Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 270 εκλεκτορικές ψήφοι απαιτούνται για την εκλογή του προέδρου των ΗΠΑ
  • [02] Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές
  • [03] Νέα καταιγίδα αναμένεται να πλήξει και πάλι τη Νέα Υόρκη

  • [01] 270 εκλεκτορικές ψήφοι απαιτούνται για την εκλογή του προέδρου των ΗΠΑ

    Τα αποτελέσματα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών θα ξεκινήσουν να μεταδίδονται μετά τις 6 μμ της Τρίτης στην Ανατολική Ακτή (0100 ώρα Ελλάδος) όταν κλείσουν οι κάλπες στο Κεντάκι και την Ιντιάνα.

    Αλλά η πραγματική κούρσα θα ξεκινήσει όταν κλείσουν οι κάλπες στη Βιρτζίνια- μια από τις πολιτείες-κλειδιά στη μάχη στήθος με στήθος μεταξύ του Ομπάμα και του Ρόμνεϊ -στις 7 μμ (0200 ώρα Ελλάδος).

    Τα τηλεοπτικά δίκτυα θα ξεκινήσουν να μεταδίδουν προβλέψεις για τον νικητή των εκλογών με διαρκή ροή χρησιμοποιώντας τα πρώτα αποτελέσματα σε συνδυασμό με έξιτ πολς. Αλλά θα περιμένουν μέχρι τις 11 μμ (0600 ώρα Ελλάδος Τετάρτης) μέχρι να μεταδώσουν το αποτέλεσμα σε εθνικό επίπεδο ώστε να κλείσουν και οι τελευταίες κάλπες σε Καλιφόρνια, Όρεγκον, Ουάσινγκτον και Χαβάη.

    Θα περιμένουν μέχρι τη συγκεκριμένη ώρα καθώς οι ψηφοφόροι θα εξακολουθούν να ψηφίζουν σε αυτές τις πολιτείες. Είναι επίσης πιθανόν το απόγευμα της Τρίτης (ώρα ΗΠΑ) ή νωρίς το πρωί της Τετάρτης να μην αναδειχτεί νικητής, καθώς θα ξεκινήσει η αυτόματη επανακαταμέτρηση αν η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων στις πολιτείες-κλειδιά είναι μικρότερη από 0,5% ή 0,25%-- μία μεγάλη πιθανότητα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων.

    Σε πολλές περιπτώσεις, η διαφορά μεταξύ των δύο είναι ελάχιστη. Επομένως, η νύχτα προβλέπεται μεγάλη για μια από τις πιο στενές μάχες για τη διεκδίκηση της προεδρίας στην ιστορία των ΗΠΑ. Στο Οχάιο-- μια από τις πιο σημαντικές από τις αμφίρροπες πολιτείες--οι κάλπες κλείνουν στις 7:30 μμ (0230 πμ ώρα Ελλάδος), αλλά οι αναλυτές θα διστάσουν να μιλήσουν για νικητή αν η διαφορά του 51χρονου Μπαράκ Ομπάμα με τον 65χρονο Μιτ Ρόμνεϊ είναι μικρότερη από 20.000 ψήφους. Για τον Ρόμνεϊ, το Οχάιο με τους 18 εκλέκτορες και η Φλόριντα με τους 29, είναι το "μυστικό" για τη νίκη του. Τα αποτελέσματα στη Φλόριντα δεν αναμένονται πριν από τις 03.00 (ώρα Ελλάδος) μαζί με εκείνα τριών ακόμη αμφίρροπων πολιτειών: Νιού Χάμσαϊρ, Μίσιγκαν και ίσως της Πενσιλβάνια.

    Για να εισέλθει στον Λευκό Οίκο ο υποψήφιος χρειάζεται να εξασφαλίσει τις ψήφους 270 εκλεκτόρων. Η βαρύτητα της κάθε πολιτείας κρίνεται από τον αριθμό των περιφερειών στο Κογκρέσο. Ο Ομπάμα βασίζεται σε τουλάχιστον 243 βέβαιες ψήφους, περιλαμβανομένης της Καλιφόρνιας με τις 55 εκλεκτορικές ψήφους, ενώ ο Ρόμνεϊ μπορεί να βασίζεται με βεβαιότητα σε σχεδόν 206 ψήφους.

    [02] Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές

    Τα εκλογικά τμήματα για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές έκλεισαν σε έξι πολιτείες, ανάμεσά τους και η Βιρτζίνια, στις 19:00 τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδας) Στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, η εκλογική διαδικασία στη Τζόρτζια, την Ιντιάνα, το Κεντάκι, το Βερμόντ, τη Νότια Καρολίνα και την Βιρτζίνια ολοκληρώθηκε. Η Βιρτζίνια, ιστορικά συντηρητική, ψήφισε υπέρ του Μπαράκ Ομπάμα στις εκλογές του 2008.

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση REUTERS/IPSOS,τα δύο τρίτα τωνψηφοφόρωνχαμηλού εισοδήματος του Οχάιο επέλεξαν τον Μπαράκ Ομπάμα και τα δύο τρίτα όσων ψηφίζουν για πρώτη φορά επέλεξαν τον απερχόμενο πρόεδρο σε εθνικό επίπεδο.

    Από την άλλη, ουποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Μιτ Ρόμνεϊ κεδρίζει την πολιτεία της Ιντιάνα, σύμφωνα με εκτιμήσεις τεσσάρων τηλεοπτικών δικτύων: CNN, ABC, NBC και Foxnews.

    [03] Νέα καταιγίδα αναμένεται να πλήξει και πάλι τη Νέα Υόρκη

    Η αεροπορική εταιρία United Airlines ανακοίνωσε πως ακυρώνει τις περισσότερες πτήσεις της από και προς τη Νέα Υόρκη, σήμερα Δευτέρα, μετά την ανακοίνωση ότι την περιοχή θα πλήξει καταιγίδα, εννιά ημέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Σάντι.

    "Θα ακυρώσουμε τις περισσότερες πτήσεις μας από και προς την περιοχή της Νέας Υόρκης, από το μεσημέρι της Τετάρτης ως το μεσημέρι της Πέμπτης, εξαιτίας της καταιγίδας που αναμένεται", δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας Τσαρλς Χόμπαρτ, χωρίς να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό των πτήσεων από τα αεροδρόμια Τ.Φ Κένεντι, ΛαΓκουάρντια και Νιούαρκ.

    Η αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι όλη η βορειοανατολική πλευρά των ΗΠΑ θα πληγεί από "σφοδρές βροχοπτώσεις, ίσως και χιόνι και οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητα ως και 80 χιλιόμετρα την ώρα. Αν και η καταιγίδα αυτή δεν θα είναι τόσο ισχυρή όσο ο κυκλώνας Σάντι, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ ανακοίνωσε ότι κλείνουν τα πάρκα και οι παραλίες από τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης (19:00 ώρα Ελλάδας) και για 24 ώρες.

    Διευκρίνισε επίσης πως δυνάμεις επιβολής της τάξης θα μεταβούν στις δύο περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τον κυκλώνα, το Στέιτεν 'Αιλαντ και το Ρόκαγουέις (Κουίνς) για να ενημερώσουν τους κατοίκους ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τις παραλιακές περιοχές.

    Όμως απέρριψε κάθε πιθανότητα μαζικής απομάκρυνσης του πληθυσμού όπως συνέβη με τον κυκλώνα Σάντι που προκάλεσε το θάνατο 40 ανθρώπων στην πόλη. Ακόμα περισσότερα από 90.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 November 2012 - 1:30:26 UTC