Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις Σαμαρά με Βενιζέλο και Κουβέλη το απόγευμα
  • [02] Εξομείωση συντάξεων υπαλλήλων της Βουλής και Δημοσίου
  • [03] «Εντελώς παράλογο ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους»
  • [04] Άγονος ο διαγωνισμός για τη διασύνδεση των Κυκλάδων
  • [05] Μόντι: Συμφωνία 1 δισ. ευρώ με το Κατάρ
  • [06] Κεφαλογιάννη: Προπομπός της ανάκαμψης ο τουρισμός
  • [07] Ο ηγέτης των Εργατικών Μίλιμπαντ υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ

  • [01] Συναντήσεις Σαμαρά με Βενιζέλο και Κουβέλη το απόγευμα

    Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη θα έχει σήμερα, στο γραφείο του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο προσδιορίστηκε για τις 19:00 ενώ με τον κ. Κουβέλη για τις 20:00.

    [02] Εξομείωση συντάξεων υπαλλήλων της Βουλής και Δημοσίου

    Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, για δημοσίευση, απεστάλη η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό καθεστώς των υπαλλήλων της Βουλής, αλλά και διατάξεις σε άλλους τομείς. Ειδικότερα, για τους υπαλλήλους της Βουλής, ορίζεται ότι για τον υπολογισμό της σύνταξης, τα όρια ηλικίας και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, εφαρμόζονται οι διατάξεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου, κατά περίπτωση, όπως αυτές ισχύουν κάθε φορά για τους τακτικούς υπαλλήλους των υπουργείων.

    Ως μισθός για τον υπολογισμό της σύνταξης των ανωτέρω προσώπων λογίζεται ο συντάξιμος μισθός τακτικού υπαλλήλου υπουργείου αντίστοιχης κατηγορίας, με τα ίδια έτη υπηρεσίας, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά σύμφωνα με τις οικείες συνταξιοδοτικές διατάξεις. Οι διατάξεις της παραγράφου έχουν εφαρμογή από 1.1.2013 για όσα από τα αναφερόμενα σε αυτές πρόσωπα υπηρετούν κατά την ημερομηνία αυτή, ανεξαρτήτως του χρόνου θεμελίωσης του συνταξιοδοτικού δικαιώματός τους.

    Στο μεταξύ, για να εναρμονιστεί το Δημόσιο με τους ασφαλιστικούς φορείς κύριας ασφάλισης, ορίζεται πως εάν το συνολικό ποσό των συντάξεων, συμπεριλαμβανομένων και των επικουρικών καθώς και των μερισμάτων, υπερβαίνει τα 2.000 ευρώ και μέχρι 3.000 ευρώ, να μειώνεται το ανωτέρω συνολικό ποσό κατά 15%, ενώ εάν το ποσό αυτό υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ να μειώνεται το συνολικό ποσό των συντάξεων κατά 20%.

    Ακόμα, για λόγους δημοσιονομικούς κρίνεται αναγκαία η αύξηση του ορίου ηλικίας του δικαιούχου και η καταβολή του ΕΚΑΣ με τη συμπλήρωση του 65ου έτους. Η χορήγηση του ΕΚΑΣ για τα τέκνα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου του γονέα τους πραγματοποιείται μέχρι τη συμπλήρωση του απαιτούμενου ορίου ηλικίας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

    [03] «Εντελώς παράλογο ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους»

    «Οι Έλληνες υποσχέθηκαν να πληρώσουν τα χρέη τους και έτσι πρέπει να γίνει», τονίζει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Φόλκερ Κάουντερ, σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Bild», η οποία κάνει σήμερα λόγο για διένεξη στο εσωτερικό της CDU, με αφορμή τις δηλώσεις του Γερμανού Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση Γκούντερ Έτινγκερ που χαρακτήρισε αναπόφευκτη μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

    Ο κ. Κάουντερ περιγράφει ως «εντελώς παράλογο» ένα «κούρεμα» του χρέους το οποίο θα έθιγε τους δημόσιους πιστωτές. «Θα αποδυνάμωνε συνολικά την μεταρρυθμιστική βούληση των ευρωπαϊκών κρατών. Οι Έλληνες υποσχέθηκαν να πληρώσουν τα χρέη τους και έτσι πρέπει να γίνει», είπε.

    [04] Άγονος ο διαγωνισμός για τη διασύνδεση των Κυκλάδων

    Άγονη ήταν τελικά η διαγωνιστική διαδικασία του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων με το Ηπειρωτικό Σύστημα.

    Ειδικότερα, η ΔΕΗ αναφέρει σε ανακοίνωσή της τα εξής:

    «Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών από τη θυγατρική της εταιρεία ΑΔΜΗΕ ΑΕ, ανοίχτηκε ο φάκελος της οικονομικής προσφοράς του μοναδικού τεχνικά αποδεκτού συμμετέχοντος, της σύμπραξης των εταιρειών «Siemens AE?Prysmian Powerlink Srl?Nexans Norway AS».

