Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται η μάχη για τον προϋπολογισμό της ΕΕ
  • [02] Σαμαράς: «Δεν θα αφήσω να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού»
  • [03] Κλειστοί και πάλι οι δήμοι της Αττικής από τις 10.00
  • [04] Η Χίος «ξαναθυμίζει» τις ομορφιές της, μετά την καταστροφική πυρκαγιά
  • [05] Ορίζεται η Εθνική Οργανωτική Επιτροπή για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
  • [06] Στον εισαγγελέα σήμερα ο 62χρονος που απείλησε να βάλει φωτιά
  • [07] Δύο νεκροί, 40 τραυματίες από επίθεση καμικάζι στο Αφγανιστάν
  • [08] Οι ισραηλινές αρχές συνέλαβαν έναν ύποπτο για την έκρηξη βόμβας σε λεωφορείο
  • [09] Συνελήφθη ο Ιάπωνας που κρατούσε ομήρους σε τράπεζα

  • [01] Συνεχίζεται η μάχη για τον προϋπολογισμό της ΕΕ

    Με την ελπίδα να καταλήξουν σε μια συμφωνία, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ αποφάσισαν τη νύκτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή να διακόψουν τις εργασίες τους ως σήμερα το μεσημέρι για να εξετάσουν μια νέα πρόταση συμβιβασμού που διατυπώθηκε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ.

    Ο κ.Ρομπάι, προειδοποίησε ότι απαιτείται να παρθούν «επώδυνες» αποφάσεις σχετικά με τον επόμενο επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ.

    «Το να προσπαθήσουμε να κάνουμε περισσότερα με λιγότερα χρήματα, προϋποθέτει πολιτικές επιλογές», τόνισε στους ευρωπαίους ηγέτες ο Ρομπάι. «Για τον λόγο αυτόν θα πρέπει να είμαστε λογικοί και ρεαλιστές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτός ο προϋπολογισμός αναφέρεται στο μέλλον».

    Συνέχισε λέγοντας ότι «πρέπει να εργαστούμε έχοντας στο μυαλό μας το ευρωπαϊκό συμφέρον παράλληλα με το εθνικό συμφέρον», κάνοντας έκκληση στους ευρωπαίους ηγέτες να καταλήξουν το συντομότερο σε συμφωνία.

    Ο Φρανσουά Ολλάντ συζήτησε με την Άγγελα Μέρκελ και το θέμα της Ελλάδας

    Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολλάντ δήλωσε ότι, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής του στις Βρυξέλλες με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, συζήτησε και το θέμα της Ελλάδας.

    Ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε, μιλώντας προς τους δημοσιογράφους, λίγο μετά την λήξη του συμβουλίου, ότι διεξάγονται συνεχής διαβουλεύσεις για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή θα βρεθεί τη Δευτέρα στο Eurogroup.

    Νωρίτερα, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, δήλωσε ότι έχει τις αμφιβολίες της σχετικά με τη δυνατότητα των Ευρωπαίων ηγετών να καταλήξουν σε μια συμφωνία όσον αφορά τα σχέδια δαπανών για το χρονικό διάστημα 2014-2020, προβλέποντας ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος προκειμένου να ξεπεραστούν οι διαφωνίες.

    «Είναι ακόμα μακρύς ο δρόμος που πρέπει να διανύσουμε», δήλωσε η Μέρκελ μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, οι οποίες διακόπηκαν μετά από μόλις μία ώρα συνομιλιών. Είπε ότι οι ηγέτες της ΕΕ έχουν κάνει «μικρή πρόοδο», αλλά διατηρεί τις αμφιβολίες της σχετικά με το αν θα καταλήξουν σύντομα σε μια απόφαση.

    «Υπάρχει ακόμα μπροστά μας ένας αρκετά μακρύς δρόμος να διανύσουμε», είπε η Μέρκελ μετά τη λήξη τηςχθεσινής Συνόδου Κορυφής.

    [02] Σαμαράς: «Δεν θα αφήσω να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού»

    «Δεν έχω άγχος για τη δόση, αλλά κάθε ημέρα που περνά χωρίς τελική απόφαση επιβαρύνει την οικονομία, την ψυχολογία, τις αγορές και πλήττει και το φιλότιμο του ελληνικού λαού», δήλωσετην Πέμπτηο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες. Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι αυτές τις θυσίες του ελληνικού λαού δεν πρόκειται να τις αφήσει να πάνε χαμένες, υπογραμμίζοντας: «γι' αυτό να είστε σίγουροι».

    Το βράδυ, σε θετικό κλίμα διεξήχθη, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, η συνάντηση τουΑντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το θέμα της εκταμίευσης των επόμενων δόσεων των δανείων προς την Ελλάδα.

    Νωρίτερα ο πρωθυπουργόςείχε συνάντησημε τον Πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, στο πλαίσιο των προ της Συνόδου Κορυφής διμερών επαφών με τους ευρωπαίους ηγέτες, για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της περιόδου 2014-2020. Στη συνάντηση παρών ήταν και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο.

