Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η κυβέρνηση του Ισραήλ εξετάζει την πιθανότητα εκεχειρίας με τη Χαμάς
  • [02] Επτά νεκροί σε σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και Κούρδων

  • [01] Η κυβέρνηση του Ισραήλ εξετάζει την πιθανότητα εκεχειρίας με τη Χαμάς

    Το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ, στο οποίο μετέχουν οι κυριότεροι υπουργοί της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου, συνήλθε απόψε για να εξετάσει την πρόταση του Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι για εκεχειρία με τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο.

    Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η ισραηλινή κυβέρνηση θα επιθυμούσε την κατάπαυση του πυρός για 24 ή 48 ώρες, προκειμένου στο διάστημα αυτό οι δύο πλευρές να επεξεργαστούν τους όρους μιας κατάπαυσης του πυρός.

    Στο πλαίσιο των όρων αυτών το Ισραήλ θα μπορούσε να εξετάσει την πιθανότητα μιας άμβλυνσης του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, πρόσθεσε το ραδιόφωνο.

    Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επίσης ότι οι εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του Ισραήλ ουσιαστικά είχαν σταματήσει επί περίπου δυόμισι ώρες πριν από τη σύγκληση του συμβουλίου. Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, από την Καμπότζη όπου βρίσκεται, μίλησε τηλεφωνικά με τον Μόρσι στον οποίο επισήμανε ότι είναι απαραίτητο να σταματήσει η Χαμάς τις επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.

    Η επικοινωνία αυτή είχε ως στόχο να συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να αποκλιμακωθεί η ένταση στη Γάζα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος. Μιλώντας στον Αιγύπτιο πρόεδρο, αλλά και σε άλλη τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Νετανιάχου, ο πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε τη λύπη του για τους θανάτους Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

    [02] Επτά νεκροί σε σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και Κούρδων

    Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στις πολύ σφοδρές συγκρούσεις που συνεχίζονται ακόμη στο Ρας αλ Άιν της βορειοανατολικής Συρίας, σε μια περιοχή που κατοικείται κυρίως από Κούρδους.

    "Έξι αντάρτες σκοτώθηκαν σε μάχες με τους Κούρδους μαχητές και ένα ηγετικό στέλεχος της κουρδικής τοπικής διοίκησης, ο Άμπεντ Χαλίλ, σκοτώθηκε από σφαίρες ενός ελεύθερου σκοπευτή", υποστήριξε ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

    Οι τοπικοί διοικητές της περιοχής εκλέχθηκαν από τους κατοίκους μετά την αποχώρηση των κυβερνητικών δυνάμεων από τις κουρδικές περιοχές. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν μετά από μια διαδήλωση Κούρδων οι οποίοι ζητούσαν από όσους αντάρτες δεν κατάγονται από την πόλη τους να φύγουν. Οι αντάρτες αρνήθηκαν και επιτέθηκαν σε Κούρδους μαχητές σε ένα οδόφραγμα. Σύμφωνα με τον Ραχμάν, τουλάχιστον εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν και από τις δύο πλευρές.

    Οι Κούρδοι μαχητές ανήκουν στην Επιτροπή Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG), την ένοπλη πτέρυγα του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) που με τη σειρά του αποτελεί τον συριακό βραχίονα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), των Κούρδων ανταρτών που δρουν στην Τουρκία. Οι αντάρτες κατηγορούν τους Κούρδους ότι παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι περισσότεροι αντάρτες ανήκουν στην ισλαμική οργάνωση Γουράμπα αλ Σαμ.

    "Δεν επιδιώκουμε τη σύγκρουση με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό αλλά αυτοί που προκάλεσαν τα σημερινά επεισόδια στο Ρας αλ Άιν δέχονται εντολές από την Τουρκία", είπε ο Σάλεχ Μούσλιμ, ο επικεφαλής του PYD, που υποστηρίζει ότι "η χώρα αυτή στοχεύει στην αποσταθεροποίηση των κουρδικών περιοχών" όπου έχουν καταφύγει "χιλιάδες πρόσφυγες".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 November 2012 - 23:30:34 UTC