    Η οικονομική προσφορά της διαγωνιζόμενης σύμπραξης έθετε όρους και προϋποθέσεις, που οδηγούσαν σε σοβαρές οικονομικές αποκλίσεις από τους προβλεπόμενους στη διακήρυξη όρους, το δε προσφερόμενο τίμημα δεν θεωρήθηκε εύλογο. Για τον λόγο αυτόν, η πρόσφορά της δεν έγινε αποδεκτή και ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος».

    [05] Μόντι: Συμφωνία 1 δισ. ευρώ με το Κατάρ

    Το πλούσιο σε ενεργειακές πλουτοπαραγωγικές πηγές Κατάρ συνήψε σήμερα συμφωνία ύψους 1 δισεκ. ευρώ με ιταλικές εταιρείες, δίνοντας μια ώθηση στις προσπάθειες του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι να δώσει πνοή στην ασθμαίνουσα επιχειρηματικότητα της χώρας του.

    Η Ιταλία προστέθηκε κι αυτή στον μακρύ κατάλογο με πολλές ευρωπαϊκές χώρες, που αποβλέπουν στις αστείρευτες επενδυτικές δυνατότητες του Κατάρ για να υποβοηθήσουν τον βιομηχανικό και επενδυτικό τομέα τους να απομακρυνθεί από τη παρατεταμένη ύφεση.

    Μία κοινοπραξία μεταξύ του ιταλικού στρατηγικού επενδυτικού ταμείου και της κρατικής Qatar Holding πρόκειται να επενδύσουν σε τομείς, όπως τα τρόφιμα, η μόδα και τα πολυτελή αγαθά, τα έπιπλα και το σχεδιασμό, τον τουρισμό και τις διακοπές, ανακοίνωσε σήμερα το ιταλικό επενδυτικό ταμείο.

    Η κοινοπραξία θα διαθέτει ενεργητικό κεφάλαιο 2 δισεκ. ευρώ, που θα καλυφθεί εξ ίσου από αμφότερους τους συμβαλλόμενους για την πρώτη τετραετία, όπως προκύπτει από τη συμφωνία που συνομολογήθηκε κατά την επίσκεψη του Μόντι στο πλούσιο εμιράτο του Κόλπου.

    [06] Κεφαλογιάννη: Προπομπός της ανάκαμψης ο τουρισμός

    Ο τουρισμός, ως μοχλός ανάκαμψης της οικονομίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την αρμόδια υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη και τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) Ανδρέα Ανδρεάδη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η κ. Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει τον προπομπό της ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία.

    «Τα μηνύματα που μας έρχονται είναι θετικά. Η εξωστρεφής πολιτική μας, η θεσμική θωράκιση του υπουργείου και οι μεταρρυθμιστικές μας παρεμβάσεις πολύ σύντομα θα αρχίσουν να αποδίδουν μετρήσιμα αποτελέσματα», είπε η κ. Κεφαλογιάννη.

    [07] Ο ηγέτης των Εργατικών Μίλιμπαντ υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ

    Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Εντ Μίλιμπαντ δεσμεύθηκε σήμερα ότι δεν θα επιτρέψει στη Βρετανία να υπνοβατήσει προς την έξοδο της Ευρωπαϊκή Ένωσης.

    «Βλέπουμε να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο ο ευρωσκεπτικισμός στη βρετανική κοινή γνώμη. Βλέπουμε υπουργούς αυτής της κυβέρνησης να ζητούν ανοικτά την αποχώρηση της Βρετανίας», δήλωσε ο Μίλιμπαντ στη διάρκεια του συνεδρίου της βρετανικής εργοδοτικής συνομοσπονδίας (CBI).

    «Βλέπουμε τους εταίρους μας στην Ευρώπη να ανησυχούν βαθιά επειδή η Βρετανία κατευθύνεται προς το σαλόνι αναχώρησης», πρόσθεσε ο ίδιος.

    «Όσοι είναι σαν εμένα και ενδιαφέρονται πολύ για τη θέση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν μπορούν να παραμείνουν σιωπηλοί (?). Δεν θα επιτρέψω στη Βρετανία να υπνοβατήσει προς την έξοδο από την ΕΕ», κατάληξε ο Μίλιμπαντ.

    Στο μεταξύ και ο πρόεδρος της CBI ζήτησε σήμερα ενώπιον του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον η Βρετανία να αποφύγει τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για την αποχώρησή της από την ΕΕ, καθώς η οικονομία της χώρας εξαρτάται ακόμη σε μεγάλο βαθμό από «τους παλαιούς ευρωπαίους φίλους».

    Επιμέλεια: Ε. Μορώνη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 November 2012 - 15:30:43 UTC