Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν υπάρχει "λίστα απολύσεων" στο Δημόσιο, απαντά η κυβέρνηση
  • [02] Γερμανία, είκοσι τρία χρόνια μετά την πτώση του Τείχους
  • [03] Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων την ερχόμενη εβδομάδα
  • [04] "Συμφωνημένη υπόθεση" η εκταμίευση της δόσης, σύμφωνα με το Der Spiegel

  • [01] Δεν υπάρχει "λίστα απολύσεων" στο Δημόσιο, απαντά η κυβέρνηση

    Κατηγορηματικά διαψεύδουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού "Der Spiegel" περί αιτήματος της τρόικας να δοθεί κατάλογος με όσους απολυθούν από το δημόσιο έως το τέλος του έτους, τονίζοντας ότι «ούτε λίστες υπάρχουν, ούτε ζήτησε η τρόικα κάτι τέτοιο».

    Σημειώνουν, δε, ότι δεν είναι έτοιμο ακόμη ούτε το νομοσχέδιο, ούτε έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος, για την εφαρμογή της ρύθμισης που αφορά την κινητικότητα στο δημόσιο.

    Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι, μόλις χθες, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης διαβεβαίωσε με σημείωμά του ότι η διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απόλυση, αλλά μετακίνηση σε υπηρεσίες που έχουν ανάγκη και που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση των πολιτών.

    [02] Γερμανία, είκοσι τρία χρόνια μετά την πτώση του Τείχους

    «Το Βερολίνο θα ζήσει και το Τείχος θα πέσει!». Με αυτά τα λόγια, στις 10 Νοεμβρίου του 1989, ο Χέλμουτ Σμιτ κήρυσσε ουσιαστικά τη γερμανική επανένωση. Την προηγούμενη νύχτα, το Τείχος του Βερολίνου είχε ανοίξει για πρώτη φορά από την ανέγερσή του, το 1961. Χιλιάδες Ανατολικογερμανοί περνούσαν στην άλλη πλευρά, για να ενωθούν με συγγενείς, φίλους, ακόμη και με αγνώστους και να γιορτάσουν την αρχή της ελευθερίας τους.

    Εκείνη τη μέρα, ουδείς γνώριζε ακόμη εάν και πότε η Γερμανία επρόκειτο να επανενωθεί. Η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας είχε ανακοινώσει τις πρώτες ελεύθερες εκλογές. Η Ουάσιγκτον και η Μόσχα είχαν σπεύσει να χαιρετίσουν τις εξελίξεις, οι οποίες, όπως είχαν ξεπεράσει τις μυστικές τους υπηρεσίες, επρόκειτο σύντομα να ξεπεράσουν και τη ζωηρότερη φαντασία. Πολύ σύντομα, το καθεστώς στην Ανατολική Γερμανία θα κατέρρεε και θα ξεκινούσε μια μακρά, ιστορική, αλλά και επώδυνη πορεία ? για μια χώρα και έναν λαό, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.

    Είκοσι τρία χρόνια αργότερα και περίπου 1,3 τρισεκατομμύρια ευρώ, οι «ραφές» της ένωσης είναι ακόμη ορατές. Η Γερμανία μπορεί να είναι η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης και μια από τις πέντε ισχυρότερες του πλανήτη, μπορεί να διεκδικεί ηγεμονικό ρόλο στην Ευρώπη και να επιβάλλει την πολιτική της, αλλά υπάρχουν πολλοί που θα επιχειρηματολογήσουν ότι η επανένωση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Τα κρατίδια των ανατολικών περιοχών δεν καταφέρνουν να ακολουθήσουν τον ρυθμό ανάπτυξης των δυτικών, η ανεργία καλπάζει και οι διαφορές παραμένουν. Η έρευνα που διεξήχθη το 2010 με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την επανένωση, κατέδειξε ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα των κατοίκων της πρώην ανατολικής Γερμανίας έφθανε μόλις το 71% των αδελφών της Δύσης, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης των ανατολικών περιοχών ήταν περίπου ο μισός αυτού των δυτικών. Οι δε μισθοί των πρώην Ανατολικογερμανών έφθαναν μόνο στο 83% των Δυτικογερμανών, ενώ η ανεργία παραμένει ακόμη και σήμερα σχεδόν διπλάσια από ό,τι στη Δύση. Επιπλέον, το 2008, το εισόδημα ενός ανατολικογερμανικού νοικοκυριού έφθανε μόλις στο 53% αυτού στην δυτική Γερμανία.

    [03] Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων την ερχόμενη εβδομάδα

    Σε Πανελλαδική μετατρέπεται η αποχή των δικηγόρων της Αθήνας από την ερχόμενη Δευτέρα, 12η Νοεμβρίου έως και Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012, με ομόφωνη σημερινή απόφαση της έκτατης Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία συνήλθε σήμερα στην Αθήνα.

    Παράλληλα, την ερχόμενη Παρασκευή 16 Νοεμβρίου θα καθοριστεί και πάλι η περαιτέρω στάση του δικηγορικού σώματος.

    [04] "Συμφωνημένη υπόθεση" η εκταμίευση της δόσης, σύμφωνα με το Der Spiegel

    "Συμφωνημένη υπόθεση" αποτελεί, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel", η εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, "αλλά εκκρεμεί ακόμη η επίσημη έγκριση".

    Επιπλέον, το περιοδικό υποστηρίζει ότι η τρόικα ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση κατάλογο με τα ονόματα των δημοσίων υπαλλήλων που πρόκειται να απολυθούν ως το τέλος του έτους. Σε ανταπόκριση του περιοδικού, από την Θεσσαλονίκη, αναφέρεται ότι η τρόικα περιμένει να αποχωρήσουν από τον δημόσιο τομέα 2000 υπάλληλοι ως το τέλος του έτους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 November 2012 - 15:30:28 UTC