Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η καλύτερη διαφήμιση για τον ελληνικό τουρισμό o Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας
  • [02] Πάνω από 65.000 επιχειρήσεις έχουν ολοκληρώσει την απογραφή τους στο ΓΕΜΗ
  • [03] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Δραγούνι Αρκαδίας
  • [04] Τελετές μνήμης για την επέτειο της υπογραφής ανακωχής του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου
  • [05] Πέθανε δρομέας που μετείχε στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας
  • [06] Πλημμύρες στη Βενετία και την Τοσκάνη εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας

  • [01] Η καλύτερη διαφήμιση για τον ελληνικό τουρισμό o Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας

    Γεγονός υψηλής προστιθέμενης αξίας για το ελληνικό τουριστικό προϊόν χαρακτήρισε και τη φετινή διοργάνωση του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών ο πρόεδρος των εν Ελλάδι τουριστικών πρακτόρων (Hatta) Γιώργος Τελώνης.

    Σε δηλώσεις τους στο ΑΜΠΕ τόνισε, οτι μέσα από τέτοια γεγονότα, αναδεικνύεται το αληθινό πρόσωπο της Ελλάδας αλλά και της Αθήνας που τόσο εχει ταλαιπωρηθεί από τη διάχυση αρνητικής δημοσιότητας. Μάλιστα, κρίνει σκόπιμο πως παρόμοια αθλητικά πολιτιστικά γεγονότα θα πρέπει να τύχουν σημαντικής τουριστικής προβολής προς όφελος πάντα της σημαντικότερης βιομηχανίας της χώρας.

    Πράγματι, όπως είπε, το όφελος για την εγχώρια τουριστική βιομηχανία είναι ορατό και στους δείκτες επισκεψιμότητας της πρωτεύουσας για αυτό το διάστημα, επισημαίνοντας τη σημαντική αύξηση που παρατηρήθηκε στον εισερχόμενο τουρισμό με αφορμή τη διοργάνωση του Μαραθωνίου.

    Αναφερόμενος στη νέα τουριστική χρονιά (2013), καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει οι δράσεις τόσο του ΥΠΠΟΤ όσο και των φορέων του κλάδου ο κ. Τελώνης εκτιμά, ότι η νέα χρονιά μπορεί να αποτελέσει μια χρονιά ρεκόρ για τον ελληνική τουριστική βιομηχανία με αφίξεις που θα φτάσουν τα 17 εκατομμύρια.

    Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών κατέχει μια μοναδική θέση στο παγκόσμιο αθλητικό γίγνεσθαι, αφού είναι ο μόνος που πραγματοποιείται με βάση την αυθεντική Ολυμπιακή Μαραθώνια Διαδρομή των 42.195 μέτρων, με σημείο εκκίνησης τον Μαραθώνα και σημείο τερματισμού το Παναθηναϊκό Στάδιο.

    Η φετινή διοργάνωση συμπίπτει με τον εορτασμό των 30 Χρόνων της AIMS, της Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων Δρόμων που ιδρύθηκε τον Μάιο του 1982 στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή και του Μαραθωνίου της Αθήνας.

    [02] Πάνω από 65.000 επιχειρήσεις έχουν ολοκληρώσει την απογραφή τους στο ΓΕΜΗ

    Περισσότερες από 65.000 εμπορικές επιχειρήσεις έχουν ήδη ολοκληρώσει την απογραφή τους στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, είτε μέσω του διαδικτύου (αυτοαπογραφή) είτε μέσω των Υπηρεσιών του ΓΕΜΗ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης.

    Για όσες επιχειρήσεις έχει λήξει η προθεσμία και δεν έχουν απογραφεί, μπορούν να εγγραφούν μόνο στην αρμόδια υπηρεσία ΓΕΜΗ, με πρόστιμο ύψους 600 ευρώ. Τονίζεται, επίσης, ότι για τις εταιρείες αυτές έχει ήδη παύσει η αρμοδιότητα των προγενέστερων μητρώων (Πρωτοδικεία και Δ/νσεις Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων κατά περίπτωση) για καταχώριση πράξεων και στοιχείων (τροποποιήσεις καταστατικών/εταιρικών συμβάσεων, καταχωρίσεις διοικητικών συμβουλίων κλπ.) ενώ νομιμοποιούνται να εκδίδουν βεβαιώσεις μόνο μέχρι την ημερομηνία κατά την οποία η εταιρεία είτε απογράφηκε στο Γ.Ε.ΜΗ. είτε έληξε η σχετική προθεσμία.

    Για τους υπόχρεους των οποίων η προθεσμία απογραφής έληξε την 10/11/2012, όμως λόγω εργασιών αναβάθμισης του TAXIS το σύστημα αυτοαπογραφής δεν ήταν διαθέσιμο, αυτή παρατείνεται μέχρι και την 13/11/2012.

