Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένταση μεταξύ εργαζομένων των ΟΤΑ και ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη
  • [02] "Τρεις οι τραπεζικοί όμιλοι που θα παραμείνουν στην ελληνική αγορά"
  • [03] Δεν θα συμμετάσχει στον διάλογο για τη ναυτεργασία, δηλώνει η ΠΝΟ
  • [04] Στο 0,2% οι ρυθμοί ανάπτυξης των οικονομιών Γαλλίας και Γερμανίας
  • [05] «Πρώτη» για Μπανκς με Παναθηναϊκό, εκτός ο Τσαρτσαρής
  • [06] Ανακαλύπτοντας τον κόσμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Σχολή Αριστοτέλη
  • [07] Προσφυγή του δήμου Δελφών στο ΣτΕ για τις εξορύξεις στην Γκιώνα
  • [08] ΚΟΣΜΟΣ
  • [09] Διώξεις εναντίον των φερόμενων μελών δύο εγκληματικών οργανώσεων στην Κρήτη
  • [10] Εξαρθρώθηκαν δύο σπείρες που διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές, στη Θεσσαλονίκη
  • [11] Λήστευαν γυναίκες με την απειλή σύριγγας στη Θεσσαλονίκη
  • [12] Απεργούν οι υπάλληλοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
  • [13] Merrill Lynch: Δεν θα καταλήξουν πριν τον Φεβρουάριο οι διαπραγματεύσεις τρόικας - Κύπρου
  • [14] Απεργία πείνας ξεκίνησε η Λεϊλά Ζάνα, στο πλευρό των Κούρδων κρατουμένων
  • [15] Αποφυλακίζονται 452 κρατούμενοι στη Μιανμάρ ενόψει της επίσκεψης Ομπάμα
  • [16] Συναυλίες του σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη στο Λονδίνο
  • [17] Οι φαρμακευτικές εταιρείες μείωσαν τις πωλήσεις στα φαρμακεία το 2011

  • [01] Ένταση μεταξύ εργαζομένων των ΟΤΑ και ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη

    'Εξω από το συνεδριακό κέντρο "Νικόλαος Γερμανός" της ΔΕΘ, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί η 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση, κατάφεραν να φτάσουν οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα μέτρα που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και σύμφωνα με τα οποία υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του διοικητικού κλάδου αορίστου χρόνου τίθενται σε διαθεσιμότητα.

    Προηγήθηκε ανθρωποκυνηγητό μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των εργαζομένων, στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος εντός του χώρου της έκθεσης. Ωστόσο οι διαδηλωτές βρήκαν τρόπο και κατάφεραν να φτάσουν έως το χώρο του συνεδρίου.

    Στο "Ν.Γερμανός" ξεκινά η ελληνογερμανική συνάντηση παρουσία του εντεταλμένου της γερμανίδας καγκελαρίου για τις ελληνογερμανικές σχέσεις και υφυπουργού Εργασίας, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.

    [02] "Τρεις οι τραπεζικοί όμιλοι που θα παραμείνουν στην ελληνική αγορά"

    Kαρπούς αρχίζει να αποδίδει η συνεργασία της Τράπεζας της Ελλάδος με την τρόικα για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος της χώρας. Τούτο επισημαίνει ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος με άρθρο του στη Wall Street Journal.

    Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, η Τράπεζα της Ελλάδος, σε συνεργασία με την τρόικα, έθεσε ως στόχο τη δημιουργία ενός βιώσιμου τραπεζικού τομέα με ισχυρή κεφαλαιακή θέση, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό του ρόλο στην πορεία της οικονομίας. Σημειώνει δε, ότι η στρατηγική αυτή στοχεύει στην ενίσχυση των βιώσιμων τραπεζών και την εξυγίανση των μη βιώσιμων προστατεύοντας στο ακέραιο την χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

    Συγκεκριμένα, ο διοικητής της ΤτΕ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα γυρίζει σελίδα. Αυτό έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την υπόλοιπη Ευρώπη.

