Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 3.124 αυτοκτόνησαν ή αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν τα τελευταία 3,5 χρόνια
  • [02] Στην Ισπανία ο Αλέξης Τσίπρας, προσκεκλημένος της Ενωμένης Αριστεράς
  • [03] Ιαπωνία: Οπλισμένος κρατά ομήρους για να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός
  • [04] Μονάδα βιομάζας δημιουργεί η ΔΕΗ στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας
  • [05] Στα χέρια της αστυνομίας ο 62χρονος που εισέβαλε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
  • [06] Διαπραγματεύσεις της αστυνομίας με τον άνδρα που εισέβαλε στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων
  • [07] Κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη για τη διαθεσιμότητα
  • [08] Η Ισπανία άντλησε 3,88 δισ. ευρώ μέσω δημοπρασιών ομολόγων
  • [09] Επιτυγχάνονται οι στόχοι για την επιμήκυνση, λέει ο Χρ. Σταϊκούρας
  • [10] Η υπογραφή Μνημονίου είναι πολύ κοντά, δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου Χριστόφιας

  • [01] 3.124 αυτοκτόνησαν ή αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν τα τελευταία 3,5 χρόνια

    Δραματικές διαστάσεις έχει προσλάβει το φαινόμενο των αυτοκτονιών στην Ελλάδα της κρίσης όπως δείχνουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία για τις περιπτώσεις αυτοκτονιών (που έχουν τελεστεί ή και απόπειρες) την περίοδο από το 2009 έως το τέλος Αυγούστου του 2012 που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη. Τα στοιχεία που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το ΑΠΕ-ΜΠΕ δείχνουν ότι οι τελεσθείσες αυτοκτονίες ή απόπειρες ανήλθαν το διάστημα της κρίσης, δηλαδή, από 1/1/2009 έως 23/08/2012 σε 3.124 πανελλαδικά.

    Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει συλλέξει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, τα περιστατικά αυτοκτονιών ανήλθαν σε 677 το 2009, σε 830 το 2010, σε 927 το 2011 και σε 690 έως την 23η Αυγούστου του 2012.

    Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου για τα φαινόμενα υποσιτισμού παιδιών και τις αυτοκτονίες πολιτών, επικαλούμενοι έκθεση της UNICEF που κάνει λόγο για 439.000 παιδιά νηπιακής αλλά και σχολικής ηλικίας που υποσιτίζονται.

    Στην απάντηση του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας σπεύδει να επισημάνει ότι δεν υπάρχει μόνο ένας καθολικά αποδεκτός παράγοντας που προκαλεί στον άνθρωπο τέτοιας ακραίας μορφής αυτοκαταστροφικές τάσεις αλλά για ένα φαινόμενο πολυπαραγοντικό που σχετίζεται με εξωγενείς παράγοντες (κοινωνικό, επαγγελματικό, οικογενειακό κλπ) αλλά και με παράγοντες ατομικούς-εσωτερικούς.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, το 2009 καταγράφονται 265 περιστατικά αυτοκτονιών (τελεσθείσες και απόπειρες), 291 το 2010, 306 το 2011 και 212 έως 23.08.2012.

    [02] Στην Ισπανία ο Αλέξης Τσίπρας, προσκεκλημένος της Ενωμένης Αριστεράς

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μεταβαίνει στη Βαρκελώνη, προσκεκλημένος της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας,προκειμένου να πάρει μέρος στις πολιτικές δραστηριότητες και συγκεντρώσεις ενόψει των εκλογών για το τοπικό Κοινοβούλιο της Καταλονίας.

    Η Ενωμένη Αριστερά Ισπανίας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνιδρυτές του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και συνεργάζονται σε όλα τα επίπεδα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

    [03] Ιαπωνία: Οπλισμένος κρατά ομήρους για να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός

    Ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι, ο οποίος απαιτεί να παραιτηθεί η κυβέρνηση του ιάπωνα πρωθυπουργού Γιοσιχίκο Νόντα, κρατά σήμερα ομήρους πέντε ανθρώπους μέσα σε μία μικρή τράπεζα, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.

    Εκπρόσωπος της τράπεζας Toyokawa Shinkin στην περιφέρεια Αΐτσι της κεντρικής Ιαπωνίας επιβεβαίωσε ότι ορισμένοι άνθρωποι κρατούνται όμηροι χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

    Ο άνδρας, οπλισμένος με μαχαίρι, εισήλθε στην τράπεζα νωρίς το μεσημέρι (τοπική ώρα), ζήτησε να φάει και να πιεί κάτι και να του δώσουν ένα μεγάφωνο. Η αστυνομία καταβάλλει αυτή την ώρα προσπάθειες να τον πείσει να παραδοθεί, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός NHK.

    "Θέλω να παραιτηθεί ο Νόντα. Θέλω να εκφράσω τις απόψεις μου", είπε ο άγνωστος, σύμφωνα με τον NHK ο οποίος επικαλείται πηγές της αστυνομίας.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [04] Μονάδα βιομάζας δημιουργεί η ΔΕΗ στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας

    Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας από βιομάζα θα δημιουργήσει η ΔΕΗ εντός του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.

    Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι διαδικασίες αδειοδότησης του έργου θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2013 οπότε τοποθετείται η έναρξη των εργασιών κατασκευής. Η τελευταία εκτιμάται ότι θα τελειώσει στις αρχές του 2015 και μετά από μια περίοδο δοκιμών, η έναρξη της παραγωγής ενέργειας τοποθετείται στα μέσα του έτους. Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο μηχανολόγος μηχανικός του τμήματος βιομάζας της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.» Γεώργιος Καρλατίρας, στο διεθνές συνέδριο που φιλοξενεί στην Κοζάνη η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για την Περιφερειακή Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βιοενέργεια.