    Διαβάστε επίσης:

    Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Σαμαρά - Γιούνκερ

    Μέρκελ: Μπορεί να μην υπάρξει συμφωνία

    Ολάντ: Συμβιβασμός, όχι τελεσίγραφα για τον προϋπολογισμό της ΕΕ

    Ο Μάριο Μόντι απειλεί με βέτο στον προϋπολογισμό των «27»

    Όλι Ρεν: Τώρα είναι η ώρα της Ευρώπης

    [03] Κλειστοί και πάλι οι δήμοι της Αττικής από τις 10.00

    Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα, από τις 10:00 μέχρι το τέλος του ωραρίου, όλες οι υπηρεσίες των δήμων, με εξαίρεση τους παιδικούς σταθμούς, όπως ανακοίνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής. Η ΠΕΔΑ μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ θα πραγματοποιήσουν στις 11:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας, με 24ωρη απεργία, που πραγματοποιούν σήμερα διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο τής «διαθεσιμότητας», που αφορά 68 συναδέλφους τους.Οι εργαζόμενοι απευθύνουν κάλεσμα στο σύλλογο εργαζομένων τού όμορου υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για κοινές δράσεις.Τη Δευτέρα, θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

    Σαρανταωκτάωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα καταστημάτων ΙΚΕΑ. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις μειώσεις αμοιβών που προωθεί η εταιρεία μέσω ατομικών συμβάσεων εργασίας.

    [04] Η Χίος «ξαναθυμίζει» τις ομορφιές της, μετά την καταστροφική πυρκαγιά

    Η στάχτη από τη φωτιά, που κατέκαψε 140.000 στρέμματα πολύτιμης δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης στο νησί, να γίνει «στάχτη στα τρομαγμένα μάτια του κόσμου». Γιατί η Χίος, όσο κι αν πόνεσε από την πύρινη λαίλαπα του καλοκαιριού, ήταν, είναι και θα είναι το πανέμορφο νησί με την πλούσια ιστορία, τα υπέροχα χωριά και τα μοναδικά μνημεία.

    Να μείνει, λοιπόν, πίσω το ζοφερό παρελθόν και να αναγεννηθεί το μέλλον. Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα του αφιερώματος, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στον κοινωφελή οργανισμό «Ιωνικό Κέντρο Σπουδών», στην Αθήνα, με στόχο να «ξαναθυμίσει» τις ομορφιές της Χίου και παράλληλα να την παρουσιάσει λίγο διαφορετικά σε εκείνους που βίωσαν τον πύρινο εφιάλτη.

    Αυτό τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εμπνευστής της ιδέας και ιδρυτής του οργανισμού, Ισίδωρος Κιολέογλου.

    «Θελήσαμε να βγάλουμε λίγη "στάχτη" από τα μάτια του κόσμου και να τους πούμε: κοιτάξτε καλύτερα. Πρόκειται για τη Χίο που μπορεί να έχει υποστεί όλη αυτήν την καταστροφή, αλλά δεν παύει να είναι ένα πανέμορφο νησί με πλούσια ιστορία, υπέροχα χωριά και μοναδικά μνημεία. Σκοπός μας δεν είναι να φέρουμε τουρισμό στη Χίο - αν και το καλωσορίζουμε στην προκειμένη περίπτωση - αλλά να αναδείξουμε ξανά το νησί που συνεχίζει σαν ζωντανός οργανισμός να υπάρχει με τους μοναδικούς ανθρώπους και τον σπουδαίο πολιτισμό του», σημειώνει κ. Κιολέογλου.

    Το πλούσιο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνεται στο «Αφιέρωμα στη Χίο» και το οποίο θα συνεχιστεί ως τις 25 Νοεμβρίου, είναι γεμάτο «αρώματα» από το νησί: εκθέσεις Χιωτών καλλιτεχνών, όπως του χαράκτη Νίκου Γιαλούρη και των ζωγράφων Γιώργη Ζυμαράκη και Νικόλα Χατζή, διαλέξεις για την αρχαία και τη νεότερη Χίο, αλλά και της Χίου της θάλασσας και της διασποράς, καθώς και για τη «θαυματουργή» μαστίχα με τις εκπληκτικές φαρμακευτικές της ιδιότητες, μουσικές του Παντελή Θαλασσινού, ποιητικές βραδιές αφιερωμένες σε ντόπιους δημιουργούς, προβολή ταινιών του Δήμου Αβδελιώδη και ντοκιμαντέρ που γυρίστηκαν πρόσφατα στο νησί, παρουσιάσεις χιώτικων γεύσεων, μαθήματα παραδοσιακών χορών σε παιδιά, γιορτινό παζάρι με χιώτικα γλυκά, ποτά και αντικείμενα τέχνης.

    Το ΑΜΠΕ είναι ο χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων στο «Αφιέρωμα της Χίου».