    Περιγράφει τη μεγάλη επιδείνωση όλων των βασικών δεικτών της ελληνικής οικονομίας, η οποία όπως επισημαίνει είναι αντίστοιχη του αμερικανικού κραχ, διαβλέπει ωστόσο ότι, έχουν αρχίσει να μπαίνουν τα θεμέλια για μια πιο ανταγωνιστική και δυναμική οικονομία. Τα τελευταία τρία χρόνια η Ελλάδα σημείωσε σημαντική πρόοδο στην αναδιάρθρωση της οικονομίας της. Η δημοσιονομική προσαρμογή είναι εντυπωσιακή: παρά την ύφεση, που καθιστά εξαιρετικά δυσχερή την προσπάθεια, το πρωτογενές έλλειμμα έχει περιοριστεί κατά 9 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ.

    Πρόοδος σημειώνεται και στο θέμα της ανταγωνιστικότητας: Η κατά 30% σωρευτική απώλεια της ανταγωνιστικότητας κόστους από το 2001 θα έχει ανακτηθεί πλήρως μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς. Η βελτιούμενη ανταγωνιστικότητα έχει συμβάλει στον περιορισμό κατά τα δύο τρίτα του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών σε σχέση με το 2008.

    Αναφερόμενος στα τεκταινόμενα στον τραπεζικό τομέα, ο διοικητής της ΤτΕ υποστηρίζει: "Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ήταν διεθνώς ανταγωνιστικό και είχε υγιή θεμελιώδη μεγέθη. Όμως, η κρίση δημόσιου χρέους άσκησε μεγάλες πιέσεις στις τράπεζες, καθώς βρέθηκαν αντιμέτωπες με σημαντική εκροή καταθέσεων, αποκόπηκαν από τις διεθνείς αγορές και κατέγραψαν μεγάλες απώλειες από το PSI. Υπό το βάρος αυτής της αρνητικής συγκυρίας, κινδύνευσε η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος. Σε αυτό το περιβάλλον, η Τράπεζα της Ελλάδος, σε συνεργασία με την τρόικα, έθεσε ως στόχο τη δημιουργία ενός βιώσιμου τραπεζικού τομέα με ισχυρή κεφαλαιακή θέση, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό του ρόλο στην πορεία της οικονομίας. Η στρατηγική μας στοχεύει στην ενίσχυση των βιώσιμων τραπεζών και την εξυγίανση των μη βιώσιμων προστατεύοντας στο ακέραιο την χρηματοπιστωτική σταθερότητα".

    Ο διοικητής της ΤτΕ εκτιμά τέλος ότι στο τέλος της διαδικασίας ανασυγκρότησης του τραπεζικού συστήματος θα έχουν συγκροτηθεί τρεις μεγάλοι και ισχυροί όμιλοι, μαζί με μερικές ακόμα μικρότερες τράπεζες.

    [03] Δεν θα συμμετάσχει στον διάλογο για τη ναυτεργασία, δηλώνει η ΠΝΟ

    Την απόφασή της να μη συμμετάσχει στο κοινωνικό διάλογο για τη ναυτεργασία, χαρακτηρίζοντάς τον "αποπροσανατολιστικό", γνωστοποιεί με σημερινή επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

    Η ΠΝΟ αναφέρει ότι κυρίαρχο και μείζονος σημασίας γεγονός, αποτελεί η συλλογική διαπραγμάτευση για την ανανέωση των σχετικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με τις αντίστοιχες εφοπλιστικές ενώσεις καθώς και η συζήτηση των γενικότερων εργασιακών θεμάτων, που συνδέονται με τις συμβάσεις αυτές.

    Υπογραμμίζει, επίσης, ότι η συνδικαλιστική οργάνωση των ναυτικών εξακολουθεί να αναμένει, έστω και μετά την πάροδο τεσσάρων μηνών απραξίας, πρωτοβουλίες από το υπουργείο Ναυτιλίας για την άμεση και χωρίς άλλη καθυστέρηση αντιμετώπιση των συνεπειών της ανεργίας, στις τάξεις των ναυτεργατών.

    Σημειώνεται ότι η χθεσινή συνάντηση των ακτοπλόων με τους ναυτεργάτες, για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας στα πληρώματα των πλοίων, απέβη άκαρπη και οι δύο πλευρές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν και νέα συνάντηση, σύντομα.