    Συγκεκριμένα, η μονάδα θα χρησιμοποιεί βιομάζα από ξύλο, ενεργειακά φυτά και υπολείμματα αγροτικών καλλιεργειών για να παράγει ενέργεια ενώ η ισχύς της μονάδας παραγωγής ρεύματος θα είναι 25 Μεγαβάτ και της μονάδας παραγωγής θερμικής ενέργειας 75 Μεγαβάτ.

    [05] Στα χέρια της αστυνομίας ο 62χρονος που εισέβαλε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

    Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά ο 62χρονος άνδρας, ο οποίος εισέβαλε το πρωί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στη συμβολή των οδών Ερμού με Καρόλου Ντηλ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, απειλώντας να βάλει φωτιά εξαιτίας οικονομικών διαφορών του με την υπηρεσία.

    Ύστερα από επιχείρηση των αστυνομικών, ο 62χρονος, επιχειρηματίας από την περιοχή των Γιαννιτσών, ο οποίος είχε κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για υπόθεση που σχετίζεται με παράνομο στοίχημα και «φρουτάκια», συνελήφθη και οδηγήθηκε εκτός κτιρίου από την πίσω πόρτα.

    [06] Διαπραγματεύσεις της αστυνομίας με τον άνδρα που εισέβαλε στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ειδικών της Ελληνικής Αστυνομίας και του 62χρονου (και όχι 72χρονου, όπως έλεγαν οι πρώτες πληροφορίες) άνδρα, που εισέβαλε το πρωί, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, απειλώντας να βάλει φωτιά.

    Μέσα στα γραφεία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, στην οδό Ερμού με Καρόλου Ντηλ, βρίσκεται ο 62χρονος, ο οποίος φέρεται να έχει οικονομικές διαφορές με το Ταμείο, η διευθύντρια της υπηρεσίας, διαπραγματευτές της αστυνομίας και πυροσβέστες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 62χρονος είναι επιχειρηματίας από την περιοχή των Γιαννιτσών, ο οποίος είχε κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για υπόθεση που σχετίζεται με παράνομο στοίχημα και «φρουτάκια».

    Από την πρώτη στιγμή, στο σημείο έφτασε ισχυρή αστυνομική δύναμη, που απέκλεισε την περιοχή.

    [07] Κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη για τη διαθεσιμότητα

    Την αναστολή λειτουργίας όλων των διοικητικών υπηρεσιών του Ιδρύματος, σήμερα και αύριο, ανακοίνωσε η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διαμαρτυρόμενη για την ένταξη σε διαθεσιμότητα 37 εργαζομένων του ιδρύματος, υπαλλήλων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

    Σε σχετική συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες στην αίθουσα της Συγκλήτου οι πρυτανικές αρχές, μαζί με το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού και την Επιτροπή Κατάληψης, αναφέρθηκαν εκτενώς στο συγκεκριμένο θέμα.

    Υπενθυμίζεται ότι το κτίριο διοίκησης του πανεπιστημίου Αιγαίου παραμένει κλειστό από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, αφού έχει καταληφθεί από φοιτητές και εργαζομένους.

    [08] Η Ισπανία άντλησε 3,88 δισ. ευρώ μέσω δημοπρασιών ομολόγων

    Το ποσό των 3,88 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα η Ισπανία από δημοπρασίες ομολόγων λήξεως 2015, 2017 και 2021.

    Συγκεκριμένα, από τη δημοπρασία τριετών ομολόγων, λήξεως το 2015, άντλησε 1,712 δισ. ευρώ, με το μέσο επιτόκιο να διαμορφώνεται σε 3,617% έναντι 3,66%, της τελευταίας αντίστοιχης δημοπρασίας, τον προηγούμενο μήνα. Η ζήτηση κάλυψε την προσφορά 2,1 φορές.

    Από τη δημοπρασία πενταετών τίτλων, λήξεως 2017, η Μαδρίτη άντλησε το ποσό των 645 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4,477% καθώς και 1,523 δισ. ευρώ από τίτλους λήξεως το 2021 με επιτόκιο 5,517%.

    Σημειώνεται ότι η Ισπανία στόχευε να αντλήσει από 2,5 δισ. έως 3,5 δισ. ευρώ από τις σημερινές δημοπρασίες. Στη δευτερογενή αγορά η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφωνόταν, μετά τη δημοπρασία, σε 5.64%.

    [09] Επιτυγχάνονται οι στόχοι για την επιμήκυνση, λέει ο Χρ. Σταϊκούρας

    Οι στόχοι για την επιμήκυνση και την αποκατάσταση των χρηματοδοτικών ροών φαίνεται να επιτυγχάνονται και οι θυσίες του ελληνικού λαού να αναγνωρίζονται, δήλωσε το πρωί στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση για το Eurogroup του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά.

    Ο κ.Μαριάς ανέφερε ότι η μόνη ρεαλιστική λύση είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους και η αξιοποίηση αυτή την ώρα των αντιθέσεων των ΗΠΑ με τη Γερμανία.

    [10] Η υπογραφή Μνημονίου είναι πολύ κοντά, δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου Χριστόφιας

    «Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην υπογραφή του Μνημονίου με την τρόικα, ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις και πάντοτε έχοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες που διέρχεται ο τόπος μας», δήλωσε ο πρόεδρος Χριστόφιας, από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

    Στη δήλωσή του, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στη Λευκωσία, ο Κύπριος πρόεδρος προσθέτει ότι στα ζητήματα που απομένουν, «τα οποία είναι πολύ περιορισμένα, είναι δυνατόν πολύ σύντομα να γεφυρωθούν οι διαφορές».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 November 2012 - 11:30:42 UTC