    [05] Ορίζεται η Εθνική Οργανωτική Επιτροπή για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

    Προχωρούν οι διαδικασίες εν όψει του Συνεδρίου «συντακτικού χαρακτήρα» του ΠΑΣΟΚ που έχει αποφασιστεί για τον Φεβρουάριο του 2013, με την Ιπποκράτους να ορίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη σύνθεση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΕΟΕΣ), στην οποία συμμετέχουν όλες ανεξαιρέτως οι θεσμικές εκφράσεις της παράταξης τόσο στην κοινωνία όσο και στα κομματικά όργανα.

    Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα εγγυητής της κυβερνητικής, πολιτικής, κοινωνικής και εθνικής σταθερότητας έχοντας συμβάλει στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων που επιτρέπουν τώρα τη διεκδίκηση ευρωπαϊκών αποφάσεων για την υπέρβαση της κρίσης. «Έχουμε υποστεί ήττα, σηκώνουμε ιστορικά βάρη και την ευθύνη δύσκολων αποφάσεων, αλλά φθάνουμε στη "στροφή"», τονίζουν χαρακτηριστικά και σημειώνουν ότι σε αυτές τις περιστάσεις υπάρχει μόνο μια λύση, η «φυγή προς τα εμπρός».

    [06] Στον εισαγγελέα σήμερα ο 62χρονος που απείλησε να βάλει φωτιά

    Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 62χρονος που απείλησε να βάλει φωτιά, χθές το πρωί, στο κατάστημα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ζητώντας να τακτοποιηθεί οικονομική του υπόθεση.

    Ο επιχειρηματίας από τα Γιαννιτσά κρατείται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, όπου έδωσε πολύωρη κατάθεση στο πλαίσιο της προανάκρισης και με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί σήμερα στις εισαγγελικές αρχές της πόλης.

    [07] Δύο νεκροί, 40 τραυματίες από επίθεση καμικάζι στο Αφγανιστάν

    Μια επίθεση καμικάζι με παγιδευμένο αυτοκίνητο στοίχισε σήμερα τη ζωή σε δύο ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό 40 άλλων, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, στην επαρχία Βαρντάκ, δυτικά της Καμπούλ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    "Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο αστυνομικό τμήμα της Μαϊντάν Σαρ", της πρωτεύουσας της επαρχίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. "Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και 40 άλλοι τραυματίσθηκαν", διευκρίνισε.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [08] Οι ισραηλινές αρχές συνέλαβαν έναν ύποπτο για την έκρηξη βόμβας σε λεωφορείο

    Οι ισραηλινές αρχές συνέλαβαν έναν Ισραηλινό Άραβα, τον οποίο υποπτεύονταν ότι είχε ανάμειξη στην τοποθέτηση βόμβας σε λεωφορείο που πραγματοποιούσε δρομολόγια στο Τελ Αβίβ και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 15 άνθρωποι, λίγες μόλις ώρες αφότου η κυβέρνηση του Ισραήλ και η Χαμάς στη Γάζα συμφώνησαν για κατάπαυση του πυρός, ανακοίνωσαν την Πέμπτη αξιωματούχοι ασφαλείας.

    Ο Άραβας, πολίτης του Ισραήλ, συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης μαζί με άλλους Παλαιστινίους οι οποίοι συνδέονται με τη Χαμάς και αντάρτες της ισλαμικής Τζιχάντ, με τις υποψίες ότι ανέθεσαν στον άντρα να τοποθετήσει τη βόμβα στο αστικό λεωφορείο.

    «Η έρευνες συνεχίζονται και αναμένεται να γίνουν ακόμα περισσότερες συλλήψεις», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Σιν Μπετ της υπηρεσίας ασφαλείας.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [09] Συνελήφθη ο Ιάπωνας που κρατούσε ομήρους σε τράπεζα

    Ένας Ιάπωνας που κρατούσε ομήρους πέντε ανθρώπους σε μια τράπεζα συνελήφθη σήμερα αφού αστυνομικοί εισέβαλαν στο κτίριο από ένα παράθυρο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Κιόντο. Όλοι οι όμηροι απελευθερώθηκαν.

    Ο Κότζι Ναγκακούμπο, 32 ετών, είχε συλλάβει χθες τους ομήρους απειλώντας τους με μαχαίρι σε μια τράπεζα στη νομαρχία Αΐτσι της κεντρικής Ιαπωνίας και ζητούσε να παραιτηθεί η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιοσιχίκο Νόντα.

    Η Ιαπωνία διέλυσε την κάτω βουλή του κοινοβουλίου της αυτό το μήνα και προκηρύχθηκαν εκλογές για τις 16 Δεκεμβρίου, από τις οποίες είναι πιθανό να επιστρέψει στην εξουσία το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα με επικεφαλής έναν συντηρητικό πρώην πρωθυπουργό.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 November 2012 - 7:30:30 UTC