    [04] Στο 0,2% οι ρυθμοί ανάπτυξης των οικονομιών Γαλλίας και Γερμανίας

    Νέα επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξής της εμφάνισε η Γερμανία, κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, στη διάρκεια του οποίου η αύξηση του ΑΕΠ διαμορφώθηκε σε 0,2%, σε τριμηνιαία βάση, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

    Η σημαντικότερη ευρωπαϊκή οικονομία αναπτύχθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο με ρυθμό 0,5%, κατά το δεύτερο με 0,3% και βάσει των περισσοτέρων οικονομικών παρατηρητών θα καταγράψει ρυθμό ανάπτυξης 0,2% στο τρίτο τρίμηνο. Σε ετήσια βάση η αύξηση του ΑΕΠ της χώρας είναι 0,9%.

    Στήριξη στην γερμανική ανάπτυξη πάντως προσέφεραν κατά το τρίτο τρίμηνο οι εξαγωγές. "Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών σημείωσαν αύξηση μεγαλύτερη των εισαγωγών", επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στατιστικής "Destatis". Τα οριστικά στοιχεία περί του ρυθμού ανάπτυξης της Γερμανίας θα ανακοινωθούν στις 23 Νοεμβρίου.

    Η Γαλλία, κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 0,2% στο τρίτο τρίμηνο, μετά τη συρρίκνωσή της κατά 0,1% στο δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής στατιστικής υπηρεσίας.

    Στο πρώτο τρίμηνο του 2012, το γαλλικό ΑΕΠ είχε μείνει σταθερό. Η γαλλική κυβέρνηση αναμένει ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης για το 2012 θα ανέλθει σε 0,3%.

    [05] «Πρώτη» για Μπανκς με Παναθηναϊκό, εκτός ο Τσαρτσαρής

    Την πρώτη του προπόνηση με τον Παναθηναϊκό έκανε χθεςο υπό δοκιμή Αμερικανός γκαρντ, Μάρκους Μπανκς, ο οποίος αφίχθητην Τρίτηστη χώρα μας.

    Ο 30χρονος έδωσε το «παρών» στο ΟΑΚΑ, όπου είχε την πρώτη γνωριμία με τους κυπελλούχους Ελλάδας και εν συνεχεία ακολούθησε το πρόγραμμα προπόνησης.

    Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Αργύρης Πεδουλάκης δύσκολα θα έχει στη διάθεση του τον Κώστα Τσαρτσαρή στη σημερινήαναμέτρηση στο ΟΑΚΑ με τη Ρεάλ Μαδρίτης (21:45), στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

    Ο Έλληνας σέντερ έμεινε εκτόςπροπόνησης, ενώ η συμμετοχή του στην αναμέτρηση με τους Ισπανούς κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη. Στον αντίποδα, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο οποίος ταλαίπωρήθηκε από ενοχλήσεις στο πόδι, έβγαλε κανονικά το πρόγραμμα.

    [06] Ανακαλύπτοντας τον κόσμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Σχολή Αριστοτέλη

    Η συνολική εικόνα της έρευνας για τον Μεγαλέξανδρο και οι συνέπειες της πορείας του στον κόσμο θα παρουσιαστούν στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Ανακαλύπτοντας τον Κόσμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου» που διοργανώνει από σήμερα, στη Σχολή Αριστοτέλη, στη Νάουσα, η ΙΖ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων/Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών.

    Το συνέδριο θα διαρκέσει έως και το Σάββατο ενώ την επομένη θα διεξαχθεί ημερίδα για την παρουσίαση του ανακτόρου των Αιγών, στην οποία θα παρουσιαστεί το μνημείο (ξενάγηση στον χώρο), αλλά και τα νέα στοιχεία της επιστημονικής έρευνας που προέκυψαν από το ενταγμένο στο ΕΣΠΑ έργο της συντήρησης, αναστήλωσης και ανάδειξής του.

    Το συνέδριο και η ημερίδα θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Νάουσας που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Σχολής του Αριστοτέλη (αρχαία Μίεζα). Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων,οι ανασκαφικές έρευνες που πραγματοποιούνται στις χώρες οι οποίες συναποτέλεσαν την ελληνιστική οικουμένη.

