Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαμαράς: Ψήφος εμπιστοσύνης για την Ελλάδα η συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά
  • [02] Συμφωνία για άμεση εκταμίευση 700 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
  • [03] Ομολογιούχοι ματαίωσαν τη συνάντηση Βενιζέλου-Προβόπουλου
  • [04] Κατεπείγουσα πειθαρχική εξέταση για τις δηλώσεις Αραβαντινού
  • [05] "Δεν δικαιολογείται σπουδή στο ζήτημα των προϋποθέσεων για την απόκτηση ιθαγένειας"

  • [01] Σαμαράς: Ψήφος εμπιστοσύνης για την Ελλάδα η συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά

    Μέσω του λιμανιού του Πειραιά και συγκεκριμένα από τον εμπορευματικό σταθμό της COSCO, θα διανέμει τα προϊόντα της σε όλη την Κεντρική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, τις χώρες της Μεσογείου και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, η Hewlett Packard (HP) από τα τέλη του χρόνου.

    Από το λιμάνι του Πειραιά, τα προϊόντα της HP θα διανέμονται προς τους τελικούς προορισμούς, θαλάσσια με πλοία μέσω του terminal της COSCO και σιδηροδρομικά από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

    Η σημαντική αυτή συμφωνία παρουσιάστηκε σήμερα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά από υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Hewlett Packard (HP) με επικεφαλής τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της ΗΡ Tony Prophet και της COSCO με επικεφαλής το διευθύνοντα σύμβουλο του PCT Captain Fu Cheng Qiu Fu.

    Η σημερινή σημαντική συμφωνία αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελλάδα, σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ο πρωθυπουργός και ανέφερε ότι επαναβεβαιώνεται πλέον ο ρόλος που μπορεί να παίξει η χώρα μας με τις υποδομές που διαθέτει στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη.

    Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος και ο πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θανάσης Ζηλιασκόπουλος.

    [02] Συμφωνία για άμεση εκταμίευση 700 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

    Ποσό τουλάχιστον 700 εκατ. ευρώ, δεσμεύτηκε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ότι θα εκταμιεύσει στη χώρα μας έως το τέλος Δεκεμβρίου, προκειμένου να διοχετευθούν σε διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως είναι η ενέργεια, οι μεταφορές και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    Αυτό συμφωνήθηκε σε σύσκεψη, στο υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα και του αντιπροέδρου της ΕΤΕπ, Ντάριο Σκαναπιέκο.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, πρόκειται για την εκταμίευση μέρους της χρηματοδότησης, που έχει συμφωνήσει η ΕΤΕπ με φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Όπως, επίσης, επισημαίνεται από το υπουργείο, η εκταμίευση αυτή, που θα καλύπτεται από την εγγύηση του Δημοσίου, ολοκληρώνει μια διαδικασία που άρχισε τον περασμένο Ιούλιο, οπότε και λύθηκαν τα προβλήματα που εμπόδιζαν την εκταμίευση συμφωνηθέντων χρηματοδοτήσεων και συνεχίστηκε τον Σεπτέμβριο με την υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του προέδρου της ΕΤΕπ.

    [03] Ομολογιούχοι ματαίωσαν τη συνάντηση Βενιζέλου-Προβόπουλου

    Σε περικύκλωση του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας προχώρησαν δεκάδες ιδιώτες-μικροομολογιούχοι, διαμαρτυρόμενοι για την απώλεια χρημάτων που υπέστησαν με το «κούρεμα των ομολόγων τους, την ώρα που είχε προγραμματιστείη συνάντηση του διοικητή του ιδρύματος Γ. Προβόπουλου με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρος του κόμματος Ευ. Βενιζέλος.

    Οι συγκεντρωμένοι απέτρεψαν την είσοδο του κ. Βενιζέλου στο κτίριο, καθώς, όταν προσήλθε στην είσοδο επί της οδού Ομήρου, οι συγκεντρωμένοι περικύκλωσαν το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε, εξαναγκάζοντάς τον να αποχωρήσει.

    Αστυνομικές δυνάμειςαπώθησαν με ήρεμο τρόπο τους συγκεντρωμένους, προκειμένου να μπορέσει να αποχωρήσει το αυτοκίνητο του κ. Βενιζέλου.

    Η συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον κ. Προβόπουλο αναβλήθηκε.

    [04] Κατεπείγουσα πειθαρχική εξέταση για τις δηλώσεις Αραβαντινού

    Τη διενέργεια κατεπείγουσας πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης από αρμόδιο Εισαγγελέα για διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ή άλλων ευθυνών από σωφρονιστικούς υπαλλήλους διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης, σχετικά με όσα αναφέρθηκαν από τον αρχιφύλακα Αντώνη Αραβαντινό στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή του Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής.

    Ο κ. Αραβαντινός είπε μεταξύ των άλλων, ότι οι «VIP κρατούμενοι» τρώνε ακόμα και σολομό, τονίζοντας παράλληλα ότι οι πλούσιοι έχουν λεφτά και περνάνε καλά.

    Ακόμη, ανέφερε ότι οι κρατούμενοι που έχουν οικονομική άνεση παραγγέλνουν από σούπερ μάρκετ. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι χθες κάποιος παρήγγειλε και έφαγε καπνιστό σολομό. Και προσέθεσε ότι αφού έχει λεφτά και παραγγέλνει τι να κάνουμε, το σύστημα τούς έχει αφήσει να καλοπερνάνε.

    Το υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε να εξεταστεί εάν παραβιάζεται ο Κανονισμός Λειτουργίας των Καταστημάτων Κράτησης και ειδικά το άρθρο 14, που προβλέπει ότι επιτρέπεται η προμήθεια τροφίμων με ατομική δαπάνη των κρατουμένων, είτε μέσω προμηθευτή που αναδεικνύεται με διαγωνισμό είτε από το ελεύθερο εμπόριο, με μέριμνα της υπηρεσίας. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητάει να διερευνηθεί εάν η προμήθεια τέτοιων ειδών από κρατουμένους έγινε καθ' υπέρβαση του νόμου.

    [05] "Δεν δικαιολογείται σπουδή στο ζήτημα των προϋποθέσεων για την απόκτηση ιθαγένειας"

    «Δεν δικαιολογείται η σπουδή» για ζητήματα του ν.3838/10 (προϋποθέσεις για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας) που έκρινε «η μη δημοσιευθείσα απόφαση» του Σ.τ.Ε. αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, με στελέχη της να σημειώνουν ότι πρόκειται για ζήτημα Δημοκρατίας και ότι απαιτείται η συνεννόηση των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

    Στην ανακοίνωση της η ΔΗΜΑΡ προσθέτει επίσης ότι η νομοθετική αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών πρέπει να έχει σταθερό κριτήριο τη συγκρότηση μιας ασφαλούς και συνεκτικής πολιτικής κοινότητας, με αναγνωρισμένο το δικαίωμα του μετανάστη να αποκτά την ελληνική ιθαγένεια, με αντικειμενικό κριτήριο το δεσμό του με την Ελλάδα.

    Ιδιαίτερα, συνεχίζει, «πρέπει να αναγνωρίζεται ο δεσμός με τη χώρα μας των παιδιών μεταναστευτικής καταγωγής που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν σ? αυτήν».

    Τέλος, τονίζει ότι «δεν δικαιολογείται καμμιά ρύθμιση που υποχωρεί μπροστά στο ρατσισμό και την ξενοφοβία».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 November 2012 - 19:30:36 UTC