Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου θεσπίζονται αυτόματες περικοπές
  • [02] Το Ισραήλ συνεχίζει το σφυροκόπημα της Γάζας
  • [03] Επεισόδια στο Αγρίνιο
  • [04] Μοσκοβισί: Υπήρχαν "μερικοί παλαβοί" στο Eurogroup
  • [05] "Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο"
  • [06] «Νέο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους από τον Οκτώβριο του 2013»
  • [07] Άσμουσεν: Συμφωνία στο Eurogroup για χρηματοδότηση της Ελλάδας για τα επόμενα δύο χρόνια

  • [01] Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου θεσπίζονται αυτόματες περικοπές

    Συνεχίζεται από τις 11 το πρωί η ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με στόχο να ολοκληρωθούν άμεσα οι δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που αυτήν την ώρα υπογράφονται από τους υπουργούς της κυβέρνησης έτσι ώστε να δημοσιοποιηθούν αύριο στο φύλλο της κυβέρνησης.

    Με την πρώτη πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ρυθμίζονται λεπτομέρειες και δίνονται διευκρινίσεις σε μέτρα του πολυνομοσχεδίου ενώ με την δεύτερη Πράξη δημιουργείται μηχανισμός που θα ελέγχει και θα προβαίνει αυτόματα σε κυρώσεις σε περίπτωση που υπάρχει απόκλιση από τον προϋπολογισμό υπουργείων, δημοσίων Οργανισμών και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    [02] Το Ισραήλ συνεχίζει το σφυροκόπημα της Γάζας

    Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να σφυροκοπά τη Λωρίδα της Γάζας και ο Μπενιαμίν Nετανιάχου δηλώνει έτοιμος για "σοβαρή κλιμάκωση των επιχειρήσεων".

    Δεκαοκτώ Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητα γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, σύμφωνα με τις υπηρεσίες υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς.

    Την ίδια ώρα 7 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο νότιο Ισραήλ από βλήματα που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας.

    Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κάλεσε σήμερα τους Παλαιστινίους να διαδηλώσουν ειρηνικά κατά της ισραηλινής επίθεσης.

    Στο μεταξύ,ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί την Τρίτη στο περιθώριο συνόδου κορυφής που διεξάγεται στην Πνομ Πενχ με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και θα προτείνει την σύγκληση του Κουαρτέτου για την κατάσταση στη Γάζα, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ρία Νοβόστι.

    [03] Επεισόδια στο Αγρίνιο

    Σε προσαγωγές ατόμων έχουν προχωρήσει οι αστυνομικές δυνάμεις στο Αγρίνιο, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, στο κέντρο της πόλης.

    Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα αντεξουσιαστών έκανε πορεία διαμαρτυρίας, με αφορμή τα εγκαίνια γραφείων της Χρυσής Αυγής. Αστυνομικές δυνάμεις που είχαν ενισχυθεί με διμοιρίες ΜΑΤ και από άλλες περιοχές, συγκρούστηκαν με τους αντεξουσιαστές, όταν οι τελευταίοι εκτόξευσαν εναντίον των ΜΑΤ βόμβες μολότοφ και πέτρες. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών, ενώ κατά την διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν ζημιές σε υποκαταστήματα τραπεζών.

    Στο κέντρο του Αγρινίου η κατάσταση παραμένει τεταμένη, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να επέμβουν σε περίπτωση πρόκλησης νέων επεισοδίων.

    [04] Μοσκοβισί: Υπήρχαν "μερικοί παλαβοί" στο Eurogroup

    Υπήρχαν "μερικοί παλαβοί" μεταξύ των ευρωπαίων συναδέλφων του, εμπιστεύτηκε σε ομάδα τηλεοπτικού δικτύου ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, αναφερόμενος σε σύνοδο του Γιούρογκρουπ για την Ελλάδα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε σήμερα στην εκπομπή "Dimanche +".

    Στο ρεπορτάζ αυτό, μια ομάδα του καναλιού Canal + ακολουθεί τον υπουργό στις Βρυξέλλες, όπου αυτός μετέχει στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, η οποία είναι αφιερωμένη στην κατάσταση στην Ελλάδα.

    Αυτό που διακυβεύεται για τον Μοσκοβισί είναι να εξασφαλιστεί μια παράταση δύο ετών για να μπορέσει η Ελλάδα να μειώσει τα χρέη της.

    Πριν από τη σύνοδο, ο υπουργός, ο οποίος συνδιαλέγεται με τους συνεργάτες του, επισπεύδει μία μακρά συζήτηση: "αυτό φαίνεται μέτριο (...) δεν ξεμπερδέψαμε ακόμη".