    [07] Προσφυγή του δήμου Δελφών στο ΣτΕ για τις εξορύξεις στην Γκιώνα

    Ο δήμος Δελφών, με προσφυγή του στο ΣτΕ, ζητά να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη να ακυρωθεί η από 20.7.2012 απόφαση της διεύθυνσης μεταλλευτικών και βιομηχανικών ορυκτών του υπουργείου Περιβάλλοντος, με την οποία εγκρίθηκε τεχνική μελέτη έρευνας κοιτασμάτων βωξίτη στις περιοχές Στρόμη, Πανουριά, Καλοσκοπή και Προσήλιου του δήμου Δελφών Φωκίδας.

    Ειδικότερα, ο δήμος υποστηρίζει ότι εντός της ευρύτερης περιοχής του όρους Γκιώνα θα πραγματοποιηθούν 600 γεωτρήσεις βάθους από 100 έως 300 μέτρα.

    Οι γεωτρήσεις αυτές, σύμφωνα με το δήμο Δελφών, θα διενεργηθούν εντός της Γκιώνας που έχει ενταχθεί στο δίκτυο NATURA 2000 και έχει χαρακτηριστεί ως ειδική ζώνη διατήρησης και μέσα στην ειδική ζώνη διατήρησης της Γκιώνας, καθώς και σε ζώνη ειδικής προστασίας για την ορνιθοπανίδα, αλλά και εντός δημόσιας δασικής έκτασης.

    Ήδη ο δήμος Δελφών έχει προσβάλει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και την υπουργική απόφαση (20.9.2011) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για διενέργεια των ερευνητικών γεωτρήσεων.

    [08] ΚΟΣΜΟΣ

    [09] Διώξεις εναντίον των φερόμενων μελών δύο εγκληματικών οργανώσεων στην Κρήτη

    Ποινικές διώξεις ανάλογα με τις κατά περίπτωση κακουργηματικές και πλημμεληματικές κατηγορίες, της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της καλλιέργειας και εμπορίας ναρκωτικών, της διακίνησης όπλων, της διάπραξης ζωοκλοπών και της παράβασης καθήκοντος, άσκησε ο εισαγγελέας Λασιθίου εναντίον των συλληφθέντων που φέρονται να συμμετείχαν σε δύο εγκληματικές οργανώσεις που δρούσαν στην Κρήτη.

    Οι συλληφθέντες προσήχθησαν στον εισαγγελέα στις 16:00 χθες το απόγευμα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με πάνοπλους αστυνομικούς να φρουρούν τόσο το δικαστήριο όσο και την ευρύτερη περιοχή, ενώ πολλοί συγγενείς τους βρίσκονταν έξω από τον χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Νεάπολης Λασιθίου. Ύστερα από μαραθώνια διαδικασία λόγω και της ογκωδέστατης δικογραφίας, ο εισαγγελέας άσκησε στον αξιωματικό της ΕΛΑΣ Λασιθίου ποινική δίωξη για παροχή πληροφοριών σε εγκληματική οργάνωση, σε βαθμό κακουργήματος και για παράβαση καθήκοντος καθώς και για παράβαση υπηρεσιακού απορρήτου σε βαθμό πλημμελήματος.

    Επίσης, στον αρχιφύλακα από το Λασίθι ασκήθηκε ποινική δίωξη για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών, ενώ στον τρίτο αστυνομικό από το Ηράκλειο ασκήθηκαν διώξεις για κατοχή φυσιγγίων και βεγγαλικών.

    Στα δύο άτομα που φέρονται επικεφαλής των εγκληματικών οργανώσεων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για καλλιέργεια, κατοχή, μεταφορά και πώληση ναρκωτικών ουσιών, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δράση όπως επίσης και διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για αδικήματα όπως κατοχή και χρήση όπλων, ζωοκλοπές και εμπρησμό.

