Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαμαράς: Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στην επόμενη μέρα
  • [02] Στουρνάρας: Τελειώνουν οι θυσίες του λαού
  • [03] Σόιμπλε: Συγχώνευση τριών δόσεων
  • [04] Ολάντ: Οφείλουμε στην Ελλάδα την υποστήριξη που υποσχεθήκαμε

  • [01] Σαμαράς: Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στην επόμενη μέρα

    Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στην επόμενη μέρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς από τις Βρυξέλλες μετά τις συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    Η δόση του δανείου αναμένεται να εκταμιευτεί κανονικά, αφού λυθεί η διαφορά προσέγγισης μεταξύ Ευρώπης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο θέμα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Και επαναλαμβάνω ότι εξακολουθώ να παλεύω, όχι μόνο για να πάρουμε στο ακέραιο τη δόση των 31 δισεκατομμυρίων, αλλά και για το παραπάνω..., τόνισε ο πρωθυπουργός.

    [02] Στουρνάρας: Τελειώνουν οι θυσίες του λαού

    «Στις 20 Νοεμβρίου η Ελλάδα αναμένει την τελική απόφαση» δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας μαζί με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, σε κοινή συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Τόσο ο υπουργός Οικονομικών, όσο και ο υπουργός Εργασίας τόνισαν ότι η Ελλάδα έχει πετύχει αποτελέσματα πρωτόγνωρα για μια χώρα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα υπογράμμισαν τις θυσίες και τις προσπάθειες που κάνει ο ελληνικός λαός. Ο Γ. Στουρνάρας τόνισε ότι αυτές οι θυσίες δεν έχουν πάει χαμένες και προέβλεψε ότι πλησιάζουν στο τέλος τους. Ωστόσο, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου είπε ότι δεν απoκλείει το "ενδεχόμενο ατυχήματος" σε περίπτωση που δεν εγκριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.

    Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup o Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι ξεκίνησε δύσκολα, αλλά εξελίχθηκε ικανοποιητικά. Εξέφρασε, ειδικότερα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ανακοίνωση του Eurogroup για την Ελλάδα παρέχει πολιτική στήριξη και ηχηρό πολιτικό μήνυμα για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός, ενώ παράλληλα θέτει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επόμενη εκταμίευση της δόσης.

    Από την πλευρά του ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι το υπουργείο Εργασίας σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος της προσαρμογής. Επεσήμανε δε, ότι με τα μέτρα που ελήφθησαν θα υπάρχει πλεόνασμα στον κοινωνικό προϋπολογισμό άνω των 2 δισ. ευρώ και πως μπορούμε πλέον να μιλάμε για ένα «βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα».

    Τέλος, σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, ο Γ. Βρούτσης τόνισε ότι η ισχυρή διαπραγμάτευση της ελληνικής πλευράς με την Τρόικα είχε ως αποτέλεσμα να διατηρηθεί «ζωντανό» το ευρωπαϊκό κεκτημένο στη χώρα. Αναφέρθηκε στις αλλαγές που υπήρξαν στα εργασιακά, σημειώνοντας ότι δημιουργείται ένα ελκυστικό κλίμα για τον επιχειρηματικό κόσμο.

    [03] Σόιμπλε: Συγχώνευση τριών δόσεων

    Υπέρ της καταβολής τριών δόσεων του δανείου προς την Ελλάδα (περίπου 44 δισεκατομμύρια ευρώ) μονομιάς, σε συνδυασμό με δημιουργία αυστηρού ελεγκτικού μηχανισμού, τάχθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε δήλωσή του, η οποία μεταδόθηκε από την γερμανική υπηρεσία του Πρακτορείου Reuters.

    «Είναι απαραίτητο, προκειμένου να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των πιστωτών, των επενδυτών και των αγορών προς την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος ωστόσο διευκρίνισε ότι προκειμένου να συμβεί αυτό, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας πιο αυστηρός ελεγκτικός μηχανισμός. Για τον μηχανισμό αυτό, όπως είπε, συνεχίζεται η διαπραγμάτευση.

    [04] Ολάντ: Οφείλουμε στην Ελλάδα την υποστήριξη που υποσχεθήκαμε

    Η λύση της ελληνικής κρίσης παραμένει ένας από τους βασικούς στόχους στην ευρωπαϊκή πολιτική της Γαλλίας, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο.

    «Η ελληνική κυβέρνηση έφερε και ψηφίσθηκε στη Βουλή ένα νέο σκληρό πρόγραμμα για τη μείωση του ελλείμματος. Η Ελλάδα περιμένει να δεχθεί την υποστήριξη της Ευρώπης και του ΔΝΤ, αυτήν την υποστήριξη που της έχουμε υποσχεθεί» υπογράμμισε ο Φρανσουά Ολάντ.

    «Θεωρώ ότι πέρα από κάποια ακόμα σημεία που αφορούν τεχνικές λεπτομέρειες, τής οφείλουμε αυτήν την υποστήριξη, για να δώσουμε ένα τέλος σε κάθε αμφιβολία σε ο,τι αφορά στην ακεραιότητα της ευρωζώνης» ανέφερε ο Γάλλος Πρόεδρος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 November 2012 - 19:30:28 UTC