Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Tοξικά προϊόντα σε επώνυμα ενδύματα εντόπισε η Greenpeace
  • [02] Συνάντηση Μ. Γλέζου με Χ. Ράιχενμπαχ για τις γερμανικές οφειλές
  • [03] Νέα 24ωρη απεργία αύριο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  • [04] Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς προειδοποιεί ότι το Ισραήλ θα πληρώσει ακριβά
  • [05] Στα τέλη Νοεμβρίου στην Ελλάδα τα πρώτα έξυπνα κινητά με Windows Phone 8
  • [06] Παραιτήθηκε ο Α. Νεφελούδης
  • [07] Πρόταση σχεδίου νόμου του ΠΑΣΟΚ για οικονομική διευκόλυνση των δανειοληπτών
  • [08] ΣΥΡΙΖΑ: Προϋπόθεση για έξοδο από την κρίση είναι η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής
  • [09] Παραμένουν εγκλωβισμένα φορτηγά στο πλοίο Κρήτη 2
  • [10] Ο Άγγελος Αναστασιάδης στο «τιμόνι» του Πλατανιά

  • [01] Tοξικά προϊόντα σε επώνυμα ενδύματα εντόπισε η Greenpeace

    Χημικές ουσίες ύποπτες ότι μπορεί να προκαλούν καρκίνους και ορμονικές διαταραχές εντοπίσθηκαν σε προϊόντα μεγάλων κατασκευαστών ενδυμάτων, ανακοίνωσε η Γκρινπίς σήμερα στο Παρίσι.

    Ανάμεσα στις μάρκες που αναφέρθηκαν από τη μη κυβερνητική οργάνωση για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος είναι οι Zara, Calvin Klein, Levi's και Li Ning.

    Η Γκρινπίς αγόρασε το 2012 δείγματα ενδυμάτων από είκοσι μάρκες, τα οποία πωλούνται σε 29 χώρες και περιφέρειες του κόσμου. Επρόκειτο για πανταλόνια, μπλουζάκια, εσώρουχα και φορέματα κατασκευασμένα κυρίως στην Κίνα και σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες. Στη συνέχεια υπέβαλε τα υφάσματα σε αναλύσεις.

    "Περίπου στα δύο τρίτα των 141 δειγμάτων εντοπίσθηκαν αιθοξυλιωμένες εννεϋλοφαινόλες (NPE)", ανακοίνωσε η Γκρινπίς. Μερικά ρούχα έφεραν εξάλλου φθαλάτες ή βαφές που περιείχαν καρκινογόνες αμίνες.

    Οι αιθοξυλιωμένες εννεϋλοφαινόλες (NPE) είναι χημικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται συχνά ως απορρυπαντικά σε πολλές βιομηχανικές διαδικασίες και στην παραγωγή φυσικών και συνθετικών υφασμάτων. Στους υπονόμους διασπώνται σε νονυλφενόλη (NP), ένα πολύ τοξικό υποπροϊόν που αναστέλλει στον οργανισμό την παραγωγή των ορμονών.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [02] Συνάντηση Μ. Γλέζου με Χ. Ράιχενμπαχ για τις γερμανικές οφειλές

    Με τον Μανώλη Γλέζο συναντήθηκε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ Χόρστ Ράιχενμπαχ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τη συνάντηση, που έγινε στο σπίτι του ιστορικού στελέχους της αριστεράς, ζήτησε ο Χ. Ράιχενμπαχ, προκειμένου να ενημερωθεί διεξοδικά για το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

    Συμμετείχαν, επίσης, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός και η ιστορικός Λη Σαράφη.

    [03] Νέα 24ωρη απεργία αύριο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

    Νέα 24ωρη απεργία αποφάσισαν για αύριο, Τετάρτη 20/11, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

    Οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από την προηγούμενη Πέμπτη, αντιδρώντας στην τοποθέτηση συναδέλφων τους σε διαθεσιμότητα.