    Εξάλλου, στους τρεις ανήλικους, οι διώξεις που ασκήθηκαν αφορούν στη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άμεσης συνέργειας σε υποθέσεις ναρκωτικών. Τέλος, για τη φερόμενη εμπλοκή του καθηγητή Πανεπιστημίου, αλλά και των δύο δικηγόρων, αποφασίσθηκε να γίνει χωριστή δικογραφία, ενώ ξεκινά περαιτέρω έρευνα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

    Τόσο οι αστυνομικοί όσο και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στους οποίους ασκήθηκαν διώξεις αναμένεται να απολογηθούν την Παρασκευή το απόγευμα και το Σάββατο στη Νεάπολη Λασιθίου.

    [10] Εξαρθρώθηκαν δύο σπείρες που διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές, στη Θεσσαλονίκη

    Δύο σπείρες αθίγγανων που κατηγορούνται για τη διάπραξη πλήθος διαρρήξεων και κλοπών, εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, σε έφοδο που έγινε χθες σε οικισμό Ρομά στα Υψώματα Διαβατών συνελήφθησαν οκτώ άτομα, ενώ αναζητούνται άλλα δέκα.

    Η πρώτη εγκληματική οργάνωση, για την οποία συνελήφθησαν πέντε άτομα, μεταξύ αυτών ένας υπήκοος πΓΔΜ, και αναζητούνται άλλα επτά, φέρεται ότι διέπραξε από τον Απρίλιο του 2011 έως τον περασμένο Ιανουάριο 16 διαρρήξεις σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις τής δυτικής Θεσσαλονίκης, αφαιρώντας χρηματοκιβώτια με διάφορα χρηματικά ποσά, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, χρυσαφικά, έγγραφα και διάφορα άλλα αντικείμενα

    Για τη δεύτερη εγκληματική οργάνωση, που είχε «ειδικότητα» σε διαρρήξεις σπιτιών, συνελήφθησαν τρία άτομα και αναζητούνται άλλα τρία. Οι δράστες κατηγορούνται ότι διέρρηξαν από τον περασμένο Ιούλιο έως τις αρχές Νοεμβρίου 24 σπίτια στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις τής Βορείου Ελλάδος, από τα οποία άρπαξαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Εξάλλου, οι δράστες τής δεύτερης σπείρας κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν έντεκα πινακίδες αυτοκινήτων, τις οποίες τοποθετούσαν σε οχήματα που χρησιμοποιούσαν για να εξαφανίζονται. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολεμικό τυφέκιο G3, μία καραμπίνα, πλήθος κοσμημάτων και κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας.

    [11] Λήστευαν γυναίκες με την απειλή σύριγγας στη Θεσσαλονίκη

    Δύο άντρες, ηλικίας 24 και 29 ετών, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενοι ότι με την απειλή σύριγγας άρπαξαν από τρεις γυναίκες τα κινητά τους τηλέφωνα και μικρά χρηματικά ποσά. Σε μία περίπτωση χρησιμοποίησαν και σωματική βία σε βάρος θύματος.

    Τα περιστατικά σημειώθηκαν στην περιοχή της Ανάληψης και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

    [12] Απεργούν οι υπάλληλοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

    Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα, οι υπάλληλοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά από σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων.

    Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην προοπτική απομάκρυνσης υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

    Σήμερα, θα συγκληθεί εκ νέου γενική συνέλευση προκειμένου οι εργαζόμενοι να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

    [13] Merrill Lynch: Δεν θα καταλήξουν πριν τον Φεβρουάριο οι διαπραγματεύσεις τρόικας - Κύπρου

    Η Merrill Lynch δεν αναμένει κατάληξη σε συμφωνία Κύπρου-τρόικας για το κυπριακό μνημόνιο, πριν τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου 2013, καθώς η επόμενη λήξη ομολόγων είναι στις 3 Ιουνίου.

    Έκθεση της Merrill Lynch, σύμφωνα με την ιστοσελίδα StockWatch σημειώνει ότι οι διαπραγματεύσεις για το κυπριακό μνημόνιο είναι οι μακρύτερες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής και σταχυολογεί τις συνέπειες που μπορεί να έχει το θέμα του κυπριακού προγράμματος για την υπόλοιπη Ευρώπη. «Πιστεύουμε ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος έχουν περισσότερη σημασία για την ευρωζώνη από ότι θα υποδήλωνε το μικρό μέγεθος της χώρας», αναφέρει η έκθεση.

