Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπαρτσελόνα: Ο Πουγιόλ επέστρεψε στις προπονήσεις
  • [02] "Η κυβέρνηση Σαμαρά κάνει περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη"
  • [03] Δυσμενείς οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις του ΟΟΣΑ για τη γερμανική οικονομία
  • [04] Ξεκινά το πρόγραμμα εθελουσίας του ΟΤΕ

  • [01] Μπαρτσελόνα: Ο Πουγιόλ επέστρεψε στις προπονήσεις

    Αντίστροφα για την επιστροφή του στη δράση μετράει ο Κάρλες Πουγιόλ... Ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα επέστρεψε σήμερα σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης, έξι εβδομάδες μετά την εξάρθρωση του αριστερού αγκώνα που υπέστη στην εκτός έδρας νίκη επί της Μπενφίκα για το Τσάμπιονς Λιγκ.

    Η επιστροφή του 34χρονου Ισπανού διεθνούς «λύνει τα χέρια» του τεχνικού των «μπλαουγκράνα», Τίτο Βιλανόβα, για τον οποίο η στελέχωση του κέντρου της άμυνας της «Μπάρτσα» αποτελούσε... πονοκέφαλο, λόγω της απουσίας και του -επίσης τραυματία- Χεράρδ Πικέ.

    [02] "Η κυβέρνηση Σαμαρά κάνει περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη"

    «Η κυβέρνηση Σαμαρά κάνει περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη», δηλώνει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Φόλκερ Κάουντερ, ζητεί ωστόσο να διατηρηθεί η πίεση προς την Ελλάδα, ενώ απορρίπτει το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

    Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», ο κ. Κάουντερ επισημαίνει ότι η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα προβλήματα η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται και από το νέο πακέτο λιτότητας, αλλά τονίζει ότι «οι Έλληνες πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους» και τάσσεται υπέρ της συνέχισης της πίεσης «προς το συμφέρον της ίδιας της Ελλάδας», όπως λέει. Αναφέρεται δε συγκεκριμένα στην απουσία αποτελεσματικού φορολογικού μηχανισμού και στην ανάγκη να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις. «Δεν επιτυγχάνουμε τίποτα δίνοντας διαρκώς περισσότερα χρήματα, χωρίς την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων», επαναλαμβάνει.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός υποστηρίζει ότι «ένα νέο "κούρεμα" θα υπονόμευε εκ νέου την αξιοπιστία του ευρώ» και προσθέτει: «Αυτό πρέπει να το αποφύγουμε. Πρέπει να βρεθούν άλλες λύσεις».

    [03] Δυσμενείς οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις του ΟΟΣΑ για τη γερμανική οικονομία

    Δυσμενείς είναι οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την οικονομική δύναμη της Γερμανίας, καθώς σύμφωνα με έκθεσή του που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα, από την πέμπτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών με βάση την οικονομική ισχύ, το 2060 θα βρεθεί στην δέκατη -κάτω από την Γαλλία.

    Όπως αναφέρεται στην έκθεση, στοιχεία από την οποία δημοσιεύονται σε πολυάριθμα γερμανικά ΜΜΕ, η Γερμανία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο είναι εντός Ευρώπης οι χώρες εκείνες ο οποίες εκτιμάται ότι τα επόμενα χρόνια θα υποστούν τις σοβαρότερες απώλειες. Η Βραζιλία, η Ινδονησία και το Μεξικό και ίσως περισσότερες χώρες, θα ξεπεράσουν, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, μελλοντικά την Γερμανία.

    Ανακατατάξεις θα σημειωθούν, προβλέπει ο ΟΟΣΑ, και στην κορυφή, καθώς η Κίνα ενδεχομένως ήδη το 2016 εκτοπίσει τις ΗΠΑ από την πρώτη θέση.

    [04] Ξεκινά το πρόγραμμα εθελουσίας του ΟΤΕ

    Στην εφαρμογή δυο προγραμμάτων οικειοθελούς αποχώρησης προσωπικού προχωρά ο ΟΤΕ, στο πλαίσιο της προσπάθειας μετασχηματισμού της εταιρείας, μέσα από κοινωνικά υπεύθυνες λύσεις.

    Όπως ανακοινώθηκε, τα προγράμματα δεν επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς ο ΟΤΕ επωμίζεται το σύνολο του κόστους, ενώ οι εργαζόμενοι, που θα ανταποκριθούν στα προγράμματα, θα αποχωρήσουν από την εταιρεία έως την 31η Δεκεμβρίου 2012.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 November 2012 - 17:30:28 UTC