    Επίσης, έχει ξεκινήσει η διαδικασία απογραφής των αστικών συνεταιρισμών και των υποκαταστημάτων ή πρακτορείων εταιριών της αλλοδαπής.

    Αναλυτικότερες οδηγίες, οι σχετικές προθεσμίες καθώς και το σύνολο των κανονιστικών πράξεων και των σχετικών εγκυκλίων μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στις κατωτέρω ιστοσελίδες του Γ.Ε.ΜΗ. (www.businessportal.gr ) και της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου (www.gge.gov.gr )

    [03] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Δραγούνι Αρκαδίας

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτίας, σε δασική περιοχή στο Δραγούνι, στην ευρύτερη περιοχή των 'Ανω Δολιανών Αρκαδίας. Η φωτιά έχει λάβει διαστάσεις και καίει, σε δυσπρόσιτο σημείο, δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση.

    Την μάχη της κατάσβεσης δίνουν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Τρίπολης.

    [04] Τελετές μνήμης για την επέτειο της υπογραφής ανακωχής του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου

    Με κατάθεση στεφάνων στα Συμμαχικά Νεκροταφεία «Ζέιτενλικ» και στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού, τιμήθηκε, όπως κάθε χρόνο, η επέτειος της υπογραφής ανακωχής του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

    Οι καταθέσεις στεφάνων στο «Ζέιτενλικ» έγινε διαδοχικά στους Τομείς της Σερβίας, Ρωσίας, Βρετανίας και Ιταλίας, από εκπροσώπους του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Στρατού κ.ά., καθώς και των προξένων χωρών, των οποίων οι νεκροί έχουν ταφεί στο Συμμαχικό Νεκροταφείο. Μετά την τελετή κατάθεσης στεφάνων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων της κάθε χώρας και της Ελλάδας.

    Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή στο Γ΄ Σώμα Στρατού, όπου μεταξύ άλλων παρέστη και ο αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας.

    [05] Πέθανε δρομέας που μετείχε στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας

    Την τελευταία πνοή του άφησε άνδρας, ο οποίος έλαβε μέρος στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων, που πραγματοποιήθηκε παράλληλα με τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Ο άτυχος δρομέας τερμάτισε στον αγώνα, αλλά στη συνέχεια υπέστη ανακοπή και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου αργότερα εξέπνευσε. Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ, στην οποία εκφράζει τη λύπη του για το συμβάν.

    Σύμφωνα, με το ιατρικό ανακοινωθέν, το οποίο υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου Μ. Θεοδώρου, ο 59χρονος διεκομίστηκε με κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, συνοδεία γιατρού, από την περιοχή του Εθνικού Κήπου και έφθασε στο νοσοκομείο, ενώ ήταν ήδη διασωληνωμένος μέσα στο ασθενοφόρο. Ο άνδρας που έτρεχε στη διαδρομή των δέκα χιλιομέτρων εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί τοποθέτησαν βηματοδότη και προσπάθησαν να κάνουν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

    [06] Πλημμύρες στη Βενετία και την Τοσκάνη εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας

    Η κακοκαιρία που πλήττει από χθες Σάββατο τη βόρεια Ιταλία έχει προκαλέσει πλημμύρες σε μεγάλο μέρος της Βενετίας και την απομάκρυνση από τις εστίες τους περίπου 200 ανθρώπων στην Τοσκάνη όπου έχουν υπερχειλίσει χείμαρροι, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

    Στη Βενετία οι σφοδρές βροχοπτώσεις βύθισαν το πρωί το 70% της πόλης κάτω από το νερό, με το επίπεδο της θάλασσας να ξεπερνά κατά 1,5 μέτρο το κανονικό.

    Από το μεσημέρι το επίπεδο της θάλασσας έχει αρχίσει να υποχωρεί ελαφρά, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

    Στην Τοσκάνη περίπου 200 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των βροχοπτώσεων που προκάλεσαν πλημμύρες σε πολλά σπίτια, αλλά και καθίζηση του εδάφους σε αρκετές περιοχές, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι οποίες καλούν τους κατοίκους να αποφεύγουν να βγαίνουν στο δρόμο και να μεταφερθούν σε υψηλότερους ορόφους.

    Στην Πίζα κάποιες περιοχές έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση εξαιτίας των πλημμύρων και στο Λιβόρνο η πολιτική προστασία έχει τεθεί σε συναγερμό εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων.

    Στη Λιγουρία, περιφέρεια γειτονική της Τοσκάνης, 30 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

    Το κύμα κακοκαιρίας μετακινείται προς την κεντρική Ιταλία και αναμένεται να πλήξει το απόγευμα τη Ρώμη, όπου η πολιτική προστασία έχει επίσης τεθεί σε συναγερμό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 November 2012 - 13:30:29 UTC