    Στην έκθεση αναφέρεται ότι με την πρώτη ματιά η Κύπρος δεν φαίνεται να επηρεάζει την αγορά πέρα από τα σύνορά της, καθώς η οικονομία της αποτελεί μόνο το 0,15% του ΑΕΠ της ευρωζώνης και είναι η τρίτη μικρότερη χώρα στην ευρωζώνη μετά τη Μάλτα και την Εσθονία.

    Ωστόσο, σημειώνεται ότι η δυναμική του χρέους θα μπορούσε να είναι σε κίνδυνο με το ποσό που χρειάζεται η Κύπρος να αυξάνεται συνεχώς. Στην έκθεση ως παράγοντας πρόκλησης αναφέρεται και το ενδεχόμενοι οι τράπεζες να ζητήσουν επίσημη βοήθεια και επομένως το κράτος πρέπει να παρέχει τη μεγαλύτερη στήριξη.Αν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών γίνει απευθείας από τον ESM, τότε οι ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του χρέους θα μετριαστούν. Ωστόσο αυτό δεν αναμένεται να γίνει πριν το 2014.

    Στα θετικά επισημαίνεται η ανεύρεση φυσικού αερίου στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου, με τα έσοδα να υπολογίζονται στα 2,2- 3,1 δισ. δολ. ετησίως, σε 10 χρόνια.

    Εάν το χρέος της Κύπρου κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα για την Ευρώπη και χρειαστεί κούρεμα, τούτο θα σήμαινε, σημειώνεται στην έκθεση, ότι «η περίπτωση της Ελλάδας δεν είναι μοναδική». Επίσης, η έκθεση αναφέρει ότι, αν τεθεί θέμα εξόδου της Κύπρου από την ευρωζώνη, «αυτό θα είχε μεγαλύτερες συνέπειες για την Ευρώπη και θα προκαλούσε ανησυχία στις αγορές». Τέλος, εκτιμάται ότι η Κύπρος μπορεί να προσθέσει στις ανησυχίες για την κρίση στην ευρωζώνη και «να αποδειχθεί ο δεύτερος αδύναμος κρίκος, μετά την Ελλάδα».

    [14] Απεργία πείνας ξεκίνησε η Λεϊλά Ζάνα, στο πλευρό των Κούρδων κρατουμένων

    Η βουλευτής Λεϊλά Ζάνα, εμβληματική προσωπικότητα του αγώνα για τα δικαιώματα των Κούρδων της Τουρκίας, άρχισε χθες το βράδυ απεργία πείνας, στο πλευρό των πολλών εκατοντάδων Κούρδων κρατουμένων στις τουρκικές φυλακές, οι οποίοι πραγματοποιούν απεργία πείνας εδώ και πάνω από δύο μήνες.

    "Η κα Ζάνα άρχισε απεργία πείνας επ΄αόριστον στο γραφείο της στο Κοινοβούλιο", δήλωσε συνεργάτιδά της, σύμφωνα με την οποία, η ηλικίας 51 ετών βουλευτής είναι πιθανό να συνεχίσει την απεργία πείνας στην εκλογική της περιφέρεια, το Ντιγιάρμπακιρ, όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι Κούρδοι.

    Η Ζάνα, η οποία τιμήθηκε το 1995 με το Βραβείο Ζαχάροφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πέρασε μια δεκαετία στη φυλακή (1994-2004) μαζί με τρεις ακόμα Κούρδους, πρώην βουλευτές, κατηγορούμενη για σχέσεις με το ΡΚΚ.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [15] Αποφυλακίζονται 452 κρατούμενοι στη Μιανμάρ ενόψει της επίσκεψης Ομπάμα

    H Μιανμάρ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα χορηγήσει αμνηστία σε 452 κρατούμενους ενόψει της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Αμερικανού προέδρου στη χώρα αυτή.

    Ο πρόεδρος τηςΜιανμάρ Θέιν Σέιν έχει χορηγήσει πολλές φορές αμνηστία από τότε που ανέλαβε την εξουσία, τον Μάρτιο του 2011, και συνήθως αυτό συμπίπτει με σημαντικές επισκέψεις στη χώρα. Ο Aμερικανός πρόεδρος είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Γιανγκόν την Δευτέρα και να συναντηθεί με τον Θέιν Σέιν και την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Αούνγκ Σαν Σου Κι.

