Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα
  • [02] "Ούτε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα"
  • [03] Κυλιόμενες 48ωρες πανελλαδικές αποχές αποφάσισαν οι δικηγόροι
  • [04] Ο Σ. Γεωργακόπουλος νέος αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

  • [01] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

    Η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία αύριο το μεσημέρι, με την οποία κορυφώνονται και φέτος οι εορτασμοί για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου, επιφέρει αρκετές αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων σε δρόμους της πρωτεύουσας, αλλά και στη λειτουργία των σταθμών του Μετρό και του Τραμ.

    Όπως ανακοινώθηκε από την ΣΤΑΣΥ, οι σταθμοί του Μετρό σε Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμό, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηπους, Ακρόπολη και Μοναστηράκι θα κλείσουν από τις 12 το μεσημέρι,ενώ οι σταθμοί σε Πανόρμου, Κατεχάκη και Εθνική Άμυνα θα παραμείνουν κλειστοί από τις 2 το μεσημέρι και μέχρι η αστυνομία να ανάψει το «πράσινο φώς» για να ανοίξουν και να δοθούν ξανά προς χρήση από το κοινό.

    Το ίδιο θα συμβεί και με τις στάσεις του Τραμ σε Σύνταγμα και Ζάππειο που θα κλείσουν από τις 2 μ.μ., μέχρι νεωτέρας. Όπως αναφέρει η ΣΤΑΣΥ η σύνδεση μεταξύ των γραμμών 2 και 3 του Μετρό θα γίνεται με λεωφορειακή γραμμή από τους σταθμούς Κεραμεικός (της γραμμής 3) και Σταθμός Λαρίσης (της γραμμής 2).

    [02] "Ούτε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα"

    Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να δώσει εντολή για να σταματήσει αμέσως κάθε διαδικασία διακοπών ρεύματος σε άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και όσους βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

    Με αφορμή τις διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ, ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι από τον Ιούνιο ο Α. Τσίπρας, «προειδοποιούσε τη διοίκηση της ΔΕΗ και την κυβέρνηση ότι με δεδομένο ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας βρίσκεται στα όρια της οικονομικής ανέχειας και αδυνατεί να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες του, έπρεπε να υπάρξει άμεσα μέριμνα, προκειμένου όλοι οι πολίτες να έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε ένα κοινωνικό αγαθό απολύτως απαραίτητο για την επιβίωση, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι μπροστά στον πιο δύσκολο χειμώνα της μεταπολεμικής περιόδου για τον ελληνικό λαό, τα τρία κόμματα της κυβέρνησης δείχνουν το βάρβαρο πρόσωπο της πολιτικής τους, που εγκληματεί σε βάρος των φτωχών για να υπερασπίσει τα συμφέροντα των πλουσίων.

    Καλεί επίσης όλους τους πολίτες να συμβάλουν στην ανάπτυξη ενός τεράστιου κινήματος αλληλεγγύης που δεν θα επιτρέψει να μείνει ούτε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα.

    [03] Κυλιόμενες 48ωρες πανελλαδικές αποχές αποφάσισαν οι δικηγόροι

    Κυλιόμενες 48ωρες πανελλαδικές αποχές στις 21 και 22, 26 και 27 Νοεμβρίου 2012 καθώς 6 και 7 Δεκεμβρίου 2012 αποφάσισε σήμερα το βράδυ η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων που συνήλθε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

    Παράλληλα, αποφασίστηκε να συγκληθεί και πάλι νέα Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων το τριήμερο 7 έως 9 Δεκεμβρίου 2012 στην Κομοτηνή για να εκτιμήσει την κατάσταση και να επεξεργαστεί το σχέδιο του Κώδικα Δικηγόρων που έδωσε χθες στην δημοσιότητα ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

    [04] Ο Σ. Γεωργακόπουλος νέος αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

    Ο μέχρι σήμερα γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος του πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Σωτήρης Γεωργακόπουλος είναι ο νέος αρχηγός του Σώματος, μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Μπονάτσου.

    Ο κ. Γεωργακόπουλος επελέγη για τη θέση του Αρχηγού από το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε στις 6 το απόγευμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 November 2012 - 19:30:33 UTC