    Πέντε ώρες αργότερα, στο τέλος της συνόδου, οι υπουργοί συμφωνούν να δώσουν την παράταση των δύο ετών.

    Σε ερώτηση που του έκανε το Canal +, ο Μοσκοβισί εμπιστεύτηκε ότι αναγκάστηκε "να εκνευριστεί μία ή δύο φορές με έναν υπουργό, τον οποίο δεν κατονομάζει, που έμοιαζε να θεωρεί ότι τίποτε δεν θα συνέβαινε στην Ελλάδα".

    "Υπάρχουν πάντως μερικοί παλαβοί μέσα στην αίθουσα", σημείωσε ο Γάλλος υπουργός.

    "Εσείς γίνατε ο υπερασπιστής της Ελλάδας;" τον ρώτησαν. "Ναι, ήταν απαραίτητο, αλλά γι' αυτό έπρεπε να υψώσω την φωνή. Ένας δίκαιος υπερβολικός θυμός, καταρχήν ανακουφίζει και έπειτα είναι αποτελεσματικός", πρόσθεσε.

    [05] "Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο"

    "Βασική αρχή για τους Χριστιανοκοινωνιστές είναι ότι η βοήθεια μπορεί να δοθεί μόνο υπό όρους. Και οι όροι είναι η εξοικονόμηση και οι μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο και πρέπει να δείξουμε σεβασμό στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του λαού" τονίζει ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ σε συνέντευξή του στην "Bild am Sonntag". Αφήνει δε ανοιχτό το ενδεχόμενο το κόμμα του να συναινέσει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα.

    [06] «Νέο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους από τον Οκτώβριο του 2013»

    Το νωρίτερο τον Οκτώβριο του 2013 θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο "κούρεμα" του ελληνικό χρέους, προβλέπει ο Αμερικανός δικηγόρος Λι Μπουκχάιτ, ο οποίος είχε συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για την προηγούμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, μιλώντας στην "Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung".

    Ο κ. Μπουκχάιτ υποστηρίζει πάντως ότι δεν αναμένει να δεχθεί σύντομα τηλεφώνημα του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, ενώ, αναφερόμενος στα εργαλεία που τίθενται υπό συζήτηση, στο κούρεμα του χρέους, τη μείωση των επιτοκίων και την παράταση του χρόνου, σημειώνει ότι "μια μακρά παράταση θα έδινε ανάσα στους Έλληνες για να σταματήσουν την πτωτική πορεία της οικονομίας και να εξυγιάνουν το κράτος" και προσθέτει ότι "με αυτό τον τρόπο και η γερμανική κυβέρνηση θα μπορούσε να υποσχεθεί στους ψηφοφόρους ότι τα χρήματά τους σίγουρα θα επιστραφούν ?κάποτε".

    [07] Άσμουσεν: Συμφωνία στο Eurogroup για χρηματοδότηση της Ελλάδας για τα επόμενα δύο χρόνια

    Στο θέμα της χρηματοδότησης της Ελλάδας για τα επόμενα δύο χρόνια θα συμφωνήσει το Eurogroup της Τρίτης, ενώ οι αποφάσεις για περαιτέρω βοήθεια θα ληφθούν αργότερα, τόνισε μιλώντας απόψε στο κρατικό γερμανικό δίκτυο ZDF το μέλος του Διευθυντηρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιεργκ Άσμουσεν. Ο κ. Άσμουσεν απέκλεισε δε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές και κατά τα έτη 2015-2016.

    "Την επόμενη εβδομάδα πρέπει να διευθετήσουμε την χρηματοδότηση για την περίοδο 2013-2014, αλλά θα πρέπει να είναι κανείς έντιμος κα να πει ότι δεν περιμένουμε στ' αλήθεια η χώρα να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές το 2015 και το 2016. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι απαραίτητο ένα νέο πρόγραμμα", δήλωσε ο κ. Άσμουσεν. Σε ό,τι αφορά πάντως το ενδεχόμενο χορήγησης νέων δανείων, το στέλεχος της ΕΚΤ τόνισε ότι τα δάνεια από μόνα τους δεν βοηθούν, καθώς αυξάνουν μακροπρόθεσμα το χρέος. "Πρέπει να αναζητήσουμε λύσεις οι οποίες δεν ανεβάζουν ταυτόχρονα το χρέος. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι, για παράδειγμα, η επαναγορά χρέους ή η μείωση των επιτοκίων στο ισχύον χρέος", πρόσθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 November 2012 - 19:30:38 UTC