    Η Μιανμάρ, γνωστή και ως Βιρμανία, τελούσε υπό στρατιωτικό καθεστώς από το 1962 ως το 2010, όταν καταδικάστηκε για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [16] Συναυλίες του σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη στο Λονδίνο

    Ένας από τους γνωστότερους Έλληνες σαξοφωνίστες, με διεθνή καριέρα, ο Δημήτρης Βασιλάκης θα δώσει τρεις συναυλίες στην Βρετανική πρωτεύουσα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τζαζ του Λονδίνου.

    Έτσι, σήμεραθα εμφανιστεί στο Ronnie Scott's Jazz Club,την Παρασκευήστο Bull Head Barnes, που βρίσκεται στα νότια της πόλης καιτο Σάββατοστο Artsdepot, ένα κλαμπ στα βόρεια της βρετανικής πρωτεύουσας.

    Είναι η πρώτη φορά που Ελληνας καλλιτέχνης εμφανίζεται στο «ναό» της τζαζ όπως είναι γνωστός στους ειδήμονες το Ronnie Scott Jazz Club. Μάλιστα ο Βασιλάκης θα έχει ρόλο «οικοδεσπότη» κάτι που κάνει ακόμη πιο ξεχωριστή την συμμετοχή του στο Φεστιβάλ.

    Μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο Δημήτρης Βασιλάκης επεσήμανε:«Είναι για μένα πολύ όμορφο συναίσθημα που βρίσκομαι μετά από δύο χρόνια στο Λονδίνο. Είχα έρθει για τα πενήντα χρόνια της Candid Records, (ιστορική δισκογραφική εταιρεία της τζαζ) με την οποία συνεργάζομαι τα τελευταία 10 χρόνια. Είναι μεγάλη η χαρά μου και είμαι συγκινημένος που θα παίξω στο Ronnie, ένα «ναό» της τζαζ. Η χαρά μου είναι διπλή καθώς θα έχω ένα ρόλο «οικοδεσπότη» μια και θα καλωσορίσω στην μουσική σκηνή μουσικούς από όλο τον κόσμο για να παίξουμε παρέα. Το σχήμα με το οποίο θα παρουσιάσω το πρόγραμμα μου είναι ξεχωριστό».

    [17] Οι φαρμακευτικές εταιρείες μείωσαν τις πωλήσεις στα φαρμακεία το 2011

    Υποχώρησε το 2011, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η εγχώρια αγορά του χονδρικού εμπορίου φαρμάκων, καθώς οι αρχές στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης συνέχισαν την περικοπή των φαρμακευτικών δαπανών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Hellastat ΑΕ, σημαντικό παράγοντα υποχώρησης αποτέλεσαν οι επίπεδες μειώσεις που επιβλήθηκαν στις τιμές το 2010, καθώς και τα μετέπειτα δελτία τιμών που εκδόθηκαν.

    Συγκεκριμένα, στο δελτίο τιμών του Φεβρουαρίου 2011 έγινε ανατιμολόγηση σε πάνω από 3.400 φάρμακα, επιφέροντας μείωση δαπάνης κατά 11,3%, ενώ τον Ιούνιο οι τιμές αναπροσαρμόστηκαν εκ νέου, γεγονός που επέφερε μεσοσταθμική μείωση της τάξης του 10,2%.

    Έτσι, οι συνολικές πωλήσεις των φαρμακευτικών εταιρειών στις φαρμακαποθήκες και τα φαρμακεία σε τιμές ex-factory το 2011, διαμορφώθηκαν σε 3,42 δισ. ευρώ (-9,4% από το προηγούμενο έτος). Η αγορά αναμένεται να εμφανίσει περαιτέρω υποχώρηση και το τρέχον έτος, καθώς ήδη το πρώτο πεντάμηνο του 2012 καταγράφεται πτώση 13,3% σε ετήσια βάση, στα 1,31 δισ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 November 2012 - 9:30:34 UTC