Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα επενδυτική πρωτοβουλία στην Ελλάδα, από τη Unilever
  • [02] Ερωτήσεις και απαντήσεις για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης
  • [03] Οι Led Zeppelin στο Μέγαρο Μουσικής μέσα από την οθόνη
  • [04] ΔΗΜΑΡ: Δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του Αντ. Ρουπακιώτη από την κυβέρνηση
  • [05] Δεν αποκλείει μελλοντικό νέο «κούρεμα» του χρέους ο Γ. Βάιντμαν
  • [06] Υπόθεση Πετρέους: Το Χόλιγουντ επιχειρεί να εξαργυρώσει το σκάνδαλο
  • [07] Βρέθηκε η πρώτη ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ
  • [08] Πανελλήνιος διαγωνισμός πρωτοπόρων εκπαιδευτικών

  • [01] Νέα επενδυτική πρωτοβουλία στην Ελλάδα, από τη Unilever

    Μετά τη συμφωνία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την COSCO και τη Hewlett-Packard, μια νέα επενδυτική πρωτοβουλία, αυτή τη φορά από τη Unilever ήρθε να φέρει «χαμόγελο» στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και του υπουργού Κ. Χατζηδάκη με εκπροσώπους της Unilever στο πρωθυπουργικό γραφείο, επισημοποιήθηκε η πρόθεση της πολυεθνικής εταιρείας να αρχίσει την παραγωγή των προϊόντων της στην Ελλάδα, δημιουργώντας έτσι νέες θέσεις εργασίας.

    Σε δηλώσεις του, ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, με τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας και τόνισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει ανάλογες προσπάθειες με στόχο την ανάπτυξη.

    Στις 27 Νοεμβρίου ο . Σαμαράς μεταβαίνει στο Κατάρ, ενώ, ήδη, από το Μέγαρο Μαξίμου προγραμματίζουν ταξίδια σε Κίνα και Ρωσία με στόχο την προσέλκυση επενδυτών.

    [02] Ερωτήσεις και απαντήσεις για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης

    Οδηγό για τους πολίτες σχετικά με την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, τα ποσά και τους όρους καταβολής του επιδόματος.

    Όλες οι απορίες, σχετικά με τους κωδικούς πρόσβασης. τις διαδικτυακές εφαρμογές που θα χρειαστεί να χρισημοποιηθούν, τη διεκπαιρέωση της διαδικασίας για το επίδομα θέρμανσης, τι ισχύει για τις πολυκατοικίες και πώς πρέπει να χειριστούν το ζήτημα οι διαχειριστές, μαζί με τις αναλυτικές λύσεις τους, βρίσκονται στον οδηγό.

    Το αναλυτικό ρεπορτάζ του Σ. Πολίτη, με τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις, θα βρείτε στη συνδρομητική σελίδα του ΑΜΠΕ.

    [03] Οι Led Zeppelin στο Μέγαρο Μουσικής μέσα από την οθόνη

    Έχουν «σφραγίσει» την ιστορία της ροκ μουσικής τα τελευταία 50 χρόνια, έχουν εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, οι Led Zeppelin «έρχονται» απόψε στο Μέγαρο Μουσικής μέσα από την οθόνη της αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη στις 9 το βράδυ.

    Πρόκειται για την προβολή της τελευταίας τους συναυλίας στην Ο2 Αρένα του Λονδίνου το 2007.

    Το φιλμ έχει ήδη παρουσιαστεί στο Μανχάταν, στο Λονδίνο, στο Βερολίνο, το Τόκιο και προγραμματίζεται να προβληθεί σε 1.500 μεγάλες οθόνες σε 40 χώρες.

    Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του DVD, Celebration Day (στις 19 Νοεμβρίου) και προσφέρει στο κοινό μια εμπειρία ενός ιστορικού γεγονότος, με μοναδική υψηλή ευκρίνεια και άψογο ήχο.

    Οι κλασικοί ρόκερς παίζουν εξαιρετικά και τα θρυλικά τραγούδια τους, όπως το «Stairway to Heaven», « Whole Lotta Love» και «Kashmir» ακούγονται με την ίδια δύναμη.

    [04] ΔΗΜΑΡ: Δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του Αντ. Ρουπακιώτη από την κυβέρνηση

    Να πέσουν οι τόνοι σχετικά με τις πολιτικές διαφωνίες του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αντώνη Ρουπακιώτη, για προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, επιθυμεί η ΔΗΜΑΡ.

    Όπως τόνισαν ηγετικά στελέχη του κόμματος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ο κ. Ρουπακιώτης περιβάλλεται με εμπιστοσύνη και δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσής του από την κυβέρνηση».

    Το πνεύμα αυτό επικράτησε στη χθεσινοβραδινή τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη με τον υπουργό Δικαιοσύνης, κατά την οποία-σύμφωνα με πληροφορίες- διευκρινίστηκαν τα επίμαχα σημεία των δηλώσεων του κ. Ρουπακιώτη.

    Ανάλογη ήταν και η συζήτηση στην άτυπη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί, στα κεντρικά γραφεία της ΔΗΜΑΡ, υπό τον Φώτη Κουβέλη και με τη συμμετοχή ηγετικών στελεχών του κόμματος, στην οποία έγινε ανασκόπηση της λειτουργίας της κυβέρνησης και των κανόνων που θα πρέπει να τη διέπουν, ώστε να μην εκδηλώνονται τριβές. Άλλωστε τα ζητήματα αυτά αναμένεται να συζητηθούν σε προσεχή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.

    [05] Δεν αποκλείει μελλοντικό νέο «κούρεμα» του χρέους ο Γ. Βάιντμαν

    Το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους στο μέλλον, δεν απέκλεισε ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν, μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στο Βερολίνο.

    «Στο τέλος θα χρειαστούμε "κούρεμα", προκειμένου η Ελλάδα να αποκτήσει και πάλι πρόσβαση στις αγορές» σημείωσε ο κ. Βάιντμαν, αλλά διερωτήθηκε αν κάτι τέτοιο, αυτήν τη στιγμή, θα έδινε τα «σωστά κίνητρα».

    Ανέφερε, δε, ως ζήτημα που θα πρέπει να διερευνηθεί, μήπως θα είχε τελικά νόημα να συνδεθεί η παραίτηση των δανειστών από απαιτήσεις, με την πραγματική υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

    [06] Υπόθεση Πετρέους: Το Χόλιγουντ επιχειρεί να εξαργυρώσει το σκάνδαλο

    Ελκυστικό για τους σκηνοθέτες του Χόλιγουντ φαίνεται ότι είναι το σκάνδαλο Πετρέους, καθώς από τη Δευτέρα επικρατεί αναβρασμός στους καλλιτεχνικούς κύκλους: συναντήσεις ανάμεσα σε στελέχη των μεγάλων στούντιο, ανταλλαγή e-mails μεταξύ σεναριογράφων και τηλεφωνήματα σε ατζέντηδες.

    "Αυτό (το σκάνδαλο) θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ως ταινία ή βιβλίο", είπε η ατζέντης συγγραφέων Τζούντι Φάρκας η οποία εκπροσωπεί τον σεναριογράφο Αντόνιο Μέντες για την κινηματογραφική μεταφορά με τον Μπεν Άφλεκ του βιβλίου "Argo" που βασίζεται σε αποστολή της CIA.

    Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο σκάνδαλο, δεν είναι βέβαιο αν κάποιος από τους πρωταγωνιστές του-- ο Πετρέους ή η πρώην ερωμένη και βιογράφος του Πόλα Μπρόντγουελ--θα πουλήσουν τα δικαιώματα της σχέσης τους δίνοντας έτσι στους κινηματογραφόφιλους λεπτομέρειες που δεν έχουν γίνει γνωστές και μια καλή ευκαιρία για μια επιτυχημένη ταινία ή ένα δραματικό ντοκιμαντέρ στη διάσημη εταιρεία παραγωγής HBO.

    Οι ειδικοί του χώρου λένε ότι μια τηλεταινία για το θέμα είναι η καλύτερη λύση καθώς μπορεί να προβληθεί μέσα σε ένα χρόνο. Αντίθετα, μία κινηματογραφικήταινία θα έβγαινε στους κινηματογράφους όταν πλέον το σκάνδαλο θα είχε ξεχαστεί.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [07] Βρέθηκε η πρώτη ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ

    Η παλαιότερη γνωστή ταινία στην οποία συμμετείχε σε πολλαπλούς ρόλους ο Αλφρεντ Χίτσκοκ βρέθηκε και δημοσιοποιήθηκε χθες Πέμπτη στο Διαδίκτυο, αφού παρέμεινε για δεκαετίες κάτω από τα μάτια των υπαλλήλων του Κινηματογραφικού Αρχείου της Νέας Ζηλανδίας.

    Η ταινία του 1924 με τίτλο "H Λευκή Σκιά" ("The White Shadow") και διηγείται τη ζωή διδύμων κοριτσιών που η μια είναι ένας άγγελος και η άλλη ένα τέρας. Τον διπλό ρόλο ενσαρκώνει η Μπέτι Κόμπσον, σκηνοθέτης της βουβής ταινίας ήταν ο Γκράχαμ Κατς και βοηθός του ο Χίτσκοκ.

    Στο αρχείο βρέθηκαν τρεις φθαρμένες κόπιες και εστάλησαν στο Αμερικανικό Ίδρυμα Συντήρησης Ταινιών.

    Ο Χίτσκοκ που έγινε διάσημος με τις ταινίες του "Ο Άνθρωπος που Ήξερε Πολλά" και "Τα 39 Σκαλοπάτια", είχε αναλάβει επίσης το σενάριο και την φωτογραφία της ταινίας.

    Η ταινία "Η Λευκή Σκιά" πιστεύεται ότι είναι η πρώτη κοινή δουλειά του Χίτσκοκ, που τότε ήταν 24 ετών, με την μετέπειτα σύζυγό του Άλμα Ρέβιλ.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [08] Πανελλήνιος διαγωνισμός πρωτοπόρων εκπαιδευτικών

    Η Microsoft Ελλάς διοργανώνει, για όγδοη συνεχή χρονιά, πανελλήνιο διαγωνισμό πρωτοπόρων εκπαιδευτικών, στόχος του οποίου είναι η ανάδειξη Ελλήνων εκπαιδευτικών που έχουν αναπτύξει καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας.

    Η διοργάνωση εντάσσεται στην ευρύτερη πρωτοβουλία «Συνεργάτες στη Μάθηση», που έχει αναπτύξει η εταιρία για την προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

    Επίσης, μέσω του διαγωνισμού, προωθείται η ανταλλαγή βέλτιστων εκπαιδευτικών πρακτικών, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, καθώς και η δημιουργία κοινοτήτων εκπαιδευτικών, πάντα μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών.

    Όπως ανακοινώθηκε από τη Microsoft Ελλάς, στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που έχουν αναπτύξει εκπαιδευτικές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας προγράμματα λογισμικού, όπως τα Word, Excel, PowerPoint, Movie Maker, Producer κ.λπ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 November 2012 - 13:31:01 UTC