτίθεται να παρουσιάσει στους υπουργούς «το τι θα πρέπει να γίνει τη Δευτέρα».

    Στο μεταξύ, κυβερνητικές πηγές, εξέφρασαν από τις Βρυξέλλες, την αισιοδοξία τους ως προς την έκβαση των διαβουλεύσεων στο κρίσιμο Eurogroup, σημειώνοντας όμως παράλληλα ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει εκπονήσει εναλλακτικά σενάρια σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν οι επιδιώξεις της. Οι ίδιες πηγές δήλωναν αισιόδοξες ότι την Δευτέρα θα αποφασιστεί η παροχή των δόσεων προς την Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να επεισέλθουν σε λεπτομέρειες ως προς τα ποσά και τις διαδικασίες των εκταμιεύσεων.

    [03] Συνέχιση των καταλήψεων έως την Τρίτη αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ

    Τη συνέχιση των καταλήψεων σε γραφεία προσωπικού, δημαρχεία και δημοτικά κτίρια έως και την Τρίτη αποφάσισε χθες το βράδυ το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΕ.

    Η απόφαση ελήφθη σχεδόν ομόφωνα από το σύνολο των παρατάξεων με εξαίρεση την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία πρότεινε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα.

    Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από την εργασία τους το Σαββατοκύριακο και θα συνεχίσουν τις καταλήψεις, κυρίως στα γραφεία Προσωπικού και σε άλλα δημοτικά κτίρια (ανάλογα με τις αποφάσεις των κατά τόπων συλλόγων) έως την Τρίτη.

    Την Τρίτη θα κάνουν στάσεις εργασίας (από τις 11 το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι και από τις τρεις το μεσημέρι έως τις επτά το απόγευμα) και θα πραγματοποιήσουν νέα πορεία στο υπ. Δ. Μεταρρύθμισης, οπότε θα επιδιώξουν εκ νέου συνάντηση με τον υπουργό κ. Αντ. Μανιτάκη.

    Ανάλογες συγκεντρώσεις οργανώνονται για την Τρίτη και στις υπόλοιπες πρωτεύουσες Νομών της χώρας.

    Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία έχει εξουσιοδοτηθεί από το Γενικό Συμβούλιο να αποφασίσει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων εάν το υπουργείο δεν αποσύρει το μέτρο της διαθεσιμότητας.

    Σε ό,τι αφορά το κοινό μέτωπο που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται μεταξύ εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αιρετών, με την αρχή να γίνεται χθες στην κοινή πορεία αιρετών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, σημειώνεται ότι σε δυο σημεία αιρετοί και εργαζόμενοι παρουσιάζουν ταύτιση απόψεων.

    [04] Τρεις προσαγωγές για την ληστεία στο παλιό μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας

    Τρία άτομα έχουν προσαχθεί στην Αστυνομία και ερευνάται η συμμετοχή τους στην ληστεία που είχε σημειωθεί στο παλαιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, τον περασμένο Φεβρουάριο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή των τριών προσαχθέντων βρέθηκαν αρχαία αντικείμενα και αναμένεται να γίνει ταυτοποίηση από αρχαιολόγους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τα αντικείμενα που είχαν κλαπεί.

    Ας σημειωθεί ότι στις 17 Φεβρουαρίου δύο άτομα είχαν εισβάλει στο παλιό μουσείο, τα οποία αφού έδεσαν και φίμωσαν την φύλακα, άρπαξαν από τις προθήκες περίπου 65 εκθέματα.

    [05] Εξαρθρώθηκε η συμμορία που διέπραττε ληστείες σε σπίτια στα βόρεια προάστια

    Η συμμορία ληστών, που είχε τρομοκρατήσει τον τελευταίο καιρό την Πεντέλη, το Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια, όπου εισέβαλαν σε σπίτια, έδεναν και λήστευαν τους ιδιοκτήτες τους, εξαρθρώθηκε μετά απο έρευνες της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

    Οι αστυνομικοί, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, στην Πεντέλη και στην Καλλιθέα συνέλαβαν τρεις Αλβανούς, ηλικίας 22, 24 και 30 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητείται 31χρονος ομοεθνής συνεργός τους.

    Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η συμμορία δρούσε το τελευταίο τρίμηνο. Οι δράστες έμπαιναν στα σπίτια τις πρώτες πρωινές ώρες, παραβιάζοντας τις πόρτες εισόδου ή τα παράθυρα και με απειλή μαχαιριών ή πιστολιού ακινητοποιούσαν τους ενοίκους και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

    Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξακριβώθηκε ότι η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει 12 ληστείες και δύο διαρρήξεις σε κατοικίες.

    Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των δραστών, καθώς και σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, ρολόγια και διαρρηκτικά εργαλεία.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    [06] Μεγάλος αριθμός αρχαίων αντικειμένων στα χέρια της Αστυνομίας

    Σε συλλήψεις έχουν ήδη μετατραπεί οι προσαγωγές τριών ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην ληστεία που είχε γίνει στις 17 Φεβρουαρίου στο παλαιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

    Οι αστυνομικοί έχουν ήδη βρει μεγάλο αριθμό από τα αρχαία αντικείμενα που είχαν κλαπεί. Οι τρεις συλληφθέντες ηλικίας από 30 έως 50 ετών είναι από περιοχές της Δυτικής Ελλάδος, αλλά και από την Αθήνα ενώ ταυτόχρονα ερευνάται και η συμμετοχή και άλλων ατόμων στην υπόθεση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί κατάφεραν να φθάσουν στην σύλληψη των ατόμων, αφού πρώτα ερευνούσαν προσεκτικά κάθε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που εξιχνίαζαν. Και τούτο διότι εκτιμούσαν, ότι όσοι εμπλέκονται σε αυτές τις υποθέσεις, είναι πιθανόν να έρχονταν σε επαφή με άτομα που ίσως να ήθελαν πουλήσουν αρχαία αντικείμενα που είχαν κλαπεί από την Αρχαία Ολυμπία.

    Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικός κατάφερε να πλησιάσει έναν εκ των δραστών και προσποιούμενος τον ενδιαφερόμενο αγοραστή για αντικείμενα που είχαν κλαπεί, κατάφερε να τον συλλάβει. Στην συνέχεια κατά την διάρκεια της προανάκρισης οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν και τα δύο άλλα άτομα.

    Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε στην Ηλεία και ο χώρος που οι συλληφθέντες είχαν κρύψει τα κλαπέντα αρχαία αντικείμενα.

    Μετά την καταμέτρηση αλλά και την ταυτοποίηση, θα πραγματοποιηθεί έρευνα από τους αρχαιολόγους, για διαπιστωθεί αν λείπει ή όχι κάποιο από τα αντικείμενα, αλλά και σε τι κατάσταση βρίσκονται.

    [07] Ένοπλες επιθέσεις ληστών σε Καλύβια και Ασπρόπυργο

    Δύο ένοπλες επιθέσεις ληστών, έγιναν τα ξημερώματα, σε σπίτι στα Καλύβια και σε εταιρεία εμπορίας χάρτου στον Ασπρόπυργο.

    Στα Καλύβια, στη 1:40, δύο άγνωστοι παραβίασαν παράθυρο μονοκατοικίας και μπήκαν για να κλέψουν, αλλά έγιναν αντιληπτοί απο τους ιδιοκτήτες.

    Οι δράστες τότε τους απείλησαν με πιστόλι και τράπηκαν σε φυγή χωρίς να πάρουν τίποτα.

    Στις 3.30 στον Ασπρόπυργο, τέσσερις άγνωστοι με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν φύλακα εταιρείας εμπορίας χάρτου και αφού τον έδεσαν, αφαίρεσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του.

    Εν τω μεταξύ, χτες στις 19:30 το βράδυ στο Κορωπί, άγνωστος δράστης εισήλθε σε φαρμακείο και με την απειλή πιστολιού, ακινητοποίησε την ιδιοκτήτρια και έναν υπάλληλο και αφαίρεσε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.

    Οι δράστες και στις τρεις περιπτώσεις αναζητούνται απο την Αστυνομία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 24 November 2012 - 9:30:29 UTC