Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ με 4-0
  • [02] Άμεση εκταμίευση όλου του ποσού της δόσης ζήτησε ο Ευαγγ. Βενιζέλος
  • [03] Π. Καμμένος: "Παραμύθι" η πτώχευση της Ελλάδας εάν δεν πάρει τη δόση

  • [01] Άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ με 4-0

    Την ένατη νίκη σε δέκα ματς πέτυχε ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, αυτή τη φορά επί της ουραγού ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ με 4-0, για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Τα γκολ πέτυχαν ο Αμπντούν με πέναλτι (23'), ο Μήτρογλου (57', 88') και ο Φουστέρ (85'). Οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες στη φάση του πέναλτι, λόγω αποβολής του Γιάγκο.

    Στις υπόλοιπες σημερινές αναμετρήσεις σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:Αστέρας Τρίπολης 1-0, ΠΑΟΚ-Πλατανιάς 2-0, Ατρόμητος-Πανιώνιος 1-0

    Στους αγώνες του Σαββάτου, με τους οποίους άνοιξε η αυλαία της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ο ΟΦΗ νίκησε με 2-0 τη Βέροια, ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να πάρει τη σημαντική νίκη με 1-0 επί της Ξάνθης και οΛεβαδειακός επικράτησε του Άρη με 2-1.

    Η 10η αγωνισική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τον αγώναΚέρκυρα-Παναθηναϊκός (19:30).

    [02] Άμεση εκταμίευση όλου του ποσού της δόσης ζήτησε ο Ευαγγ. Βενιζέλος

    «Η ψήφος στον κρατικό προϋπολογισμό επιβεβαιώνει τη δεδηλωμένη εμπιστοσύνη τη κυβέρνηση. Δίνει τη δυνατότητα στη χώρα να ολοκληρώσειτην πολιτική διαπραγμάτευση για να φθάσουμε σε μια αξιόπιστη συμφωνία» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή.

    Στην ομιλία του επί του νέου προϋπολογισμού, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε τα μηνύματα που έστειλε πριν λίγες μέρες, τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς την Ευρώπη τονίζοντας ότι «περιθώρια καθυστερήσεων δεν υπάρχουν».

    «Ο αργός θάνατος της Ελλάδος είναι η οριστική διάλυση της Ευρώπης. Εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε. Δεν μπορεί τίποτα άλλο από δημοσιονομικής πλευράς να κάνουμε», τόνισε.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε και πάλι άμεση καθαρή πολιτική λύση από τους Ευρωπαίους που δεν θα επιτρέπει, είπε, παράταση της εκκρεμότητας.

    «Ζητάμε άμεση εκταμίευση όλων των ποσών των 31,5 δισεκ. συν 5 δισεκ. συν 8 δισεκ. ευρώ. Ζητάμε διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους μέχρι η Ελλάδα να μπορέσει να ανακάμψει», σημείωσε.

    Μηνύματα έστειλε και προς το εσωτερικό του κόμματος του τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Είμαι απόλυτα απελευθερωμένος από οποιαδήποτε σκοπιμότητα. Η επιλογή μου είναι εθνική. Αυτή θα κρατήσει όρθια την παράταξη. Είμαι ισχυρός και ως άτομο και ως ομάδα».

    Παράλληλα, επιτέθηκε σε όσους επενδύουν «σε αδιέξοδη, ανεξέλεγκτη έκρηξη και στο χάος της χώρας», τονίζοντας ότι θα διαψευστούν. Αναφερόμενος ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι η εκλογική έφοδος του τον Ιούνιο απέτυχε και πρόσθεσε ότι μετά την οριστική στροφή το μομέντουμ αυτό δεν θα το ξαναβρεί το ακροατήριο του.

    «Δεν είστε καν της μόδας. Τώρα είναι η Χρυσή Αυγή», σημείωσε και πρόσθεσε: Πρέπει να σταματήσει η αδράνεια. Αυτό πρέπει να συμβεί τώρα. Κάθε δισταγμός υπονομεύει το μέλλον της χώρας.

    [03] Π. Καμμένος: "Παραμύθι" η πτώχευση της Ελλάδας εάν δεν πάρει τη δόση

    Για προϋπολογισμό που προσομοιάζει με τον Τιτανικό και για πρωθυπουργό που θυμίζει τον καπετάνιο του, που όταν βυθιζόταν το καράβι αυτός έπαιζε μουσική, έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του επί του κρατικού προϋπολογισμού 2013.

    Ο κ. Καμμένος κάλεσε μάλιστα τους βουλευτές που έχουν «καθαρό μέτωπο», δεν περιλαμβάνονται στις «μαύρες λίστες Λαγκάρντ» και δεν συναλλάχθηκαν στην υπόθεση των υποβρυχίων να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό.

    «Όποιος θέλει να ακούει το ρέκβιεμ του θανάτου ας τον ψηφίσει, όποιος όμως θέλει ένα πρελούδιο μιας νέας συμφωνικής που θα βασίζεται στην παραγωγή κι όχι σε χρέη ας βροντοφωνάξει μαζί μας όχι», είπε και προσέθεσε: «Αρκετά πήρατε κύριοι. Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα που μπορεί να προχωρήσει με γεωστρατηγικές συμφωνίες εκτός από την μπότα της Γερμανίας και την πολιτική της κυρίας Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε».

    Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «παραμύθι» ότι η Ελλάδα αν δεν πάρει την δόση θα πτωχεύσει, ανέφερε ότι πρόκειται για εκβιασμό που ο κ. Σαμαράς χρησιμοποιεί για να πείσει τους βουλευτές ενώ τόνισε πως η Ελλάδα έχει ελπίδα όσο υπάρχουν έλληνες που αρνούνται να υποταχθούν στα γερμανικά σχέδια.

    Κάλεσε ακόμη τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν το χρέος είναι βιώσιμο, αν αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία, και τι θα περιλαμβάνει το μνημόνιο που θα προκύψει μετά την έκθεση της τρόικας. Τον επέκρινε επίσης ότι κρύβεται για να μην απαντήσει. Επανέλαβε πάντως ότι η μόνη λύση για την χώρα μας είναι πολιτική λύση και μονομερή διαγραφή του χρέους και ζήτησε από τον πρωθυπουργό «αντί να κάνει τον κομματάρχη της Μέρκελ και τον βλαχοδήμαρχο του Σόιμπλε» να πάει στην Ουάσινγκτον, την Ρωσία, την Αγγλία, το Παρίσι, την Λισσαβώνα και να βρει στήριξη προς αυτή την κατεύθυνση.

    «Λειτουργήστε ως πρωθυπουργός των Ελλήνων κι όχι ως υπάλληλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος» είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Σαμαρά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 November 2012 - 21:30:27 UTC