Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκίνησε η περίοδος του μαζέματος ελιάς στην Κόρινθο
  • [02] Αστροναύτης «ελέγχει» ρομπότ στη Γη μέσω του διαπλανητικού διαδικτύου
  • [03] "Τα επόμενα βήματα πρέπει να τα κάνουμε μαζί με την Ελλάδα"
  • [04] "Die Welt": Διετή επιμήκυνση θέλει η τρόικα
  • [05] "Νέα συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα, εντός της εβδομάδας"
  • [06] "Να πράξουν τα δέοντα οι πιστωτές της Ελλάδας"

  • [01] Ξεκίνησε η περίοδος του μαζέματος ελιάς στην Κόρινθο

    Ξεκίνησε η περίοδος του μαζέματος ελιάς στην Κόρινθο, όπου στην περιοχή οι αγρότες συλλέγουν τις ελιές με τον παραδοσιακό τρόπο «το μανάκι», κτενίζοντας τα καρποφόρα κλαδιά με τα χέρια και τοποθετώντας το σε πλαστικό τελάρο αφού το καθαρίσει αμέσως από φύλλα, χώματα και γίνει άμεσος έλεγχος για την άριστη κατάστασή του.

    Η συλλογή και η έκθλιψη του ελαιοκάρπου γίνεται πριν από το στάδιο της πλήρους ωρίμανσής του και όταν ο καρπός είναι ακόμα άγουρος.

    Το αγουρέλαιο που παράγεται θεωρείται διατροφικά και βιολογικά ανώτερο από οποιοδήποτε άλλο ελαιόλαδο, χάρη στα αντιοξειδωτικά στοιχεία και τις βιταμίνες του, αλλά και τη μοναδική του γεύση.

    [02] Αστροναύτης «ελέγχει» ρομπότ στη Γη μέσω του διαπλανητικού διαδικτύου

    Το "διαπλανητικό διαδίκτυο" χρησιμοποίησε αστροναύτης από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό προκειμένου να δώσει εντολές σε ένα ρομπότ που βρισκόταν στη Γη και πιο συγκεκριμένα, στη Γερμανία.

    Η πειραματική τεχνολογία του διαπλανητικού διαδικτύου, που ονομάζεται Πρωτόκολλο Disruption - Tolerant Networking (DTN), θεωρείται ένας από τους πιθανούς μελλοντικούς τρόπους επικοινωνίας με αστροναύτες στον Άρη.

    Το πείραμα με την αποστολή εντολών από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σε ρομπότ στη Γη πραγματοποιήθηκε από κοινού από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) και τη αντίστοιχη αμερικανική (NASA).

    [03] "Τα επόμενα βήματα πρέπει να τα κάνουμε μαζί με την Ελλάδα"

    Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο και διαθέτουμε πολλά στοιχεία για να λάβουμε θετικές αποφάσεις για τη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Λουκ Φρίντεν, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Γιουρογκρούπ στις Βρυξέλλες.

    Ο Λ. Φρίντεν τόνισε ότι στόχος θα πρέπει να είναι η Ελλάδα να επιστρέψει κάποια στιγμή για χρηματοδότηση από τις αγορές, με συνέχιση των δημοσιονομικών προσπαθειών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Τα επόμενα βήματα θα πρέπει να τα κάνουμε μαζί με την Ελλάδα, η οποία έχει καταβάλει εντυπωσιακές προσπάθειες, διεμήνυσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου.

    [04] "Die Welt": Διετή επιμήκυνση θέλει η τρόικα

    Δύο χρόνια παράταση επιθυμεί η τρόικα να δοθεί στην Αθήνα για την επίτευξη των στόχων, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας "Die Welt", το οποίο μεταφέρει η γερμανική υπηρεσία του Πρακτορείου Reuters. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται σχέδιο «Μνημονίου Κατανόησης» (Memorandum of Understanding-MoU), «χωρίς αυτή την επιμήκυνση του προγράμματος, η Ελλάδα θα έπρεπε εντός των επόμενων δύο ετών να λάβει μέτρα ύψους 20,7 δισεκατομμυρίων ευρώ - ως τώρα γινόταν συζήτηση για 11,5 δισεκατομμύρια - προκειμένου να επιτύχει τους αρχικούς δημοσιονομικούς της στόχους».

    [05] "Νέα συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα, εντός της εβδομάδας"

    Τη διεξαγωγή νέας συνεδρίασης του Eurogroup εντός της εβδομάδας, με φυσική παρουσία ή μέσω τηλεδιάσκεψης, σε μια προσπάθεια να ληφθούν τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα, αναμένει ο υπουργός Oικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

    Ο κ. Νούναν είπε ότι η Ελλάδα έκανε σταθερή και σημαντική πρόοδο τις τελευταίες ημέρες με την έγκριση του πολυνομοσχεδίου και του προϋπολογισμού, ενώ αναφέρθηκε σε ένα ποσό της τάξης των 31-32 δισ. ευρώ που θα πρέπει να καλυφθεί ως χρηματοδοτικό κενό. Τόνισε, τέλος, ότι το σημαντικό είναι η Ελλάδα να καλύπτει τα κριτήρια που θέτουν η ευρωζώνη και το ΔΝΤ τα οποία, όμως, όπως προσέθεσε, είναι διαφορετικά για τις δύο αυτές πλευρές.

    [06] "Να πράξουν τα δέοντα οι πιστωτές της Ελλάδας"

    Είμαστε υπέρ μια πραγματικής λύσης και όχι μιας ταχείας λύσης για την Ελλάδα, δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ κατά την προσέλευσή της στη συνεδρίαση του Γιουρογκρούπ στις Βρυξέλλες.

    Η κ. Λαγκάρντ χαιρέτησε τις τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλει η Ελλάδα, τονίζοντας ότι τώρα είναι η ώρα για τους πιστωτές να πράξουν τα δέοντα και στο πλαίσιο αυτό το ΔΝΤ θα κάνει ότι του αναλογεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 November 2012 - 17:30:31 UTC