    [04] Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς προειδοποιεί ότι το Ισραήλ θα πληρώσει ακριβά

    Ο επικεφαλής της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, ο Μοχάμεντ Ντέιφ, προειδοποίησε σήμερα το Ισραήλ ότι θα "πληρώσει ακριβά" αν προχωρήσει σε χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, σε ένα σπάνιο ηχογραφημένο μήνυμά του.

    "Ο εχθρός θα το πληρώσει ακριβά αν διανοηθεί να εισβάλει στη Γάζα", προειδοποίησε ο Μοχάμεντ Ντέιφ, οι δηλώσεις του οποίου αναμεταδόθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης στη Γάζα, μεταξύ τους το δορυφορικό τηλεοπτικό αλ Άκσα της Χαμάς, υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας.

    "Η χερσαία επιχείρηση είναι η μεγαλύτερη ελπίδα για την απελευθέρωση των (παλαιστινίων) κρατουμένων", δήλωσε υποδηλώνοντας ενδεχόμενες απαγωγές ισραηλινών στρατιωτών και μελλοντικές ανταλλαγές τους με παλαιστίνιους κρατούμενους στο Ισραήλ, όπως συνέβη τον Οκτώβριο του 2011 με τον ισραηλινό στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ, τον οποίο απελευθέρωσε η Χαμάς με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 1.027 παλαιστινίων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [05] Στα τέλη Νοεμβρίου στην Ελλάδα τα πρώτα έξυπνα κινητά με Windows Phone 8

    Άμεσα διαθέσιμες στην Ελλάδα θα είναι μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου οι πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με λειτουργικό Windows Phone 8 της Microsoft. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η τελευταία έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για έξυπνα κινητά τηλέφωνα "προσφέρει μια πραγματικά προσωπική εμπειρία".

    Τα Windows Phone 8 επιτρέπουν στον χρήστη να παραμένει συνδεδεμένος με τους ανθρώπους και τα πράγματα που τον ενδιαφέρουν περισσότερο.

    Κεντρικό χαρακτηριστικό των Windows Phone 8 αποτελούν τα live tiles. Χάρη σε αυτά, οι χρήστες μπορούν να οργανώσουν την οθόνη έναρξης, όπως επιθυμούν, "καρφιτσώνοντας" τις αγαπημένες τους επαφές, εφαρμογές, μουσική, παιχνίδια, φωτογραφίες κ.α. Τα live tiles είναι διαθέσιμα σε τρία μεγέθη και 20 επιλογές χρωμάτων.

    Παράλληλα, τα Windows Phone 8 διαθέτουν νέες λειτουργίες, όπως η Παιδική Γωνιά και τα Δωμάτια.

    [06] Παραιτήθηκε ο Α. Νεφελούδης

    Την παραίτησή του από τη θέση του υπευθύνου στον Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της ΔΗΜΑΡ, υπέβαλε στην Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος ο Ανδρέας Νεφελούδης.

    Είχε διαφωνήσει με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, καθώς και με τη στάση του κόμματος στις πρόσφατες ψηφοφορίες στη βουλή για το Μεσοπρόθεσμο και τον προϋπολογισμό.

    Το γραφείο Τύπου της ΔΗΜΑΡ επιβεβαίωσε την παραίτηση του κ. Νεφελούδη, με την επισήμανση ότι «η Εκτελεστική Επιτροπή την έκανε ομόφωνα αποδεκτή».

    [07] Πρόταση σχεδίου νόμου του ΠΑΣΟΚ για οικονομική διευκόλυνση των δανειοληπτών

    Την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για την προστασία και την οικονομική διευκόλυνση των δανειοληπτών, παρουσίασαν σε συνέντευξη στη Βουλή, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Γιάννης Μανιάτης και ο εισηγητής για θέματα ανάπτυξης Θάνος Μωραΐτης.

    Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τόνισαν ότι η πρόταση νόμου που κατέθεσαν την περασμένη Παρασκευή δεν αφορά μόνο στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αλλά στο σύνολο των δανειοληπτών και σημείωσαν ότι αναμένουν η εν λόγω πρόταση να αποτελέσει τη βάση συζήτησης μεταξύ των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά και με τους κοινωνικούς εταίρους.

