Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μείωση τελών στον δήμο Αθηναίων
  • [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Κουβέλη - Ρουπακιώτη
  • [03] "Ενθαρρυντικά σημάδια για την ελληνική οικονομία"
  • [04] "The Economist": Η Γαλλία είναι μια ωρολογιακή βόμβα στην καρδιά της Ευρώπης

  • [01] Μείωση τελών στον δήμο Αθηναίων

    Μείωση των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για τους πολίτες και των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων αποφάσισε απόψε το Δ.Σ. του δήμου Αθηναίων.

    Συγκεκριμένα, αποφασίσθηκε μείωση 50% των τελών σε άπορες οικογένειες, άτομα με ειδικές ανάγκες και μονογονεϊκές οικογένειες. Για τα νέα ζευγάρια που θα κατοικούν στο δήμο Αθηναίων αποφασίσθηκε μείωση κατά 50% των τελών καθαριότητας και φωτισμού για δυο χρόνια. Από τα τέλη απαλλάσσονται πλήρως οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες οικογένειες.

    Επίσης, όσοι καταστηματάρχες υπέστησαν καταστροφές κατά τις μεγάλες διαδηλώσεις στην πόλη απαλλάσσονται από δημοτικά τέλη έως τον Μάιο του 2013.

    Σε ό,τι αφορά τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και τραπεζοκαθισμάτων, αποφασίσθηκαν μειώσεις που κυμαίνονται από 8% έως 58% ανάλογα με την περιοχή. Η μεγαλύτερη μείωση γίνεται στην πλατεία Αγ. Δημητρίου στου Ψυρρή.

    [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Κουβέλη - Ρουπακιώτη

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος τον ενημέρωσε αναλυτικά για τα όσα ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε νωρίτερα σήμερα, σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις στην απασχόληση των δικηγόρων και τις αμοιβές τους.

    [03] "Ενθαρρυντικά σημάδια για την ελληνική οικονομία"

    Υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Eurobank, Νικόλαος Νανόπουλος, μιλώντας σε δείπνο που παρέθεσε απόψε η τράπεζα σε πελάτες της, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης,

    Όπως υπογράμμισε ο κ. Νανόπουλος, οι εγχώριες καταθέσεις στο τραπεζικό σύστημα έχουν αρχίσει -έστω και με αργούς ρυθμούς- να επανέρχονται, ενώ για τα νέα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, είπε, ότι έχει αρχίσει να παρουσιάζεται επενδυτικό ενδιαφέρον. Ανέφερε επίσης, ότι ξένοι πολυεθνικοί όμιλοι, όπως η «Unilever» ανακοινώνουν ότι προχωρούν στη διεύρυνση της εγχώριας παραγωγής τους, ενώ ξένοι παράγοντες, είτε επενδύουν στην ελληνική οικονομία, είτε αναρωτιούνται αν έφθασε η κατάλληλη στιγμή να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους επένδυση.

    [04] "The Economist": Η Γαλλία είναι μια ωρολογιακή βόμβα στην καρδιά της Ευρώπης

    Το βρετανικό εβδομαδιαίο περιοδικό The Economist, το οποίο ασκεί μεγάλη επιρροή στον επιχειρηματικό κόσμο, υποστηρίζει στο εξώφυλλο του τεύχους του της 17ης Νοεμβρίου ότι η Γαλλία είναι μια "ωρολογιακή βόμβα στην καρδιά της Ευρώπης".

    Σύμφωνα με το φιλελεύθερο περιοδικό, "η Γαλλία θα μπορούσε να γίνει ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα," και "η κρίση θα μπορούσε να την πλήξει από το επόμενο έτος".

    Το Economist είναι ιδιαίτερα αιχμηρό κατά του νέου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ και του πρωθυπουργού Ζαν-Μαρκ Ερό, και οι δύο Σοσιαλιστές. "Ούτε ο Ολάντ ούτε ο Ερό φαίνονται να είναι ο τύπος του πολύ θαρραλέου ηγέτη, που είναι ικανός να επιβάλει μεταρρυθμίσεις σε μια γενικευμένη αντιπολίτευση", εξηγεί σε ανακοίνωσή του.

    Αν και ο Economist αναγνωρίζει ότι "η κυβέρνηση φαίνεται να γίνεται πιο ρεαλίστρια για τη σοβαρότητα της κατάστασης και να κατανοεί την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις", κυρίως υπέρ της ανταγωνιστικότητας, δεν φαίνεται να αλλάζει γνώμη: "Υπάρχει ανησυχία ότι οι πρόσφατες αλλαγές προσανατολισμού έγιναν πολύ αργά και είναι ανεπαρκείς".

    Τα προβλήματα που αναφέρει ο Economist είναι πολλά: στάσιμη οικονομία, υψηλή ανεργία, αβυσσαλέο εμπορικό έλλειμμα, "δυσανάλογη" επιβάρυνση του κράτους και "ένα επιχειρηματικό κλίμα που έχει επιδεινωθεί", κυρίως με τις αυξήσεις των φόρων που αποφάσισε ο πρόεδρος Ολάντ. Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια πηγή, "η ελίτ και οι ψηφοφόροι δεν είναι έτοιμοι για νέες εκχωρήσεις εθνικής κυριαρχίας" σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 November 2012 - 21:30:27 UTC