Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ
  • [02] Θρίλερ με την εκεχειρία στη Γάζα
  • [03] Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά - Βενιζέλου για το Eurogroup
  • [04] Νέα υπηρεσία για τα τηλεφωνικά ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς κόστος για τους ασφαλισμένους

  • [01] Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ

    Συνεχίζει τις καταλήψεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ τουλάχιστον έως την ερχόμενη Παρασκευή. Η σχετική απόφαση λήφθηκε κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που ολοκληρώθηκε το βράδυ. Αποφασίσθηκε ότι οι καταλήψεις θα επικεντρωθούν στα γραφεία Προσωπικού, ενώ η λειτουργία ή μη των κοινωνικών δομών επαφίεται στους κατά δήμο συλλόγους.

    Όμως, για την Πέμπτη έχει προκηρυχθεί 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας για όλες τις υπηρεσίες των δήμων της χώρας από τις 11 το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις τρεις το μεσημέρι έως τις επτά το βράδυ για την απογευματινή βάρδια. Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν και πάλι στην πλ. Καραϊσκάκη και θα κάνουν πορεία προς το υπ. Δ. Μεταρρύθμισης.

    Επίσης, την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για τους υπαλλήλους των Περιφερειών η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ). Όπως σημειώνεται στην απόφαση «συνεχίζεται ανυποχώρητος ο κοινός αγώνας για να μην περάσει καμία απόλυση στο Δημόσιο. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος. Δεν τρέφουμε αυταπάτες, αλλά όλοι μαζί θα νικήσουμε».

    [02] Θρίλερ με την εκεχειρία στη Γάζα

    Oι αιγυπτιακές προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας με το Ισραήλ δεν έχουνμέχρι στιγμής κάποιο αποτέλεσμαεπειδή η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει ακόμη απαντήσει στις προτάσεις,δήλωσε αξιωματούχος της Χαμάς,αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός μέχρι την Τετάρτη το νωρίτερο.

    Στο μεταξύ,η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον έφτασε απόψε στο Τελ Αβίβ και θαέχει συνομιλίες στην Ιερουσαλήμ με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να αποφευχθεί η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Γάζα, δήλωσε ένας αξιωματούχος των ΗΠΑ.

    Διαβάστε επίσης:

    Χαμάς: Συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα - Δεν επιβεβαιώνει το Ισραήλ

    [03] Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά - Βενιζέλου για το Eurogroup

    Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για τις εξελίξειςστο Eurogroup, είχε πριν λίγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους.

    [04] Νέα υπηρεσία για τα τηλεφωνικά ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς κόστος για τους ασφαλισμένους

    Νέο σύστημα εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων για τηλεφωνικά ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ θα προωθήσει το υπουργείο Υγείας, έχοντας προηγουμένως ακυρώσει τις συμβάσεις με τις ιδιωτικές εταιρείες, στελεχώνοντας την νέα υπηρεσία με το πλεονάζον προσωπικό του Δημοσίου.

    Όπως ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς την Επιτροπή για την παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, γίνεται προσπάθεια να βρεθεί ο ενδεδειγμένος τρόπος ώστε να ακυρωθούν οι συμβάσεις αυτές των εταιρειών για τα τηλεφωνικά ραντεβού και να δημιουργηθεί ένα καινούργιο σύστημα εξυπηρέτησης χωρίς να πληρώνει ο κόσμος ούτε όμως να επιβαρύνεται και το Δημόσιο.

    Ήδη, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σαλμάς, έχει ζητήσει από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη να διατεθεί πλεονάζον προσωπικό του Δημοσίου στο νέο σύστημα. Σε κάθε περίπτωση, απηύθυνε έκκληση προς τους ασφαλισμένους να δείξουν υπομονή καθώς η μετάβαση στην καινούργια κατάσταση θα απαιτήσει χρόνο. Πάντως δήλωσε ευχαριστημένος για την αποστολή εξώδικου εκ μέρους της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ προς τις τηλεφωνικές εταιρείες για τις «προσβλητικές και απαράδεκτες» - όπως τις χαρακτήρισε - διαφημίσεις των πενταψήφιων αριθμών τονίζοντας μάλιστα «από σήμερα οι διαφημίσεις αυτές κατέβηκαν».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 November 2012 - 21:30:36 UTC