    Στους βασικούς άξονες του σχεδίου νόμου, προβλέπεται η υποχρέωση των πιστωτικών ιδρυμάτων για ρύθμιση των οφειλών φυσικών προσώπων που προκύπτουν από δάνεια στεγαστικά, επισκευαστικά, προσωπικά και καταναλωτικά και από πιστωτικές κάρτες, κατά τρόπο ώστε η μηνιαία δόση για το σύνολο των οφειλών κάθε φυσικού προσώπου να μην ξεπερνά το 30% του μηνιαίου ατομικού ή οικογενειακού, κατά περίπτωση, εισοδήματος.

    Επιπλέον, προβλέπεται η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων ή εξόφλησης των πιστωτικών καρτών του οφειλέτη για όσο χρόνο απαιτείται για την πλήρη εξόφληση των οφειλών του. Το δε επιτόκιο που εφαρμόζεται για την αποπληρωμή των καταναλωτικών δανείων και την εξόφληση των πιστωτικών καρτών δεν υπερβαίνει το 9%.

    Ακόμη στους βασικούς άξονες συμπεριλαμβάνεται και η πρόβλεψη ότι απαιτήσεις του οφειλέτη από καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ για ατομικό τραπεζικό λογαριασμό και 2.000 ευρώ για κοινό τραπεζικό λογαριασμό.

    [08] ΣΥΡΙΖΑ: Προϋπόθεση για έξοδο από την κρίση είναι η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής

    «Όλα δείχνουν πως για μια ακόμη φορά δεν θα δοθεί μια βιώσιμη απάντηση στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους και κατ' επέκταση στο μεγάλο αιτούμενο που είναι μια ευρωπαϊκή στρατηγική απέναντι στην κρίση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, εν αναμονή των σημερινών αποφάσεων του Eurogroup για την Ελλάδα, και τονίζει ότι προϋπόθεση για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση είναι η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη.

    «Η εκταμίευση της δόσης θα αφήσει ανεπηρέαστη την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας, ενώ η περιβόητη επιμήκυνση θα δημιουργήσει ένα επιπλέον κόστος χρηματοδότησης της τάξης των 30 δισ. και θα εκτινάξει το χρέος σε βάθος χρόνου από τη στιγμή που εντάσσεται στο παρόν μνημονιακό πλαίσιο» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί την κυβέρνηση για «απαθή παρακολούθηση των εξελίξεων».

    [09] Παραμένουν εγκλωβισμένα φορτηγά στο πλοίο Κρήτη 2

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τόσο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο πλοίο «Κρήτη ΙΙ» που βρίσκεται ελλιμενισμένο στο νέο λιμάνι της Πάτρας, όσο και για την απομάκρυνση των εννέα φορτηγών που βρίσκονται ακόμα μέσα στο πλοίο. Τα φορτηγά αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και είναι δύσκολη η επιχείρηση απομάκρυνσής τους.

    Οι πυροσβέστες βρίσκονται αντιμέτωποι με δύσκολες συνθήκες, τόσο λόγω των καπνών που υπάρχουν μέσα στο πλοίο, όσο και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν. Ήδη με την βοήθεια των πυροσβεστών έχουν απομακρυνθεί από το πλοίο 18 φορτηγά, τα όποια σύμφωνα με πληροφορίες έχουν υποστεί ζημιές.

    [10] Ο Άγγελος Αναστασιάδης στο «τιμόνι» του Πλατανιά

    Ούτε μία ημέρα δεν πέρασε και ο Πλατανιάς Χανίων βρήκε στο πρόσωπο του Άγγελου Αναστασιάδη, τον αντικαταστάτη του Γιάννη Χατζηνικολάου, που έλυσε χθες το απόγευμα το συμβόλαιό του με την ομάδα της Κρήτης.

    Μάλιστα ο Αναστασιάδης θα κάνει ντεμπούτο στο ματς της ερχόμενης Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 November 2012 - 